Şimdi Ara

Kim biliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "Bu Galatasaray, Trabzon ve Fenerbahçe'yi yenemez. Ama Trabzon ve Fener de onu yenemez. Bu iki maçta Galatasaray en az 4 puan kaybeder" dedim.. Ne zaman?. 16 Mart Salı günü..
    Galatasaray Trabzon'a savunmasının feci bir hatası ile 1-0 yenildi.
    "Bu Galatasaray Fener'i yenemez. Fener de onu yenemez. Yeter ki Guiza gene 40 metreden bir tane oturtmasın, ya da Galatasaray savunması feci bir hata ile kendi kalesine atmasın" dedim. Ne zaman?. 23 Mart Salı günü..
    Galatasaray, kalecisinin feci hatası ile, 40 metreden gelen palavra bir şutla, 1-0 yenildi gene..
    Şimdi ben, iki haftanın Galatasaray maçlarını, hem de oynanmadan hem de, hatta 15 gün öncesinden başlayarak okuyorum da, Rijkaard denen adam, önünde oynanan maçı niye okuyamıyor söyler misiniz?.
    O zaman benim aşağılık kompleksli meslektaşlarım, "Bu Rijkaard futbolu bilmiyor. Ben ondan iyi biliyorum" dediğim zaman nasıl oluyor da, utanmadan ve sıkılmadan benimle dalga geçmeye cüret ediyorlar ve sonra özür dilemiyorlar?.
    Karşıma geçip benimle Rijkaard'ı tartışacak yürek hanginizde var, merak ediyorum, şimdi?.


    Yukaridaki yazinin sahibini ozellikle yazmadim. Gerci herkes tahmin etmistir ama olsun onemli olan diyen degil ne dedigi. Rijkaard 'in futbolculuk veya Barcelona kariyerine kimse bir sey diyemez ama sanki belki komik gelecek ama bana bunlar yetersiz geliyor. Hani Morinho 'nun zamaninda en azindan o zamanlar, bence hala, ortalama bir takim sayilan Porto 'ya yakalattigi gibi bir basarisi yok ne yazik ki Rijkaard 'in. Barcelona, Hollanda gibi buyuk takimlar ile basarisi var. Evet buyuk takimlari yonetmedin de bir cok zor yani var, zamaninda Real Madrid ornegi ile gorduk, o kadar yildizi idare etmek kolay degil fakat bizdeki futbolcular, en buyuk yildiz dediklerimiz bile, hep 2. sinif yildizlar. Su anda ligimizde oynayan en buyuk 2 yildiz diyecegimiz Andre Santos ve Elano bile Brezilya takimi icin ancak kadro derinligi olusturan futbolcular. Zaten Kaka gibi bir futbolcunun bizim ligte oynamayacagini dusunursek iste burda benim Rijkaard ile ilgili suphelerim basliyor.

    Zaten iyi bir takim olan Hollanda ile fena sayilmayacak bir basari yakaladi, Barcelona 'nin var olan duzenini gayet iyi bir sekilde devam ettirdi ama ortalama seviyedeki bir takim tecrubesi ne yazik ki yok. Hatta takim kume dusurmuslugu bile var. Turkiye 'deki suresi boyunca her ne kadar sistemsel sorun yasasa da yaptigi degisiklikler, Daum gibi 2. sinif bir hocaya bile her 2 macta taktiksel olarak ezilmesi beni artik supheye dusuruyor. Avtrupa 'daki basarisizlik da cabasi. Takim hala sampiyon olabilir ama hic bir tas yerine oturmamis gibi ve de bunu sirf Mehmet Topal gibi tek yonlu oyunculara baglayamaz bence. Adam sanki Xavi gibi yildizlari idare edip onlardan takim yaratmayi biliyor ama is Topal gibi 2-3. sinif futbolculara( Topal Turkiye icin hala en iyi top kesicilerden biridir) gelince cok da basarili isler yapamayacak gibi. Topal gecen sene de vardi ve takimin en iyilerinden biri olarak gosteriliyordu. Sistem degismis bile olsa yeni sistemde de bildigim kadariyla 2 tane oyunu iki yonlu oynayan, bir tane de Topal gibi tek yonlu ama cok top kesen bir adama gerek var. Yani Topal icin hic bir sey degismis degil ama o ve diger orta sahalar bir anda istenmeyen adam oldular. Yani bir yerlerde bir yanlis var.

    Futbolu onun, hatta sizlerin yuzde biriniz kadar bildigimi iddia edemem ama ben artik yukaridaki yazinin sahibine katilmaya basladim.







  • quote:

    "Bu Rijkaard futbolu bilmiyor.


    Şunu gördüğüm an kim olduğunu anladım.

    Bu adamın karşısına Uğur Meleke yi çıkartmalı ki Barçada geçen 5 yılı iyice anlatsın.
  • Hıncal'ın en büyük amacı Galatasaray'ın başına yakın dostu Fatih Hoca'yı getirmek. Fatih hoca, Milli takımın başından ayrıldıktan sonra Rijkaard'a yönelik yazılarının üslubunuda aşırı sertleştirdi. O yüzden Galatasaray'ın başında başka kim olursa olsun onu yıpratacaktır. Fatih hoca başa gelince onuda eleştirecek ama gitmesini istemez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.