Şimdi Ara

Ankastre sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler bu ay dsmart internetimin taahütü bitiyor ve ttnet fibere geçicem. Şimdi dsmartı aradım adam bana 1 mbit bile alamazsınız dedi. Ankastre desibel mi ne düşükmüş not bırakmışlar bilmem ne.


    Ama ttnet fiber/hiper için aramadan önce hızım 6-7 mbitti max. 16 mbit bu arada hızım neyse şimdi 14.8 fix alıyorum sabit her speedtestde böyle. Dsmartıj bu söylemi kafamı karıştırdı. 1 mbit alamazsın diyo ama 14 mbit rahat alıyorum. Hat değeriö max 18 gözüküyo alımda da 18. Ben sınırlama yapılmış olabilir diye (int hızım 16 mbit bu arada) kısıtlamasız ( kopmaması için yapmıştık önceden ) yapın demek için aramıştım.

    Her neyse yarın bir gün fibere hipere geçicem bu sorun yaratır mı ? Napmam lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi player2974 -- 25 Şubat 2015; 12:37:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Modem arayüzündeki adsl hat değerlerini koyun d-smartın dediklerine bakmayın d-smarta kalsa modem fişe takılmaz diyecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 360p

    Modem arayüzündeki adsl hat değerlerini koyun d-smartın dediklerine bakmayın d-smarta kalsa modem fişe takılmaz diyecek.

    Downstream Upstream
    SNR Marjı
    :
    7.7 17.3 db
    Hat Zayıflaması
    :
    12.0 5.4 db
    Veri Oranı
    :
    15837 797 kbps
    Max Oranı
    :
    16848 1253 kbps
    CRC
    :
    0 0
  • 360p kullanıcısına yanıt
    İlginç harbiden düşük ama hızımda sıkıntı yok abi 14 mbitin altına düşmüyo. Santral çok yakınımda bu arada. Dedi elektrikçi çağrın yenileyin. Fibere geçsem zaten yenilemeyecekler mi boşuna neden para verim ? doğru mu düşünüyorum ?
  • player2974 kullanıcısına yanıt
    15 mbit hız var fiber vdsl2 sanırsam tabi iyileşir eğer apartmandaki kablolarda sorun yoksa muhtemelende sorun yoktur d-smartı iptal ettirip telekom müdürlüğüne gidip detaylı bilgi alırsınız.
  • 360p kullanıcısına yanıt
    Dsmart bina içi tesisatta sorun var diyor ama herhangi bir şikayetim yok hızda bağlantıda o tuafıma geldi. TTye ben gitsem bişey olur mu ? Babamın üzerine telefon çünkü. Gidim bi sorim bakalım ne diyecekler.
  • player2974 kullanıcısına yanıt
    Bilgi verirler heralde telekom müdürlüğüne git ama yav d-smart desin dursun hocam banada diyorlardı sorun telekom kaynaklı çıktı.
  • Santral size ne kadar yakın? Şu anda görünene göre SNR'nin bu kadar düşük olması kablo sorunu ya da altyapı sorunu olduğunu gösteriyor. Çünkü ADSL 2+'da ben 30 hat zayıflaması ile 14 Mbps alıyorum. Sizin zayıflamanız 12, hızınız ise 15 Mbps. Tabii şu anda D Smart kullanıyorsunuz, santralde size eski bir port'a takmış olmaları da ayrı bir ihtimal.
  • Arkadaşlar şubat 13te telefon arızası olmuştu TT gelmişti ondan önce hat değerimi yazmıştım foruma şimdi baktım Downstream Upstream
    SNR Marjı
    :
    13.0 17.3 db

    13 db normal mi peki ? Düşmüş snr. kutuyu kontrol etmişlerdi telefon hattı sağlamdı ama telefon çalışmadı bir anda gelip telefonu değişin demişlerdi. Bunlar bişey yapmış olabilir mi ?

    Çok yakınım hemen burnumun dibinde. Fiber içinde 2 ay önce hat döşediler zaten. Kutu koymadılar binanın önüne hipernet var onu biliyorum. Neyse asıl sorum şu eski port dediniz bu olabilir. Çünkü bütün sokakta hipernet varken bende sadece adsl vardı. 5 gün içinde ttnet aradı fiber geldi dedi. bende tamam geçelim dedim baktı efendim sizde hiper var. Haritadan baktım güncel bile değil, sonra yan komşuya baktırdım bilinçli adresten onlarda fiber var. Özetle: hiper varken mahallede bende yoktu. Şimdi fiber geldi bende hiper var. Eski port olabilir mi ? anlamadım dsmart bu ay bitiricem zaten direk geçicem ama sorun yaşar mıyım korkuyorum.

    200mbit alabilirsin dediler hat değerinden ttnet müşteri hizmetleri o kadar destekliyormuş. Bu db olayı yeni düştü fiber geldikten sonra ama alakası yok dimi ?

    edit : çok bilmiş gibi olmasın ama internette az araştırdım hat zayıflaması düşük olması daha iyi ama snrnin yüksek olması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi player2974 -- 25 Şubat 2015; 13:10:12 >




  • 360p kullanıcısına yanıt
    Sen fiber kullanmadın dimi ? Adamlarda diyor saha dolabına çok yakınsınız. Uzak olsanız saha dolabı derdik ama bina içi diyor gelde uğraş şimdi. Tamda fiber geldi diye sevinmiştik
  • player2974 kullanıcısına yanıt
    Çakma fiber var geçicem yakında vdsl2.
  • player2974 kullanıcısına yanıt
    TTNet'e geçerken Hiper başvurusu yaparsanız istediğiniz hıza göre bölgenizde destekliyorsa hızınız VDSL ya da VDSL2 üzerinden verilir. Bu problemleri yaşama ihtimaliniz çok çok az. Bu durumda hat zayıflaması da düşer ve apartmanda sorun yoksa SNR'de artar. Eski port olayı ise siz TTNet değil de D Smart kullandığınız için Türk Telekom'un yaptığı bir ayrımdır. Çok basit örnek arkadaşımdı TTNet'te iken 8 Mbps alırken, D Smart'a geçince hız 2 Mbps'ye düşmüştü.

    Ve dediğiniz gibi Hat Zayıflamasının düşük, SNR'nin yüksek olması lazım. Darısı bizim başımıza...
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Şimdi ttneti aradım dedim ki snr düşük bilmem ne sorun olur mu ? Hayır size hipernet verebiliriz dedi. Dedim dün fiber için aradılar efendim yok sizde hiper var fiber yansımamış yakında yansır bekleyin uzattı işte.

    Sorun şu telefon hattında adsl gözüküyor. Adresten hipernet ? Sanırım telekom hattında sorun var

    edit: umarım fiber sizede gelir. Ben şuan dsmartta daha 5-10 gün içinde 12 max alıyordum nadir şekilde hep 6-7-8 mbit arasındaydı. TTnet fiber aradıktan sonra fix 13ün altını görmedim çok memnunum hızdan ama neden böyle cins şeyler başımıza geçer ki. TTye gidicem mecbur artık bakalım ne diyecekler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi player2974 -- 25 Şubat 2015; 13:27:17 >
  • player2974 kullanıcısına yanıt
    Snrin önemi yok adsl değerin o vdsl2 ye geçtinmi modemde değişecek ttneti arama müdürlüğe gidip işlem yapmanız lazım en doğru bilgi onlarda.
  • 360p kullanıcısına yanıt
    İkinizede cevaplar için teşekkür ediyorum. Bugün belki giderim veya gittiğimde sizi bilgilendiririm yarın bir gün birimizin başına gelebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar gittim adam hiç bi sıkıntı yok canavar gibi hat dedi. Dsmartı aradım onlarda canavar dedi. Adam 24 al dedi 50 de kopma olur sıkıntıya girersin diyo da. Ne anladım fiberden ben. Dedim 50 ne zaman alcam falan bak orda 200 mbit yazıyo salladı siz anca 24 mbit alabilirsiniz falan. Şimdi 24 mbite 50 tl vermek mi ? 16 mbit dsmart full mü arada 5 tl fark var karar veremedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • player2974 kullanıcısına yanıt
    200 u nasil alican

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 360p kullanıcısına yanıt
    O saha dolabından gelen bağlantı galiba port sistemine göre dağıtıyolar hane başı 24 mbitmiş. Port sınırlaması mı ne varmış. Ttnetin fiberndne ne bekliyosun ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • player2974 kullanıcısına yanıt
    Hem canavar gibi hat ve olmayan 200 Mbps alınabiliyor hem de 50'de kopuyor. Adamların ne içtiğini ciddi ciddi merak ediyorum. Eğer sizin için upload ve hız önemliyse 24 Mbps daha iyi. Eğer gerek yok derseniz 16 Mbps D Smart alırsınız.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Ya ne adam bende dedim ne canavarmış be :D fiberi sordum yan binada var bende niye yok. Aynısı zaten dedi ahahah. Yok abi gidip 3 gün sonra akk yicem ne gereği var he 24 he 16 yani. 35e yetseydi canavar hattın gücü o olabilirdi :))

    Edit : hızı gördüm saha dolabından bana gelen tam 223 mbitti. Port var dedi ondan 24 alırsın diyo. Herkese vermicez diye de söylendi port dolunca. Çok saçma çok ulan ttnet 😂



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi player2974 -- 25 Şubat 2015; 20:02:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.