Şimdi Ara

Kendi Bilgisayarıma Hosting

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kendi bilgisayarıma hosting kurmak istiyorum. bilgisayarımın 24 saat çalışmasına razıyım yeterki ayrıntılı olarak anlatın.



  • çok zor hiç uğraşma yılda 50YTL ver işin sağlam olsun:)

    Forumda konular mevcut arama yaparak konulara ulaşabilirsin :)

    Saygılar.
  • arkadaşım senin internetin 1024 dür muhtemelen olsun da 2024 olsun.
    Onun upload hızı ne kadar biliyormusun? En yüksek 512 bit yani 64 KB/saniye
    sen ona ne kurarsan kur olmaz. Yani belki aynı anda online 10-15 kişi belki...
    git ver parasını krallar gbi...
  • sanırım arkadaşın istediği şey bilgi. ücretli host alır yada almaz, işine gelir yada gelmez ama belki bir hobidir bu isteği yada merak ediyordur.

    Anlatayım kabaca,


    Öncelikle XP de bunu yapman baya zor. en basit yöntemi söylim sana

    1-) Windows 2003 standard editions kuracaksın

    2-)www.swsoft.com dan Plesk panel indireceksin. 600 Mb boyutundadır. Normalde 1000 küsür dolar bir ücreti var ama tek domain tek host ise kullanacağın lisansa gerek yok ücretsiz veriyorlar.

    Pleski kurmadan manage rool olarak iis yi kuracaksın sonra dns serveri. çok basit işlem ayrıntılı izah ederim yapacak olursan. daha sonra pleski kur. kurduktan sonra kullanıcı adı : admin şifresi : setup dır.

    https://localhost:8443 şeklinde bağlan hostunu aç

    3-) Telekoma git yada ara ip adresini sabit (değişmeyen) yaptır. ücret alırlarmı bilmiyorum.

    4-) bir adet domain alacaksın yıllık 10 YTL den başlıyor .com ların fiyatı. sonra bu domaine ns1 ve ns2 oluştur (telekomun sana verdiği sabitip adresine)

    4 adımda evinden yayına başladın. Merak ettiğin için bilgi istediğin için yazdım bunları. eğer amacın host ise ciddi ciddihızlı sorunsuz çalışan bu sistemde 1024 ADSL ile mümkün olmaz. ama amacın birşeyler öğrenmek kendini geliştirmek yada arkadaşların arasında bir şeyler paylaşmak vb.. ise 1024 ADSL işini başlangıçta görecektir.


    Saygılarımla,




  • lilattah kardeş bunun 64kb/sn de olacağını sanmıyorum
    tabi site 2-3 kişiye hizmet etmeyecekse

  • Çok rahatlıkla yapabilirsiniz.www.dslwebserver.com adresindeki yazılanları okuyun. Yazıldığı gibi 600 megabaytlık plesk paketlerine ihtiyacınız yoktur. Windows'un server sürümlerine de. XP ile rahatlıkla halledersiniz. PHP+MYSQL host için indirmeniz gereken program toplam 50MB civarındadır. ASP hosting yapacaksanız ancak Windows'un server sürümlerinden bahsedebiliriz, o zaman mantıklı oluyor çünkü. XP'deki pek stabil değildir, fazla kişiyle uğraşamaz.

    IP'nizi de sabit yaptırmanıza gerek yok, bal gibi dinamik IP ile yayın yapabilirsiniz. ZoneEdit.com adresinden ücretsiz nameserver alarak top level bir domaini bile (.com, net gibi) evden host edebilirsiniz. Performans da aşırı yüklenmediğiniz sürece tatmin edici olarak kalıyor. (Ağır resim, flash gibi yüklü dosyalarınızı snapdrive, imageshack gibi servislere attığınız zaman tadından yenmez)

    Apache+PHP+MYSQL kuramam bunun konfigleriyle uğraşamam diyorsanız hazır paket olarak indirilmeyi bekleyenler var, örneğin WAMP server.
    Evde bir makinayı bu iş için ayırabilirim diyorsanız (benim gibi) Ubuntu Server Edition (LAMP server) kurabilirsiniz. Ubuntu bildiğiniz (ya da bilmediğiniz) gibi bir Linux dağıtımıdır, kullanmak için Windows gibi lisansa gerek yoktur, kısaca beleştir. Konsol bazlıdır ama kurabileceğiniz Web arayüzü sayesinde başka bir bilgisayardan bütün konfigürasyonlarını gerçekleştirebilirsiniz (Webmin) Ayrıca PHP kullanacaksanız, Windows'tan çok daha stabildir script işletme konusunda.

    ADSL 1024 kbit ile 27kb/s upload yapabilirsiniz. 2048 olması da gündemde olduğuna göre 55kb/s civarı bir çıkışla kişisel sitenizi rahat rahat yayınlayabilirsiniz, ihtiyacınız belliyse çözümü de ona göredir. Aynı anca yüzlerce kişinin gireceği forum yapacağım derseniz biraz hayalcilik olur Telekomun evimize sağladığı iki tel kabloyla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 6 Şubat 2007; 14:18:43 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.