Şimdi Ara

kingston dual olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar anakartım abit nf7-s. dual destekliyor. 512 kingston ddr 400 ramimin yanına bir tane daha 512 mb kingston ddr400 aldım.Fakat dual olmuyorlar. İkisinide aynı renkli slotlara taktım zaten 3 slot var ikisi yanyana ve aynı renkli. yalnız ramlerin biri çin diğeri abd üretimli bundan kaynaklanabilir mi ?



  • quote:

    Orjinalden alıntı: merdo1234

    arkadaşlar anakartım abit nf7-s. dual destekliyor. 512 kingston ddr 400 ramimin yanına bir tane daha 512 mb kingston ddr400 aldım.Fakat dual olmuyorlar. İkisinide aynı renkli slotlara taktım zaten 3 slot var ikisi yanyana ve aynı renkli. yalnız ramlerin biri çin diğeri abd üretimli bundan kaynaklanabilir mi ?

    Arkadaşım dual demek çift kanal demek. Şöyle anlatayım fabrikadan seri numaraları arka akaya çıkmış (Misal 13299-13300) ve birbirleriyle modlanmış demek. Teoride 2 kat daha performanslı deniyor.

    Bundan 2 tane alıp takarsan dula kit yani çift kanal olmaz.

    Ama bundan almış oluırsan dual kit yani çift kanal olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 9 Eylül 2007; 4:40:02 >




  • cevabınız için teşekkürler yalnız şunu merak ediyorum olan bir rame sonradan ilave yapılırsa kesinlikle dual olmaz diyorsunuz değil mi fakat forumlarda okuğum kadarıyla bazı arkadaşlar sonradan aldıkları ramle gerek biosun açılışında gerekse cpu-z gibi programlarla ramlerin dual çalıştığını söylüyorlar ne dersin
  • Konuya o kadar vakıf değilim maalesef. Birşey dersem yalan olur ve sizi yanlış yönlendirmiş olurum.
  • Evet kısmen yanlış yönlendiriyosun arkadaşı.

    Gerçek dual kit diye satılan ramler tamamen bir pazarlama taktiği, yoksa çoğu farklı marka ve MHZ , e sahip aynı bellek boyutları dual çalışabiliyor.
    Senin sorunun cevabı ise o anakart dual olarak çalışması lazım ama anlamadım.
    Slotları filan değiştir. O da olmuyorsa Biostan Memory bölümüne gir dual olarak ayarla.
  • everest home veya ultimate i indir sana ramler bölümünde anakartın desteklediği kanal modunu ve aktif ram çalışma bilgisini verecektir.
  • arkadaşlar ramleri dual olarak çalıştırdım slotları değiştirdim aynı renkteki iki slota koyunca dual çalışmıyor farklı renkteki slotlara koydum şu an dual çalışıyor teşekkürler ilginiz için
  • @cagan dual ram konusunda bilginiz olmadığı belli.(zaten söylemişsiniz ama).Ben bırakın dual kiti, twinmos ile kingston rami dual channel olarak kullanıyorum ve hiçbir sorun yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.