Şimdi Ara

LG 2013 LA SMART TV SERİSİNDE YETERSİZ BELLEK SORUNU (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
600
Cevap
25
Favori
160.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filozof609

    Not: Televizyonu fabrika ayarlarına getirmek sorunu çözmüyor.Ben yaptım televizyonda her şey silindi ama sürüm aynı kaldı :)

    Ben gçen ay fabrika ayarlarına dönmüştüm bir problem yüzünden. Tv il geldiği sürüme dönmüştü yanlış hatırlamıyosam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • exponent kullanıcısına yanıt
    O zaman modelden modele farklılık gösteriyo galiba.Çünkü ben fabrika ayarlarına döndüm televizyon açıldığında son güncelleme yani 04.22.07 yazıyodu.Bunun üzerine teknik servisi aramıştım bana eski sürüme dönmenin mümkün olmadığı söyledi.Tabi tüm silinen kanalları yeniden bulup ayarlamak için ömrümden ömür gitmişti :)
  • Bu sorunu destek bolumune iletsek asiri şekilde bir cozum icin guncelleme falan gondermezler mi acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG müşteri hizmetleri "yetersiz bellek" sorunu ile ilgili bir çalışmalarının olmadığını söylüyor.... :(
  • LA640S alacaktım ama okuyunca vazgeçtim almaktan. böyle bir soruna rağmen bu televizyonları nasıl satmayı başarıyo bunlar
  • Sorunun ana nedeni üsteki yorumlarda da ifade edildiği gibi bence son güncelleme...Çünkü son güncellemeye kadar televizyonumda hiçbir sorun yoktu.İstediğim videoyu rahatça izleyebiliyordum.Ancak son güncelleme ile (04.22.07) ile televizyonun hafızası doldu ve "yetersiz bellek"hatası ortaya çıktı.Televizyonun hafızasına baktım son güncelleme ile tam 2,5 GB'lık bir sistem uygulaması yüklenmiş.Bu sorunu bence yeni bir yazılım ile çözebilirler.Ancak LG müşteri hizmetleri konuya çok umursamaz yaklaşıyor ve sorunun çözümü ile ilgili herhangi bir yazılım çalışmasının olmadığını söylüyorlar.(Not: Televizyonda ilk açıldığında yukarıdaki yorumlarda da ifade edildiği gibi sadece 38 MB bir sistem uygulaması yüklü iken son güncelleme sonrası 2,5 GB ne işe yaradığı anlamadığım bir sistem uygulaması yüklenmiş...)
  • ben tv yi(la660s) 4 aydır kullanıyorum. ilk 3 ay doğru düzgün film izleyemedim yetersiz bellek hatası yüzünden. son bir aydır 720p filmleri sorunsuz şekilde, donmadan takılmadan keyifle izliyorum. bunu nasıl mı yapıyorum. açıklayayım :D

    arkadaşlar ios ve android yüklü, wifi özelliği olan tablet yada akıllı telefonunuz varsa bu tür problemlerle uğraşmanıza gerek yok. ios için programın adı "video browser for lg". bu programla istediğim videoyu tablet yada telefondan açıp tvye aktarabiliyorum. aynı programın diğer tv markaları için olan versiyonlarıda var. anrdoid içinde böyle program var ama ismi şuan akılmda yok. ama bu programı android markette arayın belki anroid sürümüde vardır.
  • exponent kullanıcısına yanıt
    LG destek bölümüne ;sorunun son güncellemeden dolayı kaynaklandığını ifade edersek belki sorunun çözümü için bir yazılım sunabilirler :(
  • Hepbirlikte hareket edip bir yzzi hazirlasak daha iyi sonuclar alinabilir arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinalden alıntı: filozof609

    YETERSİZ BELLEK SORUNU:

    Benim de aldığım televizyon LG 42LA640 S. İlk zamanlarda yetersiz bellek sorunu ile karşılaşmadım.100 dakkalık filmleri takılmadan yetersiz bellek hatası almadan izliyordum.Fakat son güncelleme sonrası (04.22.07) ben de yetersiz bellek hatası almaya başladım.

    YETERSİZ BELLEK SORUNUNUN ANA NEDENİ GÜNCELLEMELER:
    Bence sorunun ana nedeni güncellemeler.Çünkü televizyonu ilk açtığımda televizyonda 38 MB'lık bir sistem uygulaması yüklüydü.Son güncelleme ile televizyona 2,5 GB'lık bir sistem uygulaması yüklendi.Böylece zaten sınırlı belleğe sahip olan televizyonun hafızası doldu ve yetersiz bellek hatası vermeye başladı.

    Yetersiz bellek hatası almayan kullanıcıların büyük bir kısmı otomatik güncelleştirmeleri kapatmış...

    Peki bu sorun çözülür mü? : Bence hayır Çünkü Smart tv üreten markaların çoğu müşterileri internet üzerinden film izlemeleri yerine anlaşmalı oldukları film kanallarına yönlendiriyor.

    Ayrıca:Bence Ürün Ayıplı mal kapsamına giriyor: Çünkü televizyonda belirtilen özellik zamanla kullanılmaz hale geliyor ve tüketicinin ihtiyacını karşılamıyor.İnternete bağlanan televizyon ile bağlanmayan televizyon arasında fiyat farkı var.Müşteri mağdur ediliyor.Tüketici haklarına ilişkin maddelerde satılan üründeki kusur müşteriye söylenmeli ya da müşterinin görebileceği şekilde ürünün ambalajı üzerinde belirtilmeli.

    Özetlemek gerekirse SMART TV saçmalığına inanmamak, internet özelliği olan bir televizyon yerine görüntü bakımından kaliteli olan televizyonları tercih etmek en iyisi.

    NOT: Televizyonda geçmişi temizlemek ya da gizliliği etkinleştirmek ,televizyonu fabrika ayarlarına götürmek sorunu çözmüyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Araştırmacı608 -- 28 Nisan 2014; 17:36:09 >




  • Arkadaşlar galiba yetersiz bellek sorunu çözdüm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: apo307

    Arkadaşlar galiba yetersiz bellek sorunu çözdüm

    Çözemezsin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TAM 4 GÜNDÜR UĞRAŞIYORUM SONUNDA ÇÖZDÜM BENİM TV LGLA620S ŞUANDA HALA TEKRAR TEKRAR 720P FİLM İZLİYORUM VEDE FİLMLERİ İZLEDİĞİM MEDİA PLAYER LARI DA DEĞİŞİYORUM HALA YETERSİZ BELLEK DEMEDİ.ÇOK DEĞİŞİK BİR TEKNİKLE ÇÖZDÜM AMA GENE USB BELLEKLE :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: apo307

    TAM 4 GÜNDÜR UĞRAŞIYORUM SONUNDA ÇÖZDÜM BENİM TV LGLA620S ŞUANDA HALA TEKRAR TEKRAR 720P FİLM İZLİYORUM VEDE FİLMLERİ İZLEDİĞİM MEDİA PLAYER LARI DA DEĞİŞİYORUM HALA YETERSİZ BELLEK DEMEDİ.ÇOK DEĞİŞİK BİR TEKNİKLE ÇÖZDÜM AMA GENE USB BELLEKLE :))

    Hevesini kırmak istemem ama gene o hayatı verecek o tv :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam kardeşim tamamen kanıtladıktan sonra çözümü size ileteceğim şuan hala deneme aşamasındayım :)))
  • apo307 A kullanıcısına yanıt
    Merak ettim şimdi :) çözümünü bizimle paylaşırsan çok sevirim....
  • arkadaşlar deneme sürecini bi atlatsam büyük bi mutlulukla hepinizle paylaşıcam.Ama heran bütün hevesim gidebilir.Son filmimi deniyorum
  • Bugün aldığım 55LA740S in kurulumu esnasında yetkili servis elemanı en az 32 Gb'lik 3.0 USB ile bellek sorunu çözülür dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhun183 -- 28 Nisan 2014; 20:29:57 >
  • exponent kullanıcısına yanıt
    "video browser for lg". bu program ile hangi siteden film izliyosun...
  • apo307 A kullanıcısına yanıt
    sorun çözüldü mü meraktan öleceğiz
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.