Raks Kullanıcıları olarak buradayız!.. Yeni jenerasyon modeller(220-330-440-550-667-668-770) ve daha öncekiler, hepsi için sorunlarımız kaygılarımız, hoşumuza giden olaylar, tavsiyelerimiz, ve paylaşımlarımızı burada yapabiliriz.
ayrıca kendi yaptığım hareketli gifler de var, sample koymadım buraya.
YENİ DOSYALAR: arkadaşlar ayrı ayrı koyamadım, kendi hazırladığım raks440 ana ekranına uyumlu animasyonlar ve wallpaperlar var. ayrıca kendi çalışmalarını yapmak isteyenler için ekranın yüksek çözünürlüklü yakın çekim fotoğrafını da ekledim, 128x128 olarak photoshopta yeniden boyutlandırırsanız işinize çok yarar. ayrıca isteyenler olursa elimdeki wallapaper taslaklarının da psd dosyalarını sonradan ekleyebilirim.
yıldızlar yerine boşluksuz olarak rapids hare yazıyoruz;)
----------------------------------------------------------------- burada da umarım raks667 ve 668de çalışacak olan 320x240 çözünürlükte animasyonlu duvar kağıtları var, bi deneyin bakalım. 440 ve 550 belirli boyutların üzerindeki (10kb) gifleri kabul etmiyordu. bu büyük boyutlu olanlara ait kaynak psd dosyalarım yok ne yazık ki, alıntıdır kendileri =)
Jar ve Jad uzantılı dosyaları Jawa'sı olmayan yada Jawa'yı desteklemeyen bir telefonun tanıması mümkün degil. RAKS ın 440 modelini biemiyorum.
Bendeki R550'de malesefki bu uzantılı dosyaları tanıyamıyor, cünki Jawa yok. Yani Jawa'sı olmadıgı icin, ne bir jawa oyunu, ne bir msn programı nede opera browser yükleyip kurabilmemiz malesef mümkün degil.
evet yaw, az önce bi şok oldum ben de, siteye girip baktım ve java olmadıını farkettim, ben var biliyodum çünkü:)
photoshop kullanıyorsan eğer eklediğim şablonla rahatlıkla kendi wallapaperlarını yapabilirsin. ya da istediğin resimleri bana yolla ben 128x160 ayarlayabilirim, onları da ekleriz.
Merhaba, arkadaşım geçen hafta R550 aldı. Telefonu inceleme fırsatım oldu. Telefonun benim için yeterli özelliklere sahip olmadığını farkettim ve almaktan vazgeçtim. Nette 550'nin bir üst modeli olan Raks 660'tan bahsediliyor. Bu konuda Raks'a atığım e-postaya henüz cevap alamadım. Bu yeni model veya modeller hakkında bilgiye sahipseniz ve paylaşırsanız çok sevinirim. Ne zaman piyasaya çıkar? Ne gibi özelliklere sahiptir? v.s
emin ol bir süre sonra gelir cevabın. ben de raks mobile club üyeliğimle ilgili bir mail atmıştım, 1 hafta içinde geldiydi cevap(kaç günde geldiini hatırlamıyorum ama tam ben ümidimi kesiyodum cevaptan). biraz daha zamana ihtiyaçları olduğunu, mobile clubın hazırlıklarını yaptıklarını söylemişlerdi. seni kararından dolayı gerçekten tebrik edebilirim:) ben de 550 çıkmadan 3 ay önce 440 almıştım, soradan pişman oldum diyebilirim:) 660ın çıkacağıyla ilgili raks kendisi de zaman zaman ufak bilgiler çıtlatıyor, ama benim fazla bir bilgim yok. forumda otofokuslu 3mp kamerası olacak, BT olacak, java mava, bilimum her türlü özellikleri olacak diyorlar, tabi ki bunlar fasafiso. hatta abartıp symbian olacak da diyenler var ama bunu söyleyenler de mobil iletişimden hiç haberi olmayan sadece konuşan insanlarımız:) symbian olabilmesi için belirli lisans sözleşmeleri ve birliklere girmesi gerekiyor raksın. eğer son derece gelişmiş bir telefon düşünülüyorsa da (işletim sistemi olan bir telefon mesela) tahminimce bu tercih Windows Mobile ya da Linux olur. ki raks da en iyiyi en ucuza sunmaya çalışan bir firma olduğu için linux kullanılır gibi geliyor bana. tabi bu proje 770(umarım olur:) ) modeline de kayabilir.
lafı çok güzel daıtmışım :) 660 bildiim kadarıyla 2007nin 2. çeyreğinde piyasaya çıkacak. muhtemelen kapaklı olabilir (ki bence olmasın) ve yine ince bir model üzerine yoğunlaşılabilir.
aslında şu tayvanlı bir şirket vardı, raksla ortak ürünler üreten bir firma, onların adını, sitesini ya da modellerinin adını fln hatırlayan var mı?? oradan belki gelişmeleri takip etmemiz kolay olabilir.
Peki Renault'nun Bursa'da monte edilen otomobillerine neden yerli malı diyoruz? neden parçası (ismini vermek istemediim o rezil) yabancı ülkeden gelen, ülkemizde montajı yapılan ve geri avrupaya satılan araçların yüksek başarısıyla övünüyoruz??? Renault ne kadar yerli br markaysa, ya da tofaş diyim, daha çok uyuşuyo raksla. zira yerli bir marka olarak ortak platform kullanıyor ve tofaş marka otomobillerin hiçbiri ülkemizde tasarlanmamışken, ve sonrasında da aynı Renault gibi dışarıdan gelen parçaların montajıyla ülkemizde "yerli" otomobil satan tofaşı nasıl bu kadar destekleyip kolluyoruz? haksız da değilsiniz, ülkemizde mercedese para verebilen insanlarımız kuş serisine binmiyoken, nokia gibi "finlandiyalı görünüp uzakdoğuda üretim yapan" ,hatta "montaj da değil, uzakdoğudan getirme telefonlar satan firmalara para yedirecek milyonlarca insanımız varken, bizim Raksımız da taşlanır doğal olarak.
cola turca da var coco cola da var pepsi de var deeilmi
Arkadaslar Raks'ın yeni modeli R660 çift hatlı modelidir.Fakat geliceği tarih tam olarak bilinmemektedir.Raks'ın dagıtıcı olarak belirlediği Berktur,APR İletişim Ve Şemistan Grup Raks R660 modelinin tam gelim tarihi konusunda bir bilgiye sahip değildir.Nisan başlarında Piyasaya cıkıcağı söylenmesine rağmen Bugun MArt'ın 20 si ve hala hazırda bir gelişme yoktur.
arkadaşlar ben kullanıyorum gayet de memnunum hiç gir sorunu yok teferruat arttıkça işin cıvkı çıkıyor zaten bence çok iyi bir telefon... Ne olursa olsun parçaları çinden geliyor olsa bile bunun karını bizim ülkemiz sağlıyor nokia da çin arkadaşların dediği gibi...
ben taiwandan geliyor die biliyorum. çi,n nerden çıktı ki.
20 Mart 2007; 18:04:34
Montaj ile komple uretimi karistirma.Nokia icin cin diyenlere gulerim."Nokia finlandiya ünversitelerine rf microelectronics konusundaki araştırmalar için ne kadar fon ayırmaktadır", "neden finlandiya üniversitelerinden deli gibi bu yönde öğrencilere ait yayınlar çıkmakta, tez çalışmaları yürütlmekte ve test çipleri ürettirilmektedir" Daha once yazdigim gibi... Yerli telefon uzakdoğuda elle tutulur herşeyi anahtar teslim telefon ürettirip Türk mühendislerini kod yazdırmak için istihdam etmekle üretilmez.
Hicbir firma bugun yuzde yuz yerli uretim yapmiyor yapmazda.Ancak Raks ile Nokia yayi bu yonde kiyaslamak sacmalik.Nokia bugun telefonlari icin gerekli parcalari yapamadigindanmi uzak doguya yoneliyor yoksa maliyet ucuz oldugundanmi.
Kimse Koc ,Sabanci vs firmalarin yabanci firmalar adina fason uretim yaptigina bakip aldanmasin.
Kimse ne kendini nede baskasini kandirmasin.Turkiye bu disa bagimlilik,dinler,medeniyetler arasi dislanma oldugu sure