Şimdi Ara

LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
818
Cevap
10
Favori
65.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: headbanger6

    O degilde yeni acilan bir lg magazisinda teknik elamana sordum nasil
    Diye abi dogru yazmislar diyo gucunu 4800 volt diye. VOLT. Daha ne diyeyim. Ve bu eleman 15 yildir bu isin icindeymis.

    15 yıldır satış görevlisi olması fizik kanunlarını veya elektroniği bildiğini göstermiyor. Sordunuz mu elektronik, fizik veya benzeri bir bölümde üniversite okumuş mu diye?

    Size tanık olduğum bir olayı anlatayım. Birkaç ay önce herkesin tanıdığı bir firmaya laptop almaya gittim. Bir müşteri satış görevlisine "internete gireyim, word, excel kullanabileyim, orta ayarlarda oyun oynayabileyim benim için yeter. Nasıl bir laptop almalıyım" dedi. Satış görevlisi i5 işlemcili, vasat bir grafik kartına sahip laptop gösterdi. Bunu şiddetle tavsiye ederim, tam size göre dedi. Laptopun fiyatı 1500 liraydı. Müşteri 1200 liraya i3 işlemcisi olan ama grafik kartı daha iyi bir laptop beğendi. Satış görevlisi bu laptopu önermem, 1500 liralığın üzerinde 4 çekirdekli i5 işlemci var, i3 iki çekirdekli ve çok yavaş bir işlemci, sizin ihtiyacınızı görmez diyip müşteriye 1500 liralık laptopu satmaya çalıştı. Müşterinin kafası karıştı, bir türlü karar veremedi. Ben araya girdim. Yanımda satış görevlisi varken müşteriye "1200 liralık laptop sizin ihtiyacınıza daha uygun. Laptoplardaki i5 işlemcilerde de fiziksel 2 çekirdek var. Hyperthreding ile 4 çekirdek gibi kendisini gösteriyor. Eğer yazılımcı değilseniz, multi thread kod yazmıyorsanız i5 ile i3 arasında hiçbir fark göremezsiniz. Ayrıca 1200 liralık laptopun üzerindeki grafik kartı 1500 liralıktan daha iyi. i5 işlemcilerin masaüstü versiyonunda fiziksel 4 çekirdek var " dedim. Satış görevlisi yıllardır bu mesleği yapıyorum, i5 ile i3'ün aynı olduğunu söyleyeni ilk defa görüyorum dedi. Ardından müşteri satış görevlisinin dediklerini hiç sallamayıp 1200 liralığı aldı. Bana da teşekkür etti. Siz olmasanız gereksiz yere daha çok para verecektim dedi.

    Satış görevlilerinin mesleği mağazanın ürünlerini müşterilere satmaktır. Her mağazanın aylık ciro kotası var. Satış görevlileri bu kotayı yakalamak zorundalar. Yakalamazlarsa işten çıkarılırlar. Ayrıca, sattıkları ürünlerden prim alırlar. Dolayısıyla, satış görevlileri müşterilere mümkün oldukça fazla ürün satıp, aylık satış miktarını mümkün oldukça yüksek tutmak zorundadır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: headbanger6

    O degilde yeni acilan bir lg magazisinda teknik elamana sordum nasil
    Diye abi dogru yazmislar diyo gucunu 4800 volt diye. VOLT. Daha ne diyeyim. Ve bu eleman 15 yildir bu isin icindeymis.

    sizde hic anlamiyorsunuz alet 220 voltla calismiyorki tabi verir 20.000 watt. baksana nukleer reaktoru var sanirim....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RuSH86 R kullanıcısına yanıt
    selamlar sn rush86 , bahsettiğiniz satış yöntemi günümüzde global olarak terkedilmeye başlanmış olup müşteri memnuniyeti odaklı ve müşteri ihtiyacını belirleyerek uygun ürünün tavsiye edildiği dürüst satışa dönüyor, tüketiciler bilinçlendikçe bahsettiğiniz satış yöntemini benimseyen firmalar da gelecekte sorunlar yaşamaya mahkumdur. Bu anlamda satış görevlisinin de belli çerçevede teknik bilgiye sahip olması gerektiği ve sattığı ürünleri iyi tanıması gerektiğini düşünüyorum. İşin bilincinde olan firmalar ileriye yönelik satış stratejilerini artık memnun ve devamlı müşteri oluşturmaya yönelik oluşturuyorlar. Tabii ülkemizde bu durumun gelişmesi için zamana ihtiyaç var , tüketicilerin de bilinçlenmesi lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuribaras



    Nuri gel senlik var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayta78 H kullanıcısına yanıt
     LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W


    Buda kuntepir in 2x2000 wat i Gulun

    Ama aziniZla degil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 27 Şubat 2014; 17:43:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraycelik80

     LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W


    Buda kuntepir in 2x2000 wat i Gulun

    Ama aziniZla degil

    O zaman Focal Grand Utopia'yı bile patlatır bu amfi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kursun_

    Komik, komik olduğu kadar çirkin bir alet.
    Bir konuyu düzeltmek lazım. Bu bir ev sineması ses sistemi değil, bir boombox.
    Keşke bunu hiç görmeseydim. LG'yi biraz severdim.

    Bu cihaz gerçekten 25.000 watt verse idi evlerde kullanımı mümkün olmazdı. Ev elektriği 25 amper akıma kadar verebilir. Bu da Güç=Akım*Voltaj=25*220= 5500W eder.

    Belki yıldırım düşme potansiyelini işin içine katmışlardır, eğer binaya yıldırım düşerse anlık 25000 e çıkablir diyorum ben
  • Eskinin analog a- ab sınıfı amplifikatörlerini kullanıp dinlememiş birisine D sınıfının teneke sesinin sadece yüksek ses basıncı üretmek olduğunu anlatamazsınız. Disko vb yerlerde PA denilen Public Adress ses sistemleri kullanılır. Fizyolojide insan sesi sadece duymaz teni ile hisseder o nedenle insanları çoşturmanın yollarından biri kulaklarında titreşimi hissettirmenin yanında tenlerinde de basınç değişikliklerini hissettirmektir.

    Günümüzde disko-bar-clublerde çalınan müzikler elektronik müzik olduğundan akustik enstrümanlar gibi ses yapısına sahip değildir. Daha çok karedalga şekline sahiptir zaten dijital müzik aletleri de analog enstrümanlarının sesini örneklerken PCM teknolojisini kullanırlar yani kare dalgaların frekansı ve genişliklerini değiştirerek analog sistemi emüle ederler. Bu da zaten sisteme kare dalga girişinine dolayısıyla daha yüksek harmonik dalga üretimine sebep olurlar. Ayrıca aynı frekansta ve genlikte kare dalga ve sinüs sinyalini anfiye uyguladığınızda alacağınız frekans spektrumu ve güç değerleri de farklı olur. Kare dalgalı sinyaller ek sinyaller üretir. Zaten bunlarda hifi önemli değildir. hifi yi bilmeyen de farkı anlamaz.

    Evet yeni nesil seslendirme amplifikatörleri smps ile besleme yaparlar çünkü D sınıfı anfilerin çektiği akım dalga şekli aynı bilgisayar sistemlerindeki gibi olduğundan sorun çıkartmaz ama analog anfilerde kullanırsanız soru çıkartma olasılığı daha yüksek olur, üstelik voltaj çevrimi yaparken ürettikleri yüksek frekanslı sinyaller de bir hifi meraklısını çıldırtmaya yeter.

    Kuntepir arkadaş biraz daha yaşlı olsaydı Sony hifi kataloğundaki 100.000 dolarlık 50-100 watt gücündeki hifi anfileri görmüş olabilirdir tabi diğer markaların da aynı şekilde mevcut hatta hala mevcut ta Türkiye de maalesef ekonomi bu cihazları herkesin görmesine bilmesine engel.

    Sonuçta SQ (sound quality) sistemi ile SP (Sound pressure) sistemleri farklı amaçlar için vardır.

    LG ve Sony nin bu dj sistemleri ev partilerine yönelik efektli (ses ve ışık) gösteri sistemidir. Gerçek ses gücüne sahip değildir.

    Anfinin makbul olanı lineer (trafolu) parazitik sinyal içermeyen ve mümkünse tam analog olanıdır. Yoksa şimdinin avrleri de lineer güç kaynağına sahip ama giriş katları sesi anfiye girer girmez dijitale çevirip işliyor, ucuz olanların anfileri tamamen dijital yani d sınıfı (arkadaşın deyimi ile çipli). Pahalı olanları da çıkışta sesi tekrar analoga çevirip analog (ab) anfi katı ile veriyor.

    Hifi de distorsiyon %1 in altında olmak zorundadır. Tabi distorsiyonun da çok çeşitleri mevcut. THD, IMD vs gibi. Adamlar küçük olanı yazıyor olabilirler ama unutmayın bir lambalı anfinin distorsiyonu %10lara kadar çıkabilir ama crossover distorsiyonu o kadar azdır ki sesi daha hoş gelir. (lambalarda anod-katod ve gridler arası mesafe geniş olduğundan elektrodlar arası kapasite transistörlerdeki kadar fazla değildir. O nedenle sinyal geçişlerinde (alternans) ortaya çıkan kapasite şarj-deşarjı arasındaki bozulma nerdeyse mevcut değildir)




  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
  • Zaten arkadaş aynı şeyleri söyleyip durmuş, sıkıldım okuyamadım ama iki kelime etmeden de duramadım. Dünün toy bebeleri daha iki cihaz kullanınca/görünce kendilerini profesyonel sanıyorlar, doğal olarak gördükleri kadar biliyorlar. Ben hala sahibinden de sürekli eski hifi analog sistemlere bakıyorum. Onlardan aldığım hazzı yeni cihazlardan almıyorum. Benim rahmetli peder de Ankara piyasasından tanınmış birisiydi, işimiz ses sistemleriydi. O çocukluğumun cihazlarını keşke o zaman aklım erseydi de alıp saklayabilseydim diyorum. Sanki o dönem hiç bitmeyecekmiş gibi gelirdi. Yüksek rekabet ve firmaların ayakta kalabilme çabaları artık kaliteli ve uzun ömürlü sistemlere sahip olmamıza engel oysa ki bakıyorsunuz 20-30 sene öncesinin hifi sistemleri hala 2. elde piyasada sapasağlam dururken 3-5 sene öncesinin tüketici elektroniği sistemlerinin yüzüne bakılmıyor, alsanız sizi mutlu etmiyor.




  • Yaşınızı bilemiyorum, ancak 70li yıllar bence hi-fi nin altın çağı idi. 70li yıllarda üretilmiş cihazlar bugün hala deli paralara gidiyorsa bunun bir sebebi vardır elbette.

    Örneğin bundan birkaç ay öncesine kadar Pioneer HPM-60larım vardı. Sesi biraz süslü onu kabul ediyorum. Ancak ben hayatımda bu kadar insanı yormadan saatlerce müzik dinletebilen ve ses kalitesinde kendinden 40 yıl sonra üretilmiş hoparlörlere kafa tutan bir hoparlör dinlemedim. Üstelik hassasiyeti yüksek olduğu için lambalı amfimle birbirlerini öyle seviyorlardı ki, sanki class d amfi ile bir hoparlör sürüyormuş gibi canın çektiğinde aç sesi evde herşey zangırdasın. Dinlememiş arkadaşlara denk gelirseniz aynı dönemin amfisi ile bir dinleyin derim. Şaşıracaksınız kesinlikle.


    HPMlerin yerine önce Wharfedale diamond serisinden bişi koydum. Olmadı at çöpe. Sonra enerji78'in büyük ısrarları ile Wharfedale Opus 2.2 koydum da benzer hazı almaya başladım.


    HPM serisinden 60, 100, 150. Sesleri en başarılı olanlar. Ancak aralarında en yumuşak çalan 60tır. Kişisel hayranlığımdan dolayı çok reklam yaptım sanırım Ama yine de bu üçünden herhangi birine denk gelirseniz bir dinleyin derim.


    Konuya geri dönecek olursak, Hali hazırda dinlediğim pikabım da 70lerden (Universum F2095) ve dinlediğim yeni jenerasyon pikapların bir kısmından daha iyi bir kısmı ile de çok rahat aşık atar. Bunun yanında 70li 80li yıllarda basılmış bir sürü orjinal baskı plağım var. Ses kalitesi beni hayrete düşürüyor.

    Velhasıl sesin analog olarak bir medyaya kaydedilmesinin ve analog olarak çalınmasının kaçınılmaz olduğu yıllarda analog ses üzerine ciddi başarılı işler yapılmış.




  • kuntepir arkadaşı elemanın birisi okumuş gelmiş faceboktan bana yazıyo aynılarını aynı ısrarcılıkla.kuntepir usta sana bir çift sözüm var. sen şimdi kanal başı 500 küsür watt rms güç çektiğini söylemişsinya hiç gerçek 4x500 küsür wattı bi oturma odasında dinledin mi? dinlediysen nefes alabildinmi? yada övdüğün o ses sisteminin içini açıp hangi tr ler hangi entegreler kullanılmış baktınmı? teknik olarak ölçüm yaptınmı? peki bu aletin 200 wattlık trafosu yada smps si varsa her kanalın başına nasıl 500 küsür watt verecek?? ben yıllarca ab sınıfı anfileri bukadar pahalıya imal ederken aptallıkmı ettim? 1000 wattlık anfiye bende 100 w trafo takar postalardım? sizin o övdüğünüz büyük boy kolonlarınıza hakiki gerçek bi 500 küsür rms verin bakalım o kolon kac dakika dayanabilecek? ustaa yapmayın böyle şeyler. bak millet bunları okuyo benim başıma ekşiyo bak böyle değilmiş diye. bu başlığın tamamen silinmesini talep ediyorum hakkatten kuntepir e inananlar var... yazım bozukluğu çok oldu kusura bakmayın.




  • sametovic S kullanıcısına yanıt
    Işte bizde başından beri buna itiraz ettik. Burada yazılanlar herkes tarafından okunuyor ve insanlar yanlış bilgilendiriliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu farklı kusura bakmayın ama acil bilgilenmem lazım
    benim kafam karıştı şimdi lütfen bilenler emin olanlar cevaplasın Logitech z906 mı? yoksa LG NB3530A??(soundbar)
    benim kullanma amacım şu olacak tv ye bağlayacağım net ses ve filmdeki en küçük sesi bile versin
    hani sinemada izlersin ya ayak sesi bir yerden helikopterin sesi ne bilim yağmur tanesini bile ayrıntılı
    sesi verecek birşey lazım lütfen çok önemli tavsiye bekliyorum??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hitgraphic

    konu farklı kusura bakmayın ama acil bilgilenmem lazım
    benim kafam karıştı şimdi lütfen bilenler emin olanlar cevaplasın Logitech z906 mı? yoksa LG NB3530A??(soundbar)
    benim kullanma amacım şu olacak tv ye bağlayacağım net ses ve filmdeki en küçük sesi bile versin
    hani sinemada izlersin ya ayak sesi bir yerden helikopterin sesi ne bilim yağmur tanesini bile ayrıntılı
    sesi verecek birşey lazım lütfen çok önemli tavsiye bekliyorum??

    O istediklerini bunlardan mı umud ediyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraycelik80


    quote:

    Orijinalden alıntı: hitgraphic

    konu farklı kusura bakmayın ama acil bilgilenmem lazım
    benim kafam karıştı şimdi lütfen bilenler emin olanlar cevaplasın Logitech z906 mı? yoksa LG NB3530A??(soundbar)
    benim kullanma amacım şu olacak tv ye bağlayacağım net ses ve filmdeki en küçük sesi bile versin
    hani sinemada izlersin ya ayak sesi bir yerden helikopterin sesi ne bilim yağmur tanesini bile ayrıntılı
    sesi verecek birşey lazım lütfen çok önemli tavsiye bekliyorum??

    O istediklerini bunlardan mı umud ediyorsun

    kardeş sen ne tavsiye ederin birde bunlar dediğin sinemada izlemiycem sonuçta evimde
    peki yinede ikisinden birisi olsa hangisi dersin?




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.