Şimdi Ara

LG TV'ye Bağladığım TOSHİBA Hard Diskteki verilerin hepsini yanlışlıkla çocuk silmiş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LG TV'ye Bağladığım TOSHİBA Hard Diskteki verilerin hepsini yanlışlıkla çocuk silmiş. Geri getiriliebilir mi?
    Bilgisayara takıyom orada da harddiski bile görmüyo. Ne yapabilirim? İçerisinde bir sürü fotoğraf vardı. Yardım lütfen. Selamlar.



  • Sizin için çok önemli bilgiler varsa profesyonel çözüm alabilirsiniz. 1500 TL gibi bir fiyat isterler. Fakat firmaya diski önemsediğinizi belli edecek olursanız fiyatı daha da yukarı çekerler. Malesef hiç gözünüzün yaşına bakmıyorlar.

    Diğer yandan, amatörce çözümler de denenebilir. Bu konuda açılmış çok başlık var forumda. Biraz araştırılırsa kolaylıkla hangi programla neler yapılmış/yapılabilir az çok bilgi sahini olmak mümkün. Geçmiş olsun.
  • browser90 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ilginiz için.
  • Arkadaşlar başına gelen veya bir önerisi olan yok mu?
  • Arkadaşlar Hardiski Tvye takmıştım, çocuk çizgi film izliyordu. Tv de de yayını istersen kayıt eden bi özellik var. Çocuk gidip o tuşa basmış.

    Tv de Harddiske kayıt yapabilmek için verileri silip hardiski kendi formatına çevirmiş. O yüzden bilgisayar harddiski görmüyor. Görse de zaten tv format çekti içi boş görünecek.

    Şimdi ben Tekrar NTFS ye çevirsem Harddiski ve Recuva türü bir programla tarama yapsam veriler geri gelir mi acep? Yanlış bişey de yapmak istemiyorum.
  • Tv hddyi Linux formatına çeviriyor. İnşallah tvnin time shift özelliği açık değildir. Çünkü bu açıksa sürekli kayıt yaptığı için eski verilerin üzerine yazmış olabilir.Bu tür durumlarda hddnin üzerine hiçbir veri girişi veya kayıt yapmamak lazım. Yapacağın en iyi şey tekrar ntfs ye çevirip. Veri kurtarma yazılımıyla önce hızlı tarama yapıp kurtarmaya çalışmak. Olmazsa uzun tam tarama yap. Filescavenger de kullanabilirsin. Ben daha önce formatlanmış hdd den veri kurtarmıştım. Farklı programlarla farklı sonuçlar alınabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razid -- 24 Eylül 2014; 11:50:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: razid

    Tv hddyi Linux formatına çeviriyor. İnşallah tvnin time shift özelliği açık değildir. Çünkü bu açıksa sürekli kayıt yaptığı için eski verilerin üzerine yazmış olabilir.Bu tür durumlarda hddnin üzerine hiçbir veri girişi veya kayıt yapmamak lazım. Yapacağın en iyi şey tekrar ntfs ye çevirip. Veri kurtarma yazılımıyla önce hızlı tarama yapıp kurtarmaya çalışmak. Olmazsa uzun tam tarama yap. Filescavenger de kullanabilirsin. Ben daha önce formatlanmış hdd den veri kurtarmıştım. Farklı programlarla farklı sonuçlar alınabiliyor.



    Hdd yi tv ye takınca içi boş görünüyor. 500 gb lik hdd. 450 gb boş diyor. Başka da bir şey görünmüyor içinde. Bakalım biraz daha araştırma yapıp bende böyle yapmayı düşünüyorum. İşi daha da zorlaştırmamak için şimdilik araştırıyorum. Teşekkürler.




  • parodi35 P kullanıcısına yanıt
    Hdd biçimlendirerek NTFS formatına getir. Sonrasında benim tavsiem easeus data recovery programının internetten full sürümünü edinip (torrent bulabilirsin). Hdd tarat. Ardından bulduğu dosyaları depolamak istediğin dizine göster. Burada önemli olan kurtarılacak hdd üzerine yeniden veri yazılmamış olması ya da hdd hatalı olmaması. Eğe bu iki durum geçerli değilse %99 verilerin kurtulur.
    Öenmli: Dosyaları kurtarırken kurtarma dizini olarak kurtarma işlemini yaptığın hdd gösterme.
  • parodi35 P kullanıcısına yanıt
    Hiren bootCD yi windows ortamında açıp GetDataback ile (i dont know seçili)
    verilerinizin kurtarılma şansının fazla olduğunu düşünüyorum yalnız diskte atanacak sektör vb smart hatası olmamalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.