Şimdi Ara

www.17postservice.com Dolandırıcılığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aliexpress gibi sitelerden alışveriş yapanlar arttığı için bir uyarı mahiyetinde yapıyorum.

Şu sıralar uyanık çinli aliexpress girişimciler yeni bir yöntemle dolandırmaya başladılar. Ben tesadüffen öğrendim. Yıldızı bol bir satıcıdan bir ürün aldım. Alırken özellikle yanwen gibi gönderilerden uzak durup shipping kısmında China Post Air Parcel veya China Post Registered Air Mail gibi güvenli postalama şekillerinden birisini sunan bir satıcıdan ürün aldım.

Alırken ve siparişin gönderilme aşamasında özellikle China Post Air Parcel veya China Post Registered Air Mail belirttiğim halde satıcı gönderi olarak Seller's Shipping Method tercih edip sözüm onawww.17postservice.com (17postservice) ile gönderiyi alel acele göndermeye çalışmış. Banada salama bir tracking numarası verip takip etmemi istedi. Bende doğal olarak itiraz ettim.

Bende hemen kısa bir araştırmadan sonra böyle bir firmanın olmadığını üç kağıtçı satıcıların bu site üzerinden size gönderi gönderdiğini sonrada oradaki beyanları bahane ederek ürün teslim aldığınızı bahane ediyorlarmış.

Hemen bu dolandırıcılık ve uyuşmazlığı aliexpress bildirdim. Sizde aynı duruma düşmeyin veya bu uyanıklara paranızı kaptırmayın diye gerekli uyarımı yapayım dedim.

Site fake bir sitedir. Dikkatli olun.

17postservice

• quote:

Orijinalden alıntı: blue_brownie

Arkadaşlar aliexpress gibi sitelerden alışveriş yapanlar arttığı için bir uyarı mahiyetinde yapıyorum.

Şu sıralar uyanık çinli aliexpress girişimciler yeni bir yöntemle dolandırmaya başladılar. Ben tesadüffen öğrendim. Yıldızı bol bir satıcıdan bir ürün aldım. Alırken özellikle yanwen gibi gönderilerden uzak durup shipping kısmında China Post Air Parcel veya China Post Registered Air Mail gibi güvenli postalama şekillerinden birisini sunan bir satıcıdan ürün aldım.

Alırken ve siparişin gönderilme aşamasında özellikle China Post Air Parcel veya China Post Registered Air Mail belirttiğim halde satıcı gönderi olarak Seller's Shipping Method tercih edip sözüm onawww.17postservice.com (17postservice) ile gönderiyi alel acele göndermeye çalışmış. Banada salama bir tracking numarası verip takip etmemi istedi. Bende doğal olarak itiraz ettim.

Bende hemen kısa bir araştırmadan sonra böyle bir firmanın olmadığını üç kağıtçı satıcıların bu site üzerinden size gönderi gönderdiğini sonrada oradaki beyanları bahane ederek ürün teslim aldığınızı bahane ediyorlarmış.

Hemen bu dolandırıcılık ve uyuşmazlığı aliexpress bildirdim. Sizde aynı duruma düşmeyin veya bu uyanıklara paranızı kaptırmayın diye gerekli uyarımı yapayım dedim.

17postservice

Hocam ben de bir şeyler almıştım, satıcı bu kargoyla yollamış..
    Şu da var ki kargo takibinde ürün 12 ocak tarihinde Ankara'ya varmış gözüküyor. Bu bilgi de mi fake? Manuel olarak mı giriyorlar kargo safhalarını?

• quote:

Orijinalden alıntı: ahbap

quote:

Orijinalden alıntı: blue_brownie

Arkadaşlar aliexpress gibi sitelerden alışveriş yapanlar arttığı için bir uyarı mahiyetinde yapıyorum.

17postservice

Hocam ben de bir şeyler almıştım, satıcı bu kargoyla yollamış..
    Şu da var ki kargo takibinde ürün 12 ocak tarihinde Ankara'ya varmış gözüküyor. Bu bilgi de mi fake? Manuel olarak mı giriyorlar kargo safhalarını?

Yurtdışında araştırma yapıldığında aynen dediğiniz gibi kendilerinin bilgileri girdiğini söylüyorlar. Zaten mantıklı düşününce ptt tarafından tanınmayan bir kodu nasıl takip edebilirler. PTT' yi geçtim yurtdışındaki hiçbir takip sitesi bu firmayı tanımıyor. Bence open dispute açın gelirse parasını iade edersiniz bir şekilde dikkatli olun.

Ben şikayetimi bulundum. Teslim edildi yazısını görür görmez open dispute açıcağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laumexs -- 20 Ocak 2015; 23:36:44 >
    Integrated by BBrownie Team 1998 :: jvbPlugin R1012.366.1 &amp;amp;amp;#39;e Aittir.

• benim de 28 kasımda verdiğim sipariş teslim edildi görünüyor. daha önce satıcıya mesaj attım. koruma süresini uzatıp beklememi söyledi. dispute açtım bakalım ama 2 ay boşuna bekledim.

Tracking No : 344026821945 (Turkey)
    2014-11-24 Parcel has been packed, waiting for acceptance2014-11-26 Parcel is Preparing Shipment2014-11-28 Handed to customs2014-12-01 Released by customs2014-12-06 Arrived in Turkey2014-12-11 Customs clearance completed2014-12-14 Processing Istanbul2014-12-19 Arrival at Unit Istanbul Istanbul 342952015-01-13 Delivery Istanbul Istanbul 34295

Orijinalden alıntı: professionaldreamer

Site fake değil. Daha önce 17post ile taptığım bir alışveriş biraz uzun sürsede geldi.

Tracking No : 344026821945 (Turkey)
    2014-11-24 Parcel has been packed, waiting for acceptance2014-11-26 Parcel is Preparing Shipment2014-11-28 Handed to customs2014-12-01 Released by customs2014-12-06 Arrived in Turkey2014-12-11 Customs clearance completed2014-12-14 Processing Istanbul2014-12-19 Arrival at Unit Istanbul Istanbul 342952015-01-13 Delivery Istanbul Istanbul 34295

O gelen başka posta ile gelmiştir. daha önce aliexpress alışveriş ile ilgili konumda yazdığım mesajımı tekrar yazayım buraya. bende olmayan bu şirketlerden bir kez teslim aldım ama bu posta şirketleri değil takipsiz başka posta şirketinden geliyor gelenlerde.

mesajım
    "Önemli birşey eklemek istiyorum
    ws shippinghttp://ws-shipping.com/chain/search_shippinginfo.shtml
    17post servicehttp://www.17postservice.com/

Bu iki site varolmayan (fake) posta şirketleridir burada yazan işlemler kullanıcı yada sistem tarafından otomatik yazılıyor.
    Verdiğiniz siparişte posta size ulaşmış gibi göstermek için kullanılıyorlar. ürünü almadığınızı söylüyorsunuz fakat satıcı ürün teslim aldınız diyerek diretebilir. Asıl hedef sipariş takibi yapmayan, acemi kullanıcılar çünkü sistem süre bitiminde otomatik onay verecek ve ulaşmayan sipariş için paranız satıcıya aktarılacak.
    İlginç olan ise çok iyi puanlara sahip güvenilir diye adlandırdığımız satıcılarda bunu ara sıra yapıyor tutturabilirsem belki diye.

İstisna durum ise satıcılar farklı posta firması ile gönderip, sisteme bu tip kodları girebiliyorlar ve ürün elinize başka firma aracılığı ile ulaşıyor.
    Bunu yapmaktaki amaçlarını tam bilmiyorum fakat uzun sürede gelecek postaları bu yolla kısa sürede teslim bölgesine varmış görünmesini istediklerinden olabilir, iade talep ettiğinizde sizin bölgenize ulaşmış sizde bir sorun olduğunu söyleyerek oyalayıp zaman kazanmaya çalışıyorlar."
    http://biyodizelturk.blogspot.com.tr Amatörce biyodizel nasıl yapılır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    www.aceleilan.com
    4 yıl önce açıldı
    titannakliyatdepolama.com
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 17postservice.com hakkındaki son gelişmeler:

Öncelikle arkadaşlar biraz satıcı ile anlaşmamız zor oldu. İlk alibaba üzerinden şikayet mesajı atmıştım. Satıcı şikayetimi kaldırmam için baya bir mesaj attı. Bende ona bir fırsat daha verdim. Süre zarfında gelmezse open dispute açıcağımı söyledim. Oda bana söz verdi gelmezse paranı iade edeceğim dedi. Sürekli bana 1.15 $ daha pahalı olduğu için bu tarz sahte firmalarla gönderdiklerini kar marjlarının az olduğunu söyleyip durdu.

Bende ona adam gibi baştan söyleseydin senden almazdım. Hem bana takip numaralı çin postası ile göndericeğini taahüüt ediyorsun hemde ona göre fiyat alıyorsun dedim. Neyse beklemeye başladık. 1 haftadan fazla süre geçti. Bu sefer acımadım çinlide olsa üç kağıtçıları sevmem. Direkt open dispute bastım. Aliexpressde önceki şikayetimi ve ürünün elime ulaşmadığı halde sahte sitede elime ulaşmış gibi gösterdiğini yazdım. Heyette gitmek istediğimi belirttim. Tabii satıcı dakikasında mesajlara başladı. İşte bugüne kadar kaç satış yaptığından yıldızlarının zarar göreceğinden şikayetimi iptal edersem 15-20 gün içinde gelmezse paramı iade ediceğinden filan bahsetti.

Bende artık sıkıldığımı onunla şipariş verdiğim diğer siparişimin yanwenle (şaşırdım. :) ) geldiğini bir ileri adıma geçiceğimi söyleyip direkt topu aliexpress heyetine attım. Aliexpresste beni haklı bularak ki onlarda siteden araştırma yapmış ve takip numarasının fake olduğunu satıcının belli bir süreye kadar gönderdiği takip numarasının yenisini vermesini yada ispatlamasını istemiş yada ücretin iadesini vermesini söylemiş.

Satıcıda zor durumda kaldığını görünce paramı iade etti. Benden de bunun karşılığında 5 yıldız vermemi istedi. Bende ona ürün elime ulaşırsa 5 yıldız veririm dedim.

Gelelim bu siparişin özetine arkadaşlar öncelikle 17postservice.com adlı site yok bu site sahte bir takip sitesi çünkü böyle bir kargo firması yok. Buradan gelen siparişleriniz ya sahtedir yada çinden nakliyesi en ucuz olan takipsiz kargodur. Kargonuz Allah emanet geliyordur. Kaybolursa bile ancak güçlü deliler ile ispatlamanız lazım. Şansınız %50-%50 dir. Benimki shippingten dolayı yırttı. Sizinkiler bu tarz bir shipping tercihi ile gelirse kaderinize razı olabilirsiniz.

Bu ülkedeki dolandırıcılar için bile müthiş fırsattır. Bu tarz sitelere online alışverişlerde dikkat edin.
     www.17postservice.com Dolandırıcılığı www.17postservice.com Dolandırıcılığı
    Integrated by BBrownie Team 1998 :: jvbPlugin R1012.366.1 &amp;amp;amp;#39;e Aittir.

• Geçtiğimiz günlerde aliexpress'den 2 parça ürün aldım satıcı ertesi gün kargoya verdi ve takip kodu olarakwww.17postservice.com adresini verdi
    İlginçtir ama 16 günde elime geçti.
    Yanwen'den çok çok iyi Yanwen'le gönderilen ürünlerimden en erken geleni 20 - 25 gündü...
    Burada yazılanlara itibar etmeyin ürün gelmediği taktirde açarsınız disputenizi paranızı alırsınız...
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.