Şimdi Ara

Analiz : En fazla açık OS X platformunda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Analiz : En fazla açık OS X platformunda





    Bir dönem Apple'ın en güvenilir işletim sistemi olarak övündüğü OS X platformu sistemde ortaya çıkan açıklar nedeniyle daha fazla gündeme gelir oldu. Son analizler ise artık en çok sistem açığının OS X sürümünde olduğunu gösteriyor.

     

    Yapılan yeni bir analize göre 2014 yılında ortaya çıkan sistem açıklarının en çoğu OS X'e ait. Geçen yıl toplamda 7038 yeni sistem açığı keşfedilirken, gün başına ortaya çıkan açık sayısı 19 oldu. Bu açıkların yüzde 80'i uygulamalardan kaynaklı. Yüzde 13'ü işletim sisteminden, yüzde 4'ü ise donanımdan kaynaklanıyor.

     

    OS X platformu toplamda 147 açık ile başı çekiyor. Bunun 64 tanesi yüksek riskli, 67 tanesi orta riskli, 16 tanesi ise düşük riskli durumda. İkinci sırada ise iOS platformu var. Toplamda 127 açığın 32'si yüksek riskli, 72'si orta riskli, 32'ü ise düşük riskli konumda.

     

    Üçüncü sırada ise Linux çekirdeği var. 119 açık barındıran çekirdekte bunların 24'ü yüksek riskli, 74'ü orta riskli, 21'i ise düşük riskli olarak sınıflandırılmış. Listede kalan 7 sıra Windows ailesinin çeşitli sürümlerine ait. Ancak son sürüm olan Windows 8.1'in 36 açık ile sekizinci sırada olması ise oldukça dikkat çekici. Genelde Windows sürümleri daha zayıf olarak bilinse de Microsoft'un son yıllardaki önemli yatırımları ile Windows 8.1'in güvenli bir liman haline geldiği görülüyor.

     

    Elbette bu açıklar halen devam eden nitelikte değil. Çok büyük kısmı geliştirici tarafından yamanıyor. Ancak uygulamaların sayısının artması açıkların da patlama yapmasına neden olmuş. En çok açık barındıran ilk beş uygulama Internet Explorer, Chrome, Firefox, Flash Player ve Java şeklinde sıralanıyor. Bu da kullandığınız uygulama sayısı arttıkça açıkların da arttığını gösteriyor.




     








  • Windows kasmasa, dondurmasa iyi de...

  • elma sepet sepet elmaa

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkhair

    Windows kasmasa, dondurmasa iyi de...

    8.1 gayet iyi eski sistemlerdeki gibi kasma donma, mavi ekran yok. Sistemde ssd ve iyi donanım olması da önemli.
  • Apple Pert

  • Bu analizi yaparken ev bilgisayarlarının %90 ında olan Adware ve Malwareları göz önünde bulundurmadılar sanırım, OSX de Shellshock dışında gerçek anlamda güvenliği tehdit edicek bi açığa rastlamadım açıkcası. Ayrıca OSX de sizin adınıza sosyal medayada paylasım yapıp tüm tarayıcı ayarlarınızı değiştiren bir malware gören oldu mu?? Ben görmedim. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanıcıları arttıkça bu ise kafa patlatan sayisi da artacak ve dahada açık bulunacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Bu analizi yaparken ev bilgisayarlarının %90 ında olan Adware ve Malwareları göz önünde bulundurmadılar sanırım, OSX de Shellshock dışında gerçek anlamda güvenliği tehdit edicek bi açığa rastlamadım açıkcası. Ayrıca OSX de sizin adınıza sosyal medayada paylasım yapıp tüm tarayıcı ayarlarınızı değiştiren bir malware gören oldu mu?? Ben görmedim. :)


    Ben çalıştığım şirkette safarinin ayarlarını değiştirip başlangıç sayfasının değiştiğini ve sürekli ekrana pencereler verdiğini gördüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkhair

    Windows kasmasa, dondurmasa iyi de...

    Pentium 4 ile kullanınca olur tabi.
  • Vay be... Tam bir fiyasko gerçi şimdi apple ın fanboycukları gelir bondo oylo bi açık yok derler.



    Yere göğe sığdıramadıkları sistem gün gibi ortada. Yok unixin temeliymiş oyleymiş boyleymiş. %90 pazar payı ile Microsoft bu sonuçları alıyorsa tüm fanboylar saygıyla eğilmesi gerekir

  • Windows 8.1 güzel falan ama ben bir türlü ısınımadım hala kullandığım uygulamalar daha uyumlu olduğu Windows 7 kullanıyorum. Windows 10'u bekliyorum füzel bi işletim sistemi olacağa benziyor :))

  • hiç bir sistem mükemmel değil. o ya da bu şekilde bilgisayar, telefon kullanan herkes bunlara maruz kalıyor.çoğu farkında değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haberi yapan sitenin isminde microsoft geçmesi manidar... ben hiç yoğurdum ekşi diyen yoğurtçu görmedim!

  • Ab2015 sızma testlerinde kursiyer olan bir arkadaşımın dediğine göre ;
    1.Windows hala 1. Sırada iki dakika bile almıyor 8.1 i ele geçirmek.
    2.Ubuntu en yaygın olanlardan biri olduğu için uzun sürmüş 4-5 dakika içinde sistem sizin.
    3.En uzun süren ve sadece uygulama açığı üzerinden ele geçirilebilen Mac OS X gibi görülüyor.
    Yani reklam testleriyle gerçek hayat testleri çok farklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır windowsa flash disk takınca otomatik bulaşan virüslerin autorun virüslerinden bıkmadınız mı ? Hangi antivirüs bunlara karşı koyabiliyor ? OS X platformuna geçtiğimden beri 1 kez kafam ağrımadı. Bilinçsiz kullanıcı da değilimdir. Sıradan bir virüs bulaştırabilecek kadar bilgisiz değilim. Ancak windows platformu artık o kadarda cezbedici değil.

  • Muhahaha elma kurtcuk doluymus delik desik etkili tarim ilaciyla halledilir bu arada fanboy larda hayal kirikligina ugradi

  • Ios fanboylarini gorelim hani neredesiniz???



    Yav mintaj montaj. Dublaj dublaj ...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dipsomaniac

    Kaynak neresi ? Neden kimse sorgulamiyor anlamadim? Apple'i savunmuyorum ama kaynak yazilmayan hicbir makaleye itibar etmem.

    Bir başka haber sitesinde konunun kaynağı olarak
    "Eğer bilginiz yoksa NVD, ABD hükümetinin, standartlar tabanlı güvenlik açığı veri yönetimi için kullandığı Güvenlik İçerik Otomasyon Protokolü (SCAP) kullanılarak oluşturulan veritabanı deposudur." Belirtilmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç inandırıcı gelmedi bana ,bildiğim tek gerçek Macbook kullanali 1 yılı geçti daha 1 tane zararli yazilim gormedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkbluestaz kullanıcısına yanıt
    Olayı anlamadığınız buradan belli zaten. Kim ne yapsın senin bilgisayarını. Aynı mantıkla bakarsan 5 senedir de ben zararlı yazılım görmedim windows ile. 5 sene önce gördü mü dersen hatırlamıyorum yalan olmasın diye 5 sene dedim belki daha fazla bile olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.