Şimdi Ara

Klima montajında vakumla yada havası salma arasındaki fark.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
9.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aslında bu sorum klima ustalarına bir klimayı vakumlamak herzaman ki gibi tavsiye edilir.ve aslı olana yapılması gerekende vakumlanmasır.Burada amaç bakır boruların ve iç ünitenin içindeki kondanserin içindeki havayı boşaltmaktır.
    ancak sıfır klima montajında vakumla ma ile dış ünitenin vanası açıp havasını çıkartmak arasında ne gibi farklılılar vardır.???

    netice altaki vanayı açıp üsteki rekoru gevşek bırakarak oradan gaz gelesiye kadar açık bırakıpta havası alınabilir.ve içinde zaten gaz 5-10 grm fazla basılıyor..

    Ben bu soruyu sormakla vakumlama gerekis diye birş ey akıllara gelmesin.gayem arasındaki fark nedir.?bunu ortaya çıkarmak.



  • hadi arkdaşlar cevap verecek olan yokmu,ustalar nerdesiniz,vakum yapılmadı diye bas bas bağıran arkadaşlar nerdesiniz???? inanın bu soruyu imalı değil öğrenmek için soruyorum bu konuda beni bilgisiz sayın.aydınlatın beni
  • arkadaşım,fabrikada yapılan dış ünite içindir.Sistem kurulduğunda örneğin 6 metre borulama yapıldığında toplam 12 metre bakır boru içerisi hava ile doludur.Vakumlama işi ince bir ayrıntı sayılabilir.Ama verimde 1 derece bile etkili olsa kayıptır diyorum,üsttekini açıp alttakini gevşetmek "acelem var çabuk" demektir.Klima bu şekildede çalışır çalışmaz demiyorum.Her usta bunu kendine göre yorumlar,ben de eski ustayım dersek doğru olan bu,bize böyle öğretttiler
  • aynen katılıyorum.ama neticede bir taraftan gaz verdiğimiz de (alt vanadan) diğer tarftandan (üst rekor bağlantısından) gaz çıktığında zaten gaz 12 m borunun içinden geçimiş oluyor.ve havayı iterek havayı atmış oluyor.ha desen ki hava gaz ile karışır.ozaman derim vakumlama yapmak şart.

    dediğim gibi vakumlamak şart.ama ikisi arasında farkı anlamak mümkün değil
  • dedim ya 1-2 derece.hava sadece iterek tamamen boşalmaz biliyosun,oksijenden temizleme işlemi zordur vakumlayarak daha iyi temizlenir
  • 5-10gr gazı püskürtme yöntemiyle havayı atamazsın enaz 50-60 gr gaz gerekmektedir. 5 mtlik tesisatta bunu bizzat deneyerek manometre ile değil terazi ile test ettim.
    Vakumlama olayına gelince bakır boru içerisindeki nemi almaktır asıl amaç nem kapileride donarak tıkanma yaratabilir ve sistem basınçları değişir. yada kompresöre kadar gelerek yağlanmayı önler ve pistonların zamanla aşınmasına sebep olur.
    ayrıca püskürtme yöntemi ile nekadar gazı nasıl çıkardığını test edemezsin. sisteme basılan 10gr gazın bile üfleme sıcaklığından kompresör dönüş sıcaklığına kadar etkisi bulunmaktadır. bir avantaj daha vakumlama için kaçak olup olmadığını görebilirsin. daha fazla detayda verebilirim bu konuda vakumlama önemlidir püskürtmeyi şiddetle tavsiye etmiyorum ama şahsın insiyatifine kalmış bir olaydır.
    quote:

    Orjinalden alıntı: eribo

    aslında bu sorum klima ustalarına bir klimayı vakumlamak herzaman ki gibi tavsiye edilir.ve aslı olana yapılması gerekende vakumlanmasır.Burada amaç bakır boruların ve iç ünitenin içindeki kondanserin içindeki havayı boşaltmaktır.
    ancak sıfır klima montajında vakumla ma ile dış ünitenin vanası açıp havasını çıkartmak arasında ne gibi farklılılar vardır.???

    netice altaki vanayı açıp üsteki rekoru gevşek bırakarak oradan gaz gelesiye kadar açık bırakıpta havası alınabilir.ve içinde zaten gaz 5-10 grm fazla basılıyor..

    Ben bu soruyu sormakla vakumlama gerekis diye birş ey akıllara gelmesin.gayem arasındaki fark nedir.?bunu ortaya çıkarmak.




  • güzel yazı gerçekten çok açıklayıcı olmuş,50 60 gr gaz attıkğında ise azda olsa gazın basıncıda düşecektir buda performansı 1-2 derece düşürecektir.çok katılıyorum.ancak daha takılmamış borunu içinde nemlenme olsılığı çok az he ama deniz kenarında isen oraları bilemem.

    genel olarak muratın dediğine çıkıyor iş 1-2 derece performansı düşüsü olacaktır.
  • ya sonbaharda montajsa yada boruları açarken suya girse ucu hiç bişey olmasa alın terimiz damlasa bunlar ufak ama önemli hususlar 50-60gr gaz klimanın hava debisini etkilemez fakat üfleme sıcaklığı değişmesiyle birlikte kapasite düşmesi yeterlidir kapasitenin düşmesi sizin kullandığınız mesela 12000 btu luk cihazın 11000btu ya düşmesine yeterlidir 50gr gaz 1000 btu düşürmektedir sizin cihazınızdan 1000 btu düşmesi açıklayıcıdır galiba enerji verim oranı bile değişmektedir.
    quote:

    Orjinalden alıntı: eribo

    güzel yazı gerçekten çok açıklayıcı olmuş,50 60 gr gaz attıkğında ise azda olsa gazın basıncıda düşecektir buda performansı 1-2 derece düşürecektir.çok katılıyorum.ancak daha takılmamış borunu içinde nemlenme olsılığı çok az he ama deniz kenarında isen oraları bilemem.

    genel olarak muratın dediğine çıkıyor iş 1-2 derece performansı düşüsü olacaktır.




  • emre arkadaşımız ayrıntılı açıklamış,ben demirdöküm ile telefon ile görüşüp sadece izmirdeki değil tüm demirdöküm servislerini fax ile uyarması yönünden bilgi verdim.Ayrıca demirdöküm için bahsediyorum,9000 btu cihazlarda özellikle 3.5-4 metreyi geçen montajlarda devreye ilave gaz basılması konusunda uyaıda bulundum,servis bana gaza gerek yok dedi... arkadaşlar bu gazın TÜPÜNÜN FİYATI HALEN DEĞİŞMEMİŞSE 100 YTL CİVARINDADIR, AYRICA ÖRNEK ; 3 METRE FAZLA BORULAMAYA TOPLAM 60 GR GAZ BASARSIN TAM RANDIMANLA ÜRÜNÜ TESLİM EDERSİN,TÜP 13-14 KG CİVARINDA OLUP VARIN SİZ HESAPLAYIN 60 GR GAZIN MALİYETİNİ...İŞTE BU BEDAVA DENECEK İŞLEM İÇİN İNSANLARI MAĞDUR EDİYORLAR...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURAT4108 -- 10 Temmuz 2008; 0:21:29 >
  • R22 gazından bahsediyorsun sanırım arkadaşım 80ytl dir 13,6kg dır şudur 15mtlik tesisattan fazlasına (bu metraj marka ve modeller için değişebilir) her 1 metrede 20gr gaz ilavesi yapılmalıdır. Yanlış hatırlıyorsunuz galiba zaten fabrikasyon 5mtlik tesisatı kendi yolluyor 15mt üstünde gaz ilavesi yap diyor cihazın btu su ne olursa olsun kompresörü ona göre seçilmiştir ve kot farkı hesaba alınmıştır kot farkı çok yüksekse gaz ilavesindende bir verim alınamaz.
    quote:

    Orjinalden alıntı: MURAT4108

    emre arkadaşımız ayrıntılı açıklamış,ben demirdöküm ile telefon ile görüşüp sadece izmirdeki değil tüm demirdöküm servislerini fax ile uyarması yönünden bilgi verdim.Ayrıca demirdöküm için bahsediyorum,9000 btu cihazlarda özellikle 3.5-4 metreyi geçen montajlarda devreye ilave gaz basılması konusunda uyaıda bulundum,servis bana gaza gerek yok dedi... arkadaşlar bu gazın TÜPÜNÜN FİYATI HALEN DEĞİŞMEMİŞSE 100 YTL CİVARINDADIR, AYRICA ÖRNEK ; 3 METRE FAZLA BORULAMAYA TOPLAM 60 GR GAZ BASARSIN TAM RANDIMANLA ÜRÜNÜ TESLİM EDERSİN,TÜP 13-14 KG CİVARINDA OLUP VARIN SİZ HESAPLAYIN 60 GR GAZIN MALİYETİNİ...İŞTE BU BEDAVA DENECEK İŞLEM İÇİN İNSANLARI MAĞDUR EDİYORLAR...




  • arkadaşım yanlış hatırlamıyorum,22 gazın klosunu tam unutmuş olabilirim 8 sene oldu.Ağırlığı 13-14 kg fiyatı 100 ytl civarında dediğime göre aşağı yukarı tahmin doğrudur.Fakat 15 metreden sonra gaz ilavesi konusu senin sanırım bir marka veya modele yönelik yorumun.Demirdökümden bahsediyoruz,A sınıfı 9000 btu modeli...yukarıdan itibaren okuduysan eğer.Ben bu ürünün 3-3.5 metreden sonra yapılacak borulamanın (küçük kapasiteli klimalarda) teknik olarak montajının yapılabileceği,fakat ilave gaz şarj edilmesi gerektiği bilgisini demirdökümden doğruladım(cihazın kutusunda 4 metre bakır boru çıkıyor 5 metre değil...) Fabrikasyon 5 metre tesisatı 18 ve 24000 liklerde yolluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURAT4108 -- 10 Temmuz 2008; 11:32:26 >
  • benim fikrim,fiyatlarına göre karşılaştır.Marka olanlar zaten belli,fiyatları yüksek.Eğer çok para vermek istemiyorum diyorsanız,şu an sadece soğutmasına şahit olabildiğim demirdöküm A sınıfı modellerinden düşünün derim,özellikle iç ünitenin ses olayı 500 ytl civarındaki klimalardan iyi.yanlış hatırlamıyorsam daikin split 8000 btu klimasının fiyatı 1350 ytl nakit.benimaldığım 9000 btu demirdöküm 680 ytl 12 taksit.Aynı zamanda mitsubishi elektrik ve daikinı da halen kullandığım için bu paraya F/p olarak uygundur diye düşünüyorum.(kendi fikrim)
  • demirdöküm için duymuştum 18 ve 24lük cihazlarda 5mt boru yolluyor diğerleri 4mt ama 9000btu luk bir cihaza 4mt bakır boru yolluyorsa 3 mtreden sonra gaz ilavesi mantıksız onuda ekleyip yollasın 4mtden sonraki her metrede gaz ekleyin desin?
    quote:

    Orjinalden alıntı: MURAT4108

    arkadaşım yanlış hatırlamıyorum,22 gazın klosunu tam unutmuş olabilirim 8 sene oldu.Ağırlığı 13-14 kg fiyatı 100 ytl civarında dediğime göre aşağı yukarı tahmin doğrudur.Fakat 15 metreden sonra gaz ilavesi konusu senin sanırım bir marka veya modele yönelik yorumun.Demirdökümden bahsediyoruz,A sınıfı 9000 btu modeli...yukarıdan itibaren okuduysan eğer.Ben bu ürünün 3-3.5 metreden sonra yapılacak borulamanın (küçük kapasiteli klimalarda) teknik olarak montajının yapılabileceği,fakat ilave gaz şarj edilmesi gerektiği bilgisini demirdökümden doğruladım(cihazın kutusunda 4 metre bakır boru çıkıyor 5 metre değil...) Fabrikasyon 5 metre tesisatı 18 ve 24000 liklerde yolluyor.




  • arkadaşım,fabrika yolladığı klimanın kaç metreye montajının yapılacağını bilemez..2 metreylede montaj yapılabilir,servislere yetki verip belli bir ücret ödemektedir,bunun karşılığı klimanın kurallara uygun olarak monte edilmesidir.Servis montaj yaparken gazı ölçmeli,klimayı çalıştırdığında emiş ve üfleme sıcaklıklarını test edip öyle teslim etmelidir,ama var mı yapan,yok denecek kadar az...hiç olmaz ise vakum ve gaz ilavesi gerekiyorsa mesafe gereği onu yapsınlar.Demirdökümün web sayfasını karıştırırken mühendislerinin sorulara cevaplarını okudumda,aynı fikirdeyiz...
    quote:

    Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

    demirdöküm için duymuştum 18 ve 24lük cihazlarda 5mt boru yolluyor diğerleri 4mt ama 9000btu luk bir cihaza 4mt bakır boru yolluyorsa 3 mtreden sonra gaz ilavesi mantıksız onuda ekleyip yollasın 4mtden sonraki her metrede gaz ekleyin desin?
    quote:

    Orjinalden alıntı: MURAT4108

    arkadaşım yanlış hatırlamıyorum,22 gazın klosunu tam unutmuş olabilirim 8 sene oldu.Ağırlığı 13-14 kg fiyatı 100 ytl civarında dediğime göre aşağı yukarı tahmin doğrudur.Fakat 15 metreden sonra gaz ilavesi konusu senin sanırım bir marka veya modele yönelik yorumun.Demirdökümden bahsediyoruz,A sınıfı 9000 btu modeli...yukarıdan itibaren okuduysan eğer.Ben bu ürünün 3-3.5 metreden sonra yapılacak borulamanın (küçük kapasiteli klimalarda) teknik olarak montajının yapılabileceği,fakat ilave gaz şarj edilmesi gerektiği bilgisini demirdökümden doğruladım(cihazın kutusunda 4 metre bakır boru çıkıyor 5 metre değil...) Fabrikasyon 5 metre tesisatı 18 ve 24000 liklerde yolluyor.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURAT4108 -- 14 Temmuz 2008; 12:37:19 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: eribo

    aynen katılıyorum.ama neticede bir taraftan gaz verdiğimiz de (alt vanadan) diğer tarftandan (üst rekor bağlantısından) gaz çıktığında zaten gaz 12 m borunun içinden geçimiş oluyor.ve havayı iterek havayı atmış oluyor.ha desen ki hava gaz ile karışır.ozaman derim vakumlama yapmak şart.

    dediğim gibi vakumlamak şart.ama ikisi arasında farkı anlamak mümkün değil

    Yahu gazı açtığınızda borudaki hava ile gazın karışmayacağını ki garanti ediyor,hava ile R22 gazı kavgalılarmı ,birbirene küslermi,vakumda amaç havayı atmak değil havayı atarak içindeki nemi gazdan ve sistemden uzak tutmaktır.Boşverin bu birilerini haklıymış havasına sokmayı hepsi boş laf.




  • havadan kasıt ,yol açtığı nemdir.Klima montajında vakum yapılacak arkadaşlar,adama vakum yapmalısın diyosun adam,zorla 30 dk vakum yapıyor,işlem bitti tamam deyincede önce vakumu kapatıp,hortumu söküp sonra vanayı sıkıyor,zerre kadar anlamıyorlar aslında,insan deli olur.Sonrada servisten biri arayıp ahkam kesiyor,gaz ilavesi gerekmiyormuş falan,nihayetinde firmadan bir mühendis bana döndüde,dilimden anlayan biri çıktı.Ve gaz ilavesi mevzuunda anlaştık.Servisin gerek yok ısrarı,montaj yaptığı ürünün web sayfasında açıkça belirtilmiş,hiç olmazsa bunlar okunsa yeterli olur

    http://www.demirdokum.com/upload/SSS_Klima.pdf




  • şidi arkadaşlar dediğiniz gibi vakum şart nedenini sizde anlatmışsınız ama bende değinmek istedim boruların içerisinde kalan hava vakum edilerek tamamen dışarıya atılmassa sistem içerisindeki hava gazdaki halojenli birleşenle karışarak gazın kimyasal özelliğinde değişime sebep olur.kimyasal yapısı değişen gaz kompresördeki yağı süpürmeye başlar sitemde kalan nem ise kılcallarda tıkanmalara neden olabilir.yaği tam bi kısır döngüye yol açılabilir ve unutmaya ki havada sadece oksijen bulunmaz bu yüzden gaz kimyasal değişikliğe uğrar.

    bi diğer önemli husus ise püskürtme esnasında bırakılan soğutucu akışkan R22 gazı ortalama 400 sene ozana etkisini sürdürebilen bi gaz.bu gazlar halojenli olmaları nedeniyleyıllarca atmosferde kalbilmekte vezamanla stratosfer tabakasının içine yayıla bilmektedir.atmosferin üst kısımlarına ulaşan halojenli gaz molekülleri parçalanarak ozon tabakasını tahrip eder klorini ortaya çıkarır.




  • ah be kardeşim,yazdıklarına katılıyorum da,ben servise bu kadar ince anlatsaydım HERHALDE HALEN BOŞLUĞA BAKIP DÜŞÜNÜRLERDİ...
    neyse benn demirdökümün bozüyük tesislerine kadar yetiştim,oradaki mühendis arkadaş yorumlarıma katıldı.Bundan böyle artık,ilk türk kliması olan demirdökümü umarım standartlara göre monte ederlerde biz de gurur duyarız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURAT4108 -- 19 Temmuz 2008; 0:08:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MURAT4108

    ah be kardeşim,yazdıklarına katılıyorum da,ben servise bu kadar ince anlatsaydım HERHALDE HALEN BOŞLUĞA BAKIP DÜŞÜNÜRLERDİ...
    neyse benn demirdökümün bozüyük tesislerine kadar yetiştim,oradaki mühendis arkadaş yorumlarıma katıldı.Bundan böyle artık,ilk türk kliması olan demirdökümü umarım standartlara göre monte ederlerde biz de gurur duyarız

    DD gene aynı tas aynı hamam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.