crea çok fazla tanınmadığı halde bir riske girerek satın aldım ve kesinlikle doğru bi iş yaptım diye düşünüyorum.cihazın asıl üreticisini biraz araştırdım crea yı stormblue diye güney korede çok bilinen bir firma üretiyor.hatta crea nın sitesinde yazılım destek bölümü olmadığı için ilk firmware güncellemesini stormblue sitesinden yaptım.a9 u adı hepimiz tarafından bilinen ve belkide fazlaca abartılan birçok cihaza tercih ederim önceki creative lerimin kalitesini bana hiç aratmıyor diyebilirim.bu cihazı kullananalar yada soruları olan arkadaşlar bundan sonra bu topic altında buluşalım cihaz da budur arkadaşlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svideoz -- 18 Nisan 2007; 17:35:28 >
dostum hafızası 1gb sd kartla arttırabiliyosun cihazın fm radyyosu var,avi formatında sn/20 kare video oynatıyo ve cidden kaliteli görüntüsü var,ses çıkışı 2x23mv,eq için kullanıcı ayarı mevcut yanlız internetten baktığım versiyonda srs efektleri vardı ama ben bunda srs göremedim çokta önemli değil aslında yanında gelen kulaklık kulağıma tam oturmadı ama ses kalitesi ortalamanın üstünde diyebilirim gerçi ben ep630la kullanıyorum bas,tiz ve mid balansı dengeli ve ses seviyesi cowona u3 e ciddi anlamda yakın ama ses kalitesi ve sinyal noise ratio oranı(90db) cowon(95db) kadar iyi değil yinede ipod nano dan her yönüyle üstün diyebilirim.genel olarak özellikleri böyle umarım yardımcı olmuştur
dostum hafızası 1gb sd kartla arttırabiliyosun cihazın fm radyyosu var,avi formatında sn/20 kare video oynatıyo ve cidden kaliteli görüntüsü var,ses çıkışı 2x23mv,eq için kullanıcı ayarı mevcut yanlız internetten baktığım versiyonda srs efektleri vardı ama ben bunda srs göremedim çokta önemli değil aslında yanında gelen kulaklık kulağıma tam oturmadı ama ses kalitesi ortalamanın üstünde diyebilirim gerçi ben ep630la kullanıyorum bas,tiz ve mid balansı dengeli ve ses seviyesi cowona u3 e ciddi anlamda yakın ama ses kalitesi ve sinyal noise ratio oranı(90db) cowon(95db) kadar iyi değil yinede ipod nano dan her yönüyle üstün diyebilirim.genel olarak özellikleri böyle umarım yardımcı olmuştur
EywaLLah hocam. Teşekkürler. Ben'de bir araştırma yapayım. İlgimi çekti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wand -- 5 Aralık 2006; 2:57:35 >
firmwarı biras anlatabilrmisin nerden bulunabilr nasıl yapılır ve sorunsuzmu firmware cihaza getirdiiği şeyler neler
bu konuyu açmanız iyi olmuş.Ciddi olarak almayı düşündüğüm bir cihaz.kaliteli bir görüntüsü ve iyi özellikleri var fakat kapalı kutu konumunda.Artılarını ve eksilerini kullanan arkadaşlar bizimle paylaşırsa çok iyi olur.(malzeme kalitesi,pil ömrü vs) SAygılar
dostum şöyle yapılıyor aşağıda vereceğim linkten a9+ nın 1.02v zipli firmware ini indir zipli dosyayın içinde rom uzantılı bir dosya var bunu cihazı usb den bağladıktan sonra CONFIG klasörünün içine gönderiyosun dikkat et bu klasörün içinde sys uzantılı bir dosya var bunu kesinlikle silme ayrıca rom uzantılı firmware dosyası dışında başka hiçbir dosyayı config klasörünün içine kopyalama. rom uzantılı firmware i cihaza attıktan sonra usb kablosunu çıkartıyosun player i açtığın zaman firmware güncellemesi yapılsın mı gibi bir soru soruyo evet diyosun ve işlem tamam.firmware içeriği ve yeniliklerini aynı linkten görebilirsin.
cihazın artıları eksilerinden çok fazla bunu rahatlıkla söyleyebilirim.cihazın artıları:pil ömrü çok iyi audio için yaklaşık 44saat video için 11 saat,sd kart destekli,bluetooth kulaklık desteği var,malzeme ve işçilik kalitesi ortalamanın üstünde,video için 2" 262k ekranı oldukça yeterli,line in kayıt ve ses kaydı var,ses seviyesi yüksek son seste boğulma yok,kullanıcı eq ayarı unutulmamış,şeffaf taşıma kılıfı iyi düşünülmüş.cihazın eksileri:tizi çok abartılı veren kulaklıklarla(ep630 gibi) dinlendiği zaman hafif tıslama şeklinde dip gürültü var (kendi kulaklıklarıyla fark edilmiyor),srs efekti yok
garantinin muhattabı bizzat crea firmasının kendisi teknik servis konusunda da düşüncelerim olumlu çünkü ben sitelerine baktığımda yazılım destek sayfası göremedim ve bunu mail yoluyla teknik departmana ilettim açıkçası yanıt geleceğinden pek ümitli de değildim daha önceki tecrübelerim nedeniyle neyse ertesi günü baktım mail atmışlar "yazılım destek sayfamızdan kısa süre sonra faydalanabilirsiniz" diye bir yanıt geldi beni çok şaşırttı açıkçası.yinede umarım hiçbir zaman servislik bir durumumuz olmaz
ya benim için srs efekti olması çok önemliydi yaa off yaa peki ses kalitesi cidden iiyimi yaa metel müzik dinleyicisi olark soruorum davul sesleri ve tiz çok ii olması lasım bide görüntü kalitesi nettmi kare kare olmuo dimi görüntü video islerken sen kaltiesi nasıl azalma varmı sesler fazla çıkıomu en fazla 3 gün sonra alıomda ondan iice örenmem lasım
selam Arkadaşlar ve Hayırlı olsun kazsız belasız kulan işallah... bende uzun bir zamandır araştırma yapmaktayım bu mp3 ve mp4 cihazlarla ilgili ve daha nasıl bir şey alayım karar veremedim. ve burada da bu araştırmış olduğum ürünle ilgili yorumları okunca bu ürüne kanım bir kat daha ısındı ama yine bir sorayım acaba araştırdığım ürünler arasında f/p sizce hangisi
1.MUZİO FS300 FİYAT 209*YTL 2.SAMSUNG YP-T8X FİYAT 410*YTL 3.CREA A9 FİYAT 334*YTL 4.SANDİSK SANSA FİYAT 160*YTL (bu ürün şuan için düşünülmemektedir)bilgi için koydum F/P
sizce tavsiyeniz ne olur ve CREA kullanan arkadaş SAMSUNGla kıyaslarsan fikrin ne olur öğrenmek isterim.
dostum ben aslen müzisyenim bu nedenle işe biraz daha profesyonel gözle bakıyorum ses kalitesi oldukça yüksek ve tatmin edici davullar vurmalı tüm çalgılar çok net ve ayrıntılı duyuluyo tizler konusunda hiçbir sıkıntı da yok.srs bence çokta önemli değil yinede daha sonra çıkacak firmware ler ile srs efekti menüde yer alabilir diye düşünüyorum.
SRS yerine D-Bass diye bir ekolayzır ayarı koymuşlar sanırım.,
Peki Lyric özelliğini kullanabilen biri var mı ? Yanında MediaSync diye bir program geliyor. Gidip örnek olsun diye bir parçaya lyric atadım. Senkronizasyonunu da yaptım. Sonra kaydedip playera attım. Ama yazı falan göremiyorum.
Ben mi beceremedim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iLLEGAL -- 31 Ekim 2006; 22:45:58 >
I've felt the hate rise up in me... Kneel down and clear the stone of leaves... I wander out where you can't see... Inside my shell, I wait and bleed...
merak ettiğim bir şey var acaba bu ürünle üzereinde Bluetooth desteği var peki radyodan (özelliklde radyo)* Bluetooth kulaklıkla ses nasıl geliyor birde goldda yanında Bluetooth destekli kullak hediye diyor ama tabi fiyat buna göre 240$ sizce nasıl
*cep telefonlarındada Bluetooth desteği var ve ne yazıkki sadece MP3 dinleyebiliyorsun radyosunı dinlemek istediğinizde illaki cihaz takın diyor.
bu arada ürün ÇİN malı acaba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asbircan -- 1 Kasım 2006; 19:05:02 >
An itibariyle Bluetooth ile bağlantı olayını denedim. Ama bırakın radyoda kullanmayı, mp3 bile dinleyemedim. Sanıyorum ki A2DP destekli bir kulaklık beklentisi var aletin. Benim Sony Ericsson HBH-600 ü çalıştırmadı.
ya sen nerden aldın fiyatı ne ben teknosadan alıcam ama 370 ytl yaaaa:(
beyler creanın iki versiyonu var bunlardan biri crea a9 ikincisi de crea a9+ artı modelinin video gösterim hızı saniyede 20 kare pil ömrüde daha uzun,düz a9 ise saniyede 15kare video oynatıyo ve pil ömrü daha kısa.bu nedenle özellikle a9+ almanızı tavsiye ederim bu mağzalarda satılan crea a9 (eski model) olabilir.bendeki teknosadan aldığım yeni version a9+ modeli haberiniz olsun
Evet öyle bir ayrım var... Ben de ona dikkat ettim. Benimki de A9+.
Internetten indirip 1.02 Firmware update ini de yaptım. Ama değişen bişi göremedim. Heralde Adaptörden şarj ederken de müzik dinleyebiliyormuşsun. Denemedim gerçi henüz.
Transcoder la ilgili bir sorum olacak. Benim bir DivX filmim var. Uzunluğu 1.45.23. Transcoderdan sonra film 1.44.13 e düşüyor. O bir dakika nereye gidiyor anlamadım. Hadi o bişi diil tüm altyazılar kayıyor filmin sonuna doğru haliyle.
I've felt the hate rise up in me... Kneel down and clear the stone of leaves... I wander out where you can't see... Inside my shell, I wait and bleed...
a9+ versiyonu ama çok pahalı biras kazık yedimiiin farkındayım teknosadan 369 ytl ye aldım cihaz harika istediin klasöre istediin dosyayı at ve aç bu yönünü çok sefdim aleti aldıımda şarjı vardı dosya atarken şarj olduu kadarıyla 10 saattir dinniorum hala batarya yarıya bile gelmedi pil çok iyi bunu kesinlike söyliyebilrm
ses kalitesi harika kendi kulaklıkarı ii deil ama öle vasat bi kulaklıkda deil
videoları çok kaliteli gösterio tamamen kendine ait transcoder programı var çok hızlı bi şekilde videoyu codecleyip son derece kaliteli bi formata dönüştürüo normal bi clip 40 mb lik 7 mb oluo yanında gelen şeffaf kılıf çok işe yarıo ve görüntüsünü çok bozmuo menüde gezmek çok kolay ve rahat 10 dk da alıştım şarkı sözleri otomatik geçio ama ayarlayamadım lyric programı var yükledim şarkı sözü filan koydum programa bişiler yaptım ama olmadı bende txt uzantılı dosyaları attım öle okuorum şarı sözlerini video izlerken menüde geziosun şarkı çalıo resim gösterimi filan güzel ama ben slide show şeklinde gösteremedim illa tuşla aşaı yukarı yapmak zorundasın resimlerde gezerkende şarkı deiştirebiliosun bi foto ya bakerken sağ sol tuşuna bastınmı şarkı deişio aşağı yukaruya bastınmı resim deişio pc ye bağlantısı sorunsuz veri transferi son derece hızlı 10 clip i 1 dk bile sürmeden atabilio bluetooth özellini kullanamadım telde görüo ama veri transferi yapamıo sadece uygun kulaklık için galiba bu özellik alet elimdeyken bi kere kitlendi bu durumda reset tusu var küçük bi nokta uçlu kalemle filan bastınmı tekrar yenileniyo alet ama verilerde bi kayba sebep olmuo şsorunlarınız olursa bven ve dier kullanıcılar yardımcı olablrz şu anlık çok memnunum tavsiye ederim
paylaşım için teşekkürler dostum ayrıca kazık yediğini düşünmüyorum 330 ytl civarında satılan modeller büyük olasılıkla eski a9 modeli.bu arada song lyric özelliğinide hallettim mediasync programı içinden textleri auto aratıp a9+ olarak ayarlaman gerekli daha sonra programın kendi penceresinde sözleri görebiliyosan işlem tamamdır cihazın ekran ayarlarına gelip bilgi kısmından şarkı sözü olarak seçtiğinde sorunsuzca sözler okunuyor.bu arada cihazı söktüm kullanılan ram samsung yalnız sd yuvasının altında kalıyo cihazın iç yapısı ve işçilik oldukça iyi lehimler,devre yolları temiz a9 un içide dışı gibi bende olmulu etki bıraktı yeni çektiğim bir iç görünüşü yukarı ekledim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svideoz -- 4 Kasım 2006; 19:00:14 >