Şimdi Ara

MediaTek çekirdek rekoru kırmaya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • MediaTek çekirdek rekoru kırmaya hazırlanıyor


     

    Geçtiğimiz yıllarda 8 ARM çekirdeğini birarada kullanarak teknoloji dünyasında bir ilke imza atan MediaTek, aynı ilki bu kez 10 çekirdek ile tekrarlamaya hazırlanıyor. Firmanın yeni yongaseti Helio X20 adını taşıyacak. 




    Çinli analiz uzmanlarının verdiği bilgilere göre MediaTek yeni Helio X20 yongasetini Xiaomi, Vivo gibi hemşehrilerine örneklemeye başladı. Yılın sonlarına doğru yongaseti lanse edildiğinde bu üreticilerin ilk cihazları da piyasaya çıkmış olacak. 




    MediaTek'in HelioX20 yongasetinde Cortex-A72 çekirdeğine yer vereceği belirtiliyor. Mevcut ARM mimarisinin en güçlü çekirdeği olan Cortex-A72 yapılan testlerde Cortex-A57 çekirdeğine göre 1.5 kat daha fazla performans ve yüzde 30-35 civarında daha az enerji tüketimi değerleri sunuyor. Elbette bu 16nm FinFET+ üretim teknolojisi ile geçerli. MediaTek henüz bu teknolojiye geçiş yapmadığı için muhtemelen Helio X20 yongasetinin değerleri de farklı olacaktır. 




    Helio X20 yongasetinin AnTuTu testlerinde 70 000 puan seviyesine çıkabildiği konuşuluyor. Bu da onu mobil dünyanın en güçlüleri arasına sokuyor. Elbette üretim teknolojileri ve grafik birimi detayları ortaya çıktığında yongasetinin potansiyelini de görme şansımız olacak. 




    Hali hazırda benchmark testleri haricinde tüm çekirdekleri aktif olarak kullanabilen yazılımlar henüz bulunmuyor. Genelde uygulamaların en fazla 2 çekirdeğe göre optimize edildiğini düşünürsek şimdilik çekirdek sayıları biraz pazarlamaya yönelik gibi duruyor.  

     

     

     








  • apple telefonu yada tableti 2 çekirdekli buna rağmen, android ve diğer işletim sistemli telefon yada tabletlere, kök söktürüyor, yani kısaca gülünç.

  • İsimlendirmeyide tatlıya bağladılar.. Ufak gibi gözksede büyük bir adım.. Ki inanılmaz yenilikler sunuyor mtk gümbür gümbür geliyor inşallah.. Ayrıca çekirdek olayıda pazarlamaya yönelik değil kesinlikle bunu kabul etmiyorum.. Qualcomm luk yapmaya gerek yok..

  • bugün çekirdeği sayı ile önümüze koyan yarın kilo ilede verir bana bir cep telefonu 2 kg çekirdek olsun felan yaparlar
  • vay be mediatek e bak. zamanında dandik elektronik ürünlere chipset üreten firma şimdi çekirdek rekoru kırıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demo22

    apple telefonu yada tableti 2 çekirdekli buna rağmen, android ve diğer işletim sistemli telefon yada tabletlere, kök söktürüyor, yani kısaca gülünç.

    Ne gerek var canım, arge felan zor iş armdan hazır tasarımı al bas 8-10 çekirdek.. Kimsede adam gibi 2 çekirdekli yapalım rekorlar kıracaksak çekirdek başına düşen performansta kıralım demiyor. Apple bu konuda çok mantıklı ilerliyor daha "iPad air 2" ile 3 çekirdeğe yeni geçti..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam bizim ergenlere göre :) Gerçi bizim ergenlere 10 çekirdekte yetmez ama :D

  • Çekirdeği fıstığı geçin de rom geliştirme olayında qualcomm gerçekten takdire şayan, mtk ise düşman başına. Tüm cipsetler aşağı yukarı aynı işi belli bir seviyede yapıyor, ama iş yazılım desteğine gelince mtk lar ortalıkta görünmüyor. Mtk cihazlardan alt seviye cihazlar haricinde uzak durun.

  • Qualcomm, Exynos, MediaTek.

    Rekabet iyidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsterse 100 çekirdek yapsın, yazılımlar kullanmadıktan sonra, kimin ne işine yarar.

  • "Genelde uygulamaların en fazla 2 çekirdeğe göre optimize edildiğini düşünürsek" cümlesini görünce direk editörün ismine baktım ve tahminim doğru çıktı...

  • O değilde bu çekirdeklerden 100 tanesini vs. çaksan bir karta güzel x mining ekipmanı çıkar

  • "Ekran kartın kaç cigolayt ?" diye soranların mobildeki tercihi.
  • Yahu şuraya Android en fazla 2 çekirdeğe destek veriyor yazan cahil arkadaş bir araştır bakalım Big.Little olayını. 8'li de tek çekirdek gibi çalışma olanağına sahip.

    Mtk 8'i geçecekse Şu an anlamı yok ama özellik gpu konusunda aldığı codeclerle MTK seneye zirveye oynar. Şu işlemci alanında zirveyi Exynos'la MTK 'ya bıraksalar da teknolojinin gelişimini izlesek. Qualcomm'un muhafazakar bakışı ve cpu tarafında aynı mimariye 4 yıl takılı kalışı önüne taş koyuyor teknolojinin.

  • 6595 ile kendilerini kanitladilar bence. Arkadasin da dedigi gibi en onemli eksigi yazilim konusu. Huawei gibi bunlar da. Yazilim lafi gecince kayboluyorlar.

  • gerçek teknolojik gelişmeler ; 2, 4, 8, 16, 32 şeklinde kendini katlaya katlaya gelir ve gider ! 8 é gelmişken 16'ı beklerken 10 ne dir ? teknoloji piyasası 8 den sonra 10 çekirdek verelim %25 verim artışı kullanıcılara verelim yoksa öbür türlü birden 16 çekirdekliyi çıkartırsak %100 daha hızlı çalışan sistemler yüzünden daha piyasada eritemediğimiz alt sistemler elimizde patla düşüncesiyle insanları kandırıyorlar ! AMD intel server işlemcilerinde aynı mimariyi tekrar ediyorken bunlar sanki +2 çekirdekle farklı fonksiyon işlemcimi geliştirmişler ! eğer gerçekten +2 çekirdek 8 işlemcinin yapamadığı farklı bir fonksiyon işlemi yapsa zaten performans artışı %20 değil %200+ olur du ! bu işler sadece üretim maliyetinin 2 kat artırmak yerine +2 çekirdekle kullanıcıları oyalamaktan başka bir şey değil ! neyseki ARM nin daha öncede bu tarz düşünen CEO larının bu tarz ucuz pazarlama stratejileri yapılan piyasaya sürüm analiz anketlerinde bir çok proje yarım kaldı ! yani almak isteyenler bi kaç ay daha beklerlerse 10 yerine 16 çekirdekliyi alabileceklerdir :)





  • 2k larda bile işlemciler verimli değil.

    Kaldı ki 4k neler olur bilinmez.

    10 çekirdeğin mantığı nedir bilemiyorum.

    Gerçek 8 çekirdek kelimesinden de nefret ediyorum.

    Kullandığım bilgisayardaki işlemci bile 2 çekirdek.

    Full hd olsa en fazla 4 çekirdek olsa olmuyor mu.

    Tabi yazılım konusunda çoğu işlemci sıkıntılı.
  • Bazı arkadaşlar bu işe karşı çıkmış ama bence harika.Benim eleştirdiğim 2 şey var;


    Birincisi eminim ki yüksek single core a sahip çekirdek olmayacak.ARM dan alıp getirip takacak ve satacak.Ayrıca yazılım desteğide olmayacak.

    İkincisi ise teknoloji 2-4-8-16 diye gider.Niye gidipte 10 olmuş ki? 16 olsaydı daha iddialı ve muhteşem olurdu.

  • MediaTek çekirdek rekoru kırmaya hazırlanıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *siteci*

    "Genelde uygulamaların en fazla 2 çekirdeğe göre optimize edildiğini düşünürsek" cümlesini görünce direk editörün ismine baktım ve tahminim doğru çıktı...

    Bunu yazmak için gelmiştim klasik ekrem 71

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.