Şimdi Ara

led tv fişi çekilmeli mi çekilmemeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
34.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • konu başlığında belirttiğim gibi led tv'nin fişini kapattıktan sonra çekmelimiyiz? örneğin ben televizyonu kumandayla kapatıyorum çünkü tv üzerinde bulunan on/off tuşuyla kumanda üzerindeki on/off tuşu aynı işlevde, sonrasında direkt fişini de çekiyorum. bunu her tv yi kapattığımda tekrarlıyorum. öncelikle deneyimli arkadaşlarımız bu konuda ne diyecekler? sağlıklı mı zararlı mı bu yaptığım? onun haricinde tv yi kapattığımda fişinini çekmediğim zaman kırmızı bir ışık sabit bir şekilde duruyor. o ışık kumanda bağlantısı sağlıyor sanırım ama tv yi kapattığımda onunda kapanması gerektiğini düşünüyorum ama neden kapanmıyor acaba? fişi çektiğimde hayliyle kapanmak zorunda ama off durumda açık.

    deneyimli arkadaşlar aydınlatırsanız sevinirim.



  • kesintisiz güç kaynağı kullanıyorum. tv'yi kumandadan kapattıktan sonra elektriği hemen kesmiyorum. bir süre bekledikten sonra kesiyorum. henüz bir zararını görmedim.
  • recruit1 R kullanıcısına yanıt
    merhaba, teşekkür ederim cevabınız için. maalesef bende kesintisiz güç kaynağı yok. kısa zaman içinde de almayı düşünmüyoruz diyeceğim ama hiç aklımızda yoktu zaten. demek istediğime gelirsek tv yi kapattıktan sonra fişini sürekli çekmek bir sorun yaratır mı? kesintisiz güç kaynağı akımı beslenme yönünde takviye ettiği için öğrenmek istediğim bu değil. fişin çıkarılması aklıma takıldı anlayacağınız.
  • iamloading kullanıcısına yanıt
    siz prizden çekerek biz kesintisiz güç kaynağını kapatarak beslemeyi kesiyoruz. sonuçta tv üzerinde aynı etkiyi yaratıyoruz. bunun da bir zararını henüz görmedik. bir başka deyişle, tv'yi kumandadan kapattıktan sonra hemen prizden çekmeyin veya anahtarlı prizde anahtarı kapatmayın. kısa bir süre de olsa bekleyin.

    gördüğünüz kırmızı ışık stand-by'ı temsil ediyor. az da olsa cihaz elektrik çekmeye devam ediyor o an. sıfırlamak için cihaza gelen elektriği kesmeniz lazım.
  • recruit1 R kullanıcısına yanıt
    anladım teşekkür ederim.

    not: diğer arkadaşlarımız acaba neler düşünüyor? başına olumsuz bir durum geldi mi bu yüzden? vb gibi konu içerisine yazabilir, hem arama yapanlar için hem de konuyu görüntüleyenler için zengin bir kaynak olur.
  • mdel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 22 Nisan 2015; 21:05:52 >
  • Ben kumandadan kapatıp anında fişi çekiyorum(10 saniye sonra) bir zararını görmedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stand-By(bekleme) konumunda bırakmak yerine, fişi çekmenin, zarardan ziyade faydalı olacağını tahmin ediyorum.

    Bekleme konumunda, TV nin güç ünitesinde, elektrik akımı devam edecektir. Bu bence, uzun vadede olumsuz etkiler. Bir de elektrik hattındaki, dalgalanmalara ve git-gellere de maruz kalacaktır.

    TV lerde illa ki güç koruma üniteleri var. Kumandadan kapattıktan 3 saniye sonra fişi çekiniz.
    →Yazdıklarım tahmin olup, sorumluluk kullanıcıya aittir :)

    Bir de bahsettiğiniz kırmızı ışık, TV nin Stand-By ledidir. Yani cihazın kapalı ama fişe takılı olduğunu ve açılmaya hazır olduğunu gösteren önemsiz bişeydir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Victorious78 -- 23 Nisan 2015; 0:21:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim, peki bir sorum daha olacak. Deneyiminiz önemli benim için, sorum şu ; tv nin fişi bir prize bağlı. Aynı zamanda bağlı olan prizde bir başka prize bağlı. Yetişemediğinden dolayı bunu yaptım. İşte en Son bağlı olan prizde duvar prizine bağlı zaten. Kablolar 2-3 metre uzun
    Uzunluğu olumsuz etkiler mi?
    Ek yapmam olumsuz etkiler mi?
    Son sorum: tv fişini ilk prize bağlı olandan mı çekeyim yoksa duvar yada bir sonraki prizden mi çekeyim, bunları yaparsam tv nin ilk bağlı olduğu Priz sürekli takılı kalacak diğerleriyle kapatmış olduğumdan dolayı tv fişini çıkar tak çıkar tak yapıp aşınmasını engellemeyi düşünüyorum.
    Bu yazdıklarım saçma gelebilir ama tv konusunda gördüğüm saçmalıklardan daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iamloading kullanıcısına yanıt
    Günümüz led tv leri oldukça az elektirik harcamaktalar... eğer elektirik konusunda bu kadar hassas ve tv nize özen gösteriyor iseniz yapmanız gerekenler önce gidin viko ve muadili uzatmalı piriz alın anahtarlı hatta mesafe yeter ise akım korumalı piriz alın tunçmatik veya muadili tek parça olsun pirizden pirize ek olmasın yani... sonra buna regülatör bağlayın 600va lık işinizi görür aslında ups ve regülatör cihazları doğrudan hatta bağlı olması iyidir ancak mesafeden dolayı piriz kullanmak gerekiyor ise kullanabilirsiniz... ilave olarak bu düzeneğe fırın buzdolabı ütü eketirik süpürgesi vb cihazlar hariç diğer elektronik cihazlarda takılı olabilir... ayrıca her seferinde tv yi kökten kapatmak faydasıda olan zararıda olan bir şey değildir sadece çok uzun süre açılmayacaksa tv ve elektronik eşyalar uyku modunda bırakmamak gerekir onun dışında günlük hayatta gerek yok zaten elektirik de harcamazlar uyku modunda 1-3 walt anca tüketir yada tüketmez onun için gerek yok.... elektirikten tasarruf diye tüm elektronik cihazlar uyku modunda kalmasın denilir ama iş keşge böyle olsa ülkemizde elektirik hattinden fazla pahalı yüksek faturalara bir önlem değil yani... onun için yapsanız da olur yapmasanız da olur ama dediğim gibi bir düzenek kurarsanız yararlı olur.




  • -Kablonun uzunluğu sorun olmaz.
    -Hangi prizden sökersen sök.
    -Uzatma prizlerinin ve hatta duvara monte edilen, sıva altı prizlerin aç/kapa anahtarlılarını bulabilirsin.

    (Fişi çekmenin, elektrik tüketimi ile ilgili değil, TV nin sıhhati için bahsi geçmiştir.)

    O kadar uzun kablo karmaşasından, duvarda küçük bir tadilat ile kurtulmayı da düşünebilirsin. Tv duvarının arkasında oda var ise o odanın priz veya boat içinden duvarı delerek, sabit priz elde edebilirsin 👍 ☺

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ups ile çok iyi korunur fişi çekmeye gerek yok bizim 32leg5b ve a40 lb 5433 arçelik mavi stand-by da durur 32leg5b paneli bozuldu değişimle a40 lb 5433 geldi sorun yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.