Şimdi Ara

Cyanogen, Android alternatifi için önemli adımlar atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Cyanogen, Android alternatifi için önemli adımlar atıyor


     

    Uzun süredir Android işletim sistemini Google'ın egemenliğinden kurtarmak için çalışmalar yapan Cyanogen ekibi, bu doğrultuda önemli isimleri kadrosuna katmaya devam ediyor. Ekibe katılan son iki kişi Amazon ve Qualcomm'dan.




    Microsoft'ta 15 yıl çalıştıktan sonra Amazon'da başkan yardımcılığı görevi yapan Stephen Lawler bundan böyle Cyanogen global mühendislik bölümü başkanı olarak görevine devam edecek. Qualcomm'da 18 yılını harcayan Karthick Iyer ise global sistemlerden sorumlu başkan yardımcısı olacak. 




    Android alternatifi bir platform üzerinde çalıştığını açıkladığı zaman Cyanogen'in ne kadar ciddi olduğu anlaşılamamıştı ancak son dönemde kadroya katılan isimler firmanın bunda çok kararlı olduğunu gözler önüne serdi. 




    Aslında alternatif derken yeni bir işletim sistemi söz konusu değil. Detayları tam olarak bilinmemekle birlikte YouTube, Gmail, Haritalar gibi Google servislerinden ve kamera, müzik oynatıcı, ses kaydedici, takvim, ajanda gibi çekirdek Google uygulamalarından tamamen arındırılmış bir Android işletim sistemi olacağı tahmin ediliyor. 




    Zaten yeni üyeler Cyanogen'in yeni bir uygulama paketi üzerindeki çalışmalarına katılacak. Ayrıca kadrosuna tecrübeli isimleri katmakla Cyanogen pek çok firmanın da ilgisini çekebileceğini düşünüyor. Cyanogen'in Android'e ne kadar alternatif olabileceğini zamanla göreceğiz.  

     

     








  • Cyanogenmod taş yemeyecek elbette, bugün google uygulamalarını çıkaracak, ertesi gün kendi uygulamalarını vs ekleyecek ki para kazansin

  • Güncelleme gelmiyen telefonlar üzerinde yoğunlaşırlarsa kullanıcıları çok artar.

  • O iş başkan, başkan yardımcısı tranfer etmekle olmuyor, olacak olsa Nokia bu durumda olmazdı.

  • Cyanogen ne kaypak firma Oneplusa attığı kazığı unuttık zannetmesinler.Hele Kirt McMaster diye edepten yoksun bir CEO ları varki sormayın gitsin.Neredeyse 5 yıldır kazandıkları krediyi harcadılar. En azından benim gözümde.

  • youtube, gmail ve haritalar olmayacak mı?
  • Firmalara mis gibi taşeronluk yapmak varken adamlar macera peşinde koşucaz diye eldekinden de olacaklar. Google yazılımı olmayan (hele de market) android ne işe yarar..

  • Light Android olacakmış işin özeti özü bu .

    Aslında iyi..

    Cyanogen yüklemek için root şart ama rootlanmış cihaza da bu Android uygulamaların tamamı da silinebiliyor zaten .

    Cyanogen de fark yaratan şeyler sadece eski cihazlara yani yazılımsal resmi desteği olmayanlara 2. baharı yaşatıyor o kadar.

  • Kamera uygulamalarını gmail müzik cart curt halledilir,harita yandex olsa youtube u da browser dan izle ne kaldı geriye. alternatifler iyidir rekabet olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resfaction -- 13 Temmuz 2015; 13:22:37 >
  • Cyanogen googlela isbirligi yaparsa ortaya güzel isler cikabilir. Malum androidin en cok dert yandığım kısmı arkaplanda acik kalan uygulama yoğunluğu vede bunun data trafigine pil tuketimine olumsuz etkileri android kullanicilarini giderek daha cok üzmeye basladi. Greenify tarzi bir çalışma yapisini android kendi bunyesine katabildigi ölçüde android basarili olacaktir. Onun dışında isterse android 29.1.1 sürümünü çıkarsın bu sistemdeki sıkıntıları cozmeyi basaramayacaktir. Bu çok net

  • bilirsiniz s3 performans olarak çok rezil telefon(yedek telefonum),baya room kurdum hiç fayfa etmedi çok kasıyodu cynagemod bi yükledim telefon çok değişti bambaşka telefon aldım sanki,üstüne boefla kernel kurdum (ceşitli frekans voltaj ayar yaptım süper oldu) şu anda arkadaşıma verdim bakın en az 50 tane uygulama yükledi akıcılıkta gram düşme yok.ve kullanması çok zevkli oldu


    KESİNLİKLE s3 olanlar bu sistemi yüklemeli.çok çok çok şaşırcaksınız

  • Cyanogen şimdiye kadar küresel ısınma diye eylem yapan eylemciler muamelesi gördü, kimse takmıyor :) Fakat çok kararlılar bu Google'sız Android konusunda.

  • El altından microsoft desteklemiyorsa bende hiçbir şey bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maps, youtube gidecek öyle duracak mı cihaz sanki.Bunlar önemli uygulamalar mutlaka alternatif sunacaklar.Umarım harcadıkları bu uygulamalardan daha kaliteli olurlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz uçuk fikir bu ya. Sen Android üstünden gidiyorsun Android i ekarte etmeye çalışıyorsun çok anlamsız. Yeni işletim sistemi kursan daha sağlıklı olur en azından farklılık yaşatır.

  • android cihazlarda google hizmetleri ciddi şekilde pil tüketiyor ancak youtube, maps, gmail, play game olmadan telefonu kullanmanın anlamı kalmıyor ki

  • Google'a karşı tutunamazlar. Operatörler tarafından satılan, KVK gibi ekstra uygulama ekleyince mest olan firmalar dışında diğerlerinin eklediği gereksiz olarak gelen uygulama sayısı çok az burada iş son kullanıcıya düşüyor.
  • Bu devirde kafasını kullanan kendi işletim sistemini yapar. Microsoft mal yönetemiyor elindeki kaynağı, diğer firmaların da birleşip tekelden kurtulması lazım. Bak Apple'a adamlar kendi ekosisteminde istediğini yapıyor. Kendi yazılımına uygun donanımlı ürün satıyor ne bir kasma ne çökme...Aklı olan firmalar birleşip temel bir işletim sistemi kurmalı, kendine uygun hale getirmeli. Sözde açık kaynak olan Android bile açık kaynak değil, yeterli müdahaleyi vermiyor sana. Hele ki Google ın kendi uygulamaları tam bir facia, saç baş yolduran cinsten.

  • google milyonlarca dolar yatırım yapsın, androidin gelişmesi için malum yerini parçalasın..! sonra da googlenin egemenliğinden kurtulmasını bekleyelim. abicim googlesız android olamaz. onu geçtim googlesız cyanogen bile olamaz. telefonuna cyanogen yükleyenler kurulum biter bitmez google uygulamalarını (gapps) yüklüyor. bence cyanogen yüklü telefonların yüzde doksanında google uygulamaları zaten var...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: burrnn

    youtube, gmail ve haritalar olmayacak mı?
    />


    Hicbir zaman yoktu zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 14 Temmuz 2015; 15:29:06 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.