Şimdi Ara

Cyanogen : Google'ın kafasına sıkıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Cyanogen : Google'ın kafasına sıkıyoruz


     

     

    Son dönemde Android tarafında ilginç gelişmeler yaşanıyor diyebiliriz. Android cihazlarından çıkardığı ROM'ları benzer donanım sahip cihazlar için optimize ederek kullanıma sunan ve popüler olan CyanogenMod, daha sonra ticari hayata atılmış ve Cyanogen OS adında resmi işletim sistemini geliştirmişti.

     

    Bir süre önce firmanın Android işletim sistemini Google'ın hakimiyetinden çıkararak tamamen açık kaynak olmasını istediğine yönelik açıklamaları buradaki gündeme damga vurmuştu. Bu açıklama sonrasında Qualcomm ve Twitter gibi devlerden oluşan bir gruptan 80 milyon dolar yatırım alması da diğer bir ilginç gelişmeydi.

     

    Cyanogen kendisini oldukça güçlü hissediyor ki yeni açıklamaları da gündeme oturacak cinsten. Firmanın patronu Kirt McMaster, Android platformunu bağımsız yapma isteklerini tekrarlarken, Google'ın kafasına sıkmak şeklinde bir tabir kullandı. Anlaşılan Cyanogen'in niyeti oldukça ciddi.

     

    McMaster mobil dünyada Cyanogen'in iOS ve Android'in arkasından üçüncü platform olmasını arzu ediyor. Şimdiden birkaç farklı cihaz modelinde varsayılan işletim sistemi olan Cyanogen gelecekte bu sayıyı daha da artıracak.

     

    Firma işletim sisteminde Google'ın iznine bakmaksızın çekirdek uygulamaları kendisi belirliyor. Hatta Microsoft ile yapılan ortaklık gereğince OneDrive, Skype, Outlook, Cortana ve Bing uygulamalarından oluşan bir paketin yakında Cyanogen platformuna entegrasyonundan bahsediliyor. Böylece firmalar Cyanogen ile işbirliği yaparak Google tarafında kabul ettiremedikleri uygulamaları varsayılan haline getirebilecek.

     

    Cyanogen'in hamlelerine destek veren teknoloji devleri de var. Özellikle Google'ın yazılım ve donanım tarafında genel bir kontrol sağlamak istemesi ürkütücü ve Windows hegemonyasının burada da yaşanmasından endişe ediliyor. Bu bakımdan alternatiflere ihtiyaç duyuluyor. Cyanogen'in ne kadar ayakta kalabileceğini zaman gösterecek.







     








  • Çakıyla aslan mı öldürdün Cyaaaaaaa!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guaire -- 24 Mart 2015; 22:25:23 >
  • Dünya üzerindeki hiç bir firma yada güç Google'ın kafasına sıkamaz. Adamların elinde o kadar çok bilgi o kadar çok istihbarat var ki aklınız şaşar. Adamlar Google'da arama yaparken en çok yazdığınız yanlış harften bile sizi tanıyabiliyor.

  • Bu adamlar son dönemde fazla mı iddialılar?

  • Alternatif olması güzel bişey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • su anki duruma göre google olmadan cyanogen bir hic zira mecburen android sürümlerini baz aliyorlar. ve diger rom'lar da cyanogensiz bir hic zira onlarda da cyanogen kadar genis model destegi yok.

  • Google'ın yaptığı bir sistemde değişiklik yaparak adam olanlar gelip koskoca google'a kafa tutuyor.
  • ilk önce xperia iona doğru düzgün bir rom yapın 1800 lira para verdim benim telefonumdan 200 lira daha ucuz olan s3 e bir sürü rom çıktı bize bi tane o da bozuk.

  • bu kadar büyük düşmeleri acayip garip bir durum bence. sonuçta google'ın yaptığı bir sistemi kullanıyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlardaki özgüvene bake şaşkolozlar sizin yaptığınız tek şey androidde alıp tamamen saf bırakmak git bir işletim sistemi yap öyle gel

  • Mevcut sistemden nemalandılar. Asıl sahibini devredışı bırakma peşindeler. Google bunları tek çırpıda yok eder yaptiklari hareketlere bak. Tamam güzel çalışmaları var ancak bu kadar iddialı olunmaz. Google olmasaydi boyle bir sektör olusmayacakti hic mi dusunmediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yavaş gelsinler sayelerinde bir sürü rom denedim orjinal rom gibisi yok.

    Galaxy mini kullanan biri olarak sadece 2.3.5 flatzki rom u beğendim.

    Çıkardıkları 4.4.3 , 4.2.1 veya cyanogen 10-11 alfa herneyse kasıyor cihazda.

    Açık kaynak kodu bulunca kendilerinden geçmişler.
  • Cyanogenmod bozdu. Hem adam gibi rom çıkarmıyorlar hem de böyle atıp tutuyorlar.

    Mesela LG G2'de:

    -4.3 ten beri stable rom yok
    -4.4 romların hepsi arızalı, yedek falan alayım diyince bozuluyorlar
    -5.0 çıkalı ne kadar zaman geçti hala bir tane snapshot çıkarmadılar ki yükleyelim
  • Boynuzun Kulağı geçme çabası bu ama tamamen hayal Google dan bahsediyoruz sen gel google romları uzerinde oyna sonra kafa tut ... Cyanogen geliştiricileri yanlış yol izliyor google a kafa tutmak yerine sen yazılımlarını geliştir sonra markalarla anlaş en azından Samsung ,Lg , Htc vs markaların alt seviye cihazlarıyla başla sonra yürü iyi oldugun ortada ama google a kafa tutma ... Bazıları eski model Android cihazların ölmesinin yazılım desteğinin kesilmesinin sebebini Google zannediyo bunu yorumlarda filanda görmek mümkün ama Google ile alakası yok firmalar sorumlu bundan ekibini kursun kendi cihazlarına destek versin cihazlarda ölmesin... Burda Cyanogen devreye giriyor ve başarılılarda ama abartmasınlar en sonunda google bunyesine katılırlar ve bu onlar için zaten piyango olur ... 24.03.15 ... Saygılar

  • Bu Kirt denen adam tarihin en büyük çöküşlerinden birine imza atacak. Demedi demeyin, yatırımcıların parası buhar olup uçacak. Daha geçenlerde bindikleri dala sataştı bu adam (OnePlus)

  • Zaten Google uygulamalarından değil , play store'da satılan uygulamalardan ve uygulamalardaki reklamlardan para kazanıyor. Google'a kafa tutmanın anlamı ne burda anlamak çok güç.

  • Ben Amerikadayken Google ın kafasına sıkarken ......
    Cyanogen : Google'ın kafasına sıkıyoruz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu

    Ben Amerikadayken Google ın kafasına sıkarken ......
    Cyanogen : Google'ın kafasına sıkıyoruz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CyanogenMod kendi halinde romlar çıkaran bi oluşumdu neler yapar olmuş.
    Onlar şemsiye yapsın, hep şemsiye yapsın, sadece şemsiye yapsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.