Şimdi Ara

Jazz, Polo, Colt karsilastirma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Butceme uygun yeni bir araba almak istiyorum, yaklasik 25000-30000 YTL civari harcayacagim.

Su ana kadar yaptigim arastirmalar sonrasinda goruntu ve marka olarak en cok Honda Jazz, VW Polo ve Mitsubishi Colt 5 Kapi'yi begendim. Toyota Yaris'i ne yazik ki pek begenmedim, fazla mini havasi var, yoksa Toyota'ya olan guvenim cok buyuk. Opel Corsa ile ilgili de kalite acisindan hem bu forumda hem de cevremden pek iyi seyler duymadim. Bu arada Fransa'ya oldum olasi fitilim ve bu yuzden Fransiz mali hic bir arac dusunmuyorum, isterse Turkiye'de uretilmis olsun. Ayrica Fiat'i da marka olarak kaliteli bulmuyorum.

Aslinda Mitsubishi Colt'un adi Honda Colt olsaydi direk alacaktim; ancak Mitsubishi markasinin binek otoda Honda kadar Turkiye'de oturmuslugu yok. Bu acidan servis ve yedek parcada kalite ve fiyat acisindan sorunlar olabilir mi? Ayrica Colt ile ilgili elestiri olarak yumusak suspansiyon diye bir seyler okudum, acaba dogru mu (bunu yabanci sitelerde okudum)? Benzer elestiriyi Hyundai Accent icinde okumustum.

VW Polo da hosuma gidiyor. Yolda gordum ve boyutlari tatmin edici olan ve nerdeyse Golf ile karistirdigim bir araba olmus. Tek sIkIntIsI Ankara'daki VW serviscileri hakkinda duydugum sorunlar (bunlari bu forumda okudum). Bunun disinda VW marka olarak guvendigim, ayrica Phaeton gibi inanilmaz bir arac uretebilen kalitede teknolojiye sahip bir firma.

Honda Jazz'in dezavantaji sanki motor seceneginin hic olmamasi. Honda'nin neden dizeli Turkiye pazarina sunmadigini anlayamiyorum. Jazz 2008'de Turkiye'de uretilecek diye okudum. Bu olursa arabanin ikinci el degeri de artabilir. Ben genelde sahip oldugum seyleri tutarim ama hayat bu insanin ne yapacagi belli olmuyor.

Bu uc secenek arasinda kafam gidip geliyor. Showroomlara gidip araclara binsem cok iyi olacak. Dogrusu araclara binmek aldatici olabilir, o yuzden once sizlerden mumkunse yardim almak istedim. Otomobil dergilerine bakmaya calistim, bu forumdaki basliklari okudum ve bir miktar fikir olustu; yavas yavas bir yerlere variyorum.

Simdiden vereceginiz cevaplar icin tesekkurler. İslerinizde kolayliklar dilerim.

• merhaba öncelikle bir colt sahibi olarak 1.3 benzinli coltu kısaca bir açıklayayım.

başka bir arkadaşa verdiğim cevabı aynen kopyala yapıştır yapıyorum. "tırnak içine aldıklarımı oku devamını altına yazacağım

"hemen standart bilgilerle konuya başlayayım.

mitsubishi colt mercedes-mitsubishi ortak üretimi olan bir araçtır. hollanda da nedcar tesislerinde üretilmektedir. mercedes smart for four ile aynı motor,şanjıman,yürür aksam,elektronik aksam,ve şasiyi kullanmaktadır. yüzde 60 tan fazlası mercedes parçasıdır yani.

şu an sıfır olarak 1.3 invite benzinli ve 1.5 d.id dizel inform seçenekleri sunulmakta. her iki motor içinde AMT kodlu tork konvertörü olmayan manuelinden daha az yakıt tüketen 6 ileri tiptronik şanjıman ile sunulmakta. 6 ileri 1 geri vitesi var yani.

1.3 invite benzinlinin nin standart donanımı:

4 airbag (sürücü yolcu ön ve sürücü yolcu yan hava yastıkları)

abs+ebd

otomatik klima

elektro-hidrolik hıza duyarlı direksiyon sistemi

elektrikli-ısıtmalı yan aynalar

yol bilgisayarı

hıza duyarlı silecekler (araba hızlandıkça daha hızlı çalışmaya başlıyorlar)

cd player+rds radyo+6 hoparlör

soğutmalı torpido gözü

5 adet bardaklık

yeri değiştirilebilen küllük(ben evde bırakıyorum)

hem sürücü hem yolcu tarafı tek dokunuşla açılabilen sıkışma güvenlikli ön camlar

aliminyum alaşım jantlar+bridgestone turanza lastikler (lastikçide 200 ytl tanesi)

çok geniş iç hacim.

yatabilen/çıkabilen/ön koltuklar gibi kayabilen arka koltuklar

öne yatabilen ön yolcu koltuğu( uzun bir şey taşımak gerekirse diye)

3 yıl teknik garanti

12 yıl paslanmazlık garantisi

sabancı güvencesinde ( temsa)

donanımları kabaca bunlar.

motoruna gelecek olursak;

1332 cc, üstten çift egzantrikli, değişken subap zamanlamalı( hondadaki vitec, mitsubishide mivec diye geçmekte)95 beygir güç,125 nm tork üreten mercedes-mitsubishi üretimi motoru var. kuvvetli ve ekonomik bir motor.

şehir içi klima açık yakıt tüketimi 20 ykr/97oktan/km, 7-7,5 litre/100km ye denk gelmekte.

45 litrelik deposuyla her seferinde 600 km yi geçiyorum şehir içi.

şehir dışı 800 km yi geçen arkadaşlar var. ben daha çıkamadım şehirdışına.

çok seri bir araç. içinde kaç kişi olduğuna bakmadan rahat rahat yokuş yukarı araba sollayabileceğin bir araç yani.

tavsiyem 6 ileri AMT şanjıman ile almanız. motor ile çok uyumlu bir şanjıman.

ncaptan 2 havayastıklı modeli 4 yıldız almış. bu değer vw polo ile aynı. sağlam bir araç yani 4 havayastıklı olanı belki 4.5 yıldız alabilirdi.

standart bilgiler bunlar . ek soru olursa sorabilirsiniz.

ben otomatiğini 26000 e bırakıyorlar diye duydum ama 2 hafta önce idi.

ben 2005 aralıkta aldım 17000 km oldu. hiç bir teknik arıza vb yaşamadım.

bakımları 15000 de bir.

400 usd karşılığı garantisi 5 yıla çıkartılabiliyor.

hayırlı günler. "

yerinde olsam polo yu karşılaştırma dışında bırakırdım. zira jazz ve coltun iç hacmi poloya göre bi hayli geniş. kendin de bindiğinde göreceksin. gerek jazz gerek sede coltun hem ön hem arka koltuğunda 1.90 lık bir kişi rahat rahat oturabilir. colt ve jazz da diz mesafesi çok geniş. jazzın bune ek olarak daha büyük bir standart bagajı var.

mitsubishi colt honda colt olsa hemen alırdım demişsin.

mitsubishi de aynı toyota gibi sabancı desteği altında. yani yedek parça bulamam servis bulamam gii bir kaygın olmasın temsa bu ülkede honda danda eski bir kuruluş. servislerin nerelerde hangi illerde olduğunawww.temsa.com.tr den bakabilirsin.

istanbulda yanlış hatırlamorsam 12 adet mitsubishi servisi var. diğer illerdede hemen hemen en az bir tane var. siteden inceleyebilirsin.

amortisörlerle ilgili bir kaygınıda belirtmişsin 12 aydır colt kullnıyorum amortisörler yumuşak değil aksine yolu daha iyi tutması için sert yapılmış. o sitelerde geçen problem amortisörlerden ses gelmesi. benim aracımda da vardı ( her coltta da olmuyor) bunun için mitsubishi bir bülten yayınlamış sorunun nasıl çözüleceğine dair 12 saatlik bir amortisör uygulamasından sonra ses filan kalmıyor. ben aldığım ay yaptırtmıştım arabayı servise akşam bırakıyorsun sabah alıyorsun olay bundan ibaret. bir arıza değil zaten sadece ses çıkarıyor oda öyle büyük bir ses değil çukurlara girdikçe klik klik sesi gibi.

dediğim gibi bu sorunda düzeltildi yaklaşık 10 aydır böyle bir sorun yok coltlarda.

bakımları daha öncede yazdığım üzere 15000 km de bir yapılıyor. 15000 bakımı 180 ytl tuttu. parçaları diğerlerinden pahalı değildir. kalite açısından türkiyede bilinmesede en az bir toyota kadar kaliteli bir firmadır mitsubishi. yarı yarıya japon devletine ait bir firma.

colt bu 3 araç içerisinde en kuvvetli en atak olanı. motor güçlerine bakarsan diğerleri 80 küsür beygirken colt neredeyse 100 beygirlik bir araç. bu farkıda hissediyorsun. hiç bir şekilde hızlanma,yokuşta bayılma,problmi yok. gayet seri ve kuvvetlibir araç.

yakıt tüketiminide yukarıda yazdım.

yerinde olsam ya colt yada jazz alırdım.

ikinci el kaygın varsa tek alternatifin polo oluyor bu da bir gerçek. henüz coltun ve jazz ın ikinci eli bir polo kadar oluşmuş değil.

başka sorun varsa sorabilirsin.

sana bu 3 arabanında bayilerinin aynı yol üzerinde olduğu bir yer söyleyeyim daha rahat karşılaştırırsın.

istanbulda basın express yolu deniyor güneşlide eski sabah gazetesinin önünden geçen yol.

hem mitsubishi hem honda hemde wv bayileri bu yol üzerinde mevcut ( wv biraz daha uzak havalimanına doğru ama ulaşmak zor değil)

istanbuldaysan zaman kazanırsın güneşliye uzak değilsen gel güneşlide incele arabaları.

hayırlı günler rast gelsin.

• Verdiginiz detayli bilgiler icin cok tesekkur ediyorum. Ben Ankara'dayim. Dediginiz gibi Istanbul'da bir suru Mitsubishi saticisi var, ancak Ankara'da galiba sadece bir tane yetkili satici verilmis. Binek yetkili servislerde iki adet adres var. Bence cok moral bozucu bir sayi, yani koskoca 4 milyonluk Ankara'nin bir yetkili saticisi varmis. Iki yetkili servisin bulundugu adresler de sehirden uzak organize sanayi bolgelerinin icinde.

Bugun VW Polo ve Honda Jazz icin bayilere gittim ve iclerine oturdum. Her ikisi de iyi arabalar. Honda Jazz Elite otomatik viteslisi 31250 YTL kampanyali fiyat dediler(internette 32000 diyordu). Haftasonu kampanyalar tamamen gidecek dediler. Zaten kampanya bitince fiyati 34000 YTL oluyor ki cazibesini kaybediyor.

Insallah Colt'taki kampanya en azindan Kasim ayi sonuna kadar devam eder.

Colt hakkinda verdiginiz suspansiyondaki sorunun kolayca cozulmesi haberine cok sevindim. Acaba Colt'un 1.5 Dizel manuel vitesini mi alsam diye dusunuyorum. Hem beygir gucu hem de torku epey iyi, cok cabuk hizlaniyor gibi. Bir de icine girersem ve on ve arka koltuklarda boy sIkIntIsI olup olmayacagini gorursem iyi olacak.

Kolay gelsin.

• sizi temin ederim colt belkide boy sıkıntısı çekmeyeceğiniz nadir araçlardan biridir.

benim boyum 1.80 klom 100 civarı.

sürücü koltuğu bana göre ayarlandığı halde arka koltuğa oturduğumda dizimle ön koltuk arasında hala 10 cm kalmakta siz tahmin edin.

başım le tavan arasındada 10 cm den fazla mesafe kalmakta.

gerçekten geniş bir araç.

servisinin az olması problem değil zira zırt pırt arıza çıkaran bir marka değil. benim servisim temsanın kotasını dolduramamaktan şikayetçi. yani her ay belirli sayıda bakım/tamirat yapmaları gerekiyormuş ama araçlar periyodik bakımdan periyodik bakıma servise uğramaktalar.

ankarada mesafeler nasıl bilmiyorum ama benim evimle işim arası 23 km olduğu için servisin nerede olduğu o kadar da önemli değil :)

dizel colt a gelince

dizel colt değişik bir makine.

dünyadaki en iyi dizel motoru mercedes yapar. bu genel kabul görmüş bir gerçek.

dizel coltta kullnılan motorun üstünde "daimler chrsyler" yazmakta. daimler chrsyler mercedesin diğer adı.

daimler benz

yani dizel coltta yüzdeyüz mercedes cdi dizeli kullnılmakta.

bu da onu sınıfında mercedes A serisinden sonra en kaliteli dizel motora sahip araç yapıyor.

fakat nedendir bilinmez dizel coltta saydığım aksesuarların bir çoğu bulunmuyor. motor sanırım çok pahalı olduğu için kısıtlamaya gitmişller. mesela dizel coltta 2 havayastığı var, jantlar alaşım değil ve aynalar elektrikli değil.

ama evladiyelik bir motoru var.

ama size tavsiyem yılda 15000 km den az yol yapıyorsanız 1.3 invite yi tercih etmeniz olacak. zira aralarında 6000 ytl den çok fark var benzinli ile dizel arasında.

dizel colt bildiğim kadarı ile en çabuk hızlanan b sınıfı dizel . 9.9 saniye hızlanması var.

dizel sürmedim o bakımdan AMT ile nasıl çalışıyor bilemiyorum. ama benzinli alırsanız muhakkak otomatik alın.

başka sorunuz olursa sorabilirsiniz.

colt tercih etmezsenizde jazz almanızı öneririm. çok ekonomik bir motoru var.

hayırlı günler.

• hocam dünyanın en iyi dizel motorlarını artık bmw yapıyor... ancak konumuz bu değil benim sorum şudur, diğer aracım olarak jazz kullanıcısıyım. Ve sizden coltla jazz ın malzeme kalitesini kıyaslamanızı rica edeceğim... Değiştirmeyi düşünüyoruz. Colt anlattıklarınızdan sonra kafama yattı gibi...
  • Selamlar,

Az once Mitsubishi Colt'u gordum ve gercekten cok begendim. Saticinin soyledigi, kampanya Pazartesi bitecekmis. Hondacilar da ayni seyi soylemisti.

Colt ile ilgili olarak sunu diyebilirim: Honda Jazz'dan sanki birazcik daha buyuk gibi ve bana kalirsa daha havali. Aracin beygirgucu 95 ve Jazz'inki ise 83 idi. Bunun disinda Colt'un icindeki iscilik kalitesi Jazz'dan daha iyi gibi.

Colt'un arka oturma yerlerinde kayar sistem var, bu Jazz'da yok. Yani Colt'un arka koltuk mesafesi ayarlanabiliyor, aynen on koltuklarda olan sistem gibi. Bunun disinda Colt'un arka koltuklarinin sirt dayama kismi tamamen cikarilabiliyor. Sizce tum bu mekanizma yeterince guclu mudur? Tabii bunu Sayin Tasshelhoff'a sormak istedim.

Colt 1.3 MT ve metalik renk icin satici bana 25000 YTL olur dedi.

Araba uzerinde dusunurken annem yanda duran Lancer'a bindikten sonra cok begendi. Satici bize baktigimiz Lancer 1.6 MT Plus Paket'i 29500'e satarim dedi. Aslinda internette zaten plus paket olmayani 29314 kampanyali gozukuyor ya. Plus pakette arka park sensoru, deri vites topuzu, radyo, tape ve CD calar vardi. Baktigim aracta spoiler yoktu ancak belese taktiririm dedi. Acaba bu fiyata uygunmudur? Ne dersiniz.

Galiba arabayi yarin alacagim. Lancerlere internette hic bakmadigim icin biraz cazip geldi dogrusu. Sanki tek sorunu 98 beygirde kalmasi ve torku 150. Colt 1.3'un beygir gucu 98 ve torku 125.

Arkadaslar eger yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Kararimi verip yarin kaporayi yatiracagim ve Pazartesi de alacagim. Tabii ben simdi hemen Lancer icin bilgi taramasi yapacagim.

Iyi aksamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teaman1977 -- 17 Kasım 2006; 18:11:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: okan

hocam dünyanın en iyi dizel motorlarını artık bmw yapıyor... ancak konumuz bu değil benim sorum şudur, diğer aracım olarak jazz kullanıcısıyım. Ve sizden coltla jazz ın malzeme kalitesini kıyaslamanızı rica edeceğim... Değiştirmeyi düşünüyoruz. Colt anlattıklarınızdan sonra kafama yattı gibi...

jazz ın içine binmişliğim 10 dk ile sınırlı o bakımdan yorum yapacak bilgiye sahip değilim.

jazz bence colt kadar iyi bir araç bazı yönlerde colt üstün bazı yönlerde jazz ama arada dağlar kadar fark da yok.

jazz dan ne şikayetiniz var? çok mu km yaptınız o bakımdanmı?

şahsen şu an arabama bir şey olsa tekrar araba almam gerekse b sınıfında alacağım 3 araba var

1.si o kadar para biriktirebildiysem ( 60000 ytlden fazla) mercedes A serisi

2.si mitsubishi colt

3. honda jazz.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 17 Kasım 2006; 20:28:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seat Leon & VW Golf kıyaslaması
    10 yıl önce açıldı
    Corolla Hatchback vs Leon
    5 yıl önce açıldı
    Honda Civic vs Wv golf
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: teaman1977

Selamlar,

Az once Mitsubishi Colt'u gordum ve gercekten cok begendim. Saticinin soyledigi, kampanya Pazartesi bitecekmis. Hondacilar da ayni seyi soylemisti.

Colt ile ilgili olarak sunu diyebilirim: Honda Jazz'dan sanki birazcik daha buyuk gibi ve bana kalirsa daha havali. Aracin beygirgucu 95 ve Jazz'inki ise 83 idi. Bunun disinda Colt'un icindeki iscilik kalitesi Jazz'dan daha iyi gibi.

Colt'un arka oturma yerlerinde kayar sistem var, bu Jazz'da yok. Yani Colt'un arka koltuk mesafesi ayarlanabiliyor, aynen on koltuklarda olan sistem gibi. Bunun disinda Colt'un arka koltuklarinin sirt dayama kismi tamamen cikarilabiliyor. Sizce tum bu mekanizma yeterince guclu mudur? Tabii bunu Sayin Tasshelhoff'a sormak istedim.

Colt 1.3 MT ve metalik renk icin satici bana 25000 YTL olur dedi.

Araba uzerinde dusunurken annem yanda duran Lancer'a bindikten sonra cok begendi. Satici bize baktigimiz Lancer 1.6 MT Plus Paket'i 29500'e satarim dedi. Aslinda internette zaten plus paket olmayani 29314 kampanyali gozukuyor ya. Plus pakette arka park sensoru, deri vites topuzu, radyo, tape ve CD calar vardi. Baktigim aracta spoiler yoktu ancak belese taktiririm dedi. Acaba bu fiyata uygunmudur? Ne dersiniz.

Galiba arabayi yarin alacagim. Lancerlere internette hic bakmadigim icin biraz cazip geldi dogrusu. Sanki tek sorunu 98 beygirde kalmasi ve torku 150. Colt 1.3'un beygir gucu 98 ve torku 125.

Arkadaslar eger yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Kararimi verip yarin kaporayi yatiracagim ve Pazartesi de alacagim. Tabii ben simdi hemen Lancer icin bilgi taramasi yapacagim.

Iyi aksamlar.

merhabalar

arabayı gördüğünüze göre ve "içine sığamadım" diye bir şikayetiniz olmadığına göre boyutlarını beğenediniz demek. koltuk mekanizması arada sırada yağsızlıktan dolayı çıkardığı ufak sesler dışında ( çukurlara girince vb) bir sorun çıkarmadı. zaten 3 yıl ( ek alırsanız 5 yıl) garanti kapsamında 3 (5) yıla kadar da bir şey olacaksa olur olmazsa bir şey olmaz kanımca. ben koltukları çok seviyorum. yaz/kış lastiklerimin dördünüde arka kolduğa sığdırabiliyorum mesela lastik değiştirmeye giderken. size bi ip ucu daha koltuklar kompla çıkabiliyor. yani colt ile rahat rahat bir bulaşık/çamaşır makinesi taşıyabilirsininiz.. ama mesela passat ile taşıyamazsınız. yükleme alanı çok geniş. bu arada sırt dayama yeri müstakim olarak çıkartılamıyor. arka koltuklar komple çıkartılabiliyor. yani arkada oturacak minderide kalmıyor. söküp eve götürüyorsunuz. araba oluyor size küçük doblo.

size hala AMT önermekteyim. başarılı bir şanjıman. bugüne kadar yolda dur kalkta 3 saatten fazla aralıksız kaldığım oldu banamısın demedi. yani nazik bir şanjıman değil.

ben yaklaşık 10 yıldır otomatik kullanmaktayım. şu an bana manuel vitesli mercedes verseniz binmem o kadar yani.

coltun otomatiği yarı otomatik. yani vites kontrolü gene sizde oluyor. siz vites atmadan vites değiştirmiyor. ama arzu ederseniz klasik otomatik vitesli araba gibi de davranabiliyor çift modlu.

diğer sorunuza gelecek olursak yani lancer mi colt mu?

mitsubishi de garip bir durum söz konusu diğer tüm markalarda aynı markanın b sınıfı c sınıfından düşük özelliklere sahip. mesela bir polo bir golften her açıdan geridedir. gerek iç hacim gerek donanım gerek performans olarak. zira polo golfün küçüğüdür.

mitsubishi de ise colt ile lancer apayrı arabalar. biri birinin küçüğü değil. lancer apayrı bir çizgide colt apayrı bir çizgide.

lancer mi colt mu dediğimizde akla şu geliyor. benim standart büyük bagaja ihtiyacım varmı? bu sorunun cevabı evet mutlaka lazım ise lancer almalısınız.

zira içine bindiyseniz lancer ile coltun hemen hemen aynı iç hacm sahip olduğunu görmüşsünüzdür.

lancer tabiri caizse biraz daha bildik arabaya benziyor. büyük kaput büyük bagaj.

donanım olarak birbirlerine bazı üstünlükleri var her iki modelinde.

mesela lancer daha lüks bir döşemeye kol dayamaya vb sahip deri direksiyon ve vites topuzu var. koltukların döşemeleride colttan daha lüks. ön göğüsü baştan başa geçen kaplama vb çok kaliteli şeyler. kısaca lancer daha iyi döşenmiş.

ama lancer de 2 havayastığı var ve arttrılamıyor mesela. lancer de yol bilgisayarı yok, lancer de soğutmalı torpido gözü yok. lancer 4 ileri tiptronik, colt 6 ileri tiptronik.

lancerin bir hakkını daha teslim edeyim; gerçekten çok sessiz bir araç. colttan sessiz.

lancerin şanjımanı öğrenebilen bir şanjıman ( coltunkide öyle) yani şöförün gaz tepkilerine göre her iki araçta vites aralıklarını değiştiriyorlar.

motorlarına gelecek olursak;

benim eski araban 1.6 1999 model honda civic idi. bu araç 120 bg gibi oldukça kuvvetli bir makine idi dolaysıyla 10 litre/100 km gibi de bir tüketimi vardı ve bu tüketim beni bezdiriyordu. yaşıda 7 yi geçince değiştirme ihtiyacı duydum. coltu tesadüfen gördüm o sıralar yeni bir civic alacak gücüm yoktu ama arabamı değiştirmeyi de düşünüyordum otomatik ve az yakan bir araç ararken tesadüfen bi markette colt standını ve 23950 YTL fiyatını gördüm. mitsubishi bayiine gittik babamla.

bugüne dek hep sedan araç kullandık, şahin,corolla civic,tempra gibi. bizde bayiiye gidince gözümüze lancer takıldı tabi. allah için çok şık bir araç. hele spoyleri de varsa bagajda çok şık bir dizaynı var. ben başladım incelemeye babam içine bindi beğendi tabi. beyaz gösterge tablosu lüks iç döşeme ferah iç hacim .

taaki ben resmi tüketim rakamını gösterene dek. lancer de 1.6 motor olduğu için 100 km de 10 litre şehiriçi tüketimim var diyordu. coltta bu rakam 7.5 litre.

ayrıca beygir güçleride neredeyse aynı. bu bakımdan ( fiyatınında daha ucuz olması sebebiyle ve standart bagaj ihtiyacımız olmadığı için) coltu tercih ettik.

bu lancerin tüketimi çok anlamına gelmiyor. şu an piyasadaki her 1.6 otomatik araç 10 litreden az tüketmez. sadece colt benim ihtiyaçlarımı karşılıyordu.(güvenlik-yeterli performans-donanım-ekonomi)

yani demek istediğim standat bagaja ihtiyacınız varsa ve yakıt tüketimi sizi rahatsız etmeyecekse lancer de çok güzel bir araç. ve açıkçası dizaynı daha şık ve içide daha lüks.

ama benim gibi hem yolda iyi gitsin hemde az yaksın diyorsanız colt daha iyi bir seçim. tabi feda edilen büyük bagaj ve konfor daönemli olabilir.

kişiden kişiye değişir bu.

ama her iki araçta japon sorunsuzluğunu taşımakta.

lancer hakkında bir ek hatırlatma 2008 e doğru kasa değiştirecek ( coltta 2009 a doğru değiştirse gerek)

karar size kalmış oluyor.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 17 Kasım 2006; 20:31:01 >

• dostum şimdi burada adı gecen 3 arabada cok kaliteli hepsinin kendine gore avantajları var mitsubishi colt 1.5 DI-D Inform MT 31.936 ytl lik fiyatı ve sehir içi 5.9 lt lik yakıt tuketimiyle oldukca iyi bir alternatif
    jazz ise dizel motorlu versiyonu olmadıgından 1.4 'luk benzinli modeliyle 6.9 lt sehir içi yakıt tuketimi ve 30000 ytl olan fiyatıyla en zayıf secenek oluyor.
    vw polo 1.4 tdı trendline ise 29.680 ytl olan fiyatı vede sehir içi 5.7 lt olan yakıt tuketimiyle sana tavsiye edecegim arabadır bence malzeme kalitesi performans ve yakıt tuketiminin bi arada bulundugu bence sınıfının en iyi arabası yinede karar senin ama ben polo derim
  • polo dizel ve colt dizel arasındaki en büyük fark araçların güçleri

polo dizel 70 beygir

colt dizel 95 beygir.

hayırlı günler.
  • benim şikayetim yok... 4 yıldır severek biniyoruz... es modeli yani elite çıkmadan önceki en full cvt versiyonu... ancak performansı tükettiği yakıta göre bence fazla... 7-7.4 litre arası tüketiyor şehir içinde... değiştirme istemekteki nedenimde bu... ha tabi birde 4 yılda sıkıldım artık desem yeridir... annem kullanıyor bu aracı genellikle ama artık birazcık daha sahiplenmem gerektiği için değiştireyim diyorum...
  • colt 7.5 litre tüketiyor.

45 litrelik deposu ile her depoda 600 km yi geçiyorum.

yani tüketiminizde bir azalma olmayacak colt alırsanız.

ama performans artacaktır. ama arada yapılan masrafa değecek bir artışmı değilmi bence bi kaç kez test sürüşü yapın siz karar verin.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 17 Kasım 2006; 23:50:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

colt 7.5 litre tüketiyor.

45 litrelik deposu ile her depoda 600 km yi geçiyorum.

yani tüketiminizde bir azalma olmayacak colt alırsanız.

ama performans artacaktır. ama arada yapılan masrafa değecek bir artışmı değilmi bence bi kaç kez test sürüşü yapın siz karar verin.

hayırlı günler.

teşekkürler hocam... muhtemelen değiştiricem yaza kadar... colt ilk tercihim olucak gibi bu klasmanda...
  • rica ederim.

rast gelsin.

2. el düşünürseniz colt ilk türkiyeye geldiğinde 110hp lik 1.5 motor seçeneğide vardı. bu modelde (instyle) 6 havayastığı ve esp de bulunuyordu ( bazılarında tabi). performans arıyorsanız sizi daha mutlu edecektir. ama sıfırı yok artık. getirmiyorlar.

tabi 1.5 turbo 150 hp colt czt almak isterseniz onun sıfırı var. ama 40000 ytl ye yakın.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 17 Kasım 2006; 23:56:03 >
  • grande punto dynamic 1.4 95 beygir alacaksın
    abs ebd asr hillholder ESP
    ddiğer seceneklri saymıyacagım araba guzel
    fiata olan onyargını kırabilir bu araba bende senla aynı dusncedeyim
    yakıtı sehirler arası 5.00
    sehiriçi 7.5
    hesapladıgında 130 kurus falan eder herhalde

ama jazz lar dahada az yakıyo sanırım
  • Selamlar,

Bugun bayiye araba uzerinde karar vermek ve almak icin tum aile gitmistik. Saticidan test surusu yapmak istedim. Once Colt'a bindik. Izlenimim Colt 1.3 MT'nin epey iyi cekis yapan bir arac oldugu. Aracin motor sesi iceriye geliyor da belki aldirilmayabilir. Baska bir arkadasin da yaptigi gibi Ziebart ses yalitimi yapmak mumkun. Annem ve babam ne yazik ki almak istedigim aracin segmentini begenmediler, yani kucuk araba almamam yonunde tavsiye verdiler. Yani dort kisi bindiginde ciddi bagaj yeri olsun istediler.

Colt test surusunden sonra bir de Lancer 1.6 MT'yi test ettik. Gercekten cok seri kalkis yapan bir arac oldugu izlenimini aldim. Dogrusu iceriye giren ses de az idi. Arac 1205 kg ve bence agirligi stabilitesi ve yol tutuslari icin cok iyi gibi geldi. Colt'un agirligi 970 kilo falan ve sehirlerarasi yolculuklarda sanki guvenirligi biraz daha az olur gibi geldi. Bunlarin disinda satici Plus pakedi yani arka park sensoru, deri vites topuzu, CD-tape calar, spoiler falan gibi seyler de dahil toplam 29000 YTL olur dedi. Ben zaten otomatik vites yanlisi degilim. Bu olumlu hava uzerine biz de araca kapora yatirdik ve almaya karar verdik. Islemleri haftabasinda bitirecegiz. Insallah hayirlisi olur. Aracin renk seciminde ailece metalik gri sectik, sanki beyazdan daha iyi. Siyah rengi begenmedim. Zaten satici en cok beyaz ve grinin satildigini soylemisti.

Simdi bazi arkadaslar ust segmentten araba aldin neden baska arac dusunmedin diyebilir. Hatta diger basliklar altinda Lancer ile ilgili hic hos bir araba olmadigina dair yorumlar okumustum. Dogrusu ben halihazirda babamlarin araci Honda Civic 2001 modeli epey begeniyorum. Yeni cikan Civicler cok fazla uzay araci gibi, abartilmis. Toyota Corolla da hosuma gidiyordu fakat onlarin aldigim Lancer'e gore fiyati 5-6bin YTL fazla, yani aldigim lukslukteki halini demek istedim. Corolla Sedan 1.4 Sol yanilmiyorsam 28500 YTL kampanyali fiyati idi. Toyota da cok sade ic doseme ve donanimlari olan bir arac.

Bence Lancer gercekten arac gibi arac, yani hatlari cok siritmiyor, sade. Ayrica ic doseme ve donanimi da sade ve ayni zamanda luks.Belki spoiler taktirinca biraz abartma yapmis olacagim ya gorecegiz.

Insallah Lancer'i onumuzdeki 10-15 yil boyunca asiri sorun yasamadan kullanirim. Daha once de dedigim gibi ben bir sey alinca asiri degistirmeden kullanma fikrindeyim. Forumda tecrubelerimi aktaracagim.

Sorularima cevap veren tum arkadaslara ve ozellikle de Tasselhoff'a tesekkur ederim. Hepinize kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teaman1977 -- 18 Kasım 2006; 18:00:57 >

• hayırlı uğurlu olsun.

mitsubishi takımına merhaba de istersen. sende bizdensin artık

http://forum.donanimhaber.com/m_7345317/mpage_29/tm.htm

lancer sahibi bir sürü arkadaş var seninle tecrübelerini paylaşırlar .

dediğim gibi standart bagaj lazımsa colt ve diğer tüm b segmenti minik arabalar( corsa,polo fiesta yaris vb) yetersiz kalmakta.

merak etme spoyler abartı olmaz.

çoğu arabada özenti dursada lancer spoylersiz çıplak adam gibi duruyor.

lancer tabiri caizse taş gibi bir araba. otomatik seven biri olsaydın keşke çok teknolojik bir otomatik vitesi var. ama debriyaj kullanmaktan üşenmiyorsan en iyisi manueldir o da doğru. ben istanbul trafiğinde çekemiyorum dur kalk dur kalk debriyajı.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 18 Kasım 2006; 18:11:51 >

• sana bir ikinci tavsiye.

madem arabadanda yeni mevsim de kış yaşadığın yerde Ankara.

arabayı alır almaz ilk yapacağın şey lastikçiye gidip yaz lastiklerini kış lastikleri ile değiştirmek olsun.

lancerin üstünde bridgestone turanzalarla geliyor diye biliyorum. onları torbalara koydur evinin balkonuna mayıs ayına kadar kaldır.

4 adet kış lastiği al. allah korusun hafif bi kayarsın yeni arabada hasar daha üzücü oluyor biliyorum.

kış lastiği markası olarak ta gene bridgestone blizzak lm 25 öneririm.

tekrar hayırlı olsun.
  • Lancer alındı ama

Colt için bilinmesi gereken en önemli şeylerden biri aracın en etkin kullanıma bağlı büyük iş hacim ödülüdür. Aracın içine girince ufak araçlara göre son derece geniş duruyor.
  • Ben Lancer'i alsam da kucuk arac almak isteyenler icin Colt bence en iyi tercih. Dediginiz gibi Colt'un arka koltuklari yatirilip ve cikarilinca inanilmaz buyuk bir bagaj hacmi olusuyor ki bu herhangi bir sedan aracta yok. Honda Jazz'in da arka kismi bu kadar buyuk alan olusturmuyor.

Bugun bayide Colt CZT'yi gordum. Bence cok hos bir goruntusu var. Bir de Mitsubishi L200 yeni versiyonuna bindim, o da cok guzelmis. L200'un stabilite kontrol mekanizmasi varmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teaman1977 -- 23 Kasım 2006; 21:35:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.