Şimdi Ara

Kulaklıkla yüksek sesli müzik dinlemek mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    Öncelikle kendi soruma cevap vereyim; Evet, mümkündür herhalde :)

    Buradaki değerli yorumlarınızın bir çoğunu okudum ama ne kadar çok okursam o kadar çok kafam karıştı. Araştırarak sonuca ulaşamıyorum. Maalesef bu tip ürünleri deneyerek almak da pek mümkün değil. 100 çeşit kulaklık satan bir mağazada 1, bilemediniz 2 tane denenebilecek kulaklık oluyor. Bu yüzden de konuyu erteleyip duruyorum.

    Ben de forumda ilgili gördüğüm her yere yazıp, kararı ustalara bırakmaya karar verdim.

    İhtiyacım çok basit ve net aslında: Kulaklığı kafama takıp bangır bangır müzik dinleyebilmek istiyorum :)

    Biraz daha detaya girersem;

    * Ağırlıklı olarak Metal ve bazı Elektronik müzik türleri dinliyorum.
    * Kulakiçi kulaklık kullanmam mümkün değil. Kulaküstü olmak durumunda.
    * 32 mm sürücülü kulaklıklar kulağı yeterince iyi kapatmadığı için ses kaybına yol açıyor. Bu tip kulaklıklar kullanırsam üstüne bere takmak zorunda kalıyorum :)
    * 50 mm sürücülü olanlar da fazla büyük olduğu için dışarıda kullanmak mümkün değil. O nedenle "benim için" ideal ölçü 40 mm sürücülü kulaklıklar gibi görünüyor.
    * Maalesef müzik dinlemeye uzun vakit ayıramıyorum.
    * Sansa ve özellikle Cowon gibi Player'lara hevesim var ama pratik olmayacağını düşündüğüm için o alternatifleri değerlendiremiyorum.
    * Cep telefonu trafiğim yüksek olduğu için, Player'dan müzik dinlerken gözüm hep telefonda olsun istemiyorum.
    * Evle iş arası 15 dakika olduğu için Player'ı çıkar, kulaklığı tak, telefonu kapat/kıs, müzik dinlemeye başla, hop telefonun titreşsin, kulaklığı çıkart, telefonu aç gibi şeylerle uğraşmak istemiyorum.
    * Özetle, bu nedenlerden ötürü, ağırlıklı olarak cep telefonumdan müzik dinleyebiliyorum. Bu nedenle bazı markalardaki mikrofonlu Control Talk özelliği cazip geliyor.
    * Audiophile değilim. Tabi çamur gibi bir ses almak da istemiyorum ama önceliğim yüksek sesli müzik dinleyebilmek.


    Aslında bu problemler nedeniyle müzik dinlemeyi bırakma noktasına gelmiştim ama şeytan da dürtüyor tabi. Bir mağazada tesadüfen Urbanears Zinken kulaklığı görüp denedim. Hem muadillerine göre bile fazla kaba/büyük olmadığı, hem de kulağı çok iyi kapattığı için epey hoşuma gitti. Hatta bazı yorumlarda "gereğinden fazla sıkı" olduğunu bile okudum. Ama benim istediğim de tam olarak bu zaten. Sennheiser PX 200'ü taktığım zaman, müziği istediğim netlikte ve şiddette dinleyebilmek için yanlardan bastırmak ya da üzerine bere giymek zorunda kalıyorum. Urbanears Zinken ise resmen yanlardan basıyor ve ne içeri ses alıyor, ne de ses kaybı oluyor.

    Tabi sonra şeytan yine dürttü ve "Urbanears kim ya, AKG, Bose, Grado, AudioTechnica vesaire varken bu nerden çıkmış" diye düşünüp tekrar araştırmaya koyuldum.

    Ek olarak, HTC Desire telefon + Fiio E5 + Urbanears Zinken üçlüsünü mağazada test ettiğimde, yine sesin istediğim kadar şiddetli olmadığını farkettim. Tabi burada denklemi bozan en önemli nokta cep telefonu herhalde ama pratik işte meret.

    Kaynak + Anfi + Kulaklık konusunda çok fazla teknik detay olduğunun da farkındayım ama biri çıkıp da "kardeşim bırak teknik detayları, ben konuyu biliyorum, şunları şunları al, bangır bangır müzik dinlersin" derse gerçekten büyük sevaba girer :)

    Dediğim gibi, mümkünse ayrı bir Player almadan cep telefonumdan dinlemeyi tercih ederim. Bu konuda bir fark yaratır mı bilmiyorum ama büyük ihtimalle yakın zamanda Galaxy S3 ile değiştireceğim telefonu. Müziği telefondan dinlemeyi tercih ettiğim için, Control Talk olması da tercih sebebi ama hayati değil.

    Nitekim sonuç "yok arkadaşım, o şekilde mümkün değil, bu işi ancak Falanca Player + Falanca anfi + Falanca kulaklıkla çözebilirsin" şeklinde olursa yapacak bir şey yok. O zaman ona yöneleceğim mecburen.

    Şiddetli ses istiyorum demişken, merakımdan şunu da sormak istiyorum. Max input olayını da anlamış değilim. Örneğin bu Zinken'lerin max input'u 50 mw. Ona muadil bazı kulaklıkların max input'u 1.000 mw!!! Fioo E6'nın max output'un 180 mw. Ben şimdi Fioo E6'nın 180 mw output'una, 50 mw max input'lu kulaklığı takıp, sesi de sonuna kadar açarsam ne olacak? Patlayacak değil ya bu alet?







  • samsung s6 ma jet audio plas yükleyip am3d ve bongiovi yi satın alıp ekolayzırları yani uçuyorsunuz kulaklıkla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.