Şimdi Ara

Laptop ta sebebini bulamadığım ve çözemediğim sorun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
90
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sorunum şöyle arkadaşlar, makina yavaşlamaya başlıyor, yaptığım işlemler donuyor en son mouse da hareket etmeyi kesiyor ve mavi ekran alıyorum, mavi ekrandan 1-2 sn sonra makina restart atıyor ve resimdeki yazı çıkıyor;

    bilgisayarı tuştan kapatıp tekrar açıyorum, ilk seferlerde düzeliyor, ama sorun aralıklarla tekrar ediyor, bir süre sonra windows açılırkende aşırı yavaşlamaya başlıyor ve en sonunda recovery atmak zorunda kalıyorum, fakat oda çözüm değil, aynı sorun bir süre sonra tekrar etmeye başlıyor.

    bu şekilde bir kısır döngüye girdim, sorun ne çözüm ne bilmiyorum yardım ecebilecek olan varsa çok mutlu olurum. Laptop ta sebebini bulamadığım ve çözemediğim sorun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deimar -- 11 Ağustos 2016; 19:07:08 >







  • bu ekrandan anladığım kadarı ile harddisk inizde sorun var, sistem başlamak için diski bulamıyor.

    harddiski bir soketinden çıkarın ve tekrar takın. yine olursa sokete giren kısmındaki metal uçlarını biraz temizleyin tekrar takın. tekrar olursa biosu resetleyin, hala oluyorsa farklı bir harddisk deneme şansınız varsa onunla deneyin.
    birde first boot device olarak harddiskinizi ayarlayın.

    benim aklıma gelenler bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper81 -- 11 Ağustos 2016; 19:14:23 >
  • bu ekranı araştırdığımda bende harddisk kaynaklı bir sorun olduğunu düşündüm ama ilk mesajımdada dediğim gibi, makinayı tuştan kapatıp tekrar açtığımda window başlıyor ve normal bir şekilde makinayı kullanmaya devam ediyorum, hatta şu an bu mesajı resimdeki makinadan atıyorum. ama dediklerinizi deneyeceğim, cevabınız için teşekkürler.
  • deimar D kullanıcısına yanıt
    Galiba boot sıralamasını değiştirmişsiniz biosa girip ilk sıraya hdd yi alıp F10 ile kaydedip bilgisayarı açın. Çünkü o yazıda boot önyükleme sorunu olduğunu ve uygun önyükleme aygıtını seçmenizi ifade ediyor.. Tabi hdd sorunlu ise önyüklemede okuyamadığı için de bu hatayı veriyor olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.