Şimdi Ara

Kombim bana şaka yapıyor!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, malumunuz kış günleri kapıda, hatta şimdiden üşüyüp "kombiyi yaksak mı?" dediğim oldu. Geçenlerde kombiyi kış konumuna aldım sonra hemen içeri girdim. Daha önceden kombili bir evde oturmadığım için ne kadar çabuk ısınacağı konusunda pek fikrim yoktu, o yüzden ancak 1 saat sonra kombinin çalışmadığını farkedebildim. Kullanım suyu gayet güzel çalışıyor ama kombiyi kış konumuna aldığımda ilk önce içindeki suyu ısıtıyor ancak ısınan suyu radyatörlere iletmiyor. Ev sahibimiz biraz cimri olduğundan servis çağırmak yerine tanıdığı bir tesisatçıyı yolladı, tesisatçı abimiz kombi alıtndaki radyatör girişinden hava aldı ve devirdaim pompasının çalışıp çalışmadığına baktı. pompa çalışıyordu ama sıcak su hala radyatörlere gitmiyordu. Sonunda "sorun 3 yollu vanadan, değişmesi lazım dedi" gitti. O gittikten sonra kombinin basıncının 1 e düştüğünü farkettim(hava aldıktan sonra su doldurmayı unutmuş), su doldurdum ve kombiyi açtığımda çalıştı. Bir, iki defa bu şekilde sorunsuz çalıştırabildik kombimizi. Dün yine biraz üşüyünce açmaya niyetlendim ama tekrar aynı sorun, kış kullanımına alınca su ısınıyor ama suyu radyatorlere yollamıyor. Dün gece baya uğraştım, biraz su boşaltıp ekledim, defalarca kapatıp açtım yok, bana mısın demedi. Bu sabah biraz daha kurcaladım, su ekleyip basıncı 1,6 ya kadar çıkardım. Birkaç defa kapatıp açınca çalıştı. Şaka yapıyor kombi bana yani. Kışın ortasında bu kombi çekilmez. Bana bir yol gösterin arkadaşlar.







  • quote:

    Orijinalden alıntı: WahshE

    Merhaba arkadaşlar, malumunuz kış günleri kapıda, hatta şimdiden üşüyüp "kombiyi yaksak mı?" dediğim oldu. Geçenlerde kombiyi kış konumuna aldım sonra hemen içeri girdim. Daha önceden kombili bir evde oturmadığım için ne kadar çabuk ısınacağı konusunda pek fikrim yoktu, o yüzden ancak 1 saat sonra kombinin çalışmadığını farkedebildim. Kullanım suyu gayet güzel çalışıyor ama kombiyi kış konumuna aldığımda ilk önce içindeki suyu ısıtıyor ancak ısınan suyu radyatörlere iletmiyor. Ev sahibimiz biraz cimri olduğundan servis çağırmak yerine tanıdığı bir tesisatçıyı yolladı, tesisatçı abimiz kombi alıtndaki radyatör girişinden hava aldı ve devirdaim pompasının çalışıp çalışmadığına baktı. pompa çalışıyordu ama sıcak su hala radyatörlere gitmiyordu. Sonunda "sorun 3 yollu vanadan, değişmesi lazım dedi" gitti. O gittikten sonra kombinin basıncının 1 e düştüğünü farkettim(hava aldıktan sonra su doldurmayı unutmuş), su doldurdum ve kombiyi açtığımda çalıştı. Bir, iki defa bu şekilde sorunsuz çalıştırabildik kombimizi. Dün yine biraz üşüyünce açmaya niyetlendim ama tekrar aynı sorun, kış kullanımına alınca su ısınıyor ama suyu radyatorlere yollamıyor. Dün gece baya uğraştım, biraz su boşaltıp ekledim, defalarca kapatıp açtım yok, bana mısın demedi. Bu sabah biraz daha kurcaladım, su ekleyip basıncı 1,6 ya kadar çıkardım. Birkaç defa kapatıp açınca çalıştı. Şaka yapıyor kombi bana yani. Kışın ortasında bu kombi çekilmez. Bana bir yol gösterin arkadaşlar.


    Merhaba , kombi tesisattaki suyu devirdaim yapamadığı zaman , kazan ısısı hızla yükselir ve kombi stop eder . Aksi halde çalışmaya devam etse kazan basıncı aşırı yükseleceğinden kazanın patlaması gerekirdi. Eğer kombiniz stop etmiyorsa su devirdaim oluyor demektir. Su devir daim olmuyorsa , kombi suyu ısıtmıyor demektir. Size burdan yardımcı olmak çok zor. Size acilen servisi aramanızı tavsiye ediyorum .

    www.kombistanbul.com




  • Bu konuyu ev sahibi ile görüşün ve kombinin servisini çağıracağını söyle çünkü bu iş böyle gitmez.. servisi bir gelsin bir baksın bakalım neyi var nerede problem var size söylerler servis masrafınıda kira bedelinden düşebilirsin ama bunu ev sahibi ile görüşün.

    bu iş şakaya gelmez.. servis çağırın bakalım ne dicek umarım fazla bir problem yoktur.
  • normal şartlarda kombi çalışıp radyatörlere su göndermiyorsa, önce sirkülasyon pompasına bakılması normal. uzun süre cihaz kapalı kalmış ise pompanın sıkışması ihitmali yüksek, sizin su verme suretiyle bir iki defa çalışması bunun delili olabilir çünkü basınç ile pompa hareketlenmiş olabilir. ancak üç yollu arızası da muhtemel son olarak elektronik kart devreside açmıyor olabilir, ancak bu arızalardan hiç birinde sizin yapabileceğiniz bir fazla bir şey yok, sadece pompa sıkışması belki kendiliğinden açılabilir... kombi servisi çağırmanız şart.. ortalama maliyetiniz markasına göre değişmek üzere 80 ila 250 tl arası gözüküyor.

    selamlar..

    www.kombitamir.com




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.