Şimdi Ara

Mobil cihazlara caydırıcı vergilendirmeler yolda olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
3
Favori
2.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Mobil cihazlara caydırıcı vergilendirmeler yolda olabilir





    Vestel'in bir süre önce ithal cep telefonları için korunma tedbiri talep etmesi gündemdeki yerini korurken, hükümet kanadında da aynı konu için çalışmaların olduğu resmi ağızlardan dile getirildi. 




    Bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni stratejiye göre lüks tüketim veya ithalat yoğunluğu en yüksek mallara caydırıcı vergilendirmeler yapılacak. İçeride ise teknolojiyi yoğun kullanan ve verimliliğini artıran sanayilere de destek verilecek. 




    Yani bir nevi yerli üretime teşvik artırılırken, üretimin önünü kestiğine inanılan yoğun mal ithalatına da satır vurulmuş olacak. Bu malları almak isteyen tüketiciler de yüksek vergilerine katlanacak. 




    Peki bu strateji ne anlama geliyor? Son yıllarda ülkemizde cep telefonu konusunda yoğun bir ithalat sözkonusu. Geçen yıl 12 milyon cep telefonu ithalatı yapılırken, 2.7 milyar dolar dışarıya aktı. Bu bakımdan yüksek vergilendirme kapsamına mobil cihazların da dahil edilmesi sözkonusu. Hükümet anlaşılan yüksek bir vergilendirme ile dışarıya giden bu paranın önüne geçmek istiyor. 




    Bu şimdilik plan aşamasında olduğu için kesin olarak ne zaman uygulanacağını bilmek mümkün değil. Ancak yaz aylarına kadar hazırlıkların tamamlanacağını söylemek mümkün. Vergi oranının ne kadar olduğu bilinmiyor ancak caydırıcı kelime manasına bakarak biraz yüksek olacak gibi görünüyor. Peki bir amiral gemi akıllı telefon almak isteyen tüketici yüksek fiyatlar nedeniyle iç pazara yönelecekse hangi telefonları tercih edecek bu da ayrı bir tartışma konusu. 

     

     

     








  • Üretmeden tüketir ülke olduk. Yazıktır günahtır. Bence doğru karar verilmiş. :)

  • Şu an ülkemizde ki üretim emekleme aşamasında ,eger yüksek hacimli üretimi olan yerli Amiral gemi ayarinda cihazlar piyasada olsaydi tamam yerli malı korunsun diye düşünürdüm.Ama henüz yeni yeni olusmaya başlayan düşük özellikli cihazları yüksek fiyattan satmaya çalışan bir ortam var ülkemizde.

  • Yüksek vergininde yüksek vergisini almaya çalışan padişahımız çok yaşa!!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi olmuş diyen arkadaş kazık yemeye alışmış sanırım böyle devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizi dandik çin mallarına teşvik etsin ne biçim devletdir bu ya

  • maksat vergileri arttırmak, yerli üretici filan umurlarında değil.
  • Zaten 2000-2500e satılıyor telefonlar;artık 4000-5000e satılır;başkada bişey olmaz,bizde ağzımızın suyu aka aka izleriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuh daha ne vergisi:-).zaten %18 kdv ustune %25 o.t.v aliniyor.daha neyin vergisi:)

  • Kimse telefon almaz karaborsa artar 70 ler gibi olur memleket.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ee koskoca saray yapıldı malum kış bunun ısınmasını kim ödücek tabi. Bedelli askerlik , üniversitelere katlamalı olarak geri dönen harç , su geçirmezlik vergisi, şimdide bu
  • cine gidip gel + telefon al = türkiyeden telefon al

  • Tamam ülkemizde android tabanlı üzerim yapılabilir, iyi güzelde olur destekleriz de ancak ben şimdi İOS kullanmak istersem, sonuçta mac os kullanıyorum benim için ios çok daha mantıklı, bundan niye lüks vergisi alınacak?Alternatifi yok ki, üret ios'lu yerli üretim telefon almazsam Allah belamı versin!

  • 900 liraya snapdragon 400 lü koca bir çöp telefon satan vestel birde yerli malına destek bekliyor

  • Neyin kafasını yaşıyon sen la ? yerli üretici badem bıyıklıların umrunda bile değil,Herif vergiyi artırmak için ortam hazırlıyor..bizim bazı koyunlarda vatanperverlik adına atılmış bir adım olarak yorumluyor.. Gerçek Vatan Hainlerini ne zaman farkedecek acaba bu ülke?

  • Yurtdışından getirilen telefonlara yönelir herkes . Onları da engellersen , iphone 6 ile 5 sene devam ederim gene Vestel almam . Vestel zaten iphone 6 seviyesinde telefonu muhtemelen ancak 5 sene sonra yapar .
  • Amaç Vestel'i korumak değil güzel arkadaşlar!

    Ekonomik kriz geliyor.

    2015 çok çalkantılı olacak ona göre.
  • ilk önce operatörlerin taahhüt süresini Kısaltmaları lazım. bankalarda masum değil fakat operatörlerde tüketimi tetikliyor. Taksit taahhüt tamamen kalksın o zaman çoğu peşin alamaz. Vergi bindirmek ile iş bitmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel hangi cep telefonunun yerli üretimini yapmış kimsede bir laf etmiyor! İşlemci ithai,ram ithal,bluetooth wifi chipsetler ithal,ekran ithal,kamera sendörleri ithal,pili bilmiyorum büyük ihtimal o da ithal,ekran ithal,ne kaldı telefonun plastik kasası;tamam onu da Vestel yapmış.Plastik kasayı ve montajı yapınca nasıl yerli üretim oluyor?Bunu da kimse sormuyor!

  • Lan verginin vergisimi olur yazık be bu millete.Bir şirketi ihya edecek diye 75 milyon insan feda edilmez.Eğer vestel yabancı firmalarla rekabet etmek istiyorsa kaliteli ve sağlam cihazlar yapsın bizde taktir eder seve seve cihazını alırız ayrıca sadece bize çökmesinler sıkıyorsa devlet destek versin dünyaya açılsın para gideceğine para girişi olsun.Herşeyi bizim sırtımızda yapmaya kalkmasınlar işleri güçleri kendi milletini sömürmek lafa gelince 1 türk dünyaya bedeldir derler öyle yaptınızki insanlar artık bu ülkede yaşamak bile istemiyor.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.