Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.287
Cevap
16
Favori
377.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeniçeri kardeş, illa ECA olsun demiyorum. ECA derken yerli malı olması, parça ucuz olur, servisi bol olur diye düşünüyorum. Kombiye ait başka bir bilgim yok. Fiyat açısından da 1700 TL filan. Yanlış düşünüyor veya biliyor olabilirim bu konuda tüm yorum ve fikirlerinize açığım.Belirtmek isterim.

    Borulara gelince bundan bir ay önce evin tapu işlemlerini ve evi görmek için Malatya'ya gitmiştim. Evdeki Boruların resimde gösterdiğim şekilde olduğundan bu resmi ekledim. Yani ekteki resim benim eve döşenen boruya ait değil sadece şekil bakımından benzediğinden eklemiştim.

    Samimiyetle Siz bana hangi kombiyi önerirsiniz?
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:07:17 >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:07:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    görünen yerde boru varsa üzerinde yazan rakam ve yazılardan ne olduğunu anlayabiliriz. Bütce 1700 tl ise bende eca öneririm orda sıkıntı yok ama lütfen olaya yerli malı mantığıyla bakmayın hepsinin parcası aynı hiç kimse kaliteyi düşürmeden fiyatıda düşürmez belki işcilik fiyat farkı vardır diye düşünebiliriz. Zaten servisler 50-100 tl gibi bir rakam alıyorlar buda gayet normal. Bazen küçük şeylere parada almıyorlar ben şahit oldum.
    Eğer bütceyi 2000 tl ye çıkarırm derseniz ferroli econtep yada buderus gb042 vaillant 296- 3-5 2500 tl ye çıkarım derseniz buderus gb022 bunlar 24kw fiyatları size daha üst kapasite lazım yani fiyatlara 200-300 tl fark koymanız gerekecek. Bunlar yoğuşmalı cihaz önerilerim konvansiyonel isterseniz farklı modeller var tabi. Kesin kararı siz vereceksiniz hangisini isterseniz onu tercih edin ben sadece ipucu veriyorum derinlemesini araştırmak karar vermek size kalmış bütün mesajları bu doğrultuda cevaplıyorum karar sizin.


    Cevabının ve ilginiz için gerçekten çok teşekkür ederim.
    Dün bana kaç mtül petek var diye sormuştunuz. 10-11 mtül olduğunu öğrendim. Dairem dikdörtgen biçiminde. Kombinin montajının yapılacağı yer ile en uzak mesafedeki petek yaklaşık 12-13 metre uzaklıkta.Yani ısıtma açısından ve buradaki forumdan okuduklarımdan yoğuşmanın üst seviyede olacağını öğrenmiş bulunuyorum. Taşkafa rumuzlu kişinin yazdıklarından çıkardığım sonuca göre yoğuşma için ne kadar petek mtülü fazla ise yoğışmanın o derece iyi olacağını, yanılmıyor veyanış okuyup yanlış anlamadı ise 9 mtül e kadar 20.000 kcal lik kombi işlev göreceğini 10-11 mtül petek için ise en az 24.000 kcal kombi alınması gerektiğini öğrendim. (bazen ben bile şaşıyorum iki gün içinde anlamadığım bir konuda bu kadar bilgiye ulaştığıma hayret ediyorum :))) Tabi buradaki Forumda PAYLAŞIMSEVERLER'i de unutmamak gerekiyor.
    Neyse bütçem 2000 TL bu sabit. Ben bu para ile ne alabilirim sorusuna
    1. Ferrroli (5 yıl garanti) bu konu daha dikkat çekici
    2. Buderus bosch satın almış bu markayı geleceği ve servis garanti konusu ne olur bilemiyorum bu konuda karasızım
    3.Vaillant seçeneklerini almış durumdayım. ECA'yı seçenek olarak çıkardım listemden. Bilemiyorum kararsız kaldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktor35 -- 22 Ocak 2011; 22:59:17 >




  • [.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:08:32 >
  • ferroli econcept tech ürününü 2000 t'ye nereden bulabilirim Pm olarak ta cevaplayabilirsiniz. Bu ürün premix denilen türden mi?
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:09:17 >
  • merhaba yeni konu hayırlı olsun.
    eski konudaki sorumu yeni konuya taşımak istiyorum. disintegration adlı üye tarafından cevaplandı fakat birkaç kişi tarafından daha görüş almak istiyorum.
    link: http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=46165020

    teşekkürler
  • Yeniçeri kardeş bir soru daha sormak istiyorum. Diyelim ki benim eve 21000 kcal yetiyor. Ancak ben 31.000 kcal kapasiteli kombiyi aldım. Bu durumda yakıt giderleri de artacak mı yani m3/h oranıda artar mı. sonuçta mantıken aynı mekanı ısıtacak ve sıcaklık ayarı da sabit olacağını düşünüyorum her ikisinde de. Bildiğim kadarı ile kombiyi aldık ama belediye yada makina mühendislerinin çizilecek proje ve kapasitedeki ürün alınması gerekir diye düşünüyorum.
    Siz ne dersiniz bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:09:51 >
  • [.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:10:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    Maksat soruları cevaplamak oraya yada buraya yazmanız fark etmez. İnceledim sorunuzu evinizde yalıtım varmı tesisatınız yenimi döşeniyor



    ev 2+1 77 m2 (brüt) 58 m2 net
    son kat 7. kat. dışında mantolama var.
    cephe : güney doğu
    mevki Kocaeli Başiskele

    odalar 16 m2 salon (iki adet kısa petek var )
    10 m2 (tek petek)
    8 m2 (tek petek)
    banyo da havlupan
    tuvalet tek petek

    petek boyutlarını ölçemedim. tesisat yeni döşeniyor. sadece kombi bana ait olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makaristo -- 23 Ocak 2011; 0:51:07 >
  • [



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:11:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    Eviniz güzel küçük ve şirin hayırlı uğurlu olsun. M2 kombi uygulaması için tam sınır değer ülkemizde düşük kapasiteli cihazlar satılmıyor siz hangi cihazı alırsanız alın mutlaka oda termostatı alın modülasyonlu olanlardan. Cihaz olarak ne düşünüyorsunuz yoğuşmalı cihaz alabilirsiniz ama yoğuşma için gerekli petek boyunu bu m2 de oluşturmanız biraz zor. Şimdi yeni eve yeni döşenen tesisata konvansiyonel kombi önermek içimden gelmiyor ama sizin tercihiniz ne yönde bütce 1500 tl mi



    teşekkür ederim. oda termostatı tavsiyesi için teşekkürler. tesisat planı hermetik kombi olarak tasarlanmış. yoğuşmalı kombiyi düşünüyorum fakat değermi fikrim yok. konvansiyonel kombi dediğiniz tek eşanjörlü eski tip olanlardan sanırım. bütçe maksimum 1700 tl (+- 100 tl)




  • [.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:11:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri


    quote:

    Orijinalden alıntı: makaristo


    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    Eviniz güzel küçük ve şirin hayırlı uğurlu olsun. M2 kombi uygulaması için tam sınır değer ülkemizde düşük kapasiteli cihazlar satılmıyor siz hangi cihazı alırsanız alın mutlaka oda termostatı alın modülasyonlu olanlardan. Cihaz olarak ne düşünüyorsunuz yoğuşmalı cihaz alabilirsiniz ama yoğuşma için gerekli petek boyunu bu m2 de oluşturmanız biraz zor. Şimdi yeni eve yeni döşenen tesisata konvansiyonel kombi önermek içimden gelmiyor ama sizin tercihiniz ne yönde bütce 1500 tl mi



    teşekkür ederim. oda termostatı tavsiyesi için teşekkürler. tesisat planı hermetik kombi olarak tasarlanmış. yoğuşmalı kombiyi düşünüyorum fakat değermi fikrim yok. konvansiyonel kombi dediğiniz tek eşanjörlü eski tip olanlardan sanırım. bütçe maksimum 1700 tl (+- 100 tl)


    Hayır değil yoğuşmalı olmayan hermetik kombi modeli konvansiyonel kombi ayrıca tek eşanjörlü kombiler eski model değildir enbaşından beri ikiside var ihtiyaca göre değişiyor benim size önereceğim cihazlarda tek eşanjörlü olacak daha az arıza riski var. Size ferroli domitec ve buderus u42 ve u52 modellerini önereceğim ama mutlaka yanında modülasyonlu oda termostatı almanız gerekecek m2 küçük tasarruf etmeniz mümkün görünüyor termostat size faydalı olacaktır.



    teşekkür ederim.




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:12:26 >
  • Sayın yeniçeri !
    Gördüğüm kadarıyla hem önceki sayfayı hem de bu yeni sayfayı tek başınıza sırtlamış gidiyorsunuz. Sorulan her soruya hiç üşenmeden tek tek cevap veriyorsunuz. Bu çabanız takdire şayandır. Bunu kabul etmek lazım.
    Öbür sayfada sormuştum, kimse ilgilenmeyince tekrar alıntı yapıp tekrar sordum ama hala kimseden bir cevap çıkmadı.

    Benim ev 2 katlı müstakil bir ev. Sokak ve bina girişi üst tarafta olduğu için kombiyi mecburen üst kata koymak zorundayım. Dubleks evlerde alt katta olan kombi, çok rahatlıkla üst kata su sürkilasyonu yapıyor, bunu biliyoruz. Peki ustam, üst katta bulunan kombi alt kata sürkilasyonu rahatlıkla sağlarmı, yoksa alt kata da bir pompa koymak gerekirmi ?
  • [.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:13:09 >
  • İlginiz için teşekkürler sn. yeniçeri.
    Benim ev her katı 65 m2 olmak üzere toplam 130 m2. 45 yıl önce yapılmış eski bir ev. Evi tadilat etmek için boşaltıp, kiraya geçtim. Yaklaşık 10 aydır tadilatı ile uğraşıyorum. Tepeden tırnağa yeniliyorum evi. Çatıyı tavanı yeni yaptım. Tavan arası cam yünü ile izolasyonlu. Pencereler pvc çift camlı. Bahara doğru duvarları da mantolama veya giydirme cephe yapacağım. Evin güney cephesi yandaki bina ile bitişik nizam, diğer 3 yanı açık. Yıllarca çok soğukta yaşadığım için yalıtıma büyük önem veriyorum. Yalıtımsız iğne deliği bırakmak istemiyorum.

    Ev eğimli bir yerde ve yolun alt tarafında. Doğalgaz ana borusu üst yolda kaldığı için ve evin girişi üstten olduğu için mecburen üst kata konulacak. Alt kat yarı bodrum ve bahçe katı.

    Gelelim tasisata ;
    Ev önceden sobalıydı. Tesisatı ben yaptım. Üst katta kombi için uygun bir yer var. Kombinin 3 metre ilerisinde antrenin bir köşesine 4'lü kollektör koydum. Tesisatı oksijen bariyerli kılıflı boru ile döşedim. Üst katta salon, mutfak, banyo ve bir de çamaşır makinası ile birlikte kombiyi koyacağım bir bölüm var. Toplam 4 petek olacak. Henüz petekleri almadım. Yukarda bahsettiğim kollektörün girişinden paralel çıkış yapıp, alt kat için borular bıraktım. Bir tane de 4'lü kollektör alt kata koyacağım. Alt katta 2 oda, bir banyo olacak. Odanın birinde 2 ayrı pencere var, oraya 2 petek koyacağım. Alt katta toplamda 4 petek olacak.

    Salon peteği 140 cm.
    Mutfak 80 cm.
    Banyo 80 cm. havlupan
    Kombinin olduğu yer 60 cm.

    Alt katta 3 adet 100 cm petek, banyoda 60 cm havlupan olacak. Yani toplam 720 cm. petek olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞEF34 -- 25 Ocak 2011; 11:58:48 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.