Şimdi Ara

1 Hafta İçerisinde Tablet Almam Gerekiyor,Görüşlerinizi Bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Başlıkta da belirttiğim gibi 1 hafta içerisinde tablet almayı düşünüyorum.Laptop ve telefonumu bu forumdaki tavsiyelere uyarak aldım,tavsiyeler beni yanıltmadığı için tablet konusunda da değerli görüşlerinizi almak istiyorum.Daha önce Çin malı tabletler hariç hiçbir deneyimim olmadığı için bu konudan anlayan arkadaşlardan yardıma ihtiyacım var.Öncelikle ne tarz bir şeyler aradığımı bahsedeyim;
    1-)İnternet dışı mağazalarda fiyatı 1200 lirayı geçmediği müddetçe parasal bir sıkıntım yok.
    2-)Note 3 kullanıcısıyım ve sıkı bir Samsung taraftarıyım.Açıkcası niyetim yine aynı markadan şaşmamak ama Ipad dışında öneriniz varsa da düşünebilirim.Android mi Windows mu emin değilim.
    3-)Telefonu oyun amaçlı düşünmüyorum.Öncelikli amacım bir şeyler izleme,dergi-gazete-kitap okuma,internette gezinme,Office uygulamalarını kullanma.
    4-)Matematik öğretmeni olduğum için,Note 3 telefonumun s-pen özelliğinden çok memnunum ama daha büyük bir ekranda kalem kullanma,matematik formülleriyle uğraşma,geometri çözme,bir şeyler karalama daha farklı bir deneyim olsa gerek.Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.(S-pen özelliği açısından Note3 yeterli midir,tablette kalem özelliğini devre dışı mı bırakmalıyım yoksa tablette s-pen deneyimi apayrı bir macera mıdır?)
    5-)Tablette usb girişi olması da istediğim özelliklerden birisi çünkü bazı tabletlerde böyle bir özellik yokmuş sanırım.
    6-)Boyut hakkında çok fazla kriterim yok ama 8 inç üstü bir şeyler olsa daha iyi olur.
    7-)Alacağım ürünün müşteri memnuniyeti çok önemli.Herkesçe tavsiye edilen bir ürün söylerseniz daha memnun olurum.
    8-)3g yi desteklemesi çok önemli midir,değil midir bilmiyorum.Bu konuda da fikrinizi al

    Şimdilik aklıma gelen özellikler bunlar.Değerli vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim,hele bir de yardımcı olursanız daha çok teşekkür ederim.







  • Galaxy tab S 8.4 işinizi görür. işlemci, ram, ekran vesaire hepsi üst düzey. Donanım olarak parasını hak ediyor.
  • Bence en uygunu 8 inch civarı tabletler. 8.4 S sanıyorum özellik açısından en iyi tablet durumunda.
    Tek sıkıntı ekranından dolayı pilinin az gitmesi olabilir.

  • Anladığım kadarıyla Samsung tabletlerle içli dışlısınız.Peki size şunu sorsam; Note 10.1'in 2012'de çıkanıyla 2014 versiyonu arasında ne gibi bir fark var?
  • ahmtottroglu kullanıcısına yanıt
    telefonlarda ne fark oluyorsa aynı şey.

    ram, çözünürlük, batarya daha fazla. işlemci daha hızlı. kamera daha iyi.
  • İncelediğim kadarıyla 2014 versiyonu biraz daha güçlendirilmiş ama dediğim gibi Note 3 sahibi olmam nedeniyle kamera özellikleri ya da bilgisayarım olması sebebiyle oyun performansı açısından bir beklentim yok.Hız ve kamera özelliklerini yok sayarsak sizce 2012'de işimi görür mü?
  • Ben samsung tablet kullanmadım, orta seviye için Asus gibi markalar daha iyi ancak üst seviyede Samsung daha iyi.
    Note 10.1 2012 artık bu saatten sonra alınmaz. Çünkü fiyatı hala yüksek. Hadi işlemci, ram kurtarır ama çözünürlüğü çok zayıf, gpu eski, güncelleme almıyor. Şuan o tablete o kadar para verilmez.
    2014 çok daha iyi. S800 işlemci, 3gb ram, 50gr daha hafif, 300ppi çözünürlük var.
    S-pen çok fazla önemli dersen note 10.1 al. Yoksa ben hala Tab S öneririm. Çünkü ekranı çok daha iyi, bataryası daha iyi, daha ince.
    Bence tablette ağırlık çok önemli. Tableti elime alır kullanırım dersen max ağırlığı 350gr olmalı. Ben şuan bu yazıyı elimde tablet kanepeye uzanmış bir şekilde yazıyorum :) 500gr olsa hayatta yazamam. O yüzden 10" ten ziyade 8" öneririm. Tab S 8.4 294gr ağırlığı ile sana kuş gibi hafif gelir. 500 gr tableti laptop gibi bir şeyin üzerine koyup anca kullanabilirsin.
    Sonuç olarak

    Note 10.1 2012 - kesinlikle alma, artık parasını hak etmiyor.
    Note 10.1 2014 - spen için alabilirsin
    Tab S 10.5 - donanım, batarya, ekran daha iyi spen yok
    Tab S 8.4 - taşınabilirliği çok çok daha fazla spen yok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    300-400 liralık bir farktan dolayı 2012 modeli düşünüyordum ama dediklerin çok mantıklı geldi. Tab S'leri de inceledim ve çok olumlu şeyler gördüm ama diğer tarafta S-pen gibi bir faktör var işte.Dediğim gibi formül,matematik çözme gibi işlemlerle de uğraşmayı düşünüyorum ve o noktada s-pen daha cazip geliyor. Peki S-pen li daha küçük boyutlarda bir tablet var mı piyasada?
  • Note 8 var ama o da donanım olarak eskide kaldı.
    Belki note 10.1 2014'ü 2. el düşünebilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende daha önce android ve windows tablet kullandım, şuan windows tablet kullanıyorum ayrıca telefon olarak iphone 4 kullanıyorum. İpad i baştan elemişsiniz ama, şimdiki aklım olsa ipad alırdım, maddi olarak sorun değilse. Telefonda artık ara kapandı, iphone ile android telefonlar özellik olarak birbirine yakın, ufak tefek ayrıntılar ve tasarım değişiklikleri fark ediyor sadece ama tablette bence açık ara ipad...
  • Benim de anlamadığım ipad nasıl oluyor da Android'den daha önde oluyor.
    Bir kere ipad çok pahalı 16gb alsan yer sorunu olacak, 32 64 alsan bu sefer de bir ton para istiyorlar. O fiyata doğru düzgün 2'si bir arada laptop alırsın.
    Ayrıca ipad çok kısıtlı. Ben android'de avi'den mkv'sine her türlü video'yu atıp izliyorum, her türlü alt yazı desteği var. 32gb hafıza kartı 40 lira. Apple 32 gb için 300 lira fark istiyor.
    Son olarak da ipad de multitasking olayı SIFIR. Android'de yüzen pencere, çift ekran gibi bir yığın uygulama var. Diyeceksin ki bunları ne kadar kullanıyorsun. Cevap vereyim Her zaman.
    Mesela dh incelemeleri ayrı pencerede izliyorum, bir yandan da yorumları okuyorum. Üni'den bu sene mezun oldum. Üni'de çok işime yaradı. Bir yandan pdf bakarken diğer yandan arkadaştan çektiğin ders notlarına bakıyorum aynı anda.
    ipad telefon özelliği olmayan büyük ekranlı iphone. Android ise bambaşka bir dünya.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ama Samsung un ben satış politikasını desteklemiyorum. Firma için çok iyi ama tüketici için tamamen soru işaretleri. Bir modelin 3 farklı versiyonu var
    birini yap en iyisi olsun onu tüketicilere sun.
    Tab s, Note, Tab vs vs vs ben 8 inch civarı bir tablet almayı düşünüyorum 3 farklı model var :(
    Bu sebepten kararveremiyorum yoksa Samsung iyi ve kendini ispat etmiş marka
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    Benim de anlamadığım ipad nasıl oluyor da Android'den daha önde oluyor.
    Bir kere ipad çok pahalı 16gb alsan yer sorunu olacak, 32 64 alsan bu sefer de bir ton para istiyorlar. O fiyata doğru düzgün 2'si bir arada laptop alırsın.
    Ayrıca ipad çok kısıtlı. Ben android'de avi'den mkv'sine her türlü video'yu atıp izliyorum, her türlü alt yazı desteği var. 32gb hafıza kartı 40 lira. Apple 32 gb için 300 lira fark istiyor.
    Son olarak da ipad de multitasking olayı SIFIR. Android'de yüzen pencere, çift ekran gibi bir yığın uygulama var. Diyeceksin ki bunları ne kadar kullanıyorsun. Cevap vereyim Her zaman.
    Mesela dh incelemeleri ayrı pencerede izliyorum, bir yandan da yorumları okuyorum. Üni'den bu sene mezun oldum. Üni'de çok işime yaradı. Bir yandan pdf bakarken diğer yandan arkadaştan çektiğin ders notlarına bakıyorum aynı anda.
    ipad telefon özelliği olmayan büyük ekranlı iphone. Android ise bambaşka bir dünya.

    Benim ipad ım yok onu belirteyim önce, 1 hafta falan bir arkadaşın ipad mini retinasını kullandım sadece... Ben casper t8w windows 8 tablet kullanıyorum, eşimde de asus 181cx var superonline dan alınma...
    Donanımsal olarak bir çok tablet, ipad in önünde fiyat olarak da daha uygunlar ama ios ipad a göre hazırlandığı için yazılım stabilitesi olarak çok daha stabil çalışıyor cihaz.Zamanla ağırlaşıyor android, yeni versiyonlarla bu durum düzelir belki öne bile geçer ama şuan durum bu. Bir kaç üst model dışında çok kaliteli değil android tabletler, mesela bir çoğunun wifisi kaliteli yeterli değil, modemden uzaklaşınca kopmalar düşmeler oluyor, samsung vs. nin üst modellerini buna katmıyorum, genel olarak çevremde gördüğü söylüyorum. Bu güne kadar 6-7 farklı tablet denedim, çevrede gördüklerimle bu izlenime kapıldım. Arkadaşın ipad minisi aldım kullandım 1 hafta, eline aldığında bile kalitesini hissediyorsun.Sizinde saydığınız gibi android inde güzel yönleri özellikleri var ama Benim naçizane fikrim bu şekilde,
    Windows tableti hiç söylemiyorum bile, hiç memnun değilim, onu satışa çıkardım zaten büyük ihtimal 300-350 lira bandında bir androind tabletle değiştiricem...




  • Bugün Teknosa'ya gittim ve tavsiye ettiğiniz ürünleri dakikalarca inceledim. Note 10.1 'in 2012 versiyonundan kesinlikle vazgeçtim çünkü epey çağ dışı geldi. Tab S -8.4 'e hayran kaldım;renklerin kalitesi,hafiflik,yeni nesil bir ürün olması falan filan ama tabS 10.1 biraz kaba duruyor. Son olarak Note 10.1 (2014 versiyon) ise Tab S'e göre son teknoloji ürünü değil ama onun da kalemi var. Şu an ihtimalleri 2ye indirdim. Ya Tab S 8.4 ya da Note 10.1 (2014) . TAB S = 799 lira NOTE 10.1= 999 lira. Bu konuda son tavsiyelerinizi alayım arkadaşlar.
  • Arkadaşlar aklıma geldi de,size de bir danışayım dedim. Sizce Note 10.1 mi Note Pro 12.2 mi? Arada 350 liralık bir fark var ve sizce bu farka değer mi?
  • ahmtottroglu kullanıcısına yanıt
    aradaki 350 tl sadece ekran boyutu için çünkü ram işlemci vs. gerisi tamamen aynı. eğer büyük ekran istiyorsan alabilirsin, bunun dışında bir artısı yok.

    ayrıca zaten piyasada pek 12.2 kalmadı diye biliyorum. almak istesen de alamazsın. ya da teşhir verirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: revision

    aradaki 350 tl sadece ekran boyutu için çünkü ram işlemci vs. gerisi tamamen aynı. eğer büyük ekran istiyorsan alabilirsin, bunun dışında bir artısı yok.

    ayrıca zaten piyasada pek 12.2 kalmadı diye biliyorum. almak istesen de alamazsın. ya da teşhir verirler.

    Özellikler aynıysa büyük almaya çok gerek yok,o zaman bilgisayardan da bir farkı kalmaz sanırım.Hocam,bu bilgiler doğrultusunda sanırım note 10.1 2014 edition alacağım gibi duruyor.Şu an yakınımdaki 1 mağazada 1 adet kalmış.Umarım yarına kadar birisi daha hızlı davranmaz.
  • ahmtottroglu kullanıcısına yanıt
    Ayrıca note 10.1 'de daha yüksek veri aktarım hızı,daha yüksek pixel yoğunluğu varmış.Hafifliğini saymaya bile gerek yok. 10.1 250 GRAM daha hafif.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.