Şimdi Ara

Lütfen! Önemli! Köpeğim ile ilgili.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba,
    Size bir sorum olacak bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. zira bunun burada çözülecek bir konu olmadığını biliyorum sadece görüş fikir ve önerileri almak için yazıyorum.

    5 aylık bir köpeğim var. Cinsi tam belli değil veteriner tam bişi söyleyemiyor annesi süs köpeği babası belli değil 1.5 aylıkken aldım.

    Konuya geçelim, köpeğim gündüzleri pek sesi çıkmamasına rağmen özellikle gece sürekli havlıyordu. bende gece yuvasının kapısnı açık bırakıyorum dolaşıyor böylece susuyor ve kimseyi rahatsız etmiyordu. Gecen gece sahur vakti biraderimi camda görünce ona doğru koşmaya başladı ve yoldan karşıya geçerken araba çarptı köpeğe. (yolun karşısında oturuyor arada yol var evler arası). Aslında tam çarptı denemez, araba bunu görüp frene abandı ama duramadı ve kayarak hayvana çarptı, çarpmanın etkisiyle hayvan yanda bulunan park halindeki başka bir araca çarptı ve oradan koşarak yuvasına girdi. olay güzümün önünde meydana geldi. Hemen gidip bir baktım ama havyanda hiç bir ezik kırık yara izi vs bişi yoktu. Beni görünce üzerime atladı falan yürümesinde koşmasında bir sıkıntı göremedim tüm vucudunu inceledim bacaklarını falan kırık ezik yara falan hiç bişi göremedim. sonra kaza yerine gittim ki her yer yapış yapış bir sıvı ile dolu. Asfalt olsun park halindeki aracın teker ve kapısı ve köpeğin koşarken izlediği yollar. idrar değil daha yoğun ve yapışkan bir beyazımsı sıvı. Tekrar köpeği incelediğimde yine bir ize rastlamadım, gündüz tekrar inceledim hiç bişi yok. Hareket tavırlarında da bişi göremeyince veterinere götürme ihtiyacı duymadım. Bugun tam 3 gün oldu ve bişi farkettim. KÖPEK HİÇ HAVLAMIYOR. önceden bir kedi yada yabancı birini görünce kıyametleri kopartan hayvan şimdi kediyi görünce peşine koşuyor ama hiç ses yok. yada yabancı birini görünce koşuyor ama en ufak bir havlama yok. Bunu olayın olduğu gün öğleden sonra farkettim ve bungun 3.gün sürekli takip ediyorum hiç havlamıyor, yada havlayamıyor. bir iki kere kediye hırladığını gördüm ama harici köpekten hiç ses çıkmıyor. Kafesinin önünden gecen kediler için kıyametleri kopartan hayvan şimdi sadece tellere asılıyor koşturuyor ama havlama yok :( sorduğum birkaç kişi bana köpeğin çarpma ile çok korktuğunu oyüzden havlamadığını bir çeşit şoka girip böyle pisikkolojik bir olay yaşadığını zamanla düzeleceğini söylediler. Bu ne kadar doğrudur bilmiyorum.
    Sizden bu konu hakkında bildiklerinizi, önerilerinizi veterinerlik bir durum olup olmadığını yada başınıza geldiyse nasıl sonuçlandığını öğrenmek için yardım istiyorum. İlgilenirseniz çok memnun olurum. Köpeğin resminide ekte gönderiyorum cinsi hakkında bilgi sahibi olan varsada görüşleri alabilrim. şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum. Herkese iyi ramazanlar dilerim.

     Lütfen! Önemli! Köpeğim ile ilgili.







  • Kardes k.b. okunmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 6. kattan kedisi düşen çocuk aklıma geldi aynı belirtiler ondada vardı bence riske atmayın derim veterinere gösterdin durum ciddileşmeden o kurtaramadı ama siz kurtarın
  • valla okursanız çok çok makbule geçer, önemli bir mesele
  • Asfalt olsun park halindeki aracın teker ve kapısı ve köpeğin koşarken izlediği yollar. idrar değil daha yoğun ve yapışkan bir beyazımsı sıvı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim bir sorunun var. Ve bilgi almak istiyorsun. Neden gidip veterinere muayene ettirmiyorsun. İyi niyetini ve uğraşını anlıyorum fakat "eşe dosta sordum, şok geçirmiş dilini yutmuş" gibi boşa vakit kaybetmeni de anlamıyorum. O sıvıyı kazanın ertesi günü veterinere soracaktın. Şimdi yine ertelemek istiyorsan buyur.
  • Bak dostum, belki köpeğin sorunu veterinerlik belki değil bilemeyiz ama eğer imkanın varsa götğr veterinere, bize anlattığın her şeyi söyle. Biz burada sana istediğin tarzda kesin bir yanıt veremeyiz(en azından çoğumuz), hayvanı riske atmayıp götür bence veterinere maddi durumun problem yaratmayacaksa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende köpek sahibi olmuştum bir ara golden'ım vardı. Cinsi hakkında birşey söyleyemeyeceğim de Buna benzer bir olayı bende yaşamıştım, 4-5 aylık falandı sürekli havlıyordu bi ara dışarıda birkaç köpekle kavga etti havlamamaya başladı durumu anlamadım veterinere de söylememiştim pek önemli olduğunu düşünmemiştim ama sana tavsiyem bir veterinere götür vücudunda bir hasar var mı yok mu daha rahat anlarsın.
  • Klubesinin onunden gecen herkese hirlayan hayvan yola atladıktan sonra arabalardan korkup kacmis yolda bir sıvı varmis ve hayvanin havlamasi kesilmis arkadasi şoka girdigini soylemis.

    Özeti bu. Ayrıntılar için ilk mesaja.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdmv -- 7 Temmuz 2015; 3:50:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kediyeyolgösterenadam kullanıcısına yanıt
    Biliyorum haklısın sonuna kadar ama bulunduğum bölgede bir veteriner var ve çok mimli biri sağlam giden hayvanların ölü olarak kayıtlara geçtiği, yanlış iğneler, telef olan kısır kalan ahır hayvanlarının ve bu tarz olayların baş gösterdiği bir veteriner ve köpeği ona götürüp asla riske atmam. Ondan sonra bulunduğum bölgeye en yakın veteriner yaklaşık 50km mesafede ve sürekli götürme şansım olmuyor anca aydan aya aşılarını vurdurmaya. O yüzden buradan bildirmek istedim. Yarın nasip olursa götüreceğim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dfk24

    Kardes k.b. okunmaz

    Sonuç olarak hayvan havlamıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce kaza geçirmiş bir köpeği sahiplenmiştim. Hayvan korkaktı ve sizinki gibi hiç havlamıyordu, alıştıkça havlamaya, mahalleden insan geçirmemeye başladı eşek herif havlamaması travma olabilir yalnız bahsettiğiniz sıvı tehlikeli bir şey olabilir. Köpeğinizi yatırın ve karın-bel bölgesine yavaşça elle baskı uygulayın. Özellikle kalbine yakın yerlerde ağrı hissedip hissetmediğine bakın. Kaza anında, iç organlarından biri ağır darbe almış, ezilmiş olabilir. Hayvan, siz bastırınca acı duyuyorsa hareketleri ile belli eder, ivedilikle veterinere götürün. Gerçi acı duymuyorsa da, kontrol amaçlı bir veterinere götürmenizde fayda var. Sonuçta o da bir canlı, hemde aciz bir canlı.
  • Cinsi "Red kitin köpeği rin tin tine benziyor"

     Lütfen! Önemli! Köpeğim ile ilgili.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mbalturk kullanıcısına yanıt
    Sana anlatacağım konu uzun kısa keseceğim.

    Bir gün annem babam balokonda koş oğlum koş diye bağırdılar. Martı direğe çarpıp düşmüş neyse annem hemen yola fırladı alacak onu güya baktım alamıyor saldırıyor çünkü ben devreye girdim mahalle deli gibi bakıyor.

    Martı yavru sayılır. Büyük bir kutuya koydum su ve yiyecek kodum başladık beklemeye uçamıyor ve sağ kanadı aşağı düşük.

    ertesi gün Uçurmak için martıyı saldım yola uçamadı tekrar kutuya koyduk.

    3. gün alıp kuşa bakmak istedim ama ısırıyor.

    1 hafta sonra kuşu incelemekte kararlıydım kutuya yaklaştım iyice bakıyorum birşeiy var mı diye.

    Burnuma bir koku geliyor ve aslında aklımdan birşey geçiyordu o an ama ALLAH`IM İNŞALLAH ÖYLE BİR ŞEY OLMAMIŞTIR DİYORUM KENDİME dereken gözüm onları görüyor.



    Kanadı kırılmış ve kurtlanmış resmen vıcır vıcır kurt dolmuş kanadı vücudu .Şuaan gözlerimin önüne geldi yazmakta zorlanıyorum.

    Kemiğin içinden vücuduna kadar girmişler.


    Mevsim Temmuz ve acayip sıcak var.

    Aklıma sıçayım akıl edemedim bunları. Daha öncede böyle bir olay ile karşılaşmadımdan cahilliğime denk geldi.


    Hemen aldım kutudan banyoya götürdüm ama hiç ısırmadı saldırmadı zavallımın gücü bitmiş.



    Ağlamaktan beynim patladı o an ne yapacağımı şaşırdım.

    Annemi aradım oada bir bayan arkadaşı ile lokantada yemek yiyormuş iştah moral sıfır olmuş onun da.


    Yıkadım ama kurtlar fışkırıyor resmen böyle pilav tanesinden daha büyükler yavurlarda var resmen yüzüyorlar tüylerin arasında.


    Yıkayınca kuş kendi tüylerini ağzıyla çitilemeye başladı garibim. O olayın farkında değil sanıyor ki onu öylesine yıkıyorum :(


    Şuan çok moralim bozul du arkadaşlar kusura bakmayın.



    Eczaneye gittim bana kurt kovucu verin deim cepte 5 tl var ilaç 10 tl. 5 tl borç yaptım drumu anlatarak.

    Eve gittim sıktım kuşa kurtlar düşmeye başladdı ama kanadım içinden büyük ihtimal vüdunun içine de girmişlerdi.


    Bundan %100 emindim.



    Kuşu aldım kutuya koydum gözüme son kez baktı ve hıçkırıklar ile Kelime-i şehadet getirerek poşet geçirmiş olduğum iki elimle karınca inciltmemiş olan ben boğazını sıktım.


    İnanımısınız hiç debelenmedi 5 dk sıktım emin olmak için. Kendimden geçtim sanki adam öldürmüş müslümanlıktan çıkmış gibi hissettim kendimi.



    O an hiç gitmedi gözlerimin önünden 2 sene uyuyamadım, pilav yemiyorum.

    Martı görünce bir tuhaf oluyorum.


    Namaz kılarken secdeye alnımı koyacağım zaman yerde kurt gibi şeyler görmeye başlamıştım.


    Cahillik etme elindeki fırsatı dğerlendir veterinere götür. İç kanama olabilir ve 1 ayda öldüren iç kanama bile olabiliyor.




  • mbalturk kullanıcısına yanıt
    Hemen veterinere götür baksınlar ALLAH korusun aniden birşey olur bu attığım numaralardan birine Ulaş yada yakın olan iyi temiz Güvenilir bi yere götür paran yoksa durumu anlat olmadı altta bedava tedavi içinde numaralar var hemen ara
     Lütfen! Önemli! Köpeğim ile ilgili. Lütfen! Önemli! Köpeğim ile ilgili. Lütfen! Önemli! Köpeğim ile ilgili. Lütfen! Önemli! Köpeğim ile ilgili. Lütfen! Önemli! Köpeğim ile ilgili. Lütfen! Önemli! Köpeğim ile ilgili. Lütfen! Önemli! Köpeğim ile ilgili. Lütfen! Önemli! Köpeğim ile ilgili. Lütfen! Önemli! Köpeğim ile ilgili. Lütfen! Önemli! Köpeğim ile ilgili. Lütfen! Önemli! Köpeğim ile ilgili.




  • Köpeği falan boşver kim uğraşcak onla ver birine gitsin
  • Arabadan akmıştır o sıvı bence. Ani fren yapınca sallantıdan motor yağı vs gibi bişey olabilir.

    Hayvanın havlamaması normal şok geçirmiş. Kanarya besliyordum, eve kedi girmiş son anda farkettik. O şoktan sonra kuş bidaha adam gibi ötmez olmuştu. 1 seneye yakın sürmüştü düzelmesi sonra annem pencereyi açık unutmuş kedi girip kapmış gitmiş haberimiz bile olmadı. :(
  • Kardeşim hiç daha fazla gecikme direk veterinere götür. Köpek çarpmadan dolayı şok geçirmiş olabilir ama köpekler yaralarını(içten bile olsa o bölgeyi ellersen veya oraya yakın bir yeri ellersen rahatsız olur)göstermeyi pek sevmez, belki içeriden bir hasar almıştır ve canı acıyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayvanın vücuduna elinle baskı yap bağırıyor mu

    Bağırıyorsa aciyordur gotur hastahaneye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu hortlatıcam ama k.bakmayın arkadaşlar buraya yazamadım zamanında,

    veterinere götürdüm iyice inceledi herhnagi bişi göremiyorum dedi, köpek 3 hafta kadar havlamadı ama şimdi eski performansını kazandı geceleri uyutmuyor :D
    teşekkürler herkese
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.