Şimdi Ara

kolestrol problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,

    yurtdışına çıkacağım için yaptırdığım tam kan sayımı, kan yağları ve idrar tahlili sonuçlarıma göre kolestrolüm sınırın üzerinde çıktı. Sonuçları ben doktora göstermediğim için sonuçlarla ilgili birkaç noktayı bilgili arkadaşlara danışayım dedim.
    27 yaşında 1.73 m boya sahip ve 100 kg ağırlığındayım. alt ve üst sınırların dışında kalan tahlil sonuçlarım aşağıda ekstra olarak şekerimi de yazayım oda üst sınıra yakın annemde gizli şeker hastalığı da var şeker yüklemesi ile ortaya çıktı.

    Glukoz 94 mg/dl 70-110 mg/dl

    HGB 17.3 g/dl 13.6-17.2 g/dl

    ALT 75 U/L 5-37 U/L

    Kolestrol 225 mg/dl 50-200 mg/dl

    Trigliserid 569 mg/dl 50-200 mg/dl

    Folat hormonu <0.8 ng/ml 3-17 ng/ml

    Burada Folat hormonu ile Trigliserid özellikle sınırlara çok uzak bu garip geldi. şimdiye kadar genelde 2 senede bir bu testleri yaptırırım. kolestrol üst sınırlara yakın seyreder ama diğerlerinde problem olmazdı. Ama son 2 senede 10 kg kadar aldım ve buda vücüda ekstra bir yük oldu.

    Genel olarak sorularım burada kolestrol haricinde tehlikeli olabilecek ölçümler hangileridir. Kolestrolle nasıl başedileceğini kabaca biliyorum ve araştırıyorum ama örneğin folat hormonu için okuduğum şeyler hiç hoş değildi dna'nın kendini yenilemesi sırasında kullanılan eksikliğinin kanser olma riski ile bağlantısı olduğuna dair şeyler okudum. Trigliserid'in damar tıkanıklığı ile olan bağlantısı kolestrol kadar belirgin değildir diyor ama genede üst sınırın neredeyse 3 katı kanda çözünebilen bu lipoproteinin vucudumda bulunması çok da iyi olmasa gerek. Bu ölçümlerle ilgili önerilerinize de açığım .

    Şimdiden teşekkürler







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.