Şimdi Ara

KÜBRA (NETFLİX)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • OGM Pictures imzalı Kübra adlı 8 bölümlük dizi Netflix’te yayınlanacak. Taylan Biraderler’in yönetmen koltuğunda oturacağı proje “Sıcak Kafa”'nın da yazarı olan Afşin Kum imzalı…


    Kitap, bir imalat atölyesinde çalışan Gökhan Şahinoğlu’nun hikayesine mercek tutuyor. Bir küs bir barışık yaşadığı kız arkadaşı olan Şahinoğlu’nun telefonuna sanal arkadaşlık grubundan Kübra adlı kullanıcıdan gelen mesaj her şeyi değiştiriyor.


    Dizide Gökhan adlı mahallesinde sevip sayılan bir genci canlandıran Çağatay Ulusoy’un aile fertlerine Nazan Kesal, Ahmet Mümtaz Taylan ve Ahsen Eroğlu hayat veriyor. Mahalledeki sevgilisi Merve’yi Aslıhan Malbora’nın oynadığı dizinin 2. sezonunda ise Büşra Develi ekibe katılacak. Öte yandan Cihan Talay, Aytek Şayan da Kübra'da Gökhan’ın arkadaşlarını oynayacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohol Oula -- 1 Nisan 2023; 15:57:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Dijitalin başarısız işlerinin aranan oyuncusu Çağatay Ulusoy iyi seçim...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kariyerini kötü yönetiyor, daha iyi işlerde yer alabilecek birisi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohol Oula kullanıcısına yanıt
    Bir Kıvanç a bak birde ona arada dağlar kadar fark var.İkisi yakın arkadaşdırlar bu arada...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir küs bir barışıktılar, son durumu bilmiyorum.


    Kıvanç'ın Aile dizisini de merak ediyorum, bakalım ne zaman başlatacaklar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KÜBRA (NETFLİX)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dizi izleyip bitirdim dün gayet iyiydi senaryosu oyunculuklar ama eksik olan yerleri en son bölüme saklamaları saçma olmuş 2nci sezon olursa yapay zekanın neler yapabilceğini türkiyede görmek isterdim türkiye şartlarına göre iyi dizi ama mekanlar olaylar biraz kısıtlı sanırım maliyet hepsi


    bazı bölümler varki baraka içinde oturup konuşuyor mesala oralarda yapay zeka bölümüne geçip anlatabilirdi ama malesef ucuz olsun diye boş bölümler yapmışlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 27 Ocak 2024; 18:54:52 >
  • tundra202006 kullanıcısına yanıt

    spoiler butonundan haberin yok mu senin ? KÜBRA (NETFLİX) KÜBRA (NETFLİX) 

  • Bu dizi izleyip bitirdim spoiler butonuna da alayım

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Dizinin ana teması teknoloji ve yapay zekanın sonraki seviyelerinde nasıl toplumsal olaylara sebebiyet vereceği üzerinden mesaj versede alt metin çok şey anlatıyor o da anlamak isteyene anlatıyor.
    Dinin kimlerin elinde neler olabileceği mesesa. Kendini özel hissettiren bir üstün zeka , geri zekalı tarafından "Allah benimle konuştu "mivalinde yola çıkıp ,mucize bekleyen ve ardını bile sorgulamayan onlarca ondan daha geri zekalılar tarikat oluşturup başına da semavi lakaplı tornacıyı geçirip tebaa oluyor.
    Al şimdi bunu, "bitmeyen çorba" yaptığını iddia edip muridleri tarafından uçurulan ,ve bağış adı altında paraya para demeyen tarikat liderlerine uyarla. Bu dizi fazla reklam olmadan sessiz sedasız 8 bölümü çat diye koymak tarikatçıların ve radikal islamcıların gözünden kaçmasına neden oldu, yakındır tarikat muridlerinin "babu babu babu" diye vazıldamaları.
    Dolayısıyla ikinci sezon beklemeyin, benim için şu ortamda büyük cesaret ve süpriz olur. Tüm dinler "öbür tarafta kralsın be oğlum" felsefesiyle ilerler motivasyonu da budur , hindular çektikleri acı yüzünden tekrar reankarne olup kral gibi yaşayacaklarına inanır, bazı dinler cennet'de bilmem kaç huri/nuri ,berrak ırmaklarıyla acılarının ödüllendirileceğini söyler. Bunun için uymayanı cezalandıracak belli kurallar koyar cehennem gibi. Cehennem tasviri de ilginçtir. ekvatoral bölgedeki insanlara göre cehennem kor ateş, iskandinav yarım adasında ise cehennem buzdan bile soğuktur. Hepsi de kendi dinlerine inanmayanların cehennem olarak tasvir edilen yerlere gideceğini söyler.
    Din toplumları dizayn etmek için vardır. Dinler olmasa "öbür tarafta kralsın be oğlum" düşüncesi yerleşemez, isyanlar patlak verir . Yoksa en zengin %1'lik kısmının servetinin geri kalan 7 milyar insanın iki katından fazlasına denk olduğu dünya mümkün olmazdı. Ülkemizde diyanet işlerine aktarılan kaynak der susarım . O paralarla bu ülke bilmem kaç kez kalkınacak sanayi altyapısını oluştururdu ama dua ritüelleri ile para dilenmek insanlara daha kolay geliyor demekki.
    Hasılı dinler birer afyondur . fakirleri uyutmak için kullanılan afyondur. Bahsedilen dinlerdeki yaratıcılar var olsa bunca acı,elem ,ızdırap ,göz yaşı ,haksızlık adaletsizliğe binlerce yıl tepkisiz kalınabilir miydi? taş olsa çatlardı yahu. %1 dünyanın geri kalanından 2 kat daha zengin. Heyhat ne adalet ama.O zaman dinlerin tasfir ettiği tanrı figürü pek de adil değil gibi ha?Daha çok yazılır çizilirde kendimi özgür hissetmediğim bir yerde için defalarca kez süzgeçten geçire geçire yazıyoruz. Bunları yazdım diye kafamı gövdemden ayırmak isteyen sadece bu ülkede yüzbinler vardır, mesela dh radikallerin oyun çiftliği bakalım burdan nasıl yaylım ateşi alacağız tabi mesaj yerinde kalırsa. İzleyin izlettirin belki bir kişi dahi olsa aydınlanmasına vesile olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 1 Şubat 2024; 12:29:42 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.