Şimdi Ara

Lgr500 vga problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anakart Mobile Intel® 965 PM Express Chipset i kullanıyor. board üzerinde vga soketi var ve harici ekran kartı ile çalışıyor. Harici ekran kartı bozulmuş, iptal olmuş, tamiri söz konusu değil.
    Şimdi bu harici ekran kartı takılı değil iken 965 PM Express Chipset i kullanarak görüntü almak mümkün mü? Sonuçta bu chipset ile onboard çalışan laptoplar da üretilmişti.



  • BIOS'tadır onun ayarı...
  • hayır durum o kadar basit değil bu laptop üretilirken donanım olarak sadece o harici ekran kartı ile çalışacak şekilde üretilmiş, ben anakarta elektroniksel müdahale ile
    çözüm bulabilmiş yada yol gösterecebilecek bir yardım arıyorum.
  • ekran karti slot seklinde ise ve cikarilabiliyorsa deneyin... anakarta entegre halinde ise anakart degisir yada bga sokulerek yeniden ekran karti onarimi yapilabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    ekran karti slot seklinde ise ve cikarilabiliyorsa deneyin... anakarta entegre halinde ise anakart degisir yada bga sokulerek yeniden ekran karti onarimi yapilabilir.

    çok güzel, normalde elbetteki bu şekilde bir yol izlenmeli.
    lakin; ekrankartı soket şeklinde (Slot gibi ancak soket şeklinde takılıyor.) Ekran kartı piyasada yok.

    Bu yüzden diyorum ki o ekran kartı soketin de değil iken 965 chipseti nin içerisinde var olan ancak bu anakartta active edilmemiş intel GMA vga özelliğini nasıl active edebiliriz. Uğraşan var mı, bilgili olan var mı diye sordum.

    Mesela benzer bir örnek vereyim, bir gün bir makine üzerinde uğraşırken;
    makine de onboard chip setli ati ekran kartı vardır. Ati chipini ısıtmaya kalkınca altındaki lehimler fırladı vs.
    sonra eldeki arşivde aynı anakartın intel chip seti ile onboard çalışacak şekilde devre elemanlarının yerleştirilmiş halini bulduk (onun üzerindeki ati chip seti hiç takılmamıştı)
    biz bu anakarta bakarak, elimizde ki ati chip setli anakartın ati chip setini sökerek, diğer anakarttaki elektronik devre elemanlarının bir eşini elimizdeki anakartta oluşturduk ve ati chipseti bozuk anakartı intel onboard vga özelliği ile tekrar çalışır hale getirdik.

    (Bunlara ne gerek var diyecek birileri elbette vardır. Mağazalarda yada bir çok ikinci elciler de laptoplar bulmak mümkün, lakin olay sadece bu değil.)




  • Siz bu işi yapiyorsaniz zaten bizden iyi bilmeniz lazim. Bu işi forumlarda daha iyisini yapan var mi diye arastirmakta neyin nesi?
  • haklısın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.