Şimdi Ara

Kurumsal ethernet ağı modemle wifi ye çevirme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bir üniversite lojmanında kalıyorum, duvardaki ethernet portu ile nete giriyorum. 100mb up&100mb down hızı var. Halihazırda netbook, laptop vs ile hotspot açarak ceptelefonu tv vs internete bağlanmaya çalışıyorum. Fan sesi ve pc ler neti kendi de kullandığı için hız azalması ve düşmeler oluyor. Ubuntu ve windows 10 ile deniyorum .
    1. Elimde airties air 5650 modem var. Bunu ap olarak kullanmaya çalışıyorum ama ip almıyor. Daha önce ttnet internetinde ethernet kablosu ile sistem çalışmıştı. Eduroam ağı sebepli mi anlamadım bir türlü başaramadım. Modemi nasıl kullanabileceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
    2. 100mb upload hızı olması sorun oluyor şöyle ki: Hotspot açınca bağlantı kapasitesi diyelim ki 72mbps. Bunu teoride 36mbps up 36mbps down hızı olarak yayınlıyor. Gerçekte 20mb up&20mb down anca oluyor. Upload hızını kontrol etmenin bir yolunu bulursam 72mpbs için 60 down-12 up gibi bir ayar, kullanım için daha faydalı olur diye düşünüyorum. Bunu yapabileceğim bir yol var mı?
    3. Modem olayını başarsam (300mb wifi), 72mpbs lik bir hotspot tan daha hızlı internet alabilir miyim?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.