Şimdi Ara

l520-uygulama ve oyundan atma sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar l520 modeli telim var oyun ve uygulamalardan bir müddet durduktan sonra atmaya başlıyor sürekli gir çıktan sıkıldım winphone nun genel sorunu mu bu acaba ?



  • Sıfırlayın. Yedekleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lumia 520 modelinde 512 mb ram bellek bulunur. Windows ortamında genelde yeterlidir bu ram. Ancak ağır oyunlar ve uygulamalar çalıştırdığınızda, arkaplanda da uygulamalar açıksa ister istemez atabilir. Ram dolduğu için bu durum oluyor. Yüklü olan facebook ve whatsapp gibi push bildirim veren uygulamalar bile arkaplanda ram kullanır. Hal böyle olunca bu durum normal. 512 mb ramli android bir telefonu lumia 520 kadar akıcı kullanamazsınız ama bunu bilin ve sırf bu yüzden windows sevmiyorum falan da demeyin. windows bu konuda kararlı ve stabil çalışır. Çözüm ne derseniz çok sayıda arkaplanda çalışan uygulama yüklemeyin veya onların arkaplan çalışma izinlerin kaldırın. Mesela telefonun içinde gelen haberler,seyahat,finans gibi uygulamalar bile bir kere çalıştırdıktan sonra arkaplanda çalışma iznine sahip olur. Pil tasarrufu kısmından arkaplanda çalışma iznine sahip olan gereksiz uygulamaların bu iznini kaldırın. Ama mesela whatsapp, facebook gibi gerekli olduğunu düşündüğünüz uygulamalar arkaplanda çalışmalı ki bildirim versin. Bütün bu ayarları yapmadan önce telefonu fabrika ayarlarına çevirin derim. Ondan sonra bütün programlarınızı yükleyip hepsini çalıştırın , whatsapp-facebook gibi programlara giriş yapın. Sonra anlattığım şekilde ayarlama yapın. Ama öncesinde telefonu sıfırlayın. Kesin çözülecek demiyorum fakat kısmen düzelir. Tabi ki ağır oyunlar oynarken atma olması nadir de olsa görülür. Bunun da sebebini açıkladım. Bu durum 512 mb ramli telefonlar için geçerli ki zaten bu ürünler genelde giriş seviyesi olur ve ucuzdurlar. 1 gb ramli lumia modellerinde bu durum olmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdullaharif

    Lumia 520 modelinde 512 mb ram bellek bulunur. Windows ortamında genelde yeterlidir bu ram. Ancak ağır oyunlar ve uygulamalar çalıştırdığınızda, arkaplanda da uygulamalar açıksa ister istemez atabilir. Ram dolduğu için bu durum oluyor. Yüklü olan facebook ve whatsapp gibi push bildirim veren uygulamalar bile arkaplanda ram kullanır. Hal böyle olunca bu durum normal. 512 mb ramli android bir telefonu lumia 520 kadar akıcı kullanamazsınız ama bunu bilin ve sırf bu yüzden windows sevmiyorum falan da demeyin. windows bu konuda kararlı ve stabil çalışır. Çözüm ne derseniz çok sayıda arkaplanda çalışan uygulama yüklemeyin veya onların arkaplan çalışma izinlerin kaldırın. Mesela telefonun içinde gelen haberler,seyahat,finans gibi uygulamalar bile bir kere çalıştırdıktan sonra arkaplanda çalışma iznine sahip olur. Pil tasarrufu kısmından arkaplanda çalışma iznine sahip olan gereksiz uygulamaların bu iznini kaldırın. Ama mesela whatsapp, facebook gibi gerekli olduğunu düşündüğünüz uygulamalar arkaplanda çalışmalı ki bildirim versin. Bütün bu ayarları yapmadan önce telefonu fabrika ayarlarına çevirin derim. Ondan sonra bütün programlarınızı yükleyip hepsini çalıştırın , whatsapp-facebook gibi programlara giriş yapın. Sonra anlattığım şekilde ayarlama yapın. Ama öncesinde telefonu sıfırlayın. Kesin çözülecek demiyorum fakat kısmen düzelir. Tabi ki ağır oyunlar oynarken atma olması nadir de olsa görülür. Bunun da sebebini açıkladım. Bu durum 512 mb ramli telefonlar için geçerli ki zaten bu ürünler genelde giriş seviyesi olur ve ucuzdurlar. 1 gb ramli lumia modellerinde bu durum olmaz.

    detaylı bilgi için teşekkürler gerçekten işe yarar bilgilendirme olmuş tekrar teşekkürler hayırlı günler dilerim,




  • SaD1453 kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin. Dediğim gibi ara ara uygulamadan atıyor diye sakın ola ki windows phone dan soğumayın yani. Lumia 520 nin fiyatına 512 mb ram li android cihaz alsaydınız şu anda sinir krizi geçirirdiniz. Lumia 520 gayet stabil ve güzel çalışıyor.
  • Aynı ozellikteki bi android asla bu performansı saglamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.