Şimdi Ara

Lamba (Tube)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Elime bol miktarda lamba geçti, yıllar önce dedem yurtdışından getirmiş, bugün bir şeyler ararken şans eseri buldum. Daha da varmış, ama nerede olduğunu hatırlamıyor, bulduğumda onları da yazacağım.

    Elimdeki lambalar şunlar:

    9 adet RFT EL 84
    9 adet RFT EF 89
    8 adet RFT EABC 80
    6 adet Tungsram ECH 81
    1 adet Tungsram EM 80
    1 adet Tesla EZ 80
    3 adet Polam PCL 85
    1 adet Tungsram ...80 (noktalı kısımdaki harfler silinmiş)
    4 adet de üzerinde bir şey yazmayan birbirinden farklı (görünüş olarak) lamba var

    Bunları değerlendirip bir amfi yapmak istiyorum, gitar için. Ancak güç için kullanılacak EL 84'ler zayıf kalır dendi, Hi-Fi anfisi için çok daha iyi sonuçlar verebileceği söylendi. Hi-Fi için lambalı anfi istemiyorum, zira sert karakterli müzikler dinliyorum, lambalı amfiler bass'larda solid state'lere göre zayıf kalıyor. Gitar amfisi içinse EL 84'ler yetersiz olacağından, ikilemde kaldım.

    Ne yapmamı önerirsiniz? Lambaları satma yoluna da gidebilirim tabii ki, özellikle RFT EL 84'ler hatrı sayılır derecede bir miktar edecek, üstelik daha da çıkması muhtemel, diğerlerini de bulduğumda.

    Burda RFT EL 84'ler haricindeki lambalar hakkında bilgim yok, onların da hangi alanlarda, ne için kullanılabileceği hakkında bilgisi olan varsa ve yazarsa, sevineceğim gerçekten.

    Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.







  • 1 adet de Valvo PCL 86 varmış, yazmayı unuttum.
  • Yok mu yardımcı olacak bir kişi?
  • Sayın SERCAN-MTB !

    Bahsettiğiniz lambalar eski televizyonlarda ve radyolarda kullanılıyordu. Transistörlü tv.ler çıkmadan önce lambalı tv.ler vardı. Tv.yi açardık 5 dakika ısınmasını beklerdik görüntü gelmesi için. Benimde bir lambalı tv. vardı, karaköyden hepsinden birer tane almıştım. Hangi lamba geçmişse değiştiriyordum. Dedenizde bu amaçla almış olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞEF34 -- 3 Ocak 2008; 0:07:12 >
  • EL 84 lambanın 4 adedi puşh-pull çalışmada 20W.güç verebilir.Besleme devresi vs. hesaplandığında alınacak güç çok pahalıya gelecektir.Transistörlü devre yapmak zaman ve maliyet açısından çok daha ucuza gelir.Bilginize.
  • sadece ön yükselteç kısmında lamba kullanan diğer katları transistörlü bir devre bulursan temiz ses verir gibime geliyor. tabii ki iyi doğrultulmuş ripple'sız bir besleme ile. Elinde böyle bir amfi devresi olan varsa ekler. Güç konusunda da devre nispeten az harcar böylece diye düşünüyorum. sesçi arkadaşlardan bu işi iyi bilen "untayk" var. ona PM ile sorup ayrıca fikir alabilirsin. kolay gelsin.
  • Teşekkür ederim cevaplar için. Elimde zaten kullandığım bir solid state amfi var Hi-Fi için. İnternetten fiyatlara baktım da, elimdeki lambalar (özellikle EL84'ler) hatrı sayılır bir miktar ediyor. Bu yüzden satma kararı aldım, umarım ihtiyacı olanların işini görür, zaten sıfırlar, yurtdışı sitelerinde bulduğum fiyatların ortalamasını alarak, uygun fiyatlar vereceğim. Umarım elimde kalmazlar, yazık olur zira elimde kalırsa, zamanla sağda solda atılırken kırılıp giderler.

    Tekrar teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.