Şimdi Ara

Kurutma makinesi sigorta attıyor-topraklamadan mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
15.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Dün arçelik 2772 kt kurutma makinesi satın aldık, teknik servis geldi kurdu 1-2 dk çalıştırıp gitti, sorun çıkmadı.

    Akşam eve geldiğimde içine çamaşır atıp da denediğimizde ise çalıştıktan 10dk sonra sigortalar attı. Yalnız daire girişindeki sigortayı değil, apartmanın girişindeki elektrik düzeneğindeki sigortaları attırdı.

    Makineyi taktığımız prizde sürekli ütü yapıyoruz ve bu zmna kadar hiçbir şekilde sigorta atmadı.
    Yine aynı şekilde evde çamaşır mak. bulaşık buzdolabı diğer beyazeşyaların hiçbiri sigorta attırmadı.

    Sigortaları açıp makineyi tekrar çalıştırdığımda, programı ayarladım, çalıştır düğmesine bastığım anda anında sigortaları attırmaya başladı, birkaç kez tekrarlandı aynı şey.

    *************

    Uzatma kablosuyla çamaşır makinesinin bağlı olduğu prizden çalıştırmayı denedim, yine sigortalar attı.

    ****

    Bunun üzerine bugun teknik servisi çağırıp incelettirdik, makinenin içini açtı, arkasında yeşil topraklama zımbırtısımı ne varmış, onu devre dışı bırakıp çalıştırdığında makineyi çalıştı, fakat aktif hale getirdiğinde sigortalar yine attı.

    Makinede sorun olmadığını, apartmandaki elektrik altyapısında sorun olduğunu söyledi fakat işten kaçmak üzere uydurduğu mazeret gibi geldi bana.

    Sorun ne olabilir? Fikri olan var mı?







  • Apartmanınız eski mi ? Topraklama hattınız göstermelik olduğunu düşünüyorum. Kurutma Makinelerinde ise kesinlikle topraklama şart.
  • Sigorta amperi düşük olabilir prizde sıkıntı olabilir prizi söküp kabloların resmini atarmısın ayrıca çok yüklenmeyin diğer elektronik aletleri kapayın öyle deneyin birde dediğim bina eskiyse 20-25 senelikse eğer.
  • Shamshiel dediği gibi ben de buyuk ihtimalle sigortadan kaynaklandıgını dusunuyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik servis geldi, sorun cihazda sanırım, yenisiyle değiştirecekler muhtemelen. Yeni cihaz da ne olacak göreceğiz.
  • kurutma makinemi mutfak bölümüne biryere koydurdum,makine geldiğinden beri bi sıkıntı oluştu 2 aydır zamanlamasız bir şekilde sigortayi attırıyor,ilk zamanlar makineyi uzatma ile fişe takar takmaz sigortayı attırıyordu uzatmayı değiştirdim şimdi başka zamanlarda aniden kaçak akım sigortasını tekrar atıyor ne zaman nerede atacağı belli olmuyor,ev yeni olduğundan elektrik şebekesini kontrol ettirdim, altyapıyı kuran usta hersey normal dedi,kurutma makinesi olmadan önce hiçbir problem yoktu acaba cihazdamı sorun var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oscartekin -- 2 Nisan 2015; 15:31:44 >
  • Kardeşim işte bu yüzden çıkıyor bu yangınlar sigortadan çıktı deniliyor, aslında insanın üşengeçliğinden sen 10 A geçecek tele 15 A çekersen ve sigorta atiyo diye 10 A lık sigorta yerine 20 A takarsan o sigorta atmaz yangın çıkar, kısacası büyük ihtimalle binanızın sigortası düşük olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elektronik_Yardım

    Kardeşim işte bu yüzden çıkıyor bu yangınlar sigortadan çıktı deniliyor, aslında insanın üşengeçliğinden sen 10 A geçecek tele 15 A çekersen ve sigorta atiyo diye 10 A lık sigorta yerine 20 A takarsan o sigorta atmaz yangın çıkar, kısacası büyük ihtimalle binanızın sigortası düşük olabilir





  • toprağı devre dışı bırakıpmı çalıştırdı? kaçak akım rölesinden dolayı atıyo olmasın.? (varsa tabi). Buna benzer bi olay duymuştum bi yakınımda..
  • Konuyu hortlatmak zorundayım :)

    Arçelik baya eski b sınıfı bir çamaşır kurutma makinemiz var. Yeni bir eve taşındık ve apartmanın ana sigortalarını sürekli attırıyor. Şimdi sigorta amperlerine bakayım dedim. Ev ana sigorta 40a, apartman panodaki 80A

    Çok garip geldi evin sigortasını attırmayıp da apartmanın ana sigortasını attırması. Sorun nedir sizce?
  • kaleli81 kullanıcısına yanıt
    Eskiden attırmayıp şimdi attırıyorsa , 2 hafta önce benim de başıma geldi bu olay motor değişimi yapıldı şuanlık problem yok ama bende atan sigorta değildi kaçak akım rolesiydi .
  • Kaçak akım rölesinden gibi sanki. Ara kablo ile çalıştırıyordum. Onu çıkartıp direk taktım hala atmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaleli81

    Kaçak akım rölesinden gibi sanki. Ara kablo ile çalıştırıyordum. Onu çıkartıp direk taktım hala atmadı.
    konuyu bende hortlatayım. aynı şekilde arçelik kt2772 kurutma makinasını balkonda kullanmak için fişe takıyorum. tambur dönüyor ama ısıtmıyor. ancak odadaki prize takınca daire şalteri atıyor. 40a sorun neden olabilir.? yeni taşındım diğer evde kurutma makinesi sorunsuz çalışıyordu
  • tesisata suç bulmasınlar, gövdeye kaçak yapıyor makineleriniz, kaçak akım rölesini attırıyor. muhtemel sebebi zamanla makine içinde biriken tekstil tozları
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.