Şimdi Ara

Kış aylarında Racing kullanmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben henüz motor tecrübesi olan biri değilim. Başlangıç için 2007 - 2008 model Hyosung 250 R tercihim oldu.
    Ancak ben Eskişehir'de okuyorum, malum kırsal iklim ve hava şartları çokta iyi olmayan bir şehir. Evimle okul arası yaklaşık 2 km kadar.
    Karda ve yağmurlu havada kullanmadığımı varsayarsak, kışın soğuk havalarda motor kullanımı imkansız değil ama, soğuk havalarda 2 km . yolu gidip gelmek çok mu zordur ya da gerçekten eziyet veren bir iş haline mi gelir bana onu merak ediyorum..

    Tecrübelerinizi paylaştığınız ve yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.



  • dostum soğukta motor sürmek çok değişik bir duygu hem donuyosun,hem ellerini açamazsın bükülü kalır,hem baş ağrısı yapar,kaskta buğu yapar


    amaaaa soğukta da motor sürünce insan bir daha inemiyor üstünden valla motorun çok zevkli geliyo o soğukta dip gaz gitmek için gece yarısı bile çıkabiliyosun yani :) yanlız kış için michelin veya metzeler lastik KESİNLİKLE al yoksa kaza kaçınılmaz olur Allah esirgesin.birde kaskın iyi bişeyler olsun çin malı değil ve çok sağlam giyin durum varsa kışlık mont al ve kevlar kot al
  • Eskişehir de eğer Kütahya gibiyse gerçekten çok soğuktur kışın tahmin edebiliyorum şuan ağustosun ortasındayız Kütahya sanki çöl gibi gündüz çok sıcak gece tişörtle dolaşamıyorsun bende scooter alma arefesndeyim :) ve amacım kışında kullanmak tabi önlemlerimizi alıcaz burda yaz kış motor kullanan birkaç deli var tek çekindiğim kar olayı yağdımı tam yağıyo çünkü. Gündüz günlük güneşlikken hava gece biryerlerde kar yüzünden mahsur kalabiliyosun :)
  • Valla hocam kışın tabiki lastikleri değiştiririm, mont ve kask ta sorun değil. Ama pantolon konusu hep kafamı karıştırıyor. Yani herkesin olduğu gibi benimde belli bir giyinme çizgim var, üşümemek için değiştirmeyi düşünmem ama o soğukta motorun üzerinde daha önce hiç olmadım. O yüzden normal kot ve ya kanvas pantolon beni zatüre mi eder diye düşünmüyor da değilim :) Bir de; kaskın içi buğu olur demişsiniz, yani görüş kalitesini çok mu düşürüyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Majestixxc

    Valla hocam kışın tabiki lastikleri değiştiririm, mont ve kask ta sorun değil. Ama pantolon konusu hep kafamı karıştırıyor. Yani herkesin olduğu gibi benimde belli bir giyinme çizgim var, üşümemek için değiştirmeyi düşünmem ama o soğukta motorun üzerinde daha önce hiç olmadım. O yüzden normal kot ve ya kanvas pantolon beni zatüre mi eder diye düşünmüyor da değilim :) Bir de; kaskın içi buğu olur demişsiniz, yani görüş kalitesini çok mu düşürüyor ?

    Camını çok hafif aralarsınız ozaman :D dışarısı soğuk olduğu için nefesinizden camların buğu olması kaçınılmaz zaten
  • güneş vizörlü olursa kask. camını acın gunes vizorunude beyaz takın sorun cozulur ama yuzunuz bıraz üşür benden sölemesi :D
  • Ayni seyi bende dusunuyorum dostum. Karda yagmurda camurda cok zor olur herhalde. Giyinmesi falan tamam ancak bazi motor forumlarinda ss motorlarin resmen tekerlekli tabut oldugu soylenmis. Kalkarken kayar fren yapinca kayar cok zordur denmis. Insanin gozu korkuyor acikcasi :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sacmalamayin yagmurda motormu kullanilirmis ben 17 senelik sürücüyüm hic yapmayacagim seylerden birisidir o.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: +24edition

    Sacmalamayin yagmurda motormu kullanilirmis ben 17 senelik sürücüyüm hic yapmayacagim seylerden birisidir o.


    Kişi acemi ise ben de tavsiye etmem. Kullanmak zorunda olan arkadaşlar, lastik seçiminiz iyi olsun. 3-5'e bakmayın gidin en kalitelisini alın.

    Yağmurda da motosiklete binilir, binilmez diye bir şey yok. Kusura bakma da sen saçmalama. 17 sene motosiklet kullanmamışsın, motosiklet seni kullanmış.

    http://altinelbiseliadam.blogspot.com/2012/03/yagmurda-motora-binelim.html




  • Kışın çaresi var lakin yazın yok. Yani motorcular kışı sever. Elcik ısıtmasından yağmur için goratex tulumuna, buğu çözücülerine kadar çaresi vardır da yazın sıcağının yoktur. Motor için güzel bir mevsim.
    Bununla beraber bunları söyleyenler bile en büyük kazalarını kışın yapmıştır. Tercih sizin. Olmaz diye bir durum yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.