Şimdi Ara

LocalHost da Joomla KUrmak Bakın ARkadşlar Öğrenin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
59.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda bazı arkadaşlar hosta kurmayı anlatmış fakat bende Çok soru geliyor localhost la ilgilenen arkadaşlardan localhosta kurmak hakkında Böyle bi topic açıp herkezin faydalanmasını istedimBAŞLIYORUZ:

Nelere İhtiyaç Var?

Joomla 1.0.10tr
    Easyphp
    İStek

EASYPHP DOWNLOAD:www.easyphp.org 1.8 versiyonunu indirin

Geçiyoruz anlatıma
    Hepsinin öncesinde Joomla’nın Türkçe veya İngilizce sürümünü edinmeniz gerekiyor. Gerekli dosyalarıwww.joomlaturkiye.org adresinden bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Sisteminize kurmuş olduğunuz sunucuyla ilgili klasörler C:\Programlar\Easyphp1-8 klasörü altındadır. Burada www klasörü içerisinde yer alan index. php dosyasını silerek, Joomla dosyalarını olduğu gibi klasörün içine kopyalıyoruz.
    Sonra easyphp yi çalıştırıyoruz

EasyPHP, adından anlaşıldığı gibi Apache, PHP ve MySQL üçlüsünü sisteminize ‘kolayca’ kuran ve yapılandıran küçücük bir yazılım. EasyPHP. exe yazılımına çift tıklamanız, Joomla!’ya giden yolda ilk adımı atmanız için yeterli.
    4 Adımda Joomla! Kurulumu

Uygunluk testi ve lisans sayfalarını geçtikten sonra, kurulumun ilk adımı olan veritabanı ayarlarına geçiyoruz. Sonraki adımda Joomla lisans sözleşmesiyle, bir sonraki adımdaysa veritabanı ayarları ekranıyla karşılaşacağız. Bu ekranda sunucu adı için “localhost”, MySQL kullanıcı adı olaraksa “root” olarak gireceğiz. Şifre kısmını boş bırakarak, MySQL veritabanı adı kısmında oluşturduğumuz veritabanının adını yazmamız gerekiyor. Bu ekranda diğer ayarlarda değişiklik yapmadan sonraki adıma geçiyoruz. Bu adımda sitemizin ismini yazmamız gerekiyor. Hatırlatmakta fayda var; burada görünen isim, sitenizden üyelere gidecek e-postalarda görünecek olan isimdir.
    (easyphp de database(veri tabanı oluşturmak ise şöyle :
    easyphp yi çalıştırdık vesağ altda iconu var e harfi ona sağtıklayıp konfigirasyonlar Phpmyadmin e tıklıyoruz ve açılan sayfadan database adını yazıyoruz ve git e basıyoruz böylelikle veritabanı oluşturmuş olduk)

Kurulumun ikinci basamağında, hazırlamakta olduğunuz web sitesi ya da portalın adını girmeniz gerekiyor. Biz örneğimizde ‘İLK JOOMLA! SİTEM’ adını kullandık. Siz sitenizin içeriğini ön plana çıkartacak bir isim seçebilirsiniz. Bu ismi domain ile karıştırmayın.

Kurulumun üçüncü basamağına geldiğinizde URL, YOL ve ADMIN PAROLASI kısımlarının dolu olduğunu göreceksiniz. Bu sekmelerdeki yazılanları değiştirmeyin ve boş bırakılmış olan posta adresi kısmına bir adres yazın. Admin parolanızı daha sonra değiştirebilirsiniz.

Ve mutlu son. Bu aşamamızı aslında kurulumun bir özeti olarak tanımlayabiliriz. Karşımıza gelen sayfada kurulumun tamamlandığı belirtilip, kullanıcı bilgilerimiz listelenecek. Bu bilgileri bir yere not alın ve hiç unutmayın.Sonrada joomlanın kurulu olduğu yani C:/programfiles/easyphp/www klasoru içindeki installation klasorunun adını değiştirin yada silin
    easyphp açık ve tarayıcımızahttp://localhost yazıyoruz ve sitenizdesiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malatyaspor44 -- 12 Kasım 2006; 0:37:38 >

• up arkadşalar bence herkez joomlayı öğrenmek için yukarda anlattıklarımı yapıp kendi bilgisayarına joomla kursunlar ozaman daha kolay joomlayı öğrenmesi
  • up
  • Resmen UP show,

Ama bakın bu tarz bilgiler paylaşmak daha iyi, ne o bir arkadaş devamlı forum falan bişiler kurarım diyor size, bu sadece beleşçiliğe alıştırır adamı...

Eline koluna mousuna klavyene sağlık...
  • quote:

Orjinalden alıntı: C1 SaNSui

Resmen UP show,

Ama bakın bu tarz bilgiler paylaşmak daha iyi, ne o bir arkadaş devamlı forum falan bişiler kurarım diyor size, bu sadece beleşçiliğe alıştırır adamı...

Eline koluna mousuna klavyene sağlık...

Evt biraz up show ama napim okadar anlatıcı ve öğretici bilgi paylaşıyoruz kimseden tık yok saol bu bilgiler gerçekten değerli
  • Bunu çok daha kolay yolu var işte buyrun

http://jsas.joomlasolutions.com/
  • Biraz açarsan iyi olur?
  • evet arkadaşım yardımlarını bekliyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dipsit

evet arkadaşım yardımlarını bekliyoruz.

Anlattım zaten arkadaşlar bence bole daha garantili hem herkez bole kullanıyor belki program farklı olabilir
  • tamam saol kardeş....
  • Güzel bir anlatım olmuş. Yalnız Easyphp'yi pek tavsiye etmiyorum, Xaamp en iyisi. Hatta becerebilecekseniz PHP ve MySQL'i kendiniz kurun
  • quote:

Orjinalden alıntı: MetalliCaster

Güzel bir anlatım olmuş. Yalnız Easyphp'yi pek tavsiye etmiyorum, Xaamp en iyisi. Hatta becerebilecekseniz PHP ve MySQL'i kendiniz kurun

teşekkurler arkadaşım peki Xaamp nasıl nerden bulabiliriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: MetalliCaster

Güzel bir anlatım olmuş. Yalnız Easyphp'yi pek tavsiye etmiyorum, Xaamp en iyisi. Hatta becerebilecekseniz PHP ve MySQL'i kendiniz kurun

Bence okadar uğraşa gerek yokki easyphp in için phpmyadmin felan hepsi var?Yani okadar uğraşa gerek yok ama eğer sen onu seviyorsan bilemem ama bu işlere çokda alışık olmayanlar için easyphp nin kullanımı oldukça kolay
  • ellerine sağlık arkadaşım joomla kullanmayı örğrenmek için ideal ah bide şu joomlanın nasıl kullanılacağını templateler üzerinde nasıl aktif olabilieceğini anlatabilecek biri olsa daha iyi olur ama çok teşekkür...
  • Ben anlatırım sorun nedir?
  • Benim bir sorum var ama konu ile pek alakalı değil. Yine de yazayım. Joomla sitelerinde yedek alınabilir mi? Alınabilirse nasıl alınabilir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: polter

Bunu çok daha kolay yolu var işte buyrun

http://jsas.joomlasolutions.com/

Böle bişi yazmıştım ama kimse görmemiş galiba
  • @polter gördük ama açıkcası çokda ilgimizi çekmedi çünkü bu şekilde daha güzel bence diyorum
    @ByMsKN joomla bir açık kaynak kodlu portal diğer anlatımıyla içerik öğesi yönetimi sistemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malatyaspor44 -- 16 Haziran 2007; 22:54:04 >
  • benim anlamadığım easy phpyi yükledik tamam daha sonra indexi silip o dosyaları zipten cıkarıp mı kopyalıcaz yoksa oldugu gibi mi atcaz www klasörüne.Bir de joomla kurulumunu yapmak icin sitesine mi girmek gerekiyor nerden yapıyoruz easy php den mi yapıyoruz yoksa
  • vatantr.net gayet güzel bence ama arka plan rengini açık bir renk seçseydi... Ama portal hoşuma gitti... O da joomlanın mı sen mi tasarladın?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.