< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 10 Haziran 2021; 1:13:34 > |
Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme)
-
- Müzikleri Dolby Atmos formatında nasıl dinleyebilirim?
- Not: Her içerik Dolby Atmos formatında sunulmayabilir. Dolby Atmos özelliklerine erişim için Dolby Atmos ile uyumlu aygıtlar gerekir. Oynatma kalitesi donanıma ve internet bağlantısına göre değişir.
- Not: En yeni iOS sürümü yüklü iPhone 7 veya daha yeni iPhone modelleri, en yeni iPadOS sürümü yüklü 12.9 inç iPad Pro (3. nesil veya daha yeni modeller), 11 inç iPad Pro, iPad (6. nesil veya daha yeni modeller), iPad Air (3. nesil veya daha yeni modeller) ve iPad mini (5. nesil) ve MacBook Pro (2018 veya daha yeni modeller) ile çalışır.
- Kayıpsız ses nedir? Apple Music'te kaç farklı kayıpsız ses formatı olacak?
- Kayıpsız ses nasıl dinlenir?
-
Fiyatın 29.99 olacagı filan soyleniyordu.Bu fiyatla gelirse, ki gelicek, Spotify'dan AppleMusic'e gecerim -
Üstelik aile paylaşımıda mevcutmuş ve 14.99 6 kişiye. Spotify filan kalmaz -
en para %50 indirim ile tadından yenmez -
Aynen bende bırakırım Spotify'ı.. -
Keşke bu dolar/lira çevrimini telefonlara da yansıtsalarquote:
Orijinalden alıntı: AlkanExclusive
Aynen bende bırakırım Spotify'ı.. -
quote:
Orijinalden alıntı: Buck Fuddy
Keşke bu dolar/lira çevrimini telefonlara da yansıtsalar
Düşünemedim bile
-
Şimdi arkadaşlar apple musicde spotifyda olduğu gibi Müzikleri indirip çevrimdışı dinleme olanağı mı olacak ? Bunu çözemedim bilen aydınlatabilir mi?
Edit: yani iTunes Üzerindeki tüm parçaları dinleyebilecek miyiz aylık 9.99₺ ye
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bmözdemir16 -- 16 Haziran 2015; 21:52:50 > -
Evet,sınırsız müzik ve çevrimdışı modu var ayrıca 7/24 radyo mevcut ek olarak video klipler de dahil olabilir. -
Bye Bye Spotify :)))
Zamanında satılıp kurtulacaksın şimdi şimdi bay bay heppiniz :)) -
Apple akar -
Ama apple bu kadar ucuz olamaz değil mi? spotify kapatmalı artıkquote:
Orijinalden alıntı: yunus626emre
Apple akar -
spotify'ı severdim ama bu son görüşmemiz olacak herhalde.. 3 ay boyunca beraberiz Apple Musicquote:
Orijinalden alıntı: yunus626emre
Apple akar -
ne zaman geliyor?quote:
Orijinalden alıntı: Makale_Helvetia
spotify'ı severdim ama bu son görüşmemiz olacak herhalde.. 3 ay boyunca beraberiz Apple Music
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: chinaski
ne zaman geliyor?
Aynen bende merak ediyorum internette detaylı bişey bulamaDım -
quote:
Orijinalden alıntı: İYF
quote:
ne zaman geliyor?
Aynen bende merak ediyorum internette detaylı bişey bulamaDım
Elmadergisi'nde yazan habere göre 30 haziranmis. -
30 haziranda ios 8.4 güncellemesi ile resmi olarak kullanıma sunulucak..quote:
Orijinalden alıntı: chinaskiquote:
Orijinalden alıntı: İYF
quote:
ne zaman geliyor?
Aynen bende merak ediyorum internette detaylı bişey bulamaDım
Elmadergisi'nde yazan habere göre 30 haziranmis.
Alıntıları Göster
-
Bir Spotify kullanıcısı olarak o fiyata iTunes'e tartışmasız geçerim diyorum. Hele ki aile üyeliği ve iPod uygulaması içerisinde de kullanılabileceğini düşününce gerçekten cazip geliyor -
spotify kullanıyorum ! 9,90 tl ya neden ayni fiyata,yeni çıkan bir servise üye olayım? kaldı ki çok büyük bir müzik arşivi var! (yerli-yabancı) spotify in ,abone olurum diyenler aradıklarıni bulamayınca ,Turşu suyu içerler sonra :) -
quote:
Orijinalden alıntı: dr_divx
spotify kullanıyorum ! 9,90 tl ya neden ayni fiyata,yeni çıkan bir servise üye olayım? kaldı ki çok büyük bir müzik arşivi var! (yerli-yabancı) spotify in ,abone olurum diyenler aradıklarıni bulamayınca ,Turşu suyu içerler sonra :)
itunes mu yeni cıkan servis ? sanki yerli şarkılar spotifya geleli çok oldu
|
Öncelikle terimlerin ne anlama geldiğini anlamamız lazım. Uzamsal ses veya Dolby ATMOS sesin ham kalitesini artıran şeyler değildir. Sadece sese farklı bir boyut, farklı bir hissiyat, deneyim katar. Dolby ATMOS etrafınızı çevreleyen üç boyutlu bir deneyim sunar. Uzamsal sesi ise daha çok bir efekt gibi düşünebilirsiniz. Youtube’daki 8D içeriklerin çok daha kaliteli halini düşünün. Uzamsal ses Dolby Atmos ile birlikte çalışır ve birbirini destekleyen özelliklerdir. Dolby ATMOS kaliteli olmayan kulaklıklarda sesin yüksekliğini azaltıyormuş gibi bir his verebilir, çünkü sesi etrafınızı çevreleyecek bir şekilde yansıtmaya çalışacağı için ses bir noktada toplanmayacak ve bu kulağınıza sanki ses yüksekliği azalmış gibi gelecektir. Belli bir kalite fiyat skalasını aşan kulaklıklarda bu durum yaşanmaz. Burada bizi asıl alakadar edecek olan, sesin kalitesini maksimum düzeye çıkaracak olan şey Kayıpsız Ses’tir. Ses kalitesini belirleyeceğiniz seçenek kayıpsız ses ayarlarıdır. Dolby Atmos ve uzamsal ses sesin karakterini ve hissiyatını etkiler, kalitesini değil. |
2- Türkçe müziklerin gelmeme sebebinin MESAM olduğunu bilmeden konuşuyorsun birader olayları bilmiyorsun MESAM'ın yaptığı açgözlülüğü çıkardığı zorlukları bilmiyorsun konuşuyorsun burada.
3- Adam akıllı uygulama yapamadılar mı? Bundan kastın nedir? Spotify gibi kasvetli kullanımı zor, yavaş çalışan siyah temalı bir tasarımı daha mı iyi buluyorsun anlamadım ben demek istediğini. 4- Spotify'ın arşivi daha geniş diyerek zaten bir halt anlamadığını kanıtlamış oldun. Zahmet olmazsa ilk sayfayı oku. Şu ana kadar konuda Spotify fanboyluğu yapan tonlarca kişi oldu ama tek bir tanesi gelip de Spotify arşivi daha geniş diyemedi, yemez çünkü biliyor öyle olmadığını. iTunes'tan bahsediyoruz. 5- Evet bunları yazdıktan sonra bana fanboy diyen adama bak. Süpersin. Daha senle uğraşamayacağım kardeş, konunun gidişatını bozmaktan başka bir halta yaradığınız yok, anca parazitsiniz. Düzgünce yapıcı bir şekilde eleştirip yorum atan kişiler de var bir de sizin gibi bir halt bilmeden boş boş konuşup fanboysun diyenler var. |
Vallahi size helal olsun konuya yazdığınız ilk mesajdan beri okuduğunuzu anlamadan yorum atmaya devam ediyorsunuz. Apple Music zaten bugüne kadar hiçbir zaman DAP'lardaki Android'i destekleyecek şekilde gelmedi. Android işletim sistemi ile DAP'lardaki Android birbirinden tamamen farklı şeyler. sizin mantığınızla şu anda Android'de Apple Music kullanıldığı için DAP'lara da yüklenebiliyor oluşu. Hayır yüklenemiyor. Birbirinden bağımsız şeyler. |
Apple'ın kendi sitesinde yapılan açıklama bu yönde. Yukarıda zaten bunlar detaylıca konuşuldu. Kendi sitesinde adamların kendi yazdığı şeyi okumadan yorum yapıyorsunuz. Apple'a dayanarak bu yorumlar yapılıyor. Bakın bilgili biri olabilirsiniz. Doğrudur. Ancak apaçık yazılan açıklanan şeyleri sürekli okumadan / anlamadan / ya da anlamamazlıktan gelerek sayfalardır yorum yapıyorsunuz. Yaptığınız şey insanları yanlış yönlendirmek. --------------- @Ö1f1 Apple'ın kendi yaptığı açıklama konunun ilk sayfasında da belirtilmiş. Yukarıda da diğer arkadaşlar konuştu hocam bu konuyu. |
- HAZİRAN 2021 GÜNCELLEMESİ - Apple Music; Kayıpsız (Losless), Dolby Atmos ve Spatial Audio desteğini ÜCRETSİZ olarak kullanıcılarına sunuyor!! TIDAL'a elveda diyoruz! Apple, Apple Music için beklenen duyuruyu yaptı. ABD merkezli şirket, çevrim içi müzik platformu Apple Music'e Dolby Atmos ile Spatial Audio (Uzamsal ses) ve Lossless Audio (Kayıpsız ses) desteği getirdi. Yeni dönem, haziran ayında başlayacak. Apple Music Hi-Fi adı altında birçok söylenti ortaya çıkmıştı. Söylentiler, Apple'ın Apple Music servisine kayıpsız ses seçeneği ekleyeceğinden yanaydı. Hatta Apple bugün sabah saatlerinde Apple Music'in Göz At sekmesine bir tanıtım videosu eklemişti. Daha sonra bir tasarımcı Apple Music Hi-Fi seçeneğine ait olabileceği düşünülen bazı logolar keşfetti. Şimdi ise Apple'dan resmi bir duyuru geldi. Apple, Dolby Atmos ile Spatial Audio ve Lossless Audio isimli kayıpsız ses akışı özelliğinin haziran ayında Apple Music abonelerine ek bir ücret ödemeden geleceğini açıkladı. Şirketin aktardığına göre, Lossless Audio'da 75 milyondan fazla şarkı haziran ayındaki lansman sırasında mevcut olacak. Ek olarak, Apple, Dolby Atmos desteğiyle Spatial Audio'yu da Apple Music'e getiriyor. Şirket, Apple Music'in H1 veya W1 çipli tüm AirPods ve Beats kulaklıklarında ve iPhone, iPad ve Mac'in en son sürümlerindeki yerleşik hoparlörlerde Dolby Atmos parçalarını otomatik olarak çalacağını söylüyor. Apple ayrıca, kataloğunda Spatial Audio ile dinlenebilecek binlerce şarkı olduğunu ve bu sayının zamanla artacağını da ifade ediyor. Apple bugün, Apple Music'in Dolby Atmos desteğiyle Spatial Audio'nun eklenmesiyle sektör lideri ses kalitesini abonelere getireceğini duyurdu. Uzamsal Ses, dinleyicilere gerçek çok boyutlu ses ve netlikte sürükleyici ses deneyimi sunacak. Apple Music aboneleri ayrıca, sanatçıların stüdyoda yarattığı ham haliyle Lossless Audio'da 75 milyondan fazla şarkıyı dinleyebilecekler. Bu yeni özellikler, önümüzdeki aydan itibaren hiçbir ek ücret ödemeden Apple Music abonelerine sunulacak. Apple'ın Apple Music ve Beats başkan yardımcısı Oliver Schusser, "Apple Music, ses kalitesinde şimdiye kadarki en büyük ilerlemesini yapıyor," dedi. “Dolby Atmos'ta şarkı dinlemek sihir gibidir. Müzik çevrenizden geliyor ve kulağa inanılmaz geliyor. Şimdi bu gerçekten yenilikçi ve sürükleyici deneyimi dinleyicilerimize J Balvin, Gustavo Dudamel, Ariana Grande, Maroon 5, Kacey Musgraves, The Weeknd ve çok daha fazlası gibi en sevdikleri sanatçıların müzikleriyle sunuyoruz. Aboneler ayrıca Lossless Audio ile müziklerini en yüksek ses kalitesinde dinleyebilecekler. Bildiğimiz şekliyle Apple Music sonsuza dek değişmek üzere." Dolby Atmos Destekli Uzamsal Ses Apple, Dolby Atmos desteğiyle Spatial Audio'yu Apple Music'e getiriyor. Dolby Atmos, sanatçıların müziği karıştırarak sesin her yerden ve yukarıdan gelmesini sağlayan devrim niteliğinde, sürükleyici bir ses deneyimidir. Varsayılan olarak Apple Music, Dolby Atmos parçalarını H1 veya W1 çipli tüm AirPods ve Beats kulaklıklarda ve iPhone, iPad ve Mac'in en son sürümlerindeki yerleşik hoparlörlerde otomatik olarak çalar. Apple Music, sürekli olarak yeni Dolby Atmos parçaları ekleyecek ve dinleyicilerin sevdikleri müziği bulmalarına yardımcı olmak için özel bir Dolby Atmos çalma listesi oluşturacak. Ek olarak, Dolby Atmos'ta bulunan albümler, kolay keşif için ayrıntı sayfasında bir rozete sahip olacaktır. Aboneler lansmanda, dünyanın en büyük sanatçılarından bazılarının ve hip-hop, country, Latin, pop ve klasik gibi tüm türlerde Spatial Audio'daki binlerce şarkısının keyfini çıkarabilir. Apple Music, yeni çıkanlar ve en iyi katalog parçalarını eklemek için sanatçılar ve plak şirketleriyle birlikte çalışıyor. Apple Music ve Dolby, müzisyenlerin, yapımcıların ve miks mühendislerinin Dolby Atmos'ta şarkı oluşturmasını kolaylaştırıyor. Girişimler arasında büyük pazarlarda Dolby özellikli stüdyoların sayısının iki katına çıkarılması, eğitim programları sunulması ve bağımsız sanatçılara kaynak sağlanması yer alıyor. Dolby Laboratories'in başkanı ve CEO'su Kevin Yeaman, "Bugün, müziğin sanatçılar tarafından yaratılma ve hayranları tarafından beğenilme biçimini değiştiren yeni bir müzik deneyimi olan Dolby Atmos'un Apple Music'te piyasaya sürülmesine tanık oluyoruz." dedi. "Dolby Atmos'u tüm müzisyenlerin ve müziği seven herkesin kullanımına sunmak için Apple Music ile çalışıyoruz." J Balvin, “Apple Music ile bu projenin bir parçası olmaktan gerçekten heyecan duyuyorum çünkü her zaman bir adım önde olmak istiyorum ve bence bu o adımlardan biri. Lossless ile müzikteki her şey daha büyük ve daha güçlü ses çıkaracak, ancak daha da önemlisi daha kaliteli olacak. Kendimi ve müziğimi ilk kez Dolby Atmos'ta duymak çılgıncaydı, aklımı başımdan aldı, tarif edilemezdi. Bence hayranlar bu yeni deneyime gerçekten bayılacak. " Gustavo Dudamel şunları söyledi: "Mahler'in yükselen" Bin Senfonisi "performansına liderlik eden bir şef olmanın sürükleyici, ezici bir deneyimini tarif edecek hiçbir kelime yok. Ancak şimdi teknoloji, bu deneyimi kulaklarımıza daha da iyi bir şekilde ulaşmak için ilerliyor. Bu muazzam, canlı performansı filarmonikim ile, Apple Music'te ilk kez Dolby Atmos ses teknolojisinde yeniden düzenledik. Böylesi duyulmamıştı.” Grammy Ödüllü yapımcı, söz yazarı ve besteci Giles Martin şunları söyledi: “Kayıt başladığından beri, sanatçılar, yapımcılar ve mühendisler resimleri sesle boyamaya çalıştılar ve dinleyicileri var olduğunu hiç bilmedikleri dünyalara taşıdılar. Şimdi, bu yeni teknoloji sesin doğuşuyla, müzik aşıklarını müziğin direkt olarak içine alabiliriz. En sevdiğiniz sanatçıyı sizinle aynı odada duyma hissinden, doğrudan bir senfoni orkestrasının ortasında oturma deneyimine kadar, dinleme deneyimi bambaşka bir hal alacak. Bu, online dinleme pazarında bir kuantum sıçraması. Tarihin en büyük sanatçılarının parçalarını Dolby Atmos'ta dinleme zevkini yaşadım. Bu teknoloji ile kendimi sevdiğim albümlere düşerken buldum. Kendimi müziğe tamamen kaptırma konusunda eşsiz bir takıntım var. Bir içerik oluşturucu olarak, artık bu inanılmaz deneyimi Apple Music aracılığıyla paylaşabilmemiz heyecan verici olmanın ötesinde." Grammy Ödüllü miksaj mühendisi Manny Marroquin şunları söyledi: “Spatial Audio, müziğe yeni bir kimlik kazandırıyor. Atmos ile hazırladığım her parça her seferinde tüylerimi diken diken ediyor. Gelecek geldi. " Kayıpsız Ses Apple Music ayrıca 75 milyondan fazla şarkıdan oluşan kataloğunu Lossless Audio olarak da sunacak. Apple, orijinal ses dosyasının her bir bitini korumak için ALAC (Apple Lossless Audio Codec) kullanır. Bu, Apple Music abonelerinin, sanatçıların stüdyoda yarattığı şeyin aynısını duyabilecekleri anlamına geliyor. Kayıpsız Ses'i dinlemeye başlamak için, Apple Music'in en son sürümünü kullanan aboneler bunu Ayarlar> Müzik> Ses Kalitesi'nden açabilir. Burada, hücresel, Wi-Fi veya indirme gibi farklı bağlantılar için farklı çözünürlükler seçebilirler. Apple Music’in Kayıpsız katmanı, 44,1 kHz’de (kilohertz) 16 bit olan CD kalitesinde başlar ve 48 kHz’de 24 bit’e kadar çıkar ve Apple aygıtlarında yerel olarak çalınabilir. Gerçek ses meraklıları için, Apple Music ayrıca 192 kHz'de 24 bit'e kadar Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız sunar. Mastering Engineer Piper Payne şunları söyledi: “Müziğin ruhu, kayıpsız dosyada depolanan fazladan veri bitlerinde oturuyor. Bir ses mühendisi olarak, müziği dinleyiciye en yüksek kalitede aktarabilmek, her gün çalıştığım şeyin nihai hedefidir. " Dolby Atmos ve Kayıpsız Ses desteğine sahip Uzamsal Ses, Apple Music abonelerine ek ücret ödemeden sunulacak. Lansmanda Dolby Atmos ile Spatial Audio'da binlerce parça mevcut olacak ve daha fazlası düzenli olarak eklenecek. Apple Music’in 75 milyondan fazla şarkıdan oluşan kataloğu Kayıpsız Ses olarak sunulacak. -YENİ BİLGİLER - iPhone, iPad, Mac ve Apple TV’de Apple Music’in en yeni sürümünü kullanan tüm Apple Music aboneleri, istedikleri kulaklıkla binlerce parçayı Dolby Atmos formatında dinleyebilirler. Uyumlu bir Apple veya Beats kulaklıkla dinlediğinizde Dolby Atmos sürümü olan parçalar otomatik olarak çalmaya başlar. Diğer kulaklıklarda ise Ayarlar > Müzik > Ses kısmına gelerek Dolby Atmos’u Hep Açık olarak ayarlayabilir ve müzikleri Dolby Atmos formatında dinleyebilirsiniz. iPhone, iPad veya MacBook Pro’daki yerleşik hoparlörleri kullanarak veya Apple TV 4K’nızı uyumlu bir ses ve görüntü alıcısına bağlayarak da bu olağanüstü deneyimi yaşamanız mümkün. Kayıpsız ses sıkıştırma, bir şarkının orijinal dosya boyutunu küçültürken verinin tamamını mükemmel bir biçimde korur. Apple Music’in 75 milyondan fazla şarkı içeren kataloğu farklı çözünürlüklerde kayıpsız ses formatında da sunulacak. Apple Music’te “Kayıpsız” ifadesi 48 kHz’e kadar kayıpsız ses ve “Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız” ifadesi ise 48 kHz ile 192 kHz arası kayıpsız ses anlamına gelir. Kayıpsız ve Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız dosyalar çok büyük boyutludur ve standart AAC dosyalarına göre daha fazla bant genişliği ve depolama alanı kullanır. Not: Başlangıçta 20 milyon şarkı, yıl sonuna kadar ise 75 milyon şarkının tamamı kayıpsız ses formatında sunulacaktır. Kayıpsız ses formatındaki içerikleri iPhone, iPad, Mac veya Apple TV’deki en yeni Apple Music uygulamasından dinleyebilirsiniz. Kayıpsız ses özelliğini Ayarlar > Müzik > Ses Kalitesi’nden açabilirsiniz. Hücresel ağ veya Wi-Fi bağlantıları için Kayıpsız veya Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız formatı için USB dijital - analog dönüştürücü gibi harici bir ekipman gerekir. Not: Eğer kulaklığınız kayıpsız (Losless) sesi verebilecek kalitede bir ürün değilse, aradaki farkı anlamanız pek mümkün olmayacak. 50 bin liralık bir arabadan 300 km/h basmasını beklemek gibi bir şey olur bu. Cok açık konuşmak gerekirse sizin pahalı sandığınız 1500 liralık kulaklıklarınız kayıpsız ses verebilecek kalitede değiller. Diğer kulaklıklara hiç girmiyorum bile. Ee bu özellikler ne işimize yarayacak o zaman diyorsanız, bilgisayarınızı veya telefonunuzu kapatabilirsiniz. Kayıpsız ses, FLAC, ALAC, WMA, MQA gibi terimler; ses konusuna ayrı bir önem veren insanlar için özel bir dünya. |
Günlerdir bu sayfayı işgal eden, milletin kafasını bulandıran, yalan yanlış bilgiler veren, 40 yaşında olup 20 yıldır bu işi yaptığını iddia eden @QRocKfire nickli medyum arkadaşımızın her dediği yanlış çıktı. Yönetimle yaptığım konuşmalar sonucu sağolsunlar durumu fark edip arkadaşı konudan banladılar, sonra bir de utanmadan fake hesap açıp yazmaya devam etti. Süresiz uzaklaştırdılar. Ama onun okuduğunu biliyorum. Keşke banlı olmasa da defalarca kez yazdığı her mesajı ayrı ayrı alıntılayıp ayrı ayrı rezil etsem. Kendimi 15 yaşında sidik yarışı yapmak isteyen bir ergen gibi hissediyorum. |
Yukarıdaki mesajlarımda detaylıca bahsettiğim üzere Dolby ATMOS biraz zevk işi. Sürekli dinlemek için uygun olmayabilir. Ben arada bir zevkine açıp sonra geri kapatıyorum. Bu arada Eminem'den MTBMB görmek sevindirdi. Belki denk gelmişsinizdir Eminem Turkey sayfasına Facebook'ta falan, işte o sayfanın kurucusuyum ben. Ya da belki siteyi görmüşsünüzdür: www.eminemturkey.com Tabi artık yaş başı aldı iş güç derken eskisi gibi ilgilenmiyoruz ama hayatımızda yeri büyük. Özellikle ergenlik döneminde. |
Benzer içerikler
- icloud dan geri yükleniyor ne demek
- telefonla konuşurken neden kendi sesimi duyuyorum
- kayıt dışı olduğu tespit edilen imei ne demek
- iphone 11 uygulama indirme sorunu
- ios iptv uygulaması ücretsiz
- iphone uygulama kilidi
- apple passwords nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X