Şimdi Ara

Kurutmalı Çamaşır Makinesi Tavsiyeler !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
15.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Selam,

    Yeni bir eve taşındık ve maalesef balkonumuz yok. Bu sebeple kurutma işi ciddi sıkıntı olmaya başladı.
    Çok büyük bir alanımız olmadığı için kurutma makinesi almaktansa kurutuculu çamaşır makinesi almayı düşünüyorum.
    Kullananlar, tavsiyesi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Bu aşamada çok fazla tercih yok galiba.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...



  • Electrolux EWW14791W alınabilecek en mantıklı kurutma makinesidir. Çünkü 1400 devirde sıktığından çamaşırlarda az nem kalır, kurutmada daha az zaman ve enerji harcanır. 8kg yıkama, 6kg'ye kadar kurutma kapasitesi var.(4kg öneriliyor) Kurutmada B enerji sınıfı. Electrolux kalitesi de cabası.
  • Kurutmalı çamaşır makinası bence alma bende çok araştırdım almadan önce ayrı ayrı mı alsam yoksa kurutmalı&çamaşır makinası alsammı diye
    yer sorunum olmasına rağmen iki makinayı ayrı aldım banyodaki dolabımı söktüm iki makinayı üst üste koydum tabii arada tezgah var ayrıca bir aparatla iki makinayıda birleştirebiliyorlar

    kurutmalı çamaşır makinaları hava yoğunlaştırmalı olmadığı için kurutma esnasında yıkama da harcadığı sudan fazla kurutma da su kullandığını öğrendim

    8kg lık kurtmalı makinada 6 kg kurutabilrken ikisini ayrı aldığınızda bu durum birebir
    ve şikayet var da okuduğum yorumlarda kurutma süresi uzun olduğundan şikayetciler
    satın aldığım iki makina gayet memnunum bütçenize göre tabi daha üst modellerini önerebilirim

    PROFİLO CM 1001 CTR 1000 Devir 7 Kg Çamaşır Makinası 868 tl 12 taksit
    SİEMENS WT44E100TR Çamaşır Kurutma Makinesi 739tl 12 taksit




  • Sayın Impossible,

    Yazdıklarınız için sağolun detaylı bilgi vermişsiniz. Ama biraz kafam karıştı.
    Çünkü ayrı ayrı değil tek makine almayı düşünüyordum. Ama kullanışlı olmuyor demişsiniz.
    Benim şu an çamaşır makinem var. Direk kurutma makinesi almalıyım o zaman.
    Sizdeki makineden memnunsunuz. A sınıfı mı ve nereden aldınız acaba?

    teşekkürler...
  • Kullandığım makina SİEMENS WT44E100TR B sınıfı bir makina A Sınıfı bir makina 1500 -2000 tl den başlıyor ve fiyat performans olarak pek tavsiye edilmiyor

    ürün özelliklerine göre cam kapaktır çelik kazan iç aydınlatması lcd ekran yünlüler için özel sepet vs.ürünün fiyatını etkiliyor
    DUO-Tronic Fuzzy Kontrol sistemi bütün modellerinde olan bir sistem bildiğim kadarıyla çamaşırların nem oranıı algılıyor ona göre çalışıyor

    ben makinamdan memnunum

    çamaşır makinanızın deviri ne kadar? buda önemli enerji tasarrufu açısından
    siemens yazmış sitesinde
    7 kg dolap kuruluğunda pamuklu çamaşır için: 1400 dev/dakikada 3.36 kWh - 89 dakika, 1000 dev/dakikada 3.92 kWh - 104 dakika

    ürünleri hızlıal dan aldım
  • Samsung wd7704C8C Kurutmalı Çamaşır makinesi deneyimi

    Bu makineyi alalı 18 ay oldu. Kapak körük arızası tambur arızası verdi. 2 aydır parça bekliyoruz. Piyasada satılan yeni bir ürün olmasına rağmen parça sıkıntısını anlamak mümkün değil: Teknik servis, müşteri hizmetleri çok yetersiz. Siz aramadıkça kimsenin sizi aramak aklına gelmiyor. Anadolu elektronik Samsungu pazarlayan firma ancak onlar da hiçbir yardım talebinize bir email atmayı bile gerekli görmüyor. Kurutma süresi çok uzun ve verimsiz. Servisler deneyimsiz.
    Özellikle satış sonrası hizmet yönünden 10 üzerinden 0. Dikkatli olun!
  • Selamlar,

    Yaklaşık 10 gün önce enplustan (en ucuzu & uzun taksitlisi oradaydı) electrolux marka eww168540 model kurutmalı çamaşır makinesi aldım.
    Yorumlarımı sizinle paylaşmak istiyorum.

    Enplus serviste gayet iyi verdikleri sözleri tutuyorlar.Ancak eve makine bağlamaya gelen servis elemanı kireç önceyici bir aparatı (musluğa takılıyormuş) 65 tl ye satmaya çalışmasına biraz bozuldum. Uyduruk ve bence 10-15 tl etmeyecek parçayı 65 tl ye satmaya çalışmak insanları kandırmak anlamına geliyor.Neyse servis elemanını kibarca reddedip işimize koyulduk.
    Makinede ilk etapta sadece renkli gömleklerimi yıkadım ve kuruttum.Kurutma için otomatik kurutma secenekleri var ancak otomatik secenklerini seçmek bence pek verimli değil.Örneğin dolap kuruluğu dediğiniz zaman makine kurutma zamanını otomatik olarak 2,5 saat gösteriyor halbuki zaman ayarlamasıyla bu 70 dakikada dolap kuruluğuna ulaşılabiliyor.Sonuç muhtesemdi.Makinayı programlayıp istediğim saatte otomatik olarak başlatıp eve geldiğimde kurumuş çamaşır almak gerçekten keyif verici.
    İkinci gün başka renkli pamukluları attım. Örn, pijama, renkli don,havlu çorap, swetşört vs...Bunun için kurutmayı manuel olarak 90 dakikaya ayarladım. Dolap kuruluğu için bu zamanlama yeterli oldu.Sonuç tekrar harikaydı......

    Benim ikisi bir arada makina alma nedenlerimi yukarıdaki mesajda belirtmiştim.

    Ürünü kullanıyorum ve tavsiye ediyorum.
    Herhangi bir sorunuz olursa cevaplamaya hazırım.


    Not.:Makina 1600 devir.. Acaba çamaşırları (örn gömlekleri) 1600 devirle sıktıktan sonra nispeten kısa zamanda kurutmak mı çamaşıra hasar verir yoksa 1000 devirde kurutup nispeten daha uzun sürede kurutmak mı?

    karar veremedim.
    Yorumlarınızı bekliyorum..
    Saygılar...




  • Selamlar,
    Yukarıda 2 ayrı başlıkta Electrolux marka EWW168540W model kurutmalı çamaşır makinesi için sorularım ve tavsiyelerim olmuştu.
    Sorduğum sorulara ilgili modeli kullanan arkadaş olmadığı için malesef yanıt alamadım. İkinci mesajımda ise ilgili makinayı herkese tavsiye etmiştim.

    Arkadaşlar, ikinci mesajımdaki Electrolux EWW168540W modelini artık kimseye "TAVSİYE ETMİYORUM".

    Bunun gerekçelerini oluşturan unsurları aşağıda ifade etmeye çalışacağım.
    1-İlgili makinenin tiftik fitresi yok. En uyduruk kurutma makinesinde bile bulunan tiftik filtresinin bu üst düzey cihazda olmaması çamaşırın kurutma esnasında çıkardığı tiftiklerin tamburun içinde kalmasına neden oluyor.Bu da sonraki çamaşır yıkamanızda (örn koyu renkler) tüm çamaşırların neredeyse kullanılamaz duruma gelmesi ile sonuçlanıyor. Hasbelkader havlulardan sonra gömleklerinizi yıkayıp kurulatırsanız gömlekleriniz neredeyse kullanılamayacak düzeye gelecektir.
    2-Kurutulan çamaşırlar aşırı derecede buruşuk çıkıyor. Hiç kimsenin uygun program seçmediğimi düşünmesini istemem. Uygun programı seçsem bile ister ütü kuruluğunda ister dolap kuruluğunda olsun çamaşırlar bu cihazda çok çok kırışık çıkıyor. Normal kurutma makinelerini bu konuda çamaşırlara daha az eziyet ediyorlar.
    3-Makineyi aldıktan 10 gün sonra ilgili gerekçelerle makineyi aldığım yere iadesini istedim.Electrolux servisi ndeki arkadaşlar (Ersin Birtürk, ve Yılmaz Ergun) suçu sürekli kullanıcıya atma konusunda eğitilmişler sanki.Benim makina ile olan sounlarımı hiç bir şekilde dinlemeye çalışmadılar, telefon konuşmamızda sürekli lafımı kesip beni dinlemeyerek işi servis madramazlığına getirdiler bana asla ve kat'a yardımcı olmadılar.
    Onlara taktığım isim bu "servis madrabazları"
    4-Bu madrabaz arkadaşlar cihaz performansının kötü olduğunu kabul ettiler.Ama bunun alınırken zaten bilmem gerekiyormuş.Sonuçta cihaz kurutma makinesi değil kurutmalı çamaşır makinesi imiş.Yasal yoldan haklı olduklarını cihazın para iadesini veya başka bir cihazla asla va kat'a değiştirmeyeceklerini vurguladılar.
    Tiftik sorununa çözüm olarakta 2 yıkama-kurutma arası 15 dak.lık kısa program çalıştırmamı önerdirler
    4-Konuyu Electrolux genel müdürü Ziya Öztürk'e taşımayı düşündüm ama cihazı aldığım yer kendi imkanları ile (Enplus) cihazı başka bir cihazla değiştirebileceği belirtti.Electrolux'ün cihazına sahip çıkmaması ve müşteri şikayetleri konusunu 2 adet madrabaza kanalize etmesi gerçekten hayret verici.Keşke bir fırsatım olsaydı da genel müdür Ziya Bey'in gömleklerini kendi sattığı cihazda yıkayıp kurulasaydık.Acaba o gömlekleri toplum içinde giyermiydi?

    Sonuç olarak bu makinayı çok isteyerek ve severek aldım. Evimde severek kullandığım başka Electrolux markalar da var.bu cihazların bugüne kadar sorun çıkarmamasına çok sevindim.Markayı gerçekten cihazla ilgili sorun çıkarsa daha iyi tanıyorsunuz.

    Bu cihazı almayı düşünen arkadaların her türlü sorusunu cevaplamaya hazırım.

    Ben yandım çok çok uğraşarak cihazdan kurtuldum. Ne olur siz yanmayın.

    Saygılar.




  • en iyi seçim bosch-siemens tir.electrolux alınacak bir ürün değil.
  • Açıklayıcı bilgilerin için çok teşekkürler viva_bach.
    Alacak arkadaşlara çok yardımcı olacağından eminim.
  • Teşekkür ederim...
  • Aşağıdaki linkler, bu konu ile ilgili faydalı açıklamalar içerdiğinden tavsiye edilir:

    http://www.siemensuzmani.com/2011/08/tam-kurutmal-camasr-makinesi-alnr-m.html

    http://www.siemensuzmani.com/2011/09/kurutma-makinesi.html




  • Arkadaşlar merhaba
    Kurutma makinaları ve combo (kurutmalı çamaşır makinası) ile ilgili tüm başlıkları okudum.Malum yer sıkıntısından dolayı ben de yıkama kurutma tek makina alma konusunda meyilliyim.
    Forumda daha çok siemens ve electrolux markalı ürünler önerilmiş.Fakat samsung ve LG konusunda pek bir öneri göremedim.Bu haftasonu bu belirttiğim ik markanın modellerini inceleme fırsatım oldu.
    Özellikle standart boyutta ve yıkama/ kurutma kapasitesi yüksek bir makina düşündüğüm için (mutfak tezgahının altında kullanılacak) bu iki marka benim için ön plana geçti.
    Samsungda 8/5 kg lık LG de ise 9/6 kg lık modeller var.
    Özellik bakımından LG F1480RDS5 daha iyi gözüküyor.Detaylı bir fiyat araştırması yapmadım fakat 2150 TL/12 taksit şu an için geçerli bir fiyat.Samsung için ise 2050 TL/12 fiyat aldım.

    LGnin belirtilen modeli için( F1480RDS5) kullanıcı yorumu bulamadığım için sizlere danışmak istedim.Forumda bu modeli kullanan ya da yorum yapabilecek kimse var mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mars51 -- 17 Ekim 2011; 12:04:44 >




  • Electrolux kurutmalı makinesinden memnun olmayan üyenin yorumu üzerine geçen gün media markt'ta dolaşırken dikkat ettim, hiçbir kurutmalı makinede hav filtresi yoktu. Anladığım kadarıyla hav filtresi olmayınca kurutmadan sonra yıkadığınız çamaşırlara eskisinin havları bulaştığından çamaşırın canına okuyorsunuz. Kurutmalı makine alacaklara tavsiyem hav filtresi olan bir makine almaları, tabi öyle bir makine varsa.

    Ablamda evinde yer olmadığından kurutmalı makine almak istiyor, bende bu sebepten kurutmalı makineleri biraz araştırayım demiştim. Şu an almasını engelliyorum, çünkü hav filtreli kurutmalı makine bulamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan s40 -- 17 Ekim 2011; 16:00:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.