Şimdi Ara

Kızların Çoğu Neden Zevksiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kızlar neden zevksiz? Lütfen dikkatli okuyun zaten cevabını soruda vermiş olduğum bir şeyi görüş olarak yazmayın. Örneğin ya

    genelleme yapma ya cinsiyetçilik yapma gibi yorumları cevaptan saymam. Ciddi bir şekilde argüman yürütmek istiyorum sadece.


    Zevksiz dememe kızacaklar için (Kızmanız çok umurumda olmasa bile) küçük bir açıklama;

    Öncelikle zevk kavramı herkes için farklıdır bunu elbette biliyorum. Ancak bilinçli bir şekilde genelleme yapmak istiyorum. Çünkü anlamaya ve öğrenmeye çalışmak istediğim bir durum var. Bu yüzden kendi zevkime uzak kişileri şu anlık zevksiz olarak ele alıyorum.


    Zevksiz dememin sebebi çok nadir bir şekilde okuduğum tonla kitaplardan bir kaçı (Gönül ister ki hepsi) hakkında sohbet edebileceğim kızlarla karşılaşıyorum. Çok nadir bir şekilde mitoloji hakkında konusabilecegim bir kız ile karşılaşıyorum. Çok nadir bir şekilde izlediğim kaliteli filmler diziler ve animeler hakkında sohbet edebileceğim kızlar ile karşılaşıyorum. Çok çok nadir bir şekilde bilgisayar-playstation oyunları (Özellikle kaliteli hikayeli) oynayan ve onlar hakkında sohbet edebileceğim kızlarla karşılaşıyorum. Çok nadir bir şekilde araba, motosiklet, spor, off-road vb konularda konusabilecegim kız ile karşılaşıyorum. Çok nadir bir şekilde kaliteli bulduğum muzikleri dinleyen kız ile karşılaşıyorum. Çok nadir bir şekilde bilime, hayvanlara, evrime, uzaya ve çeşitli metaforlara ilgili kız ile karşılaşıyorum. Ve daha aklıma gelmeyen bir sürü şey. Kısacası çok nadir bir şekilde kendini çeşitli alanlarda geliştirmiş donatmış zevk sahibi olmuş kizlarla karşılaşıyorum.


    Şimdi kızların çoğu sebebini bilmediğim sekilde yukarıda saydığım kategorileri anlamsız buluyor. Bir kız ile bunlardan herhangi birisi için sohbete girmeye çalıştığımda hemen bir ilgisizlik hemen bir salmışlık modu oluşuyor. Bilgisi olmadığı için de kısa kısa hmm iyiymiş tarzı cevaplar veriyor. Çok merak ediyorum kızların çoğu vaktini neyle geçiriyor? Bir kıza flörtüm değilse bile sevgi sözcükleri soylesem sabaha kadar sıkılmaz ama en ufak bir mitoloji, oyun, kitap hakkında konuşmaya çalışsam hemen dikkati dağılır başka şeylerle ilgilenir. Bu genel olarak yaşadığım ve deneyimledigim bir mevzu. Aşırı abartılı ve gereksiz bir romantizm tüm bu yukarıdakilerden daha mı önemli gerçekten bir kızın gözünde? Romantizm dışında kültürel sohbetler neden olamıyor? Cinsel zevkler dışında gündelik kültürel mevzular hakkında da konuşmak istiyorum illaki, sürekli aşk sevgi sözcükleri sürekli ilgi alaka da bir yere kadar gidiyor.


    Elbette tüm bunları sevmeyen erkekler de var belki de daha fazla. Ancak erkekler ilgi alanım olmadığı için kızları merak ettim. Yani cinsiyetçilik yaptığımı ima etmemeniz için bunu söylüyorum.


    Haliyle ilgi duyduğum şeylere ilgi duymayan bir karşı cins ile ciddi sohbete giremiyorum. Yani düşünüyorum hangi konuyu açsam ne bilgisi ne fikri var ne sohbet edebilirim diye. Bu yüzden kızların çoğunun zevk sahibi olmadığını düşünüyorum. Büyük bir kısmı bir erkekle konuşurken sürekli sevgi sözcükleri ile pohpohlanmak istiyor başka bir sohbete gerek duymuyor. Bu sohbetler dışında da yemek tatlı yapmayı vs seviyor. Zevk farklılığının kaynağı nedir?








  • aynı seyı erkekler ıcın de dersın , ınsanlar ıcın de dersın,benzer ilgi alansa ona gore ınsan bulacaksın
  • 1 kızın peşinde 10 erkek olursa böyle olur
  • kızlar beni beğenmiyor   demek ki hepsi zevksiz

  • n201 kullanıcısına yanıt

    Birader okumadan mu yazıyorsun Allah için zaten soruda buna değindim lütfen okumadan yazma bir şey komik ve boş

  • Bunun cinsiyetle alakası yok. Ülke insanının çoğu kalitesiz zaten? Abi ülkede zaten kaç kişinin hobisi var, kaç kişi hobi edinmeye çalışıyor? Etrafınız erkek dolu değil mi, kaçı kültürlü, kaliteli insanlar? At gözlüğüyle bakıyorsunuz, kadınları genelliyorsunuz ama erkeklere gelince 10 kişideki 2 kişiyi ayırıp herkes o 2 erkekmiş gibi davranıyorsunuz muhtemelen çok kadınla konuşmadığınız için.
    En iyilerden olmayan ama gayet iyi bir üniversitede okuyorum, yok böyle bir ayrım. Yok kızlar zevksizmiş erkekler zevkliymiş de. Erkeklerin çoğunun gym ve futbol dışında ilgilendiği şey yok. Gerçekten bir şeylere ilgili insan sayısı zaten az. Frp topluluğundayım mesela, aktif üyeler arası kız-erkek baskınlığı yok. Gitar kursuna gidiyorum elektro gitar çalıyorum, stüdyoda kız-erkek enstrüman çalan insan sayısı aşağı yukarı aynı. Kitap okuma konusunda ise çevremde kitap okuyan kızların sayısı erkeklerden daha fazla.
    Geçiştirme konusu yine kızlara özel değil, biraz derine insem ya da bariz fikir belirtme içeren bir konuya girsem cinsiyetten bağımsız birçok kişi bir şey katamıyor konuşmaya, düşünen insan yok çünkü? Çok aykırı bir şey söylemediğim sürece de onaylayıp duruyorlar yani, verimli tartışma yapabildiğim, konuya kendi yorumunu getiren maksimum 2-3 insan oldu tanıdığım bir ton insanın içinde.




  • xxCrazyBoyxx01 kullanıcısına yanıt

    Kızların beni beğenmesi için çok sebebim var ve beğeniyorlar zaten. Ama ben beğenmiyorum. Tanıştığım çoğu kız kaliteli ama romantik olmadığımi söyler hep. Evet romantik değilim çünkü ilgi alanım içerisinde değil.

  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    Allah için okudugunuzu mu anlamiyorsunuz? Genelleme yaptığımı zaten söyledim erkekler hakkında da yorum yaptım zaten niye söylediğim şeyleri bir kozmuş gibi bana sunmaya çalışıyorsunuz cidden ülke olarak okuduğumuzu anlama oranimiz çok az. Zaten soruda yorumladigim cevapladım kısmı adam geliyor bana söylüyor genelleme yapıyorsun diye abi gülmekten kendimi aticam camdan

  • Erkekler hakkında yorumu zaten yaptım belkide erkeklerde bu hobisizlik daha fazla dedim ama erkekler ilgi alanım olmadığından kızlardaki bu zevk farklılığını merak ediyorum dedim hatta başıma geleceği bildiğimden kalın kalın yazdım bunlar büyük ihtimal anlamaz net belirteyim diye. Ama yok niye ısrarla bunun kızı erkeği yok diye yazıyorsunuz bre okuduğunu anlamaz cahiller? Bırakın arkadaş siz daha ne okuyup ne cevapladığınızı bilmiyorsunuz bir de sizin gibilerle beyin fırtınası yapacağız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovakhin19 -- 2 Şubat 2023; 20:48:50 >
  • dovakhin19 D kullanıcısına yanıt

    Yok okuduğumu anladım. Okumamış saydım çünkü onu okumuş saysam konuyu açıl sebebini de sorgulayacaktım.

    Sorun şu: Neden "özellikle" kızlar zevksiz?

    Ben de sana diyorum ki kızlar değil direkt Türk insanı zevksiz. Eğer bunu zaten biliyorsan niye konuyu böyle açıyorsun, bilmiyorsan neden açıkladığımda tepki gösteriyorsun? Konuna nasıl cevap verilmesini bekliyorsun, zaten yanlış düşündüğünü biliyorsun ki en başa genelleme yapma demeyin yazmışsın. Ee ne diyelim başka sebebi yoksa? Türk insanı zevksiz bu kadar. Kızların özel başka sebebi yok zevksiz olması için.

  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    Türk insanının genel olarak zaten zevksiz olduğunu biliyorum. Bir hetero olarak karşı cins ile sohbet ettiğim için ve deneyimlediğim kadarıyla da kızların büyük bir kısmının bu şekilde olduğunu gördüğüm için özellikle kızları ele almak istedim. Erkekler ile çok sohbet etmiyorum çünkü bir kız ile konuştuğum kadar. Konuştuğum insan ile arada sırada ilgi alanlarımız hakkında konuşmak istiyorum ama karşı taraftan buna olumlu bir tepki gelmediğinde sohbetten soğuyorum. Elbette saydığım ve saymadığım kategorilere ilgisiz kız yok değil var ancak sayıları çok az. Ben bu zevksizliğin-zevkler elbette herkese göre farklı olduğu için zevk farklılığı da diyebiliriz- kaynadığını öğrenmek istiyorum sadece. Mesela bir kız ile konuştuğunuzda ona sabaha kadar aşk sözcükleri söyleseniz yüzde 95 sıkılmayacaktır hatta daha yok mu der. Bu sohbet bana bir şey katmıyor. Elbette ilgi romantizm biraz olmalı ama değindiğim farklı konular hakkında da sohbet etmek istiyorum karşı taraf ile bilgi alışverişi yapmak istiyorum. Bilmediğimi öğretsin bilmediğini öğreteyim istiyorum anlatabildim mi





  • Dürtüsel olarak baktığımız zaman kadın cinsi güce, ihtişama düşkündür. Bizim memlekette güce(buna para diyelim) ulaşmak için kızlar çoğu zaman maalesef iptidai yöntemleri tercih eder, bu durum böyle olmasa yani refah içinde olsalar belki kendini gerçekleştirmeye ve tanımaya daha çok fırsat ayırırabilir, sanatla kitapla haşır neşir olmanın getirdiği yüksek algıyla birlikte daha zevk sahibi bir kişilik ortaya koyabilirlerdi.
  • Okudum hepsini, katılıyorum.
  • kadınlar ortalamadır hemen her anlamda ve hemen her konuda uçlara gittikçe erkek oranı artar.


    pek kitlesi olmayan X konuda 10 erkek bulabilirken 1 kadın belki bulursun...

  • Zevksizden ziyade kadınlarla erkeklerin ilgi alanları farklı baya ortalamaya baktığında. İnternette takıldığın çoğu ortam ilgi alaka algoritmaları üzerinden döndüğü için de pek rast gelmemen normal. Bunun ne kadarı genetiktir, ne kadarı toplumsal normlara uyum sağlamakla alakalıdır bilemeyiz tabi. Video oyunları konusunda dağılımın toplumsal normlarla alakalı olduğunu düşünüyorum, genelde deneyince illa bir şeyleri seviyorlar çünkü.


    Ayrıca şunu demen garip geldi


    Elbette tüm bunları sevmeyen erkekler de var belki de daha fazla. Ancak erkekler ilgi alanım olmadığı için kızları merak ettim.


    Bu durumda "neden insanlar zevksiz?" diye sorman daha mantıklı olmaz mı? Nedenini yazdım deme, o bir neden değil. "Türkler'in neden çoğu sabit maaşlı çalışıyor? Geri kalan ülkelerde de böyledir belki, ama benim konum Türkler" demek gibi bir şey bu.


    Bu konularda zaman içinde çok yargılayıcı olmamam gerektiğini öğrendim ben, insan yaşı ilerledikçe bir dönüp aynaya bakmaya başlıyor. 30 yaşındaki bir insan, 20 yaşındaki bir insana göre çok daha iyi kendisini tanıyor. Mesela tarih sevmeyen, gezmeyi sevmeyen, spor izlemeyi sevmeyen, modayla uzaktan yakından alakası olmayan bir insanım. Neden? Bana kalırsa bunda bir neden aramaya gerek yok, çünkü ne ben haklıyım ne onlar, kişisel bir şey bu.


    Ben deli gibi light novel okuyorum, çoğu çinceden çeviri. Karakter sayısını toplasan haftada 1 kitap eder rahat. Daha çevremde bunlarla ilgilenen görmedim. Bana kalırsa çok eğlenceliler, ama muhtemelen sen de okumuyorsun, neden okumuyorsun mesela?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 3 Şubat 2023; 5:29:22 >




  • O değil de Gran Turismo 7 acayip sardı beni. Uzun yıllar sonra ilk kez bir yarış oyununda heyecanlanıyorum.
  • Ama sen bizi önce senin genellemeni kabul etmeye daha sonra yorum yapmaya zorluyorsun. Genellemeni kabul etmeyenlere de okuduğunu anlamıyor musun diye tepki gösteriyorsun. Kusura bakma ama ben sende çok okuyan, araştıran insanın olgunluğunu ve mütevazılığını göremedim. Özgür düşünceye saygın yok bir kere
  • Çünkü sorduğum sorunun net cevabını alamadığım icin. Zaten genelleme yaptığımı söylüyorum ben ve bu bana karşı kullanılacak bir şey değil. Ve çoğu insan gereksiz şekilde neden erkekleri de katmadin diye karıştırıp durmuş onunda cevabını verdim. Sadece öğrenmek istediğim kısmını soruyorum dedim ama ne hikmetse oraya takılıp durdu herkes. Madem memnun olacaksınız buyrun o zaman neden insanların çoğu zevksiz? Böyle daha memnun edici olduysa buyrun bekliyorum her ne kadar erkekler kısmını merak etmesemde.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.