Şimdi Ara

Yurtlarından edilen Türkmen kardeşlerimize yardım kampanyası.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
16
Favori
10.277
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese selamlar, saygılar. Çok eskiden beri forum üyesiyim ve sıcak fırsatları yakından takip ederim. Sıcak fırsatlar bölümünde daha önceden bir çok kez yardıma muhtaç kişilere yardım kampanyalarına katıldım. Şimdi ise ben bir konu başlatmak istiyorum. Başlığı açmadan önce birkaç yöneticiye mesaj attım ama halen dönen olmadı umarım konu kapanmaz. Konuyu özetleyecek olursak çalıştığım şirketteki arkadaşlarla yardım topluyoruz ve donanımhaber ailesi özellikle sıcak fırsat takipçisi kardeşlerimin, abilerimin yardımını bekliyorum. Olay şöyle ;

IŞİD' den kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Ankara'da sayıları 17 bini aşan Türkmenler için yardım kampanyası hazırlıyoruz. Öncelikli olarak gıda malzemelerine ihtiyaçları var. Bunun yanında 0-6 ay ve 1-2 yaş aralığı için bebek bezi tedarik etmemiz gerekiyor. Bu konuda daha önce olduğu gibi sıcak fırsatçı arkadaşlar hep birlikte yapacağımız kombolarla ugyun fiyatlara erzak alabiliriz.

Mamak'taki Çağdaş Market'e ait özel bir depoda toplanan yardımlar her gün sıraya giren Türkmen vatandaşlara kayıt altında tutularak dağıtılıyor. Farklı bir çok derneğin oluşturduğu bu sisteme biz de katkıda bulanacağız.

Yardımlarımızı bire bir depoya götürerek de yapabileceğimiz gibi depo önünde sıraya giren Türkmen vatandaşlarla da irtibat kurarak ulaştırmamız mümkün.

İlgilenen arkadaşlar benimle iletişime geçebilirse çok memnum olurum.

ADRES: Irak Türklerine Yardım Deposu Mamak Cad. No.76 Çağdaş Market Arkası Necmettin Erbakan Kongre Merkezi Saimekadın- Ankara

****************GÜNCEL İHTİYAÇ LİSTESİ*********************

Elimizde genellikle en çok 2-3 günlük stok oluyor. Günde 200 aileye veriliyor sıra ile gıda yardımı.

**Standart gıdalar: kırmızı/ yeşil mercimek, kuru fasülye, sıvı yağ, şeker, buğday unu, ince bulgur, pirinç, salça, toz şeker, çay.
    Daha ekonomik olması için, imkanınız varsa, çuvalla da alabilirsiniz.

**Ankara'da kış çok soğuk geçiyor. Bugün itibariyle -12 derece bir hava var. Kullanılabilir durumda ( her ne kadar zor durumda olsalar da lütfen yırtık, sökük çok eski kıyafetleri göndermeyin ) kışlık kıyafetler, eşyalar.

**Gıda dışında en çabuk tükenenler battaniye ve sünger yatak. Yeni gelen ailelerimiz sürekli oluyor.

**Bebek bezi ve maması.

**14 Yaşa kadar çocuk kıyafeti ve Oyuncak. (Özellikle oyuncak çok lazım oluyor kullanılmayan 2. el oyuncak ve kıyafetler çok işimizi görür)

**Ankarada olup kullanılmayan ev eşyası olan arkadaşlarında yardımına çok ihtiyacımız var. (Mutfak eşyası olur, koltuk kanepe olur, en büyük sıkıntı Çamaşır Makinesi)

Belki zulmü bitiremezsiniz,belki zulüm görenlerden çok azının yarasını sarabilirsiniz ama tarafınızı belli edersiniz.Tarafımızın bir ömür iyilikten yana olması dileğiyle.Dini,dili, ırkı ne olursa olsun evinden,yurdundan,toprağından atılan bütün masum insanların Allah yardımcısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4KiLL! -- 1 Ocak 2016; 21:48:47 >

• adamsın adam.birileri var gücüyle ışide destek verirken bizim kendi kardeşlerimiz olan Türkmenlere yardım etmememiz büyük vicdansızlık olur.
    duyarlılığınız için teşekkürler.
  • Ben de bu derneği duymuştum fakat gitmeye fırsat bulamadım. Ne şekilde yardım ulaştırabiliriz bunu da konuya ekleyebilirsin.
  • last_uk kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam gerçekten kötü durumdalarmış benide şirketteki arkadaşım bilgilendirdi. Türkmen kardeşlerimizin zaten mevcut çekmiş oldukları sıkıntıların yanında böyle sorunlar yaşamasını hele ki yanı başımızda çok üzüntü verici bir durum. Biz şirketçe elimizden geleni yapacağız ama ne kadar çok yardım o kadar rahat ettirir onları. Gidip o sırada ufacık çocukları görün arkadaşlar tek istedikleri bez ve mama yardımı ne para ne başka bir şey istiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖnceVatan

Ben de bu derneği duymuştum fakat gitmeye fırsat bulamadım. Ne şekilde yardım ulaştırabiliriz bunu da konuya ekleyebilirsin.

Hocam bende para yardımı istemiyorum. Asıl ihtiyaç olan bebek bezi ve bebek maması olarak bana ulaştırabilirsiniz gittiğim zaman elden vereceğim çünkü direk sıraya giren vatandaşların yanına gideceğim. Ben uğraşamam mama bez alıp kargolamakla filan diyen arkadaşlar ise para göndermek yerine direk netten siparişi mevcut kampanyalarla alıp benim adresime verebilirler. Bilmiyorum aklıma daha farklı bir yöntem gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4KiLL! -- 8 Nisan 2015; 13:31:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4KiLL!
    Hocam bende para yardımı istemiyorum. Asıl ihtiyaç olan bebek bezi ve bebek maması olarak bana ulaştırabilirsiniz gittiğim zaman elden vereceğim çünkü direk sıraya giren vatandaşların yanına gideceğim. Ben uğraşamam mama bez alıp kargolamakla filan diyen arkadaşlar ise para göndermek yerine direk netten siparişi mevcut kampanyalarla alıp benim adresime verebilirler. Bilmiyorum aklıma daha farklı bir yöntem gelmiyor.

Adres ve ihtiyaç listesi paylaşırsanız yardım göndermek isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖnceVatan

quote:

Orijinalden alıntı: 4KiLL!

Adres ve ihtiyaç listesi paylaşırsanız yardım göndermek isterim.

Hocam ilginiz için teşekkür ederim. İhtiyaç olarak öncelik bebek bezi ve maması. Bunun dışında gıda yardımı olarak ne yardım yapabilirseniz olur. Gerçekten durumları kötü. Paket şeklinde bakliyat, makarna vs. gıda yardımları da aileler için çok büyük destek olur. Adresi şöyle yapabiliriz ben evime en yakın kargo şubesiyle iletişime geçerim direk oraya gönderirseniz ben oradan topluca alır giderim gelecek arkadaşlarla birlikte.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Allah razı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslinda bir hesap acilsa bir cok insan icin daha kolay olur diye dusunuyorum baska sehirlerden yardim etmek isteyen herkes kargo ile ugrasmak zorunda,,,o hesaptan bez, mama vs. gereksinimler alinabilir,,,
  • Bebek bezi için can bebenin ürünlerini alıp yurtdışına satan bir fabrika var Beylikdüzünde bizim arkadaşlar sürekli ordan aliyor çocuk bezlerini bir pakette 10 adet var yanlış hatırlamıyorsam paketi 3.5 yada 3.75 tl gibi birşeydi.
    Eğer biriken paralarla toplu alım yapılırsa oranın adresini verebilirim
    Ürünler can bebenin 2. Kalite ürünleri alan arkadaşların bir çoğu memnun yok biz kendi fabrikasindan aliriz derseniz (belki toplu alimda 2.5 tlye bile gelir) fabrikasının da yerini tarif edebilirim

Bence kampanya kosturmaktansa bu tip yerden almak daha mantıklı en azından daha fazla bez alınmış olur.

Gerekirse bende elimden geldiği kadar alıp yollamaya çalışırım yeterki yerine ulaşsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne işidmiş arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: killerwhitewhale

aslinda bir hesap acilsa bir cok insan icin daha kolay olur diye dusunuyorum baska sehirlerden yardim etmek isteyen herkes kargo ile ugrasmak zorunda,,,o hesaptan bez, mama vs. gereksinimler alinabilir,,,

Yardımlarınızı Migros, hepsiburada, n11 vb. sitelerden satın alıp, kargo adresini yardımın yapılacağı adres göstermeniz yeterli. (Tabi teslim alacak kişiyi de belirtmek gerekir.)
  • ne guvenli koridor mus ki 2 senedir turkmen kardeslerimizi cikarmak icin acilamadi.

suriyeli desen hemen acarlar ama.

haber veren arkadasa sonsuz tesekkurler.
  • Arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun. Benim için farketmez. Direk bana da gönderebilirsiniz. Direk malzeme yardımı yapacak olan arkadaşlara da adresimi gönderebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4KiLL! -- 9 Nisan 2015; 23:50:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_MuKa

Bebek bezi için can bebenin ürünlerini alıp yurtdışına satan bir fabrika var Beylikdüzünde bizim arkadaşlar sürekli ordan aliyor çocuk bezlerini bir pakette 10 adet var yanlış hatırlamıyorsam paketi 3.5 yada 3.75 tl gibi birşeydi.
    Eğer biriken paralarla toplu alım yapılırsa oranın adresini verebilirim
    Ürünler can bebenin 2. Kalite ürünleri alan arkadaşların bir çoğu memnun yok biz kendi fabrikasindan aliriz derseniz (belki toplu alimda 2.5 tlye bile gelir) fabrikasının da yerini tarif edebilirim

Bence kampanya kosturmaktansa bu tip yerden almak daha mantıklı en azından daha fazla bez alınmış olur.

Gerekirse bende elimden geldiği kadar alıp yollamaya çalışırım yeterki yerine ulaşsın

Hocam dediğiniz gibi mantıklı olabilir. Yerine ulaşması konusunda şüpheniz olmasın ben bizzat kendim gideceğim. Ankarada olan arkadaşları da benimle birlikte gelmeye davet ediyorum.

• Şehirlerde yardım tırları olsa bizde elden versek iyi olurdu.Babamdan kalan bir sürü giyim eşyası var sokaktaki it uğursuza vereceğime iyi bir yere giderdi.Bunun dışında 1-2 paket makarna falan böyle şeylerde verirdik.

• Bu tip durumlarda "para yardımı" söz konusu olacaksa resmi izin alınıp, resmi bir hesap numarası açılmalıdır.

Aksi durumda -buradaki arkadaşımızı tenzih ederim- istenmeyen durumlar olabilir.

Bu nedenle resmi olmadıkça hesap numarası paylaşımı UYGUN DEĞİLDİR....
  • kocaballi kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam. Arkadaşlardan ricam o zaman yardım etmek isteyenler malzemeleri kendileri alıp bana göndersinler. Evlerinde mevcut olanlardan giysi,gıda göndermek isteyenler içinde adres verebilirim.

• Tartışma içerikli mesajlar silinmiştir.

Yardım yapmak isteyen yapsın, istemeyen yapmasın,

görüşlerinizi forumun ilgili bölümlerinde paylaşınız.

ısrarla devam üyelerimize uyarı cezası verilecektir.
  • Gereksiz mesajların silinmesini anlarım da, toplu katliama karşıyım!!!!!!!

Başlık sahibinden Allah razı olsun bu duyarlılık için...

Ek: Mesajınızı ben yazdıktan sonra gördüm, cezama razıyım...

@kocaballi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unsal07 -- 8 Nisan 2015; 15:07:30 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.