Şimdi Ara

Kısa Süreli Donma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar imzada yazan sistemi kullanıyorum,son 3 gündür bir problem ile karşı karşıyayım.Bilgisayar özellikle oyun esnasında 10,maksimum 15 sn kadar donuyor.Üstüne basıyorum kasmıyor,komple donuyor Bazen internette dolaşırken bile ekran donuyor,5-10 sn kadar geçiyor ve düzeliyor.Yada donma anında boşluğa mause ile tıkladığımda hata raporu veriyor.Size bu hatayı çözmede lazım olan bazı şeyleri ben belirteyim,ekran kartı ısınmıyor,boşta 30 derece,işlemcide boşta 29 derece.Ekran kartının driver'ini dün güncelleştirdim.(13.3 sürümü).Ama yinede işe yaramadı 5-10 dakika aralıklarla 10 sn kadar donuyor.Yardımlarınızı bekliyorum.

    Not : Bu yazıyı yazarken bile dondu,artık sinirimi bozmaya başladı







  • Up.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakk055

    donma anında boşluğa mause ile tıkladığımda hata raporu veriyor.

    Donanımsal bi problem yok.Sorun yazılımsal,Hafızanı 3 gün öncesine sar bakalım en son ne yükledin veya en son ne yaptın.?
  • Diskinizi gozden gecirin. Seagatelerde firmware hatalari olabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RhythmOfTheNight

    quote:

    Orijinalden alıntı: burakk055

    donma anında boşluğa mause ile tıkladığımda hata raporu veriyor.

    Donanımsal bi problem yok.Sorun yazılımsal,Hafızanı 3 gün öncesine sar bakalım en son ne yükledin veya en son ne yaptın.?

    En son 3 gün önce internetten office 2010 indiriyordum.Başka birşey indirmedim yada yüklemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    Diskinizi gozden gecirin. Seagatelerde firmware hatalari olabiliyor.

    Gözden geçirin derken,ne yapmamı önerirsiniz yani ?
  • birincisi diskinizin yeni firmware i olup olmadigini ogrenmeniz gerekli varsa bunu iso halini cekip windows kurar gibi cd den calistirip diskinizin firmware i guncelleyin etkisi olabilir. ikincisi diskin yuzey durumu. Diski hdtune ile tarayin error scan kismindan quick test olmadan. En son olarakda ahci sistem mi kurulu ide halde mi disk bunu bir kontrol edin. Tabi bunlara ilaveten antivirusunuz nedir bununda disk erisimine etkisi buyuk olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    birincisi diskinizin yeni firmware i olup olmadigini ogrenmeniz gerekli varsa bunu iso halini cekip windows kurar gibi cd den calistirip diskinizin firmware i guncelleyin etkisi olabilir. ikincisi diskin yuzey durumu. Diski hdtune ile tarayin error scan kismindan quick test olmadan. En son olarakda ahci sistem mi kurulu ide halde mi disk bunu bir kontrol edin. Tabi bunlara ilaveten antivirusunuz nedir bununda disk erisimine etkisi buyuk olur.

    Bu dediklerinizi tam olarak anlayamadım fakat Norton ile güvenli modda virüs taraması yapmayı deneyeceğim.Sonucu tekrar size bildiririm.Diğer arkadaşlardan da yardımları bekliyorum
  • Bilgisayarı baştan aşşağı Norton ile taradım.1,5 saatlik bir taramanın sonunda 22 tehdit (virüs) buldu ve sildi.10 dk dır donma felan yok.İnşallah olmaz da
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.