Şimdi Ara

KİNGSTON KVR533D2N4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Elimde Gigabyte marka GA-8VM800PMD-775-RH model anakart bulunmaktadır. Anakartımın 2 slotu bulunmaktadır. Ve maximum 2 GB 533 MHZ rem desteklemektedir. Bios en son güncellemesi yapılmıştır. Şuan üzerinde Kingston KVR533D2N4/512 model 512 MB lık rem bulunmaktadır ve bu remi iki slottada test ettim sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Geçen hafta bu Kingston KVR533D2N4/2G model 2 GB lık sıfır rem satın aldım. Fakat eski remi çıkarıp yeni 2 GB lık remi 2 slottada denediğimde bilgisayar uyarı sesiveriyor ve açılmıyor. AYnı marka aynı model sadece kapasitesi yüksek olan bir rem satın almış olmama rağmen neden desteklemediğini bir türlü anlamadım. Daha sonra yeni remle birlikte eski remi taktığımda makinem uyarı vermeden açılıyor işletim sistemini açar gibi yapıp tekrar otomatik olarak yeniden başlıyor sonra windows normal kapanmadığından güvenli kipte başlatabilirsiniz yada devam edebilirsiniz uyarısı veriyor. Sanki ben windowsu kapat demeden direk bilgisayarı kapatmışım gibi düşünüyor. Normal olarak başlat dediğimde yani devam ettiğimde windows açılıyor ardından bilgisayarım ve özellikleri tıkladığımda 1,5 Gb rem gözüküyor. Burda bu şekilde gözüktüğü zaman rem sanki arızalı değilmiş gibi geldi. Peki neden ana kartımın tam istediği gibi bir rem almama rağmen destek vermiyor. yoksa 2 tane 1 GB lık remmi almalıydım. Yani anakartım 2 GB desteklese bile onu tek slota yüklememelimiydim. her bir slot en fazla 1 GB a mı destek veriyor anlamına geliyor. Konu hakkında ayrıntılı bir cevap verebilirseniz beni bu dertten kurtaracaksınız. En azından bu rem bu anakartın tek slotunda destek vermiyorsa bende ona göre satıp yeni 1 er gb lık 2 adet rem alırım. Sizden gelecek cevaba göre en son bu işlemi yapacağım. Şimdiden teşekkürler.







  • aynen öyle 1gb lık 2gb ram takabilırsin
  • eğer slotların 2gb desteklemis olsaydı max. Memory 4gb olurdu
  • Yani anakartım 2 Gb destekliyor fakat 4 slot olsaydı her slota 512 mb dan fazla rem takamazdım doğru mu anlamışım. Yani ana kartın desteklediği miktarı , olan slot sayısına bölerek maximum remi takmalıyım öylemi. Şimdi aldığım sıfır remi nasıl 2 adet 1 gb lık rem alarak halletcem peki. Bunu satıp 2 adet 1 lik rem bulmam lazım bir yerlerden bana bu konuda da akıl verir misiniz? Ben bunu hepsiburadadan aldım fakat ürün arızalı diye form doldurdum gönderin bize bakalım dediler, o zaman ben bu ürünü göndermiyim değil mi?
  • slota göre değil anakarta göre değişir durum sizin anakartınızda 2slot var ve max 2gb dogrumu? her slot 1gb destekli. Mesela benim anakarta 4slot var her slot 4gb destekli max. 16gb. Odurumu nasıl düzeltirsin bilmem ama durumu anlat ayni modül 1gb 2adet ram almak istedini söyle istersen. Ram göndrdnde sorun olmadı cıkacaktır zaten
  • evet doğru anakartımda 2 slot var ve maximum 2 GB doğru. o zaman ben birileriyle bu remi takas yapmak zorundayım sanırım :) neyse artık hafta sonu bana kadıköy yolu gözüktü :) inşallah 2 tane 1 gb lık reme karşılık benim 2gb lık remi alırlar.
  • Merhabalar yine ben :)

    Makineme bu hafta 1 er GB lık 2 rem aldım. ikiside 533 MHz olmasına rağmen yine kabul etmedi. Remler sıfır ve ikisinde de sorun yok aldığım yerde test edildi. Remlerin eski remle özellikleri aynı olmasına rağmen neden destek vermediğini öğrenebilir miyim ? Eski remle yeni remler arasındaki tek fark görüntüsünde. Yani eski remde tek yüzünde chip var, yenisinde iki yüzünde de chip var. Bu chiplerin tek yön veya iki yöndede olup olmamasıyla ilgili bir sorun olabilir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.