Şimdi Ara

Kioxia exceria g2 mi yoksa mld m500 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1tb ssd alacağım. G2 heryerde övülmüş. M500 okuma ve yazma hızları ile dikkatimi çekti. G2'de dram olması avantaj diye okudum. M500'de ise drama benzer bir teknoloji var diye okudum. Bu iki ssd'den hangisi neden seçilmeli? Veya benzer bütçe ile başka bir model daha iyi olur mu? Yaptığım en ağır iş oyun oynamak. Anakartım ise asus dragon b450m.




  • G2
  • Yakınımda m500 var bende g2 var. Vaat etti değeri vermiyor. G2 derim ben.

  • Mld daha önce gen 3 olanını kullandım denildiği gibi üstünde belirtilen hızları veremiyor. Ama kullanımda sorun yoktu, sata ssd ye göre tabi yine hızlıydı. Ama çok tavsiye etmem çabuk bozuldu.


    Kioxia daha iyidir tercih edilebilir. Az farkla exceria plus g3 gen 4 olanı da var link bıraktım. Dram yok sanırsam ama yine de yüksek tempolu işlerde kullanılmayacaksa disk, oyun, net, ev kullanım amacı ise sorun olmaz. HMB teknolojisi var . Sürekli disk içine kopyalama yazma işlemleri sık yapılmayacaksa çok sorun olmaz. Dramsiz olsa da.


    Tabi bütçe yetiyorsa dramli model alabilirsiniz.



    akakce.com
    Kioxia Exceria Plus G3 LSD10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-kioxia-exceria-plus-g3-lsd10z001tg8-pci-express-4-0-1-tb-m-2-fiyati,384023060.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 3 Nisan 2024; 11:22:25 >




  • Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt

    Exceria proya gerek var mı hocam bendeki anakart(asus dragon b450m) için? İşlemci 1600af, ekran kartı rx580 4gb. Daha sonra bu bilgisayarı upgrade edebilir miyim yoksa satıp yenisini almak mı mantıklı?

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Bütçe esnek hocam. Ama bendeki makine belli olduğu için gereksiz bir model almak istemiyorum. G3 plus güzel modelmiş. G2 sipariş etmiştim. Sanırım iptal edip g3 plus ya da exceria pro alacağım  

  • brktmr B kullanıcısına yanıt

    Anladım . fakat şöyle bir şey var ben anakartı çok düşünmeden gen4 falandır sandım :) söylediniz anakart asus b 450m gen 3 sanırsam. Yani bnm link bıraktım veya sorulan pro modeli falan alınsa da gen 3 hızları 3500 ler falan olur ancak. 4.0 hızları alamazsınız malesef.


    Uzun lafın kısası 4.0 a verilen para biraz havaya atılmış olur. Bu durumda g2 alabilirsiniz o gen 3. Gen 4 anakarta geçerim deniyorsa b 550 falan o zaman ok.


    Ama son karar sizin tabi...

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Hocam plus g3'te dram yokmuş. Pro almaya da gerek yok sanırım. Şuan cs2 oynuyorum. Yoğun çalışıyorum zaten. Vakit ayıracak olsam bilgisayarı tamamen yenilerim sanırım. En iyisi iade etmeyeyim g2'yi.


    Bu dram hangi durumlarda önemli hocam? Herkes dram çok önemli dediği için g2 modelini aldım ama diğer modellerin hızları çok daha yüksek görünüyor.

  • brktmr B kullanıcısına yanıt

    Evet plus g3 te yok belirtmiştim zaten. Dram önemsiz bir şey değil ama her pc için olmazsa olmaz bir şey de değil. İş yükü çok yüksek pc ler için daha gerekli olabilir bu konu.


    Veya sürekli yazma, silme, kopyalama işlemleri yapan pc ve laptoplarda daha gerekli olur. Hız belli bir yere kadar düşsün diye dram sayesinde . Oyun ve net amaçlı pclerde dramsiz olanda her işi görür. Ama dedim gibi bütçe dramli olana yetiyorsa gen 3 veya gen 4 fark etmez ilk tercih dramli olsun.


    Kioxia g2 sizin işinize kullanım amacınıza uygundur. Dramli olması da cabası. İade etmeyin bncede o zaman. Zaten anakartta gen 3 destekli.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.