Şimdi Ara

Trakya Tıp mı Çanakkale 18 Mart Tıp mı? (Anket ve Fikir Paylaşımı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Trakya Tıp mı Çanakkale 18 Mart Tıp mı? (Anket ve Fikir Paylaşımı)

(En Son Oy Tarihi: 2.8.2023)
Giriş
  • Daha önce benzer konular açılmış geçtiğimiz senelerde ancak herhangi bir yararlı yorum göremedim.
    Bu okullarda okuyorsanız ya da fikriniz varsa oy kullanır, fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Düzeltme: Forumda bilgisi olan-olmayan bazı arkadaşlar ankette direk puan sırasına göre tercih yapmış. Tıpta puana göre tercih yapılmaz, niteliğe bakılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teleuro -- 6 Temmuz 2015; 16:35:52 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Trakya Tıp mı Çanakkale 18 Mart Tıp mı?

Tıp eğitimi almak isteyen adaylar, genellikle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında seçim yapmakta zorlanırlar. Her iki üniversite de saygın tıp fakültelerine sahiptir ve tercih yaparken birçok faktör göz önünde bulundurulmalıdır.

Akademik Başarı: Her iki üniversite de yüksek akademik standartlara sahiptir. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye'deki en iyi tıp fakülteleri arasında yer alırken, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi de bölgesel olarak tanınmaktadır.

Konum: Trakya Üniversitesi, Edirne şehrinde, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi ise Çanakkale şehrinde yer almaktadır. Her iki şehir de tarihi ve kültürel öneme sahiptir. Edirne, Trakya bölgesinin merkezi konumundadır, Çanakkale ise Ege bölgesinde yer almaktadır.

Öğrenci Hayatı: Tıp eğitiminin yanı sıra öğrenci hayatı da önemlidir. Her iki üniversitede de aktif öğrenci kulüpleri, toplulukları ve sosyal etkinlikleri bulunmaktadır. Trakya Üniversitesi'nin geniş bir kampüsü varken, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi'nin daha küçük ve samimi bir kampüsü vardır.

İstihdam Olanakları: Her iki üniversitenin de tıp mezunları için iyi istihdam olanakları sunmaktadır. Mezunlar, Türkiye'nin önde gelen hastanelerinde ve sağlık kuruluşlarında görev almaktadır.

Kişisel Tercihler: Sonuç olarak, doğru seçim kişisel tercihlerine bağlıdır. Trakya Üniversitesi, daha büyük bir şehirde daha büyük bir kampüs ve daha yüksek akademik itibar sunarken, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi daha samimi bir atmosfer ve daha az rekabetçi bir ortam sunmaktadır. Her iki üniversite de kaliteli tıp eğitimi vermektedir ve adaylar kendilerine en uygun seçeneği seçmelidir.

Anahtar Kelimeleri İçeren Cümleler:

• Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye'nin en iyi tıp fakülteleri arasında yer alırken, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi de bölgesel olarak tanınmaktadır.
    • Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale şehrinde yer alırken, Trakya Üniversitesi, Çanakkale şehrinin yakınında, Edirne ilinde bulunmaktadır.
    • Her iki üniversite de aktif öğrenci kulüpleri, toplulukları ve sosyal etkinlikleriyle canlı bir öğrenci hayatı sunmaktadır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sıralama sizi aldatmasın, o noktaya açıklık getirmek istiyorum;
    1)Trakya üniversitesinin çanakkalenin geri sıralamasında olmasının nedeni kontenjanının çomü nün 2 katı olmasındandır.Eğer eşit kontenjana getirilirse trakya öne geçmektedir.
    2)Prof sayımız çanakkalenin 4 katından fazla doçent sayımız da aynı oranda fazladır.
    3) Trakya tıp fakültesi 30 yılı aşkın bir süredir eğitim vermektedir.
    Not: Trakya tıp öğrencisiyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıralamaya takılmıyorum zaten kesinlikle. Artı ve eksi yönlerinin merak eden herkesçe konuşulmasını istiyorum.
  • Teleuro kullanıcısına yanıt
    Artı eksi yön konuşulsun onda bir sıkıntı yok ama insanlar sıralamaya bakıyor başka hiç bir değerlendirme yapmıyor. Hemen yüksek olan yere ankette oy veriyor. Anket sistemi olmasa tartışma olur eyvallah. Ben bilgi sahibi olmayıp oy kullanan insanların geleceğiyle oynayan fikir sahiplerinden yakınıyorum.Eğer oy kullanıyorsan burası forum yaz fikrini kardeşim. Eğer yazmayacaksan da sallama oy atma.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Çanakkale için şansımı deneyeceğim öncelikle 9900 Sıralamam . Çanakkale çok güzel bir şehir boğazı sahili . Bu yönden burayı tercih eden birçok profesör olduğunu da duydum bakalım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir okulu boğazdan ya da konumundan tercih etmek bana mantıklı gelmiyor ama. Tabi bu kriterler kişiden kişiye göre değişir.
  • Kriterin ne tam olarak
    Edirnede yaşıyorum ben şehir konusunda sorun varsa yardimci olurum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Okulun eğitimine, profesör sayısına, şehrin öğrenciler için idealliğine bakıyorum.

Benim de ailem Edirneli, ondan dolayı da az çok şehri tanıyorum. Ama fikirlerin varsa ve paylaşırsan sevinirim
  • ben de bu ikilemdeyim ikisinden birini tercih etmek çok zor..
    neden edirne değil de çanakkale veya
    neden çanakkale değil de edirne tercih edeyim??

(şehir olarak değil üni olarak)
  • Teleuro kullanıcısına yanıt
    Trakya tıp kesinlikle çanakkale den iyidir geçen sene 8 bin sıralamam varken gönül rahatlığıyla trakya yazmıştım ki benim ikilemim şu olmuştu
    Trakya mı omü müydü omü daha iyiydi fakat uzaktı ve tıp kim derse desin aileye yakın okunur
    Çanakkaleyi listeme bile almamıştım nedeni
    1 trakya nın 1250 yataklı bir bölge hastanesi var çanakkele daha inşaat aşamasında 750 yataklı bir hastane yapıyor
    2 trakya da 100 den fazla profesör var ki bu öğrenci sayısına oranlarsan devlette en iyi 10 oran arasında
    3 Edirne trakya da sağlık alanında merkez şehir tekirdağ k eli ve balkanlardan hastalarımız çok oluyor
    Tek eksik yanımız kazıktır trakya tıp onu bilerek gelin öyle yatay geçiş hayalleriyle geliyorsanız üzülürsünüz boşverin kaldı ki alışıyorsunux zamanla ve ist daki tıplardan çok da farklı bir fakülte de olmadığınızı anlıyorsunuz şehir sınırda olduğu için 11k tabanı var trakyanın ayrıca

• Emree1195 E kullanıcısına yanıt
    hocam sırf yakın diye sakarya yazcam oradan biriyle de görüştüm çok memnun olduğunu söyledi ama trakya da kafamı kurcalıyor
  • Edirne için eğitim hakkında bilgim yok fakat bir trakyali olarak Hastanesi için iyi seyler duymuyorum ve düşünmüyorum da ve trakya nin merkezi oldüğunu da düşünmüyorum herkesin fikri tabi :)

• tıpkalpben T kullanıcısına yanıt
    Sakarya üniversitesi yeni bir okul ve işin açıkcası 6 yıl yaşıycağın bir şehir de seçiyorsun sakarya fazla muhafazakar ve sosyal hayat olarak sıkıntılı bir yer bizim bölümde sakarya tıp da nefroloji doçentinin kızı var kız 8.2 k la geldi bizim okula ki yetiyodu sakarya ya babası yazdırmamış

• tesla0722 T kullanıcısına yanıt
    Edirne şehri eskisi gibi merkez değil trakya da çorlu nun gelişmesinden sonra bunu kastediyorsan doğru ama sağlık açısından trakya bölgesinde daha kapsamlı bir hastane var mı kısaca şöyle bir örnek veriyim
    Trakya da hastane dışında onkoloji hastanesi ve ruh ve sinir hastalıkları hastanesi dahi var başka bir örneğimse trakya daki zor bulunan uzmanlık dalları vardır romotoloji gibi bu ve benzeri uzmanlar trakya da sadece t.ü. Hastanesinde var
    Not: coğrafi olarak ist avrupa da trakya dayılır ben ist dışı olarak yazdım

• Trakya hastanesinin durumu cok kotuymus her yer pislik icindeymis sunuda bi aciklayabilirmisjniz hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Granie

Trakya hastanesinin durumu cok kotuymus her yer pislik icindeymis sunuda bi aciklayabilirmisjniz hocam ?

Böyle birşeyi sorduğumda Çapa Cerrahpaşa ne kadar pis ise Trakya'da o kadar pis dediler. Oradan karşılaştırabilirsin temizlik durumunu yani. Hastane olarak çok gelişmiş bir hastane. Tıp Fakültesi'ne yeni anfiler yapılmış, orası da açılacakmış.
  • ben de tıp dusundugum zamanlar bir sürü kisiye sordum sıram 7727 olmasında ragmen trakya yazıcaktım hocam yanı bence sen de yaz , son sene nobetler uludaga nazaran daha azmıs mesela .
  • Ben de Kocaeli'nin hemen ardından Trakya'yı yazıyorum. Kocaeli gelirse giderim, gelmezse Trakya'dan iyisi yok kime sorduysam Trakya diyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.