Şimdi Ara

Kaza Tespit Tutanağı itiraz *RESİMLİ*

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 30/09/2012'de (Pazar) bir trafik kazası geçirdim, sağlımızda bir sorun olmamasına rağmen araçlardaki hasar yürüyemez durumdaydı bu yüzden trafik polisi çağırıp kaza tutanağını ona tutturduk.

    Gece karakola gittiğimizde sadece ifade imzaladık olay yeri çizim filan görmedik, kaza tespit tutağanında 4 gün sonra çıkacağını söylediler.

    Perşembe günü tutanağı aldığım gibi servisime verdim işlemlerin biran önce başlaması için. Banada silik bir fotokopi verdiler ama çizime hiç dikkatli bakmadım.

    Henüz yeni alıp 34 gün kullandığım aracım 49 gün serviste yatıpta kimse beni aramayınca sigorta şirketinden evrakları incelemeye başladım ve çizimin gerçeği yansıtmadığını gördüm.

    Ben sanki diğer araca yandan çarpmışım gibi çizim yapılmış. oysaki ben yolumda dikkatli ve yavaş giderken diğer araç bana çarptı elimde kazanın fotoları mevcut.

    Sonradan diğer sürücü olan yaşlı amcanın 2 ay önce yine bir dönel kavşakta başka bir sürücüye çarparak %100 suçlu olduğu bir kaza yaptığını ögrendim.

    %30 bana suç oranı verilmiş bana bu şekillere göre. Gerçek fotolarla beraber karara itiraz etsem yapabileceğim birşey varmı sizce. Yada başka bir yasal hakkım??

    İkimizde düz gidiyorduk yolumuzda, ben yaklaşık 40-50 km hızla gidiyordum gayet dikkatliydim ve yolabakıyordum ancak diğer araç bayır yukarı gelirken hız kesmemek için baya hızlı girdi kavşağa.

    İlgilenen hatta okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratc54 -- 26 Kasım 2012; 17:50:53 >







  • geçmiş olsun allah beterinden korusun...
  • Gecmıs olsun hocam
  • Çok çok geçmiş olsun. Sinirden ne yapacağımı bilemezdim sizin durumunuzda olsam, daha 1 ayı yeni dolmuş aracın.
  • Clio pert, olmaz ama onarmayı falan isterlersen sakın kabul etmeyin...

    Ancak verilen resimler yetersiz, bunlardan kazayı anlamak mümkün değil...
    Çarpmada şiddetli olduğundan araçlar devam ettikleri istikamete de bakmıyorlardır sanırım.
    Kavşakta trafik ışığı yok, bağlanan iki yolda ana yol tali yol ayrımı veya diğer aracın geldiği yönde "YOL VER" işareti yoksa geçiş hakkı sağdaki aracındır.
    Belki bu nedenle bir miktar kusur size yazılmış olabilir, çünkü anlatımınıza göre diğer aracın süratli ve kontrolsüz geldiği anlaşılıyor.


    Olay yerine gelen polisin tutanağında kusur belirtme yetkisi var diye biliyorum, iş tramere taşınmıyor sanıyorum... Ama bu konudan emin değilim araştırmak lazım.

    Son olarak kusur %30 sizde olsa bile muhtemelen kaskonuz vardır, pert aracın değerini kusur oranında kendisi ödeyecektir sizin mali sorumluluğunuz olmaz.
    En kötü sonraki kasko priminiz biraz yükselir.
    eğer itiraz süreci zor gelirse bu kadarını sineye çekip uğraşmayın...

    Bu arada kaza hiç de ufak değil, sarsıcı bir deneyim olmuştur, geçmiş olsun...




  • geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun clio baya dağalmiş
  • teşekkurler geçmiş olsun dilekleriniz için.

    işin tuhaf tarafı ben 40-50 km hızlı gidiyordum frene basıp kaza yönüne doğru cok hafif kırdım direksiyonu diğer sürücü dümdüz vurdu bana. çıktığı yer hem rampa hemde ucu hafif viraj olduğu için görme alanıma girmesi geç oldu.

    diğer amcanın tavrı daha da kötü benim yanımdaki arkadaşın dişi kırıldı dudagı patladı bende bişey yok ben onu sakinleştirdim oturttum bi yere. karşı tarafa bişeyiniz varmı geçmiş olsun dedim adam oralı bile olmadı sadece beni suçlamak için açtı ağzını. 74 yaşında adam sinirlenip bişey yapsan kafasını taşa vursa ölecek bir de katil olacağım. birde onların aracında yaralı olsa kesin tartışma çıkardı herhalde. neyseki durumu idare ettim gece sakin bitti.

    aracı henüz yeni almıştım 1 ay sonra kasko yaptıracaktım biraz rahatladıktan sonra ama kaza geliyorum demedi. ben 1 ay kullandım 2 aydır serviste araç

    benim demek istediğim bu fotolar varken elimde kazanın yönü arabaların durumu belli ben bu yanlış gösterilen çarpışma yönüne itiraz etsem bana bir yararı olurmu. çünkü diğer kasko firması beni ciddiye almıyor gibi gelmeye başladı. 50 günde 1 kere bile haber verilmezmi şöyle böyle diye. hergün 6 km yol yürüyorum aracım olmadığı için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratc54 -- 20 Kasım 2012; 9:01:31 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.