Şimdi Ara

Lcd Monitöre Dvi-Dvi görüntü gelmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Süreç aynen şöyle gelişti. Bir gün kasa'nın cd rom'unu çıkartıp başka pc'ye taktım. Sonra işimi yaptım, cd-rom'u geri kendi pc'sine taktım. DVI-DVI sinyal ile çalıştırdığım monitre görüntü gelmemeye başladı. İlk kabloda problem var sandım. DVI-DVI kablo aldım. Sonuç aynı. Sonra Ekran kartında sorun var dedim. Başka ekran kart taktım. DVI-DVI çalıştırdım. Sonuç aynı. Sonra VGA-VGA bağlantı denedim. Görüntü geldi. Fakat ben daha hızlı olduğu için DVI-DVI görüntü almak istiyorum. Sorun nerede olabilir? Nasıl tespit edebilirim? Nasıl çözebilirim? Teşekkür ederim.

    Ayrıca Vga-Vga'nın bir handikapı da Analog Tv Kartım ile tv'yi açtığım zaman monitörde beyaz yukarıdan aşağıya bir dalgalanma yapıyor. Bunun bir çözümü olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agresifsk -- 20 Aralık 2009; 14:56:05 >



  • Bir bilgisi olan yok mu? 0 Cevap.
  • Son kez gündeme getiriyorum. Yardım lütfen.
  • Bu dediğine göre sorun monitör girişinde sanırım.
  • Sağol arkadaşım. VGA-DVI dönüştürücü alsam. Ekran kartının VGA'sını dijitale dönüştürsem, DVI kabloyla monitörün dijitaline bağlasam. Eğer monitör yine çalışmaz ise belli ki monitörün girişindendir.

    Ama şu tv kartının dalgalı göstermesi neden olabilir ki. Ekran kartı da tv kartı da analog sinyal ile çalışırsa olabilir mi byle birşey. Ekran kartını DVI ile çalıştırdığım zaman böyle bir sorun olmuyordu.
  • [size=1]sanırım dönüştürücüyü test için yapacaksın.yoksa dönüştürsen bile digital görüntü alamazsın.
    tv kartı olayına gelince; ben de daha önceden analog girişten izliyordum tv yi ama böyle bir kayma olmuyordu.
    şayet yayın bozuksa olabilir, zaten tv kartları çok kaliteli bir görüntü vermiyor.bir de yayın kötüyse tuzu biberi oluyor.
  • PC ile monitörü DVI arayüzü ile bağladıktan sonra belki monitörün ayarlarından bağlantı tipi olarak DVI-Digital i seçmeyi deneyebilirsin.Benim bildiğim monitörler bağlantı kaynağını(DVI-Digital veya Analog) otomatik olarak tanıyor ama belki işe yarar.
  • @obora48 : sağolasın. daha önce böyle bir ayar yeri görmemiştim. ama ararım.

    @kelkirpi : tv kartının görüntüsü değil dalgalanan. monitörün görüntüsü. yani mesela pencereyi küçültünce dalgalanma pencereyle sınırlı kalmıyor. tüm ekranda oluşuyor dalgalanma.

    DVI bağlantı ile ilgili bir hassasiyet mi vardır? Yani çabuk bozulan bir bağlantı tipi midir? Şimdi durduk yere monitör almam gerekicekti (analog girişler olmasaydı.) İşyerideki bilgisayarda da DVI bağlantıda sorun çıktı.

    DVI - HDMI karşılaştırıldığında hangisi daha iyi kalite ve dayanıklılığa sahiptir?
  • Bugün farkettim. Kasanın arkasına Tv Kartı kablosunu takarken kıvılcım çıkıyor. Elektriksel bir problem mi var acaba? Gidermek için ne yapabilirim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.