Şimdi Ara

Kurutmalı çamaşır makinesi neden tercih sebebiniz değil?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kurutmalı çamaşır makinesi mi, yoksa iki ayrı makine mi? Her ikisinin avantaj ve dezavantajlarını ve deneyimlenmiş yararlı bilgilerinizi paylaşır mısınız?

    "A+++ yıkama A++ kurutmalı makineyi dolduruyorum, düğmesine basıyorum. Hiç çamaşır ayıklamıyorum, Bir saat sonra dolap kuruluğunda, ütü düzlüğünde, askı kuruluğunda alıyorum" diyebilmek neden hala bir hayal?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 24 Kasım 2016; 13:50:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Çamaşırlar kurutulurken yıkandıklarının 2 kat daha fazlası kadar hacme ihtiyaç duyarlar. Dolayısıyla kurutma esnasında kapasite kaybı vardır.

    Çamaşıra üflenen sıcak havanın yoğuşturulması en temel sorundur. Bunu kurutmalı makineler rahatça yapamaz. Ancak ısı pompalı sistemler soğutulan ayrı bir üniteye sahip olduğundan çok daha iyi yoğuşma yapabilir. Bu da kurutma hızını yükseltir. Ayrıca kurutma sonrası emilen havanın nemi soğutularak alındığından kurutma işlemi için çok ısıtılması gerekmez. Kurutmalı makineler 100 derece civarında sıcak hava ile kuruturken ısı pompalı bir kurutma makinesi alırsanız 55 derece ile daha hızlı kurutma yapar. Aradaki çamaşır yıpratma farkını buradan da anlayabilirsiniz ayrıca.

    En önemli fark ise çamaşırların kuru olarak hareket ettiğinde üzerindeki hav, toz ve tüyleri bırakmasıdır. Kurutmalı makinelerde bu maddeler kazanda kalırken kurutma makineleri tüm bu artıkları filtresinde toplar. Dolayısıyla çamaşırı tüm toz ve tiftiklerden arındırmış olur.

    1 saat ise bence yıkama açısından bile yetersiz bir süre, ancak kurutma için normal bir süre. Benim kullandığım kurutma makinesi 1 saat 15 dakika civarında tam kapasite çamaşırı kurutabiliyor. Ancak bu süre kurutmalı çamaşır makinelerinde en az 2 kat daha uzun sürer.

    Bu yüzden kurutma fonksiyonunu sürekli kullanacaksanız ve evinizde yer varsa kurutmalı makine almak mantıksız.

    Hem ısı pompalı, hem kurutmalı, hem de tiftik filtreli makine yok mu? Var. Bunu bildiğim kadarıyla dünyada 3-4 yıldır sadece AEG üretiyor. O da ülkemizde yok. Çünkü bizim insanımız çer çöp ürünleri her zaman daha çok tercih ediyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.