Şimdi Ara

Klas/Bülbül Akü Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
8.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2014 yılında 2009 model Accent Era aracımın orijinal aküsü miadını doldurduğu için yeni akü alma ihtiyacı doğdu.İşyerinden bi arkadaşın tavsiyesiyle Klas marka akü taktım araca 16.10.2014 tarihinde.Akünün garantisi bittikten 20 gün sonra araba marş basmadı.Akü göstergesi yeşil gösteriyor yani şarjlı,bi sorun gözükmüyor ama araba çalışmıyordu.Neyse takviye yapıp aküyü aldığım bayiye gittim.Testler falan yapıldı akünün bozuk olduğu söylendi.Garantisi bittiği için bişey yapamayacağını söyledi.Adam yasal olarak haklıydı ama etik olarak ben doğru bulmadım.Yetkili bayi olduğu için birşeyler yapabilirdi.Yerli sermaye diye aldığımız akü elimizde patladı anlayacağınız.Bende gittim daha kurumsal olan Yiğit Akü den aldım yeni akümü.İnşaallah 2 sene sonra o da elimizde kalmaz.



  • Türkiye'de şu anda güvenip alınabilecek iki akü markası var. Yiğit ve Mutlu. Mutlu sanıyorum Hintlilere sattı firmayı. Diğer markalardan akü almak kumar gibi biraz. Riski kabul ediyorsan alacaksın.
  • İnci de kullandım
    Mutlu da kullandım
    Bosch akülerde türkiyede yapılıyor yanlış bilgilendirme olmasın...
  • Klas akü takılıyken araba 2 saniyede çalışıyordu.şimdi yiğit aküde yarım saniye bile sürmüyo sanki anında çalışıyor araba.
  • prof1576 P kullanıcısına yanıt
    İnci kullanıyorum kafam rahat. Torosun üstündeki inci aküyü 9 sene kullandım araba yattığı için bitti.
  • İsim yapmış aküler kolay kolay yolda bırakmıyor.Tavsiye üzerine mal almamak lazım biline malı almak lazım.
  • Mutlu akü kullanıyorum günde 15 ortalama marş ile 3 yıldır kullanıyorum canavar gibi...
  • Zaten o yüzden bazı markalar büyük oluyor bazıları da böyle 15-20 gün için "zaten olmayan imajlarını" zedeliyorlar. Belki yiğit akü de değiştirmeyecekti. orasını bilemem. Ama 2 yılda bozulacağını hiç sanmıyorum.

    geçmiş olsun.
  • benim daçyanın orjinal aküsüde 2 yıl 2 ay sonra bitti,yerine enucuz eas aldım 2.5 yıl oldu.

    arabayı az ve devirsiz kullaıyorsan çabuk bitiyor galiba.
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Sağolun,aküyü satan bayi değişim için uğraştı, bölge bayisini falan aradı ama adamlar yanaşmadı değişime.Sen koca bölge bayisisin 1 akü sana maddi olarak birşey kaybettirmez ama imaj olarak çok şey kaybettirdi.Eşim dostum arkadaşlarıma bu olayı anlatıyorum ki onlarında canı yanmasın,sadece akü için değil her türlü mal için.Yerli mal kullanalım ama kaliteliyse.
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz bi etken olabilir ama markalarda ona göre kaliteli mal üretmeli.
  • bu tür akülere piyasada galerici aküsü deniliyor.
  • citroen c4 te orjinal varta aküyü 8 sene kullandım. hiç üzmedi yetkili servis kontrol etti akü de hiç bir sıkıntı yoktu. ne olur nolmaz değiştirelim dedikleri için değiştirdim. servis yine varta akü taktı ve hiç bir sorun yok. yerli akü alacak olsaydım inci ve mutlu dışında arabama yaklaştırmazdım. g. puntoda da 4 senedir inci akü var. benden önceki sahibi kaç sene kullandı hiç bilmiyorum ve bir sorun yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prof1576

    Sağolun,aküyü satan bayi değişim için uğraştı, bölge bayisini falan aradı ama adamlar yanaşmadı değişime.Sen koca bölge bayisisin 1 akü sana maddi olarak birşey kaybettirmez ama imaj olarak çok şey kaybettirdi.Eşim dostum arkadaşlarıma bu olayı anlatıyorum ki onlarında canı yanmasın,sadece akü için değil her türlü mal için.Yerli mal kullanalım ama kaliteliyse.

    Kardeşim durumuna üzüldüm de yine de sen aküyü alırken yanlış yapmışsın. Sana tavsiye veren arkadaşının nesine güvendin bilmiyorumda, hiç aküden anlamayan bir insan bile akü tavsiye edeceği zaman, ya Mutlu, ya İnci, Ya Yiğit, Ya varta, Ya da Bosch tavsiye eder. Alırken 3 kuruş kar edeceğim diye gidip dandik akü alarak sen yanlış yapmışsın. Sonuçta aldığın akü de garanti sonuna kadar dayanmış, iade almadığı için bayii haklı zaten. bu da sana ders olmuştur umarım.




  • Mutluyada çok güvenmeyin. 15ayda mutlu akü cortladı bizim araçta. Eski imajı sattırıyor mutluyu. Yerli alacaksanız inciyi deneyin sorun yaşamasaınız.
  • varta gibi bi marka varken diğer markaları seçmek nedendir alırken 30tl kar etmek içinmi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Türkiye'de şu anda güvenip alınabilecek iki akü markası var. Yiğit ve Mutlu. Mutlu sanıyorum Hintlilere sattı firmayı. Diğer markalardan akü almak kumar gibi biraz. Riski kabul ediyorsan alacaksın.

    inci mutlu'dan iyidir. benim tercihim inci.
  • ES3NT kullanıcısına yanıt

    Mutlu akü,önceki aracımda 2 yıl 1 haftada bitti,firmaya mail ile durumu bildirdiğim halde,nezaketen olsa bile geri dönüş yapmadılar.

  • sahinmert kullanıcısına yanıt
    2013 yılında Güney Afrikalı firma olan Metair ' e satıldığından beri kalite ciddi anlamda düştü. Şuan yerli olarak en iyi akü İnci Aküdür.
  • sahinmert kullanıcısına yanıt

    Türkiye'de mail kullanma diye birşey yok internette çok örneği var adam üniversitelere mail atıyor Türkiye'den bir tane cevap yok yurtdışı üniversiteleri cevap verip kaynak kitap vs. Gönderiyorlar.

    Geçende birkaç işyerine malzeme fiyatı almak için aradım mail verdiler sadece 1 tanesi geri döndü birde mail verip kurumsal gözükmeye çalışıyorlar.


    Akü konusuna gelirsekte varta harici yalan

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.