Şimdi Ara

Kredi kartının mantığını biri bana anlatabilir mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
165
Cevap
0
Favori
6.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam sonuç olarak senin kazanamadığın ve sana verilen bi paradan 600lira harcadın ve sonra her ay 100tl ödedin 6 ay sonunda o ürün senin oldu. Yani nakit ödesen o alışveriş orada bitecekti ama senin paran olmadığı için bankadan 600lira borç aldın ve kullandın bundan sonraki aylarda o bankanın sana verdiği para da olmayacak ve artık kazandığın paranın 100 lirasını her ay bankaya ödeyeceksin 6 ay bağımlı olacaksın bankaya.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enflasyon bile kartı kullanmayı mantıklı yapıyor. Misal geçen Mayıs'ta süpürge aldım 600 TL 6 taksit. O an onu peşin alamazdım. Ama aylık 100 lira maaşımdan ayırabilirdim. Şimdi süpürge olmuş 1100 TL. Abime bisiklet aldık 2600 peşin alamaz ama vade farksız taksitle aldı şimdi 3170 TL daha borcu bitmedi ama ettiği kar ortada. Axess MTV için %10 indirim verdi 40 TL az ödedim. 150 TL e ticaret e chip verdi altın aldık sattık, 50 si kuyumcu farkına gitse 100 TL yine cebe kaldı. Temassız alışverişe %5 vermişti geçen sene tüm seneye yayarak, 150 oradan verdi. Darda kalsan ailene bile yüzünü kızartmak istemiyorsun sıkıştım demiyorsun imdadına yetişiyor. Gelirini giderini hesap edersen çok faydasını görürsün. Hem kart hem kredi için. 14 ay önce 60 binim varken 30 çekip 90 a araba aldım şimdi 160 oldu araba. Ben bunu maaşımdan biriktirip nasıl alayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbetbirgun -- 30 Ocak 2021; 16:39:51 >
  • 6 ay sonra ürün benim oldu derken aslında ürüne erkenden ulaştım ben alır almaz o ürünün taksitlerini de 6 ayda bitirsim dediğiniz gibi 6 ayda tamamen sahip olmuş gibi oluyor ama sonuçta erkenden ulaşmış olsum bana göre avantaj valla pes ettim .d ya siz anlamak istemiyorsunjz ya ben anlatamıyorum .d ama bana ggöre avantaj hadi eyw
  • Sen mesela 5000 TL ye PC alacaksın ve cebinde 3500 TL var,senin düşündüğün gibi kredi kartı kullanmazsan çalışır 5000 TL biriktirirsin ama o para birikene kadar zam üstüne zam gelir.Kredi kartı kullanırsan hemen alırsın hemde taksit taksit ödersin.
  • Eğer kartı yeni aldıysan dediğini yaparsın  

    Kartın içi her ay sıfırlanmıyor :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sende her saniye bir şey alma kardeşim 2 ay borcunu öde sonra yüke gir.
  • İlk aldığın ürüne erkenden ulaşmış oluyorsun kart limiti bitince sadece borç ödüyorsun içine attığın parayla yeni ürünler alabiliyorsun yani param yok ama borca girip ürünü hemen alıyorum sonra aylarca ödüyorum desene şuna.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elbetbirgun kullanıcısına yanıt

    Kredi çektin işte. Kartın olayı o zaten ben de bunu anlatmaya çalışıyorum ama adam gidip starbuckstan kahve alıyor onu bile kredi kartıyla alıyor sonra her ay ödüyorum işte yaa diyor sanırsın her ay kart limiti sıfırlaniyor. Paran yoktu borç aldın onu ödüyorsun işte millet ek maas muamelesi yapıyor kredi kartına. Dediğin gibi büyük ürünlerde mantıklı zaten çünkü fiyatı çok hızlı artıyor ve elinde para yok eksiği tamamlıyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tm hocam bana göre avantajlı siz kullanmayın mantıklı gelmiyosa bu kadar insanda boşuna kullanmıyor sonuçta ürünü erkenden alıyoruz yoksa 2-3 ay beklicez ben aldım ürünü keyfime bakıyorum siz almadınız hala almak için maaşı bekliyorsunuz
  • Offf


    Kredi kartı ile binlerce dolar para kazandım kredi kartını salak gibi kullanmayacaksınız kredi kartı basit olarak her harcamadan gelir elde etmenizi sağlar


    Aylık enflasyon yüzde 1 olsa bir ay geç ödiyerek alışverişinizi enflasyona karşı değer kazanırsınız yani 1000 lirayı 1 ay geç ödemek aslında 990 lira ödemek gibidir.


    Parayı geç ödemek o arada paranızı borsa yada faizde hiç olmazsa değerlendirme avantajı verir.


    Geç öderken işletmeler şimdi yatırım yapıp ay sonunda yada seneye ödeyebilirler tabi bizim durumumuzda salak vatandaş batıyor ama akıllıca kullanılırsa çok büyük bir şey bu.


    Acil bir durumda kredi kartı limiti çok işe yarayabilir.


    Kredi kartları sadece basit taksit için değil cashback yani para getirisi vardır bende Chase amazon kart var yüzde 5 veriyor amazondan aldıklarımda yüzde 5 nakit veriyor istersen hesaba atıp harcayabiliyorsun türk bankalarında hiç rekabet olmadığından hiç bir şey vermeden müşteri buluyorlar ancak amerikan kartlar inanılmaz yararlı


    amex kartım 15 ay sıfır faiz veriyor yani minimumunu ödiyerek 15 ay borcu faizsiz taşıyabiliyorsun trkiyede gibi kaç taksit olayı yok ne alırsan ve minimumu da sadece yüzde 1


    Kredi kartları ayrıca özel kampanyalar yapar havaalanı karşılamasından basit netflix üyeliğine kadar...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 30 Ocak 2021; 17:9:0 >




  • Borç parayla aldığın ürünle kendini zengin hissetmek nasıl bi duygu   Bu bankalar işi biliyor. Türk milleti sırf başkası aldı ben alamadım dememek için ortamlarda zengin gözükmek için ruhunu bile satar  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alakası yok hocam düşüncenizi paylaşabilirsiniz şükür benim öyle bi derdimde yok laptop almıştım mouse da ihtiyacım var mantıken oyun oynuyorum vs siz tek tek almayı beklerken ben 1 günde hepsini alıp tekrar tekrar ulaşmak zorunda kalmıyorum bence anlamak istemyiorsunjz veya burda dalga geçiyorsunuz
  • Banka kartı faiz almıyo
  • Ekonomi borç ile döner ben parayı bankaya koyarım banka 15 ini rezerv eder kalan 85 ini kredi olarak dağıtır kredi çeken araba alır parayı verir satıcı parayı bankaya koyar banka onu da kredi verir aslında olan miktarın çok daha fazlası piyasada döner bu da hızlı gelişim büyük ekonomi sağlar


    ekonominin temeli borçtur aslında

  • 1- Kredi puanı oluşturmanın ve yükseltmenin en kolay yoludur kredi kartı sahibi olup tüm alışverişlerini kart üzerinden yapman ve ekstre gelince tamamını ödemen. Kredi puanı neden önemlidir açıklamama gerek yok bence ama açıklama ihtiyacı hissettirecek bir potansiyel gördüm ben sende o yüzden açıklayım. Araba alırken, ev alırken, ihtiyaç kredisi çekerken ihtiyacın olur. Ha ben fabrikatörüm krediye ihtiyacım yok adamın önüne çat diye 150 bin lirayı koyar alırım arabayı, 500 bin lirayı çatırt diye koyarım emlakçının masasına diyorsan başka :)


    2- Nakit taşımaktan kurtarır. Paranın degeri malum. Bir market alışverişi için tomar tomar parayla gezmek zorunda kalmıyorsun.


    3- Acil bir para gerekir o an o dakika kullanman gereken, kredi kartı sana bunu saglar.


    4- Her kartın bir puan sistemi vardır bonus, chip para falan, sana alışverişlerinde avantaj saglar. Mesela 5900 liralık ekran kartını 5500 liraya aldım ben. 400 lira birşey degil ona mı takılıyorsun dersen o zaman ben de derimki vereyim IBAN'ı at bana 400 lira :)


    5- Yurtdışından alışveriş imkanı 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 30 Ocak 2021; 17:25:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Altiorem

    Hocam tamam da sonuçta yine elinde 4k para var ve 4knin tamamını harcamış oluyorsun ve paran bitiyor üstelik 2klik da borca girmiş oluyorsun sonra çalışıp kazandığın parayla da o borcu ödüyorsun nakit 4k ile almış olsan borç falan olmayacak para falan da döndürmeyeceksin o alışveriş orada bitmis olacak. Yani sen sürekli sana verdikleri 2bin liralık parayı döndürüp duruyorsun onun yerine borcsuz bi şekilde nakit 2k ile alışverişi bitirip kazandığın parayı da borç yerine kendi cebine atabilirsin.


    Yani kredi kartının ilk seferde sana hiç yoktan verdikleri o limitin olan para dışında hiçbir artısı yok dertsiz başına dert alıyorsun sadece. Onun yerine 4k nakit paranı papara gibi kartlara at her ay o parayı döndür kimseye de borcun olmasın aynı mantık.

    Nakit 2k paran var diyorum dostum. Nasıl aynı günde 4bin tllik ürünü alacaksın? Edit: trollmüş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 30 Ocak 2021; 17:24:14 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.