Şimdi Ara

ASUS ROG GL551JM-DH71 Detaylı Ortak İnceleme Konusu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yazmaktan çok okumayı seven birisiyim fakat artık benim de faydam dokunması gerektiğini düşünüyorum :)

İşim nedeni ile piyasadaki ürünlerin tamamını detaylı inceleme ve kurcalama şansım mevcut. Forumdaki arkadaşlarımızın kendi imkanlarınca ürün incelemeleri yaptığını ve altındaki yorumlarda da herkesin farklı bir konuda soru sorduğunu gördüm ve aklıma şöyle bir fikir geldi. Ürünleri birlikte incelemek. Peki bunu nasıl yapacağız. Siz merak ettiğiniz şeyleri konuya mesaj olarak yazdıktan sonra ( örneğin COD Aadvanced Warfare oyununu Asus G Series G750JS performans karşılaştırması nasıl diye soracaksınız bene her oyunu iki makineyede kurarak aynı ayarlarda oyun içi videosu çekerek konuya ekleyeceğim ) ben o konuda da inceleme yaparak bu mesaja ekleyeceğim böylece sürekli güncellenen ve olabilecek en detaylı inceleme konusuna sahip olacağız. Yani incelemenin ne kadar detaylı olacağı tamamen sizin ne kadar katıldığınızla, ne kadar soru sorduğunuzla alakalı. Burada makineyi kır haricinde her konuda istekte bulunabilirsiniz. Örneğin kasayı aç bi bakalım içi nasıldır nedir ne değildir gibi.

Not : Bu konu yalnızca bu ürünle sınırlı değildir. Dilediğiniz notebook / telefon modeli hakkında özel mesajla istekte bulunabilirsiniz. Mümkün olduğu sürece benzer bir konu o ürün hakkında da açarım.

Ürünün teknik özellikleri ve 3DMark / Unigine Heaven Benchmark test sonuçları ile başlıyorum.

Umarım faydalı bir konu olur.

Intel® Core™ i7-4710HQ 2.4 Ghz (6M Cache, up to 3.4 GHz)
    RAM :16GB 1600 MHz DDR3 (Max. 16 GB )
    SABİT DİSK :1TB 7200RPM
    İŞLETİM SİSTEMİ :Windows 8 64 Bit
    EKRAN KARTI :NVIDIA GeForce GTX 860M 2 GB 128 Bit Ekran Kartı

3DMark Standart

3DMark ( Ekran Kartı Driveri Güncellendikten Sonra )

Unigine HeaveN Bench = Ultra = 1920 x 1080

@Yedaself isteği üzerine

FARCRY 4

Solda MSI GE60 / Sağda ASUS GL551

Solda MSI GE60 Sağda ASUS GL551

Solda MSI GS60 Sağda MSI GE 60

edit. Yedaself isteği ile Middle Earth Shadow of Mordor oyun içi görüntüsü eklendi.
    edit. adanaliboy isteği ile MSI GE 60 / GS60 kalınlık karşılaştırma eklendi

MSI GS70 STEHALT DONANIMHABER ORTAK İNCELEME İÇİN TIK
    GIGABYTE G SERIES P25XV2 CF5 DONANIMHABER ORTAK INCELEME TIK
    MSI GS60 GHOST PRO DONANIMHABER ORTAK İNCELEME İÇİN TIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D2K -- 12 Mart 2015; 11:21:03 >

• Dragon Age: Inquisition ve Middle-earth: Shadow of Mordor'u ultra ayarlarda deneyebilir misiniz? FPS değerlerini merak ediyorum. Ayrıca bu bilgisayarı nereden bulabiliriz? İstanbul Bilişim dışında hiçbir sitede bulamadım.
  • Arkadaşlar merhaba bende alıcam ama 234 mü 545 mi alayım onu soracaktım herkes onu tartışıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam oyun testleri ve sıcaklık değerlerini eklerseniz , bende almak istiyorum arastırıyorum hala.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yedaself

Dragon Age: Inquisition ve Middle-earth: Shadow of Mordor'u ultra ayarlarda deneyebilir misiniz? FPS değerlerini merak ediyorum. Ayrıca bu bilgisayarı nereden bulabiliriz? İstanbul Bilişim dışında hiçbir sitede bulamadım.

Oyunları tedarik eder etmez oyun içi videolarını ve yorumlarımı ekleyeceğim.

İstanbul Bilişim dışında satan şuan yok. Asus Türkiye strateji olarak eldeki g550 leri bitirmeyi düşünüyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D2K -- 16 Şubat 2015; 17:32:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ASUS Türkiye'yi bir türlü anlayamadım ben. Ürününü satmamak için uğraşan firma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 32aslan

Hocam oyun testleri ve sıcaklık değerlerini eklerseniz , bende almak istiyorum arastırıyorum hala.

Taleplerinizi yarın gün içerisinde ekleyeceğim fakat ön bilgi olarak şunu söyleyebilirim ki unigine heaven bench ss lerinde de görebileceğiniz üzere makine tam yükte iken 78 - 80 derece civarlarına çıkıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • D2K kullanıcısına yanıt
    ne yaptınız hocam??? bu forumda böyle bir şey söylenir mi?? millet burayı YIKAR!!!

şaka bi tarafa, fikir çok güzel ama umarım düşündüğünüz gibi bir sinerji oluşturabilirsiniz...

bu forumda mevzu ile yakından ilgilenen o kadar çok insan var ki... havuzu çok geniş tutmuşsunuz gibi geldi bana... isteklere yetişebilecek misiniz bilemiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmattafixx

ne yaptınız hocam??? bu forumda böyle bir şey söylenir mi?? millet burayı YIKAR!!!

şaka bi tarafa, fikir çok güzel ama umarım düşündüğünüz gibi bir sinerji oluşturabilirsiniz...

bu forumda mevzu ile yakından ilgilenen o kadar çok insan var ki... havuzu çok geniş tutmuşsunuz gibi geldi bana... isteklere yetişebilecek misiniz bilemiyorum...

Elimden geldiği sürece talepleri karşılamaya çalışacağım. Zaten bir kaç haftadan sonra test için istenen programlar ve oyunlar az çok belli bir standarta oturur.

Ama şimdilik umudumu kırdığımı söylemesem de gördüğüm kadarı ile bizim milletimiz hazıra yorum yapmaya meraklı. Kendisi işin içerisine girdiği interaktif şeyleri pek sevmiyor.

şuan konu daha çok yeni... ve içerik olarakta pek bişey yok... bu yüzden milletin ilgisi az... ama siz sorulan soruları inceleme yaparak cevaplandırmaya başladığınızda konu canlanacaktır...

merak edilen konularla ilgili içerik arttıkça yetişemez hale gelirsiniz... hevesinizi kırmayın şimdiden...
  • Konu gayet güzel. Umarım yönetim ekibi hevesinizi kırmaz. iPhone 8.1.2 Jailbreak konusunda gerçekleştiği gibi bir durum gerçekleşmez de yolu açık olur konunun.
  • quote:

Dragon Age: Inquisition ve Middle-earth: Shadow of Mordor'u ultra ayarlarda deneyebilir misiniz? FPS değerlerini merak ediyorum. Ayrıca bu bilgisayarı nereden bulabiliriz? İstanbul Bilişim dışında hiçbir sitede bulamadım.

Middle-earth: Shadow of Mordor eklendi.
    Dragon Age ilk fırsatta eklenicek.

FPS yi açmayı unutmuşum özür dilerim. Tecrübe zamanla kazanılan birşey sonuçta ilk inceleme konum :)
    Oyunu videoda izlediğinizden daha uzun süre oynadım. Ortalama 30 - 40 FPS arasında devam etti. Ama yoğun çatışmalar esnasında 13 - 15 fps civarlarına da indiği çok oldu. Sıcaklık ise ilk on dakika esnasında 74 dereceye çıktı ve orada sabit kaldı.
    Teşekkür ediyorum video için. Peki oyun sırasında fan sesi yüksek miydi? Ayrıca bir-iki yerde bu modelin ekran kalitesinin iyi olmadığını okudum, doğru mu?
  • quote:

Teşekkür ediyorum video için. Peki oyun sırasında fan sesi yüksek miydi? Ayrıca bir-iki yerde bu modelin ekran kalitesinin iyi olmadığını okudum, doğru mu?

Teknik anlamda muadil cihaz olarak elimin altında Lenovo Y5070 var idi. Açık konuşmam gerekirse G551 in 80 - 75 derecelere çıktığı yerlerde Lenovo 60 dereceyi bile bulmadı. Ekran kalitesi olarak ise çok iyi değil diyebilirim. Ama kötü de değil
    Lenovo'nun da ekranından memnun değil kullanıcılar, ikisini karşılaştırabilir misiniz?

• quote:

Lenovo'nun da ekranından memnun değil kullanıcılar, ikisini karşılaştırabilir misiniz?

Suan X551 den yaziyorum. Y5070 te yanimda. Elimden geldigi kadar karsilastirmaya calisicagaim fakat ekran goruntusu vide vs paylasimi yapmam yaniltici olur bu nedenle kendi yorumlarimi paylasacagim. Ama sunu belirtmeliyim ki bu ekran kartina sahip cihazlar arasindaki en iyi ekrana ve goruntuye HP OMEN sahip. evet ciddi fiyat farki var. ardindan ise MSI GS60 geliyor. onunla cok kucuk bir fiyat farki var,
  • quote:

Orijinalden alıntı: D2K

quote:

Teknik anlamda muadil cihaz olarak elimin altında Lenovo Y5070 var idi. Açık konuşmam gerekirse G551 in 80 - 75 derecelere çıktığı yerlerde Lenovo 60 dereceyi bile bulmadı. Ekran kalitesi olarak ise çok iyi değil diyebilirim. Ama kötü de değil

Ekran rezalet hocam. Parlaklığı çok az. Renkler soğuk. Constrat değeri çok çok düşük. Siyahları grimsi gösteriyor. Gidip vatan'da incelemiştim y50'yi. Böylesi rezalet ekran hiç yakışmadı bu cihaza.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dalyarka

quote:

Orijinalden alıntı: D2K

quote:

Ekran rezalet hocam. Parlaklığı çok az. Renkler soğuk. Constrat değeri çok çok düşük. Siyahları grimsi gösteriyor. Gidip vatan'da incelemiştim y50'yi. Böylesi rezalet ekran hiç yakışmadı bu cihaza.

X551 den yaziyorum. sag tarafimda Y5070 var darken sol tarafimda da HP OMEN var. daha once de soyledigim gibi bu teknik sinifta olan en iyi ekrana sahip cihaz OMEN. En iyi performansa sahip olan cihaz da o. ama aradaki fiyat farki cok ciddi. Lenovo nun bu siniftaki cihazlarda asmamasi gereken kritik bir fiyat araligi var, y5070 su haliyle bile o fiyat bandinin uzerinde iken maliyeti arttirmak akillica bir tercih olmazdi

• Güzel makina ama fiyatı gereğinden fazla pahalı ürün. 500 lira daha ucuz olsa rami çıkartıp 8 yapsan zaten 200 lira civarı bir düşme olur. Bence alıcak varsa bunu tercih etmesin 950 960m modelleri beklesin yada tercihini monster yada victorun 970m'li modellerinde kullansın 860'dan 2 kat daha fazla performans alırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: MikeShinoda96

Güzel makina ama fiyatı gereğinden fazla pahalı ürün. 500 lira daha ucuz olsa rami çıkartıp 8 yapsan zaten 200 lira civarı bir düşme olur. Bence alıcak varsa bunu tercih etmesin 950 960m modelleri beklesin yada tercihini monster yada victorun 970m'li modellerinde kullansın 860'dan 2 kat daha fazla performans alırsınız

Teoride hakli olabilirsiniz ama konumuz G551 incelemesi :) GTX 860 ekran kartli modeler arasinda benim tercihimde MSI GS60 olurdu. Butceyi biraz yukari cekebilirsek ise ASUS G750JS DH 71 ile GIGABYTE P25Xv2
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.