Şimdi Ara

LÜTFEN YARDIM (VECTRA-COROLLA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Almayı düşündüğüm araçlar arasında çok kararsız kaldım. Mazda3, Civic, Corolla, Focus düşünürken Vectra'ya da gözüm ilişti.

    En son 2005 Corolla SOL otomatik (80.000 km de) bir araç ile 2004 Vectra 1.8 comfort CVT (70 bin km de)araç arasında kaldım.

    Diyeceksiniz ki ; ikisini kıyaslayamazsınız önce C sınıfımı yoksa D sınıfımı bir araç alacağınıza kara verin. Gönül ister D sınfı mantık ister C sınıfı gözüyle bakabilirsiniz.

    Fiyat olarak ikisi de aynı, ikisi de otomatik ama vectrada CVT şanzıman var 6 ileri, SOL ve Comfort modeller bir birine yakın özellikte, Vectra da ASR, Curise kontrol var.
    Her iki aracı da daha önce kullanmadım. Daha önce civic ve son olarak 97 accord kullandım. Civic güzel bir araç, 97 accord aracımdan da aslında son derece memnundum.

    Yol tutuş konusunda vectranın daha iyi olabileceğini düşünüyorum.

    vectra 122 HP corolla 110 HP.
    CVT honda da oldukça başarılı ama opel de nasıldır bilmiyorum. CVT de güç kaybı normal otomatiktekine nazaran daha az diye biliyorum. Bu nedenle corolla 100 HP gibi gerçek güç olsa vectra da bu hesaba göre 117 HP gibi olabilir. Yani kasa ağırlık farkını yaşatmaz diye düşünüyorum.

    Vectra nın vergisi 1.8 olması nedeniyle biraz daha fazla ama bence önemli değil.

    konfor konusunda vectra daha iyi diye yorumlar okudum.

    İkinci elde corolla daha iyi. Ama sorunsuz bir arabaya 3-5 sene binmek istiyorum. Hemen alıp-satma düşüncesinde değilim.

    43 yaşındayım, yaş durumu da araç belirlemede önemli. Bu yaşlarda ihtiyaç duymasam da D sınıfı bir araba daha uygun diye düşünüyorum.

    Her iki araca da LPG taktırmayı düşünüyorum. Katalog verilerinde vectra şehir içi 11,2 lt/100km , corolla 10,9 lt/100km. yani yakıtları da katalog verilerinde hemen hemen aynı.

    Yılda 10-15 bin km araç kullanırım. Hemen hemen yarısı şehir içi.

    Araçta en önem verdiğim şeylerden birisi lastik sesi , motor sesi gibi seslerin mümkün olduğunca olmaması, süspansiyon sisteminin yol şartlarını içeriye yansıtmaması, yol tutuşunun da mümkün mertebe iyi olması.

    Arada sırada gazlarım o nedenle 1.6 vectra motor açısından zayıf olur diye pek bakmadım.

    Bu araçlar hakkında bilgisi olanlar veya kullananlar bana tercih konusunda yardımcı olabilir mi?

    Teşekkürler







  • ben olsam hemen vectra alırdım bi kere corolladan daha kaliteli performanslarıda aynı olur diye tahmin ediyorum yaşınızda vectraya daha uygun lastik sesi falanda tabiki vectra daha iyidir nede olsa bir üst segment
  • yol tutuş konusunda aralarında en iyi mazda3'tür bana kalırsa mazda 3 alırdım.Ama vectrada çok güzel ve hiçbir eksiği olmayan bir araçtır.

    SİZ BİLİRSİNİZ
  • Ben üç yıldır corolla kullanıyorum. Arabam 2005 model. çok şükür bakım masrafları dışında bi masrafım olmadı bir yıldır da lpg ile biniyorum bugün itibariyle lpg 1.890 ytl konyada, ve aracım ortalama 140 ykr yakıyor. ama sürüş keyfi güvenlik boya kalitesi yol tutuşu konfor bakımından vectra daha iyidir tabiki. motor kalitesi yakıt bakım masrafları ve ikinci elde corolla öne geçer. benim şahsi görüşüm tabiki
  • 1.8 cvt vectralar gayet iyi araçlar
    Özellikle cvt şanzıman bu motorda çok başarılı diyebilirim
    Herhalde opellerde gördüğüm en başarılı otomatik
  • Vectra 2004 yılında ayda 2000 adat gibi peynir ekmek gibi satar diyebileceğimiz adetlere ulaşmış bir araçrır ve satış fiyatları teknolojisi fiyatı özellikle donanımıyla çok iyidir ben olsam pek karşılaştırmam içine bin nasıl kale gibi olduğunu seni sarıp sarmaladığını güvende hissettirdiğini gör .Servislerinden ve bazı problemlerinden dolayı haksız eleştirilere maruz kaldığını gör .O araçlarla ben olsam pek karşılaştırmam.
  • tavsiyeleriniz için teşekkürler.

    gönlüm vectra da sanırım gelişmeler bu yönde olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.