Şimdi Ara

Bilgisayar Donup Kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar söz konusu problemle yaklaşık 5 ay önce de karşılaşmıştım. Bilgisayarda herhangi bir işlem yaparken bilgisayar donup kalıyor, bu donma performans ile ilgili değil kanımca, youtube'dan bir video izlerken bile donup kalabiliyor. 5 ay önce yine donmalar olmuştu, reset atmak zorunda kaldım sonra ise güç düğmesine bastığımda kasaya elektrik gelmeye ancak bios ekranına kadar bile gelmemeye başladı. Ben de götürüp Vatan'ın servisine bıraktım, biosu güncelleyip sorunu çözdüklerini söylemişlerdi. Söz konusu problem 1 hafta önce tekrar başladı, çözmek için bios attım ancak işe yaramadı. Yine servise götürdüm, anakartta kısa devre olduğunu, sorunu çözdüklerini söylediler. Cihazı 2 gün önce teslim aldım, 2 gün boyunca bir problemle karşılaşmadım ancak bugün yine aynı problem ortaya çıktı. Sorun genelde video izlerken, oyunlara giriş-çıkış yaparken oluyor. Reset attığımda dediğim gibi kasaya elektrik gelse de bios için şu tuşa basınız ekranı bile gelmiyor. Kasayı açıp anakartın üst kısmındaki 4 pinli girişi söküp-taktığımda cihaz normal şekilde açılıyor. Servis de kısa devre sorununun üst kısımlarda usb girişlerine yakın yerlerde olduğunu söylemişti. Yardımcı olursanız sevinirim, bir türlü çıkamadım işin içinden.

    Sistem şu şekilde:
    Asus M5A97 LE R2.0
    AMD-FX8320 with CM 212 Evo
    Asus Nvidia GTX 760
    GSKILL Ripjaws 4x2GB 1866 Mhz
    Cooler Master RC-K380

    Edit: Sorunun meydana geldiği her iki dönemde de(5 ay önce ve şimdi) 1'er kez açılışta overclocking failed gördüm ancak ayarlar default'taydı, oynamamıştım. Sorun oyunlara giriş ve çıkışlarda da oluyor, acaba anakart işlemci hızını mı ayarlayamıyor binen yüke göre? Gerçi ayarlayamıyor olsa da bu kısa devreden de olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azengin -- 27 Şubat 2015; 23:07:29 >







  • Cihazınızı tekrar götürün birebir değişim bile yapabilirler hatta zorlayın aynı problemden bunda kronik bir agrıza var deyin değişmesini talep edin
  • azengin kullanıcısına yanıt
    Sistem acılıyor diyorsunz ilk önce snrada kndini kitliyor sizde reset atyorsuzn reset attgnz an ekran biosa bile gelmiyor ? olay tam olarak bumudur ?
  • hlec26 kullanıcısına yanıt
    Evet bu şekilde durum. Ancak 4 pinli kabloyu söküp takarak açılabiliyor daha sonra.
  • azengin kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağın kaç Watt ve kaç yıllık?sorun çok yüksek ihtimal anakart da ancak güç kaynağı etkisini de önemsemek gerekir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svskrt -- 28 Şubat 2015; 0:36:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sorun çözülecek pc vardır çözümücek pc vardır bence garantili alet ile ugraşmak kumar oynamaktır götürün garantiye başınız agrımasın onu acacam bunu yapacam diye garanti kapsamı dısına alırsınız cihazı size tavsiyem ondan dolayı çözüm sunmuyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: svskrt

    Güç kaynağın kaç Watt ve kaç yıllık?sorun çok yüksek ihtimal anakart da ancak güç kaynağı etkisini de önemsemek gerekir

    Güç kaynağı 600W. Kasanın kendi güç kaynağı zaten.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • azengin kullanıcısına yanıt
    arızanın tespiti için önce güç kaynağı seçeneğini elemeniz gerekiyor,sorun çözülmüyorsa anakart değişimi gerekli geçmiş olsun iyi forumlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömüremrah Ö kullanıcısına yanıt
    Evet zaten derin bir şekilde uğraşmam, belki sık karşılaşılan basit bir çözümü olan bir arızadır diye sordum. Ama sonuçta büyük bir ihtimal donanımsal arıza var, umarım bir değişim koparabiliriz Vatan'dan. Bu arada aynı arızanın tekrarı veya çeşitli arızaların çok kez tekrarı ile ilgili bir şey vardı, neydi o kanun?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni arizadan 3 defa servise gittiginde 4. Defa giderse sualsiz bire bir değişim eger mümkün degilse fatura tutarı iade yapılır. Şeklinde olması lazım. Arıza anakart kaynaklı yüksek ihtimalle kısa devre var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartın işlemciye güç gönderen kısmında arıza varmış. Oradan yüksek güç geçmiş olabileceğini söylüyorlar, kıvılcım izi gibi bir şey varmış. Anakart servise gidecek. Edit'te yaptığım varsayım gerçekleşmiş.
  • Harddiski hdtune programı ile hata testinden geçirin. Belki ondan olabilir.
  • Anakartın 12V girişi değişmiş. Eskisinin siyah renge büründüğünü söyledi Vatan servisi, bu anakart ile overclock yapamazsınız, yapmayın dediler. Her zamanki gibi Vatan teknik(!) elemanlarının azizliğine uğradımı da biraz kullandıktan sonra anladım. Egzoz fanını ters bağlamışlar, işlemci fanı ile karşılıklı birbirine üflüyorlardı. Doğru düzgün eğitim vermeden rastgele elemanları her yere koyuyorlar onlar da bildiğini okuyor. Türkiye'de teknoloji mağazalarında çalışan elemanlar bir halttan anlamadan boş boş konuşan ve iş yapan kişiler. İşte yarı cahilliğin tehlikesi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.