Şimdi Ara

5730 SMD LED AMPULLER VERİMLİLİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
5.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu çinlilerden yuvarlak ampül şeklinkde olanlardan türkiyeden aldım sonuç sadece wc içi uygun bu 3*3w power ledlerde durum aynı
    yeni aldım 5730lar hem ışık hem harcadaığı güç bariz önde ben beyaz kullanıyorum fluresan ışık gibi
    tipleri şölehttp://www.aliexpress.com/item/Foxanon-Brand-E14-220V-Led-Light-Max-15W-Corn-Bulb-High-Power-Lamps-5730-SMD-Chip/1841873502.html

30w olanı oturma mutfak için ideal hatta 25w bile yeter fikir olması açısından karşılaştırma ledler seri biri patlarsa yarısı yanmaz 1aydır kullanıyorum sıkıntısı yok henüz.. görenler istiyor

1 40w akkorlu harcanan güç:38w
    2 27w tasarrfulu oem :26w
    3 30w 5730led :16w
    4 25w 5730led :14w
     5730  SMD LED AMPULLER VERİMLİLİK 5730  SMD LED AMPULLER VERİMLİLİK 5730  SMD LED AMPULLER VERİMLİLİK 5730  SMD LED AMPULLER VERİMLİLİK 5730  SMD LED AMPULLER VERİMLİLİK 5730  SMD LED AMPULLER VERİMLİLİK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 19 Aralık 2014; 13:06:54 >

• Merhaba ustam,,bu başlığınız benim için çok faydalı oldu.Çünkü o modellerin sonucunu görmek istiyordum.Ama o modellerin fiyatı baya yüksek.Benimde resmini paylaştığım modelleri ile deneme ve uygulamam oldu.10 tane 18Watt almıştım,243VAC'de 14,3Watt tüketimi oldu.Voltaj düştükçe aşırı derecede çektiği akımda düşüyor.Linkini şimdi vereceğim 20Watt modelden 2 tane daha sipariş verdim.
    Özetle;bu modellerin ışığı gayet güzel,birde bu modelllerden denemenizi tavsiye ederim.
    Vel hasıl benim kanaatim;bendeki 18Watt olandan 2 paralel takılırsa büyük bir salona çok rahat yeterli olur ve bir florasana göre en az 15Watt kârımız olacağı aşikar.Bu arada şu luxmetre henüz gelmedi,,postacı 2 gün izine ayrılmış
    Bunun yanında kendi yapımımız 220VAC'de çalışan inadına tasarruflu led tasarımlarımları sonuçlarımı da yakında paylaşacağım inş.
    Not=linki unutmuşuyum;Link=http://www.aliexpress.com/snapshot/6412521408.html?orderId=65126242324826
     5730  SMD LED AMPULLER VERİMLİLİK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 20 Aralık 2014; 15:17:24 >

• malisert32 kullanıcısına yanıt
    onlardanda aldım ama ekleme üşendim ışığ az gelmişti 2-3 avizelere gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

onlardanda aldım ama ekleme üşendim ışığ az gelmişti 2-3 avizelere gider

Düşük watt lı almissinizdir.Tabi istenilen ışık oranı kişilere görede değişir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eklemek isterim; ışık miktarı az görülebilir ama başka ne kullanabiliriz ki? Elimde arızalı 3-4 tane tasarruflu var. Hiç olmazsa led lamba ideal voltajda uzun süre (yıllarca) kullanılır. Bu yondende tasarruftur.

benim amacım tasarrufdan ziyade yeterli aydınlatma tasarrfulu ampuller tam aydınlanmıyor biraz karanlık bitek karpuz gibi balık tazgahlarında kullanınlardan almadım.. şu 50w olanı takacak yer bulamadım öle göz alıyo şimdide 30w lık beyaz olmayanlardan alıp deneyecem.
    eldekilere devam.
    ölçüm esnasında 1w oynuyor.

1 5730 50w güç harcanan :19w
    2 5630 15w :8w
    3 5730 15w :3w
    4 Bulb 15w :3w göz yormuyo ama az ışık veriyor içinde 5 adet power led var işcilik kötü alman derim.

http://www.aliexpress.com/item/15W-E27-60-5630-SMD-2400LM-360-degree-LED-Corn-Bulb-220V-Warm-White-white-High/1021010417.html
    http://www.aliexpress.com/item/220V-7W-12W-5730-LED-Corn-Bulb-24LED-36LED-lamp-E27-E14-GU10-base-Warm-white/1867439371.html
    http://www.aliexpress.com/item/E27-E14-MR16-GU10-GU5-3-B22-G4-E27-LED-Bulb-Light-Lamp-Dimmable-Non-dimmable/1022826717.html

5730  SMD LED AMPULLER VERİMLİLİK 5730  SMD LED AMPULLER VERİMLİLİK 5730  SMD LED AMPULLER VERİMLİLİK 5730  SMD LED AMPULLER VERİMLİLİK 5730  SMD LED AMPULLER VERİMLİLİK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 20 Aralık 2014; 16:40:18 >

• Bu durumda uygun olan yeniden kendinizin yaptığı tasarım olsa gerek. Yani istenilen ışık şiddetine uygun led tasarımı. Benim böyle bir planım var ama siparişini verdiğim 1000 ad led gelince sonuç paylaşacağım inş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led aydınlatma ve akü
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    kasaya adamlar sürgülü aliminyum led çubuklar yapmış uğraşmak emek lazım.
  • Wc gibi küçük ortamlar için imkan varsa spot en iyisi. Biri solda biri sağda iki spot odayı çok iyi aydınlatıyor. 2 tane 5W sıva üstü LED spot asma tavan da gerektirmeyeceği için çok iyi olurdu ama uğraştırıcı. Bu da çok çok uzun ömürlü olduğu için odanın bir daha ışık sorunu olmaması anlamına geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

kasaya adamlar sürgülü aliminyum led çubuklar yapmış uğraşmak emek lazım.

Bence uğraşmaya değer.Tabi bizler toptan üretim (ticari) düşünmediğimizden,haklı olarak külfet görüyoruz.Kendi ihtiyacımızı görmekten ileri gidemiyoruz.
    Bendeki kasaları bir tanıdığım tamirini yapabilirmiyim diyerek bana getirmiş.Bende durumu anlatınca çöpe atmamı söylemişti.Bende çöpe atmamıştım,,bir kenarda duruyordu.Bu led işine detaili girince o kasalar aklıma geldi,baktım çok rahat modifiye edilecek.
    Bunları modifiye için 1000 ad. 5mm.led aldım,kargoda.
    Eğer sizde modifiyeye karar verirseniz ortak fikir oluşturabiliriz.Ör;o kasaya dışardan matkapla delik açma gibi müdahale edip,,kopan bağlantıları yeniden lehimliyorum.Yada sadece smd led alıp eskilerin yerine takabilirsiniz gibi.

3-4 yıl önce rüzgar türbini üretimini kontrol ve gözetlemek adına her faza bir adet taktığım 10mm. ledler hâlâ çalışıyor ve sağlam.Yani yelden tutunda sert rüzgar dahil bütün zamanlarda çalıştığı halde sağlamlar.
    Demek istediğim ideal sürümde ledlerin ömürlerine diyecek yok.Ömürleri yönünden dahi yapmaya değer.

• quote:

Orijinalden alıntı: cowsmilk

Wc gibi küçük ortamlar için imkan varsa spot en iyisi. Biri solda biri sağda iki spot odayı çok iyi aydınlatıyor. 2 tane 5W sıva üstü LED spot asma tavan da gerektirmeyeceği için çok iyi olurdu ama uğraştırıcı. Bu da çok çok uzun ömürlü olduğu için odanın bir daha ışık sorunu olmaması anlamına geliyor.

Evet küçük ortamlarda mevcut modeller idare eder.Büyük ortamlarda da iki ad. paralel bağlayalım,büyük ortamlarıda idare etsin.Son sözünüze aynen katılıyorum.Işık sorununu toptan ve temelden uzun süreli çözmüş oluruz.Led konusunda en önemli nokta uygun voltaj,,gerisi hikaye.
    sana başarılar diliyorum emek zaman sabır isteyen işlere atık girmiyorum gözüm yemiyor..
  • Hocam benimde aklıma soktun şimdi. Deneyecem.

• Teşekkürler Kadir ustam. Bende sana başarılar dilerim.

Enerji tüketimi açısından 20 W yüksek bir değer değil mi? Lumen: 2490LM diyor bu kadar yüksek mi gerçekten?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odyseuss

Enerji tüketimi açısından 20 W yüksek bir değer değil mi? Lumen: 2490LM diyor bu kadar yüksek mi gerçekten?

20Watt max. değeridir.Elimdeki 18Watt normal şebeke hattında voltaj 220VAC olursa yaklaşık 12Watt tüketiyor,,243VAC'de 14,3Watt tüketiyor.Yani 20watt bir led lamba tahmini 275-280 VAC'de 20watt tüketir sonrasında nakavt olur anlamak,bilmek doğru olandır.
  • Bu konuda çok yeniyim. Evime

http://www.aliexpress.com/snapshot/6351144850.html?orderId=64656819874271
    http://www.aliexpress.com/snapshot/6351144849.html?orderId=64656819864271

bunları aldım. Ancak 12W gözüken salona baya zayıf kaldı. Sonradan okuduğum pek sağlam ürünler almamışım. 3 odalı 20m2 salonu olan evime komple led ile aydınlatmak istiyorum. Ekonomik ve uzun ömürlü bir öneriniz olur mu?

Saygılar.

• 20m2 salona 2 ad. 12W paralel takıp deneyin.Hatda 3 adet.Ama bunlardan birer tane aldıysanız olmaz tabi.O salona,aynı ürünün 25-30 watt olanlarından almalısınız.Sağlam derken yetersiz ışık şiddeti demek istiyorsanız evet katılıyorum.Işık şiddeti düşük kalıyor ama ideal voltajda uzun süre dayanır diye düşünüyorum.
  • Merhaba

15w lık mısır şeklinde yukarıda gösterilen led ampüller sanırım yaklaşıl 1550 lumen veriyor. 18w lık normal bir tasarruflu ampül ise ortalama 1100 lumen veriyor. Doğru değil mi?

O zaman bu şekilde bakarsak 15w lık bir ampül rahatlıkla işimizi görür mü? Yoksa bu lumen rakamları yanıltıcı mıdır?

Daha önce 18w lık tasarruflu kullandığım bir yere 12 w mısır şeklindeki 1300 lumen ampul takıp kullansam sizce aynı verimi alabilir miyim?

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknerdr

Merhaba

15w lık mısır şeklinde yukarıda gösterilen led ampüller sanırım yaklaşıl 1550 lumen veriyor. 18w lık normal bir tasarruflu ampül ise ortalama 1100 lumen veriyor. Doğru değil mi?

O zaman bu şekilde bakarsak 15w lık bir ampül rahatlıkla işimizi görür mü? Yoksa bu lumen rakamları yanıltıcı mıdır?

Daha önce 18w lık tasarruflu kullandığım bir yere 12 w mısır şeklindeki 1300 lumen ampul takıp kullansam sizce aynı verimi alabilir miyim?

Teşekkürler

Açıkçası bu hazır led lamba konusunda bende Kadir beye katılıyorum.Yani led lamba almaya değmez.Hemen bozuluyor.Tanesi 2,3 dolar gibi almıştım,beş para etmezmiş.Oysa seyyar satıcıdan aldığım 4 tanesi 10 tl. olan tasarruflu lamba bunlardan kat kat iyidir.Tabi tasarruflu üzerinde 30W yazıyor ama maalesef yazı sahteymiş.Gerçekte 10W tüketimli.Sahte olsa da bence led lambalara göre yine de tasarruflu tercih edilmeli.Yada 220V E27 led lambayı kendiniz yaparsanız ömürlük olur.Bu hazır led lambalar ciğeri beş para etmez,dandik ürünler.
    Vel hasıl;hazırı değilde led lambayı kendiniz yapabilirseniz süper olur.Hazır olanlarda kalite adına eser yok...

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.